Kolosej
Film distribucije Fivia

Skrivnostno ogledalo

Looking Glass
triler
Podnapisi
Na sporedu od: 26.7.2018, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jerry Rapp
Režija: Tim Hunter
Skrivnostno ogledalo je psiho-triler o paru, ki kupi star motel v puščavi. Toda kar zgleda kot lep začetek, se kmalu spremeni v divjo vožnjo skozi skrivnostni svet. Ray (