Kolosej
Film distribucije Fivia

Slovenija, Avstralija in jutri ves svet

drama
V slovenščini
Na sporedu od: 30.11.2017, Kolosej Ljubljana
2h / 120min
Leto: 2017
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Marko Naberšnik
Slovenija, Avstralija in jutri ves svet je drama, katere sestavni del so tudi komični prizori. Glavni junak je Boris, ki dela kot vzdrževalec strojev v tovarni in upa, da mu bo prihodnost prinesla nagrado za opravljeno delo in trud. To priložnost mu ponudi podjetje Cosmica, družba, ki se ukvarja z akvizitersko prodajo, svetovanjem in naložbami v vrednostne papirje.

Komentarji

4.12. 2017 ob 20:54

Film je spomenik Mariboru. Kaže povprečno družino na totem koncu. Podobne probleme imajo še kje po svetu in tudi slabše je še kje. Film pa pokaže tudi instant blišč, ki mu junaki v filmu malo nasedejo. Film ta lažni blišč razgali do obisti, realne probleme, ki so nastali, pa reši bolj po ameriško. Kljub temu pa daje film za misliti tudi po predstavi. Ponovno blestijo igralci. Meni sta prava bisera igre Minca Lorenci in Aljoša Ternovšek.
Dodajam pa še nekaj. Pred nekaj dnevi sva gledala z ženo film Ivan, V dvorani sva bila dva para poznih srednjih let, Ta film pa sva gledala sama. Nekaj je potrebno narediti za boljšo predstavitev slovenskih filmov, ki so odlični in vredni ogleda.

— Bojan
11.12. 2017 ob 23:43 zvezdica

- Bojan

tudi sam sem z ženo in še dvema prijateljema odšel v multipleks in razen nas je v dvorani bil še en starejši par. Enako pri Ivanu, pri Družinici pa še slabše, bila sva z ženo sama. Osebno imava o filmu Slovenija, Avstralija dobro mnenje. Odlična igra, Aljoša Ternovšek bravo, Minca Lorenci izjemna, dober je tudi Ivanušič. Celotna zgodba zelo gledljiva, dinamična, glede konca se do določene mere strinjamo, čeprav je težko reči, da je ameriški. Konec koncev niti ni nek srečen konec. Zgodba je za današnji čas zelo verodostojna, saj v Sloveniji mrgoli družin, ki se prebijajo iz meseca v mesec, ko osnovna delavska plača ne zadošča za normalno življenje.

Prednost Slovenije, Avstralije je, da to zgodbo posreduje na čuten, ironičen način in nagovarja gledalca z določeno mero humorja, ki pa je bridek in na koncu obsediš s cmokom v grlu. Izjemna je tudi glasba, kamera. Ves čas nevsiljivo sledi zgodbi.

Glede promocije v bistvu ni kaj dosti za dodat. Vsi slovenski filmi so letos imeli dobro reklamo. Ivan še posebej. Same pohvale, Maruša Majer v Berlinu,... V kinu pa ni ljudi. Multipleksi bi brez risank potonili. Najbolj gledana je Jaz, Baraba 3. Ta teden pa Medvedek Paddigton. Tu so še Očka proti fotru 2, Poredne mame za božič 2. Še slabše od naših filmov ga je odnesel Ubijanje svetega jelena. Množice se resnim filmom izogibajo. Naj jim ponujamo samo zabavo? Milice 2 so prekosile vse naštete slovenske filme. Pa nič slabega o zabavi, ampak podatki govorijo zase. Tudi z ženo sva večinoma v dvoranah pri resnih filmih sama. Resne zgodbe se selijo na televizijo, najdemo jih v serijah, v kinu vedno manj.

— Matija in Ana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.