Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Smrtonosni stroji

Mortal Engines
akcijska domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 6.12.2018, Kolosej Ljubljana
2h 8min / 128min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson
Tisoč let po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša naselja. Tom Natsworthy (Robert Sheehan) iz spodnje ravni potujočega mesta London se mora po srečanju z nevarno ubežnico Hester Shaw (Hera Hilmar) nenadoma boriti za preživetje. Popolnoma nasprotna človeka, ki se nikoli ne bi smela srečati, skujeta nepričakovano zavezništvo, ki bo spremenilo prihodnost.

Vrsto let po vojni, ki je opustošila Zemljo, se mesta, ki so uspela preživeti, po našem planetu premikajo na ogromnih kolesih in svoje vire energije dopolnjujejo tako, da napadajo in požirajo manjša mesta. Za novo epsko avanturo, ki prihaja na velika platna sredi decembra letos, je že na voljo novi napovednik.

Film o orjaških premičnih mestih, ki pod sabo meljejo manjša naselja, je nastajal v režiji z oskarjem nagrajenega mojstra posebnih učinkov Christiana Riversa (King Kong) in je posnet po nagrajeni istoimenski knjižni uspešnici britanskega pisatelja in ilustratorja Philipa Reeva iz leta 2001.

Režiser trilogij Gospodar prstanov in Hobit ter King Konga Peter Jackson se je novi fantazijski akciji pridružil kot scenarist, scenarij pa je napisal skupaj z ženo Fran Walsh in Philippo Boyens (obe sta sodelovali tudi pri pisanju scenarijev za trilogiji Gospodar prstanov in Hobit). Jackson je film skupaj z nekaterimi stalnimi sodelavci Zaneom Weinerjem (trilogija Hobit), Amando Walker (trilogija Hobit) in Deborah Forte (Goosebumps) tudi produciral, Boyensova in Ken Kamins (trilogija Hobit) pa sodelujeta kot izvršna producenta.

ZANIMIVOSTI:

  • Avtorja knjižne tetralogije Smrtonosni stroji Philipa Reeva so povabili na snemanje, kjer je bil nad igralci in prizori naravnost očaran in je povedal, da je bila večina prizorov prav takšnih, ko si jih je sam zamislil v knjigi.

Komentarji

24.12. 2018 ob 15:26

JE OK

— ZIGI
12.6. 2021 ob 16:19 zvezdica

zelo fajen film . Všeč mi je

— neja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.