Kolosej
Film distribucije Continental Film

Smo že končali?

komedija
Bila je popolna hiša, dokler se je ni odločil popraviti.
Na sporedu od: 26.4.2007, Kolosej Ljubljana
17.5.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 33min / 93min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Hank Nelken, Steven Gary Banks in Claudia Grazioso
Režija: Steve Carr
V komediji A smo že tam? smo spoznali tegobe, ki jih je samosvoji Nick preživljal na poti z nagajivima otrokoma svoje nove ljubezni, tokrat pa mu bo preglavice delala dotrajana hiša. Nick in Suzanne namreč pričakujeta otroka, zato se skupaj z radoživim pobalinom Kevinom in odrezavo najstnico Lindsey odselijo na podeželje. Nick je kot pravi moški prepričan, da bo zlahka sam popravil pomanjkljivosti novega doma, a po številnih nesrečah in polomljenih kosteh se vendarle odloči za pomoč lokalnega gradbinca. No, tu se težave šele zares začnejo.

Smo že končali? je nadaljevanje družinske komedije A smo že tam. Začne se tam, kjer se zgodba prvega dela končala. Nick Persons (Ice Cube) je zdaj poročen s Suzanne (Nia Long), ki pričakuje dvojčka. Kupil je hišo v mirnem predmestju, da bi pobegnil pred ponorelostjo velemesta ter da bi z ženo in otrokoma, Lindsey in Kevinom (Aleisha Allen in Philip Daniel Bolden), imeli več prostora. A kmalu se izkaže, da bo potrebno novi dom temeljito obnoviti. Zaradi tega je Nick prepuščen na milost in nemilost ekscentričnemu gradbincu (John C. McGinley). Nickove predmestne sanje tako hitro postanejo hrupna mora. Najsi bo potreben še tak trud za popravilo hiše, Personsovi bodo tudi ugotovili, da je potrebno še veliko več truda, da hišo spremenijo v dom.

O filmu

Leta 2005 je občinstvo spoznalo Nicka Personsa, leporečneža, ki se je trudil dogovoriti za zmenek z mlado, privlačno ločenko in sicer tako, da je njena otroka pripeljal v Vancouver iz Portlanda. V A smo že tam? je preprosta vožnja postala precej več, kot je pričakoval Nick, saj sta mu nazadnje otroka prirasla k srcu tako kot njuna mati. Leta 2007 Nick stori naslednji korak. Kupi hišo za družino, ki se bo vsak čas povečala. In spet se Nickove frustracije spremenijo v čisto norišnico.

Ice Cube ponovno igra Nicka. “Po mojem mnenju se bodo ljudje identificirali z njegovo družino,” pravi zvezdnik. “Podobna je resničnemu življenju - vi se trudijo, da bi se drug drugemu privadili. Čeprav gre za komedijo, smo jo skušali povleči nazaj v realnost.”

Cubov produkcijski partner Matt Alvarez dodaja, da je popravilo hiše primerno ozadje za Personsove, ki si skušajo ustvariti dom. “Vsi so se preselili v novo skupnost, a prava riba iz vode je Nick, ki se skuša privaditi življenju s svojo novo družino.”

“V prvem filmu smo se ukvarjali z ločenci, ki iščejo partnerja, ki bi ga vključil v svojo družino,” se spominja producent Todd Garner. “Tu je družina integrirana, vendar je še vedno nekaj ovir in pregrad. Zdaj se zastavlja vprašanje: Kako zliti družino? Nick je bil samec, ki ga zdaj čaka očetovstvo, ne bo le oče svojima posvojencema, ampak tudi svojima dvojčkoma. Kevin odrašča in išče vzornika. Aleisha je najstnica v družini, ki ima in bo imela nove člane, prisiljena v selitev, pustiti je morala prijatelje in najti svoje mesto v novi soseski. Začenja tudi povsem novo življenjsko obdobje, ko se ji porajajo določena čustva do nekega fanta. Tudi Suzanne dobiva novo družino, potem ko eno že ima. Po vseh teh spremembah v življenju - kako naj nekdo postane enota? Popravilo hiše se nam je zdela idealna metafora za proces nastajanja nove družine. Ko se ljudje preselijo v novo hišo, gre lahko marsikaj narobe. Odnosi so lahko resnično na preizkušnji. To je bila tudi idealna osnova za komični konflikt. Ta film - o družini, ki ima težave in se sooča z ovirami in ki se ves čas ne razume ravno najbolje - je ne le dobra komedija, zaznamujejo ga tudi prava, globoka čustva. S temi liki se lahko identificirate, ker niso popolna družinica iz reklam.”

