Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Smrt v Sarajevu

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 15.9.2016, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Leto: 2016
Država: BiH, Francija
Jezik: bosanščina
Scenarij: Danis Tanović po romanu Hotel Evropa Bernarda-Henrija Lévyja
Režija: Danis Tanović

Zgodba filma se odvija se v sarajevskem hotelu, kjer v organizaciji Evropske unije prirejajo svečano večerjo ob stoletnici začetka prve svetovne vojne. Po dolgem času hotel spet deluje s polno kapaciteto, vendar pa banka zahteva poravnavo dolgov in zaposleni pripravljajo stavko prav v času, ko prihajajo častni gostje. Če večer propade, bo propadel tudi hotel. Direktor hotela skuša preprečiti stavko s pomočjo mafijca, ki upravlja striptiz bar v kleti, istočasno pa se v improviziranem televizijskem studiu odvija poseben program, posvečen stoletnici sarajevskega atentata. Dogajanje prekine neobičajen gost: Gavrilo Princip.

Nagrade in festivali:
Berlinale 2016 – Srebrni medved v kategoriji "Nagrada žirije"

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.