Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Snaha, da te kap

romantična komedija
Na sporedu od: 2.3.2006, Kolosej Ljubljana
1h 45min / 105min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Ben Younger
Režija: Ben Younger
Uspešna poslovna ženska Rafi (Uma Thurman) je pred kratkim prebolela ločitev, toda v njenem srcu je že vzplamtel nov ogenj, ki ga je zanetil 14 let mlajši slikar Dave (Bryan Greenberg). Toda Rafi ne ve, da je Dave sin njene psihologinje Lise (Meryl Streep), ki ji seveda zaupa vse podrobnosti, tudi tiste najbolj intimne. Lisa tako postane glavni jeziček na tehtnici uspeha te nevsakdanje, toda iskrene ljubezni.

"Zmeda v življenju - vsaj veš, da živiš." -Lisa

Zgodba

Duhovita romantična komedija Bena Youngerja je zgodba o nenavadnem ljubezenskem razmerju v osrčju živahnega Manhattana. Rafi (UMA THURMAN), 37-letna fotografinja, ki ima za seboj bolečo ločitev, spozna Davida (BRYAN GREENBERG), 23-letnega slikarja s pravkar zaključenim študijem. Ljubezen na prvi pogled se sprevrže v resno zvezo z vsakodnevnimi težavami, ki jih razlika v letih le še poglablja. Lisa (MERYL STREEP) je psihologinja, ki Rafi pomaga pri njenih težavah v spolnosti. Žal pa je Rafin nov fant prav Lisin edinček David. Sprva je vse popolno, Rafi in David sta našla tisto, po čemer sta hrepenela. David si je želel resnega razmerja. S pomočjo Rafi vstopi v svet odraslih, izziv mu je všeč. Rafi je iskala zdravilo. Po težki ločitvi je mladenič z neizmernim zagonom in svežino zadetek v polno. Toda par se spopada s 14-letno starostno razliko, poleg tega prihaja iz povsem različnih okolij. David še vedno živi pri svojih starih starših, Rafi je samostojna intelektualka. Pika na i je Davidova tradicionalna mama. Film na iskren in zabaven način prikazuje srečo in neizogibne težave v razmerju do ušeh zaljubljenih ljubimcev

Produkcija

Za scenarij in režijo je poskrbel BEN YOUNGER (Boiler Room), producentki sta JENNIFER TODD in SUZANNE TOOD. Omenjeni so sodelovali že leta 2000 pri svojem prvencu Boiler Room, drami o sleparjih na Wall Streetu z Giovannijem Ribisijem in Vinom Dieselom. Tokrat Younger razkriva prijaznejšo stran New Yorka.

"Gre za Romea in Julijo, le da Julija šteje 37 let, Romeo pa 23", se pošali Thurmanova. "Lahko Rafi in David povežeta svoja svetova? Do kakšne mere različne izkušnje vplivajo na njuno razmerje?"