Stevu Carru film ponuja tudi priložnost, da klasični hollywoodski žanr začinijo s značilnostmi 21. stoletja. “Ta film je do neke mere podoben norčavim komedijam tridesetih in štirideseti,” pravi. “Konec koncev je bil osnovni vir zanj klasična komedija Caryja Granta Mr. Blandings Builds His Dream House. To mi je bilo res všeč in mislim, da bo tudi občinstvu. Veliko se bodo smejali, v njem pa je tudi veliko topline.”

V film so vnesli novo energijo tudi z novim likom. Chuck Mitchell mlajši je novi sosed/ nepremičninski posrednik/ mojster/ šepetalec otrokom. Zdi se, da ima odgovore na vse družinske težave, s katerimi se sooča Nick - možakarju uspe vse, kar Nicku spodleti. “Za moj lik, za Suzanne,” pravi Nia Long, “je Chuck najboljši sosed in najboljši znanec. Vidi ga, da se druži z otrokoma, ju pelje ribarit. Spozna se na naravno rojstvo in jogo, študiral je z menihi, bil profesionalni košarkar - pravi renesančnik.”

O igralcih

Ice Cube (Nick Persons/producent) vodi svojo produkcijsko hišo Cube Vision. Bil je scenarist, producent in glavni igralec kultne uspešnice Friday ter nadaljevanj Next Friday in Friday After Next. Cube Vision je zaslužna tudi za The Players Club, s katerim je Cube debitiral kot režiser. Bil je tudi glavni igralec in izvršni producent Barbershop in Barbershop 2: Back in Business. Med njegovimi filmi so še Trije kralji, Fantje iz soseščine, Trespass in Higher Learning.

Še naprej je tudi eden najbolj prepoznavnih hip hop glasbenikov. Med drugim je posnel albume War and Peace, Lethal Injection, Bootlegs & B-Sides, The Predator in Amerikkka’s Most Wanted.

Nia Long (Suzanne Persons) je posnela filme Hiša debela mame 1 in 2, Fantje iz soseščine, Alfie, Baadasssss, Boiler Room, Best Man, The Broken Hearts Club, In Too Deep, Held Up, Stigmata, Soul Food, Made in America, Friday, Love Jones.

Na televiziji je nastopila v Tretji izmeni, Zvezdah na sodišču, Princu z Bel aira, Naši sodnici, Mestecu za vedno, Urgenci ter v If These Walls Could Talk 2.

John C. McGinley (Chuck Mitchell, Jr.) je posnel filme Platoon, Rojen 4. julija, Wall Street, Talk Radio, Nixon, Any Given Sunday (vse je režiral Oliver Stone), 7edem, Alcatraz, Identiteta, Divjaka, Zverina, Nothing to Lose, Set It Off, Office Space, Mother, Wagons East, Surviving the Game, On Deadly Ground, Point Break, Highlander II, A Midnight Clear, Fat Man and Little Boy, Dirt Nap, Crazy As Hell; Truth or Consequences, N.M., Colin Fitz, nastopil je v nadaljevankah Mladi zdravniki, The Jack Bull in The Pentagon Wars.

O režiserju

Steve Carr je začel kariero v glasbeni industriji z lastnim grafičnim podjetjem The Drawing Board Graphic Design Company. V desetletju so oblikovali albume za Def Jam Records in glasbenike, kot so Public Enemy, LL Cool J, The Beastie Boys, Mary J. Blige, Puffy, in Notorious B.I.G. Režiral je tudi glasbene videospote glasbenikov, kot so Moby, Method Man, Public Enemy, Slick Rick, Timberland, Redman, Jay-Z, Nelly, Ludacris.

Režiral je filme Očkov vrtec, Next Friday, Dr. Dolittle 2, Rebound.

Komentarji

12.4. 2007 ob 18:51

bedn film do konca. skoda cajta.

