Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Smeti

pustolovska drama/ triler
Podnapisi
Na sporedu od: 6.11.2014, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2014
Jezik: angleščina, portugalščina
Scenarij: Felipe Braga, Richard Curtis po romanu Andyja Mulligana
Režija: Stephen Daldry
Za oskarje nominirani režiser čustvenih dram Billy Elliot, Ure do večnosti in Bralec predstavlja nepozabno zgodbo o prijateljstvu skupine otrok z dna družbene lestvice. Najstniki Raphael, Gardo in Rat životarijo na smetišču brazilskega velemesta, dokler nekega dne ne najdejo skrivnostne denarnice. Nad njihov geto se kmalu zgrnejo trume brezobzirnih kriminalcev in podkupljenih policistov, ki se ne menijo za uničena človeška življenja, zato se fantje lahko zanesejo zgolj drug na drugega in sledijo svoji vesti.

Odličen akcijski triler prikazuje zgodbo treh siromašnih dečkov iz favele Ria De Janeira, ki bodo v boju za pravico tvegali vse in sprožili pravo revolucijo. Trije naturščiki, ki so osvojili tako izkušene člane filmske ekipe kot tudi gledalce in kritike, bodo v filmu dokazali, da ni pomembno, od kod prihajaš. Prav vsi lahko živimo življenje heroja …

Med brskanjem po ostankih na lokalnem smetišču dva siromašna fanta iz favele Ria de Janeira najdeta denarnico, ki bo njuna življenja spremenila za vedno. Ko jima lokalna policija ponudi bogato nagrado za nepričakovano odkritje, fanta Rafael in Gardo spoznata, da sta našla nekaj zares pomembnega. Skupaj s prijateljem Ratom se podata na nevarno avanturo, v kateri pogumni fantje na begu pred policijo razkrivajo skrivnosti najdene denarnice. Na njihovi poti iskanja pravice bodo morali ločiti prijatelje od sovražnikov, medtem ko bodo po koščkih odkrivali zgodbo lastnika denarnice Joseja Angela. Policiji pod vodstvom pokvarjenega Frederica ne morejo zaupati, vendar pa imata ameriška misijonarja, ki delata v faveli – v usodo predani duhovnik Julliard in njegova mlada pomočnica Olivia – morda moč, da potrkata na prava vrata in fantom pomagata najti odgovore.

Komentarji

8.11. 2014 ob 15:39

zelo ljubeznski in romanticen ob trenutkih prevec umazan prosim to popravite na clean version

— latojka potica

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.