Igralska zasedba

Meryl Streep (Dr. Lisa Metzger) je dvakratna oskarjeva nagrajenka in prejemnica rekordnih 13 nominacij. Svojo prvo vlogo je odigrala v filmu Julia Freda Zimmermana. Že vloga v naslednjem filmu, The Deer Hunter, ji je prinesla nominacijo za oskarja. Sledili so filmi The Seduction of Joe Tynan, Manhattan in Kramer vs. Kramer. V slednjem je prepričala tako kritike kot občinstvo in si priigrala oskarja za najboljšo stransko igralko. Kmalu je prejela tretjo nominacijo in sicer za uspešnico The French Lieutenant's Woman. Pohvali se tudi z oskarjem za najboljšo igralko, tekmice je premagala z vlogo v celovečercu Alana Pakule Sophie's Choice. Naslednji nominaciji sta bili za vlogi v filmih Silkwood Mikea Nicholsa in Out of Africa Sydneyja Pollacka. Uspeh je nadaljevala s filmom Mikea Nicholsa Heartburn in Hectorja Babenca Ironweed (sedma nominacija za oskarja). Njena igra v uspešnici A Cry in the Dark Freda Schepisija je bila nagrajena z nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Cannesu in nominacijo za oskarja. Nadaljevala je s komedijami She-Devil, Postcards from the Edge (za oskarja nominirana devetič), Defending Your Life in Death Becomes Her. Po vlogah v celovečercih The House of the Spirits in The River Wild si je priigrala novo oskarjevo nominacijo, tokrat z vlogo v The Bridges of Madison County. Med drugim smo jo videli še v filmih Before and After, Marvin's Room, One True Thing (enajsta nominacija), Dancing at Lughnasa in Music of the Heart. Tudi za vlogo v slednjem se je potegovala za oskarja. Za izjemno delo v uspešnici The Hours je prejela srebrnega medveda na berlinskem filmskem festivalu, še trinajsto nominacijo za oskarja in tudi zlati globus pa si je prislužila z vlogo v celovečercu Adaptation. Svoji nedavni igralski vlogi je zabeležila v filmih Angels in America in The Manchurian Candidate.

Uma Thurman (Rafi) je začela z vlogo v filmu Johnny Be Good, mednarodno slavo pa si je priigrala leta 1988 z vlogo boginje Venus v uspešnici Terryja Gilliama The Adventures of Baron Munchausen. Nato je prepričala z igro v filmih Dangerous Liaisons, Henry & June, Where the Heart Is. Leta 1992 je zaigrala v trilerjih Final Analysis in Jennifer 8, naslednje leto v celovečercih Mad Dog and Glory in Even Cowgirls Get the Blues. Leta 1996 je za vlogo gangsterjeve žene Mie v izredni uspešnici Quentina Tarantina Pulp Fiction prejela nominacijo za oskarja. V njeno filmografijo sodijo še A Month by the Lake, Beautiful Girls, The Truth About Cats & Dogs, Batman & Robin, Gattaca, Les Misérables, The Avengers, Sweet and Lowdown, Vatel, The Golden Bowl in Tape. Za vlogo v slednjem je bila nagrajena z nominacijo za nagrado Independent Spirit Award v kategoriji najboljša stranska igralka. Zaigrala je tudi v obeh delih akcije Quentina Tarantina Kill Bill (za drugi del je prejela nominacijo za zlati globus) in trilerju Johna Wooja Paycheck. Za vlogo v HBO-jevem filmu Hysterical Blindness, ki ga je tudi producirala, je prejela zlati globus za najboljšo igralko in nominacijo za nagrado SAG. Njena najnovejša projekta sta komedija Be Cool in mjuzikl The Producers.

Bryan Greenberg (David) je vse bolj iskan igralec tako na malih zaslonih kot na velikih platnih. Svojo igralsko kariero je začel na gledaliških odrih, med drugim je nastopal v igri Romeo in Juliet. Navdušuje v priljubljeni WB-jevi seriji One Tree Hill in HBO-jevi seriji Unscripted. Gostoval je v televizijskih serijah Boston Public, Third Watch, Providence in The Sopranos. Zaigral je v celovečercu Briana Robbinsa The Perfect Score ter manjšo vlogo v filmu Stevea Zailliana A Civil Action. V seriji One Tree Hill se je predstavil tudi kot izreden glasbenik.

Jona Abrahamsa (Morris) smo lahko videli lani v grozljivki House of Wax, pred tem pa še v filmih Meet the Parents, Scary Movie, Boiler Room, Dead Man Walking in Kids. Na televiziji je zaigral v seriji Boston Public.

Filmska ekipa

Newyorčan Ben Younger (scenarij/režija) je zaključil študij politične znanosti na Queens College, vendar ga politika ni zanimala tako kot film. Le-tega ni študiral, temveč je nabiral izkušnje kot pomagač (premikal je opremo) na snemanjih celovečercev in glasbenih spotov. Svojo energijo je usmeril v produkcijske projekte. Pri 27-ih letih je napisal scenarij in režiral svoj prvi celovečerec Boiler Room z Benom Affleckom, Giovannijem Ribisijem in Vinom Dieselom. Snaha, da te kap je njegova druga mojstrovina.