— -1
22.4. 2007 ob 15:21

Tale film j pa kr dobr sm s tuk nasmejau

— skaly
27.4. 2007 ob 19:00

jaz upam da je vredu samo mislim da sn ga ze na TV-ju gledo. full znan se mi zdi samo ne vem od kot. mislim pa da je ze bil predvajan dolgo dolgo nazaj

— Tadej
28.4. 2007 ob 20:24

cist tok film je bil posnet 2007 tko da je nemogoce da si ga ze gledu vsaj ne v sloveniji

— Pistoljero
30.4. 2007 ob 19:26

jaha ce mi uspe,ga grem jutri gledt ;) upam da bo zanimiv :D

— lepoticka
2.5. 2007 ob 16:36

mislm, da je zlo dobr film ampak ga še nism gledala!!! Amapak se že zelo veselim njegovega ogleda!!

— zarja
2.5. 2007 ob 21:02

ful carski film!!

— jerneja
2.5. 2007 ob 23:55

men je biu film kr ušeč.. zanimiu po svoje. a mogoče veste, kdo je igrou fanta od Lindsay? hvala

— *jst*
3.5. 2007 ob 7:09

ql film

— hudo
3.5. 2007 ob 15:24

brezvezno... vleče se... v celem filmu sem se 2x nasmejal(za sekundo ali 2)... škoda denarja, še bolj pa časa

— bedno
6.5. 2007 ob 19:23

Filllm je zakon.res.zadel so...mislm smeha..fuL...

— hehehe:)
10.5. 2007 ob 19:54

ja..igralnia pr koloseju je the best fulll alo najlepše pohvale! L.p P.s upam da boo pri vam predvajali pirate s karibom na robu sveta

— iza
10.5. 2007 ob 19:59

a lol upam d je kul film ko ga grem gledat

— ritch *
11.5. 2007 ob 14:18

ej js bi res rada vedla al je ta film ql al ne.k maste full različna mnenja.pa če je gdo str od 13-15...k pomoje da to komenterajo mlajši al pa nwem no..nj mi powe!pliz!

— minii
16.5. 2007 ob 15:56

zelo smešno in carsko

— lili
19.5. 2007 ob 11:42

ta film je res zanjimiva zgodba ob njem se s resnično sprostila in bil mi je res všeč

— erna
20.5. 2007 ob 13:59

najboljša komedija vseh časov,...

— tamara
25.5. 2007 ob 9:26

Superca! Tak luškan film!

— TeA :)
6.6. 2007 ob 21:40

glede na are we there yet? kar mal razočara, ampak drugač je še kar

— >>>
14.6. 2007 ob 0:09 zvezdica

I Hope We are Done. Če boste iskali zelo slab družinski film, je Are We Done Yet pravi naslov. Ko sem videl Are We There Yet, ki ga je Ice Cube posnel leta 2005, sem bil prepričan, da nižje ne gre. Zmotil sem se. Šlo je še nižje. Do zadnje meje, ko film ni več film, marveč navadno sranje, s katerim bi lahko mučili vojne ujetnike. In Ice Cube je vojni ujetnik. No ja, ujetnik razpadajoče hiše, ki mu jo proda čudaški John C. McGinley. Hiše, v katero se nastani s svojo lepo ženko Nio Long. In hiše, kjer gre vse narobe. Jasno, narobe gre tudi cel film. Tako zelo, da bi mu moralo biti nerodno, da je sploh prišel v kina.

— iztok gartner
3.7. 2007 ob 12:28

film je ful dobr mal se lahko nasmejiš drugač je pa zakon. Priporočam da si ga ogledate.

— smrklja
5.7. 2007 ob 18:13

Kje je dobri stari gangsta Ice Cube? Zdej samo v butastih komedijah nastopa. Kje so cajti odličnega Boyz n the hood, kjer je Ice bil še kul? Verjetno je tut njega požrl Hollywood... Ice Cuba hočmo nazaj!

— The Dude
17.11. 2007 ob 15:46

ocena 5zato kr ful smešn pa kr je ful za na smejat

— aLcHiiKaa
30.9. 2010 ob 16:09

ful dobr.

— marli
6.3. 2011 ob 9:13

MEN JE 1000000 LJUDI REKLO DE JE OSNOVA ISTA K ARE WE THERE YET(MULCA MU NAGAJATA,ON HOČE MET PUNCO) A JE TO RESS

— KrepiAliAnja
11.10. 2013 ob 20:44

Ful fajn in smešen. :)

— jaz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.