Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Škrlatni vrh

domišljijska grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 15.10.2015, Kolosej Ljubljana
1h 59min / 119min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Guillermo del Toro in Matthew Robbins
Režiser srhljivih vizualnih spektaklov Hellboy in Favnov labirint predstavlja zgodbo, postavljeno v Anglijo v 19. stoletju. Mlada Edith zna že od mladosti vzpostaviti stik z duhovi, toda ko privoli v poroko s premožnim plemičem Thomasom, se ne zaveda, da se bo njen dar spremenil v prekletstvo. Ko se naseli v Thomasovi graščini Škrlatni vrh, ji moževa sestra razloži, da so določene sobane prepovedane. Radovedna Edith kljub vsemu začne raziskovati in s svojimi sposobnostmi kmalu zazna duhove. Ko skuša ugotoviti, zakaj so ujeti, na grozljiv način spozna, da nekateri duhovi skrivajo krvavo preteklost.

Vizionarski režiser Guillermo del Toro ustvaril najlepšo grozljivko vseh časov...

Brezmejna domišljija Guillerma del Tora nas bo ponovno popeljala v fantazijski svet, prežet z navdihujočo simbolno estetiko, gotsko temačnostjo ter otožno lepoto podob iz sanj. Škrlatni vrh predstavlja zgodbo mlade pisateljice, katere življenje je vseskozi pretkano s tančico nadnaravnega. Ko ji srce ukrade skrivnostni tujec, se Edith znajde v svojem novem domu – strašljivi graščini na vrhu gore, pod katero se nahaja rudnik krvavo rdeče gline. Medtem ko njeno zdravje postopoma peša, postaja vedno bolj odločena, da razkrije mračne skrivnosti stare hiše in to kljub prepovedi snahe, da ji je vstop v določene sobane prepovedan. Resnica o Škrlatnem vrhu pa leži globoko. Nekje med poželenjem in temačnostjo, med nedoumljivostjo in norostjo. Nekatere stare graščine lahko namreč sčasoma postanejo žive …

Prvotni scenarij je del Toro spisal že leta 2006, v tem času pa do osupljive popolnosti izpilil prav vsako podrobnost in uresničil svojo večno željo po stvaritvi najlepše grozljivke vseh časov.

Komentarji

14.10. 2015 ob 19:51

kul ocenil10 od 10

— nik
24.10. 2015 ob 10:12

Fuuuuuul scary js sm skor umrla

— Nežka
26.10. 2015 ob 11:43

Sicer nič strašen a vsekakor zanimiv film :)

— Sara
26.10. 2015 ob 16:28

Ful sem si želela ogledati ta film, ker mi je všeč "Thomas Sharpe". Ampak moram priznati, da sem bila razočarana. Film je tipično ameriški, ne osredotoča se na nobeno stvar,ampak meša dohove, ljubezen, ...
Začetek filma je bil obetaven, potem pa bolj ko se bližaš koncu, bolj je buo slabši. Konec spet tipično ameriški, ko ena ženska mahne z lopato drugo žensko.
Film spet ni bil toliko grozen ko si ugotovil v čem je poanta. Duhovi so spet delali isto stvar kot v vseh ostalih filmih. Kazali in nudili pomoč.
Sporočilo je bilo lepo, da bi za ljubezen naredili vse, ampak po moje malce pretirano to pokazano.

Odkrito rečeno sem od filma pričakovala več. Torov Favnov labirint je bil super, Škrlatni vrh pa je bil za moje mnenje na nižji ravni. Pričakovala sem malce več kreativnost in groze.

Drugače pa je bilo še kar. Ocenila bi med 4-5. Kar je za današnji standard filmov kar OK. :)

— Anja
9.11. 2015 ob 16:47

men pa ni bil všeč.

— tinekdodrug
28.2. 2016 ob 22:35

Odlicen film 10 ..

— Bresha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.