Komentarji

7.2. 2006 ob 18:09

JOJ bojim se da bo to še ena neposrečena komedij kakor tašča da kap

— Jurij bizjak
10.2. 2006 ob 22:01

TI FILMI SO RES ZELO DOBRI. UPAN DA BO NA SPOREDU KMALU ŠE FILM Z NASLOVOM:ZET, DA TE KAP!!! ADJ UŽIWITE PA ADIJO

— MIRJANA
14.2. 2006 ob 17:49 zvezdica

film je super... če bi ga bolje opredelili je to romantična drama ne pa romantična komedija... konec ni ravno romantičen v pravem pomenu. pustite se presenetiti.

— binci
16.2. 2006 ob 20:03

ful podoben naslov-snaha da te kap /tašča da te kap ali sta filma v kaksni povezavi, ali le nimate domisljije? drugac ste zakon, ful rada hodm v kolosej!

— anca
21.2. 2006 ob 13:33 zvezdica

zanimiv film z dobro zgodbo, komičnimi zapleti in presenečenji ter realnim koncem. nekaj svežega v klasiki hollywoda. za moje pojme no :)

— Liones
24.2. 2006 ob 11:52

všeč mi je bila cela vsebina, vendar ni bil povdarek na komediji... nasmejala sem se njveč trikrat pa še to malo na silo. res ni nevemkakšna komedija. konec pa je najbolj nezanimiv kar jih bi lahko naredili...

— urša
24.2. 2006 ob 11:58 zvezdica

rada bi vas samo opozorila, da nima nikakršne povezave s filmom Tašča da te kap ali pa da bi bila to taka komedija. Navdušena sem bila nad filmom Tašča da te kap, ta pa je katastrofa v primerjavi z unim. Pa tudi če pogledate naslov, so to Slovenci "Prime" je v prevodu: prvi, glaven, odličen, in podobno... pri nas pa so kar spremenili v: "Snaha da te kap" kar nima nobene povezave z resničnim naslovom filma. Naj vas ne zavede slovenski naslov!

— NE PUSTITE SE ZAVESTI
24.2. 2006 ob 17:20

Filem je enkraten resss. Res pustite se presenetit ker je filem dober . :) stara mama je pa legendarna :)))

— dex
27.2. 2006 ob 7:57 zvezdica

meni je film glup - se en v nizu Shopgirl-ThefamilySt one in temu podobni. Tudi zgodba se vleče. No, Maryl Streep je pa super igralka...

— ana
28.2. 2006 ob 21:57

Film je drugače zelo zanimiv vendar ima zelo slab konec

— Aleš
1.3. 2006 ob 12:56

meni osebno je film zelo dober, pa ne samo to, zanimiva zgodba, ki predstavlja marsikaj, pa absolutno huda bejba tale Uma - full dobro oblečena.

— janusha
1.3. 2006 ob 15:28 zvezdica

Meni se film zelo dopade. Vseskozi je res bolj lahek, ampak niha med komedijo in dramo tako, da nič ne pokvari. Po mojem bi bil film brez Meryl Streep veliko slabši, a tudi Uma Thurman je super, super za pogledati seveda, pa tudi igra je pritegljiva vsaj pol toliko kot njene noge. Slovenski prevod se mi zdi čuden, "da te kap", - morda je pa koga že, kdo ve!? :)

— Bo
1.3. 2006 ob 15:30

Kaj je narobe s koncem? Meni se dopade, a ni dober, "razumen"?

— Bo
2.3. 2006 ob 8:58

Zakaj ni nič grozljivega v tem filmu

— SABINA
2.3. 2006 ob 16:17

čaw...ful me zanima kaki film je to pa čeprav nevem kaka je pa bla tašča da te kap samo vseeno...mwa..lol

— ¤...mislim...¤
2.3. 2006 ob 18:55

Ja tak kot je z v naslovo film je vglavnem zakon smeha da te kap pa še vsega ostalega lp

— zakon
4.3. 2006 ob 11:35

Snaha da te kap je najboljši film do sedaj seveda je podoben ko tašča da te kap je zelo veliko smešnih prizorov.Priporočam tistim ki tega filma si še niste ogledali pejte ga gledat in se nasmejat do sovs.Ne bo vam žal!

— jone
5.3. 2006 ob 10:03 zvezdica

film mi je bil vsec vse do zadnjega dela. kar naenkrat clovek ugotovi, da se ni zgodilo nic. poleg tega je konec totalno beden. bilo bi celo boljse, ce bi bil tipicen za romanticne filme - da se vse konca dobro. ta konec pa je bil tak nekoncen. na zacetku film kaze velik potencial, potem se pa ta pricakovanja koncajo zelo na hitro. poleg tega meryl streep resuje film skozi celotno zgodbo. kakorkoli ze, to je le moje mnenje:)

— meta
5.3. 2006 ob 12:06

kar se tiče filma. Včeri sem ga gledal je full hud, končno en dober film, je za nasmejt do solz. Film pa je romantična komedija 100% Lp

— Iztok
5.3. 2006 ob 18:46

Alo tale film je bil zelo zelo vrei pa kul tut ! Opomba:premal je bilo zalozovanja

— 10%%
5.3. 2006 ob 19:22 zvezdica

No, meni osebno pa je bil za razliko od Mete všeč ravno konec, zato sem film tudi 2x gledala. Niso mi všeč tipični konci romantičnih komedij, ki so pravzaprav že prave pravljice. Raje imam nekaj romantičnega, lepega, tako da lahko s prijateljicami v kinu cvilimo in potem še 2 uri po kinu sanjarimo ..., pa vendar realnega. Tako da mi je bil konec od vsega filma najbolj všeč. In zaključna pesem ... Enostavno popolno! In ja, naslov je malo zgrešen in nakazuje povezavo s Taščo da te kap ... ki pa je nekaj čisto drugega ... Lep pozdrav!

— rožica
8.3. 2006 ob 16:10

no dele sm prebrau komentarje upam da bo men tud usec film wm pol powem ce je biu dobr cawci

— westsider
10.3. 2006 ob 13:12

Ta film je BU!

— Berti
10.3. 2006 ob 15:49

ka mi lahk kdo pove kdaj, ob kulki uri je in kulk je cena kak film?

— klemen
11.3. 2006 ob 7:30

ta film je pomojm čista kopija "tašča da te kap" kr sej se wid po naslowu pa po fotkah.n wem sam "tašča da te kap" je sigurn bolša...ma bloše igralce...

— nikyca
11.3. 2006 ob 17:58 zvezdica

ravno to, kar sem si želela ogledat... malo vlečejo za nos s tem prevodom... film ni komedija, komična je edino Meryl s svojim izjemnim talentom. Pričakovala sem bolj Ben Stiller-ski film in s takim vzdušjem sem prišla tudi na ogled filma... Melanholična zgodba, malo razvlečena, vodena... vsekakor preveč življenska, da bi nas zabavala...in premalo, da bi bila zanimiva...

— majic@
12.3. 2006 ob 9:57

film je za pogledat. ni pa ne vem kak dober.

— mala
12.3. 2006 ob 10:40

danes grem gledat ta film upam da bo zanimiv vem da bo kolikor sem prebrala...pripočam vam da si ga ogledate!

— KAJA
12.3. 2006 ob 12:39

Ja, filma nism (še) gledala k ponavad nism za take solzave filme. Sploh pa k je tak naslov.. Spominja na Tašča da te kap, ampak po komentarjih sklepam, da film ni tak.. Mogoče ga bom šla pa dons gledat..mejčken spremembe pa ne more škodt, ane?

— metulcica
13.3. 2006 ob 22:00 zvezdica

Meni je bil film super... Verjetno tudi zaradi tega, ker nisem pričakovala nobene Tašče, da te kap in nobene komedije. Film ti da misliti in je vreden ogleda! P.S film ima nekaj smešnih delov, vendar pa ni komedija...Naj vas ne zavede! LP

— Realnost
14.3. 2006 ob 17:52 zvezdica

Film sem si šla ogledat pred nekaj dnevi s fantom in je bil obema zelo všeč! Ni tako pocukran kot sem pričakovala.. Zaradi naslova sem sodila seveda.. Film si pojdite ogledat ima zelo zanimiv konec! LP

— metulcica
14.3. 2006 ob 21:49 zvezdica

Realistična komedija, zelo zabavna a hkrati na trdnih tleh. Poleg Crash-a najboljše v kinih ta hip.

— Crash
15.3. 2006 ob 7:28 zvezdica

Film je vreden ogleda! Ni tipična komedija in ni osladen ljubezenski film. Je pa dooober!

— Kadett
16.3. 2006 ob 15:19

čista kopija tašče da te kap nima doben boljših zamisli

— nancy
18.3. 2006 ob 18:17

perfekten filem pa še dave je ful luštn. drgač pa kdor ga žal nima prov. res splača se ga gledat.

— srčica
19.3. 2006 ob 19:58

Lep pozdrav.Film Snaha da te kap sem si včeraj ogledala.Morm rečt da sam film ni nič posebnega,pač tipična ljubezenska komedija.Nič razburljivega se ne dogaja med samim filmom.Me je pa konec čisto presenetil.Njena gesta je bila tako lepa,da je bila to več kot ljubezen.Film priporočam vsem ljubiteljem romanc.Uživajte!

— bejbika
20.3. 2006 ob 18:04

ta film je hud ampk konc je pa tok bedn da.pokvar cel film. ne vem če je vreden ogleda.

— k
21.3. 2006 ob 8:45

film si močno želim da bi šla gledat ampak fuul folka mi to odsvetuje zaradi konca...drgač pa da je dober. kakšen pa je sploh ta konec???

— xxx
21.3. 2006 ob 8:48 zvezdica

Film je bil kr ok,ampak sem pričakovala kaj več. Zelo rada gledam komedije in ko sem vidla,da piše romantična komedija sem bila po filmu jezna, ker to je bla DRAMA in NE komedija! Sej je blo nekaj smešnih prizorov,ampak...HAL O! Drugače je bil vredu,ampak konec pa je bil bedn!

— V redu,ampak ne super
22.3. 2006 ob 7:48

ta film je samo kopija od "tašča da te kap"! vse je enako tak da film NI vreden ogleda! kaj nima noben boljših idej da samo kopije delate?

— ni znano
23.3. 2006 ob 16:50

jst ubistu še nism gledala filma, sam ga bom...brez skrbi... k pravjo d je fuuulll ql... mejte se folk Łada vs mam

— TiiNĆii
24.3. 2006 ob 13:01 zvezdica

konec je začuda res drugačen, snaha se mi ni zdela tako velikega pomena, da bi imela prostor v naslovu.. konec koncev se je vse vrtelo okoli 'mladih' dveh; terapevtka pa je pač bila večino tistega, kar naj bi predstavljalo komedijo. Za sprostit se - ljubitelji happy enda morda malo razočarani

— jaZ
24.3. 2006 ob 13:06 zvezdica

snaha, ne tašča :P film, ne vem, ni imel neke strašne povezave med dogajanjem z mamo in dogajanjem s sinom in snaho .. razen tega, da je uma vse zaupala terapevtki.. po tistem, ko izvedo, da so povezani, se vse začne vrteti bolj okrog ljubezni med umo in ljubimcem (:P).. reklama pokaže večino prizore, povezane s terapevtko, se pravi tiste, ki so bili komični. Drugače ni tako slab film, samo preveč navadna tema je ..

