Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Smrt na Nilu

Death on the Nile
misteriozna kriminalna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 17.2.2022, Kolosej Ljubljana
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Green
Režija: Kenneth Branagh
Kenneth Branagh se vrača kot režiser in detektiv Hercule Poirot v priredbi istoimenske klasike Agathe Cgristie, ki si je zaslužila naziv enega njenih najboljših romanov. Vstopnico za to morilsko popotovanje po Nilu si je prislužila tudi Gal Gadot, poznana po glavni vlogi v globalni uspešnici Čudežna Ženska. Mlada, bogata in čudovita Linnet Ridgeway ima pravzaprav vse. Tisto, česar nima, vzame! Na primer zaročenca svoje najboljše prijateljice Jackie. Ko se Linnet in njen novi izbranec odpravita na medene tedne s popotovanjem po reki Nil, nič ne more zaščititi Jackie pred njenimi demoni. In nihče, niti zloglasni detektiv Hercule Poirot, ne more preprečiti zločina iz strasti.

Film Smrt na Nilu, ki je posnet po romanu Agathe Christie iz leta 1937, je drzna misteriozen triler, ki ga je režiral Kenneth Branagh in nam predstavi čustveni kaos in smrtonosne posledice posesivne ljubezni.

 

Kenneth Branagh se vrača kot režiser in detektiv Hercule Poirot v priredbi istoimenske klasike Agathe Christie, ki si je zaslužila naziv enega njenih najboljših romanov. Vstopnico za to morilsko popotovanje po Nilu si je prislužila tudi Gal Gadot, poznana po vlogi v svetovni uspešnici Čudežna Ženska.

Mlada, bogata in čudovita Linnet Ridgeway ima pravzaprav vse. Tisto, česar nima, vzame! Na primer zaročenca svoje najboljše prijateljice Jackie.
Ko se Linnet in njen novi izbranec odpravita na medene tedne s popotovanjem po reki Nil, nič ne more zaščititi Jackie pred njenimi demoni. In nihče, niti zloglasni detektiv Hercule Poirot, ne more preprečiti zločina iz strasti.

 

Počitnice po Nilu z glamuroznim parnikom se za belgijskega detektiva Hercula Poirota spremenijo v strašljivo iskanje morilca, ko se idilični medeni tedni popolnega poročnega para spremenijo v grozo. Zgodba o nebrzdani strasti in nezdravem ljubosumju je postavljena v epsko pokrajino razgibanih puščavskih razgledov in veličastnih piramid v Gizi, ki vsebuje skupino navidez brezhibnih popotnikov in dovolj zlobnih zasukov, da bo občinstvo do samega konca ugibalo, kdo je pravzaprav morilec.

Smrt na Nilu ponovno združuje filmsko ekipo, ki stoji za svetovno uspešnico Umor na Orient Ekspresu iz leta 2017, s petkratnim nominirancem za nagrado oskar, Kennethom Branaghamom na čelu. Obul je čevlje ikoničnega detektiva Poirota, pridružila pa se mu je zvezdniška ekipa osumljencev: Gal Gadot, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders in Letitia Wright.

Komentarji

7.3. 2022 ob 17:51

Dobr

— Gal

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.