— jaZ
26.3. 2006 ob 11:51 zvezdica

Film me je zelo presenetil v pozitivnem smislu. Pričakovala sem ponovno eno ameriško bluzenje, pa se je na koncu izkazal za zanimiv in simpatičen film. Posebej sem bila presenečena nad koncem. Tako da bi ga ocenila z 8/10

— Sweety
26.3. 2006 ob 13:55

Zakaj? Zakaj tak naslov? Le zakaj?? Obstaja Film, da te kap (Scary movie), Tašča, da te kap (Monster-in-law) in Snaha, da te kap (Prime). Se vam ne zdi, da je ta fraza ('da te kap') že nekoliko obrabljena? Poleg tega mnogi sklepajo, da je Snaha, da te kap kopija ali celo nadaljevanje filma Tašča, da te kap, pravijo 'saj se vidi po naslovu!', ne pogledajo pa izvirnega naslova. Kolosej, a vam res zmanjkuje domišljije? Nikakršne potrebe ni bilo, da bi ta film tako poimenovali. Nenazadnje ni bilo nobene snahe, ki bi izstopala, ker bi bila grozna po značaju ali kako drugače (pri filmu Tašča, da te kap je bila tašča res grozna, torej je naslov še kar upravičen), snaha je bila čisto običajna, vsi so bli čisto običajni, le da je bila med snaho in sinom pač tako velika starostna razlika. In da je snaha vse povedala mami-terapevtki. OK, pa vseeno ni bilo neke glavne grozne osebe, še sploh pa to ni bila snaha. Kolosej, zamislite se malo! 'Prime' pomeni prvi, glavni, primaren, ne pa snaha. Gotovo bi se naslov lahko boljše prevedel, samo domišljijo bi bilo treba uporabiti.

— KRIsTina
29.3. 2006 ob 4:41

Ni imelo povezave z naslovom,bil je bolj absurden kot smešen.pol filma sma itak prespaletko kot vedno.raje bi šla na čebelji pik pa lejat simpatičnega kelnarja od spodaj:)pa no malo heca na stran,če imaš kar precej mlajšo punco al pa starejšega fanta si poglej film.AL pa če se nimaŠ kam dat.

— Klary,jessy
8.4. 2006 ob 19:02 zvezdica

Film je krasen. Lahkoten, a ne plehek, romantičen, a ne osladen. Igralska zasedba je odlična, igra prepričljiva. Konec je pravzaprav edini mogoč, realen. Skratka gre za kvalitetno romantično komedijo.

— Sanja
11.4. 2006 ob 11:35

Res končno en duhovito prikupen sproščujoč film.

— TeA
12.4. 2006 ob 13:20

je zlo vreji in je zlozlo doro sploh pa ko je ona tk smešna

— nesika
12.5. 2006 ob 14:06

mani se tilm zdi full kull! gledala sem ga že dvakrat zaj pa ga imam še doma na dvd-ju kako so mi vsi ki igrajo luškani. no...morem it pa (s)mejte se papa

— že nekdo
23.6. 2006 ob 20:51

zanimiv film z dobro zgodbo, komičnimi zapleti in presenečenji ter realnim koncem. nekaj svežega v klasiki hollywoda. za moje pojme no :) film je super... če bi ga bolje opredelili je to romantična drama ne pa romantična komedija... konec ni ravno romantičen v pravem pomenu. pustite se presenetiti.

— T;)
23.6. 2006 ob 20:52

Film je zanič:!

— P;)
11.12. 2006 ob 18:54 zvezdica

Za sprostitev zdrava mera humorja z veliko zlico okusa!

— TeA :)
23.5. 2007 ob 22:27

film je res super, igralca sta prav srčkana skupaj.

— Lisa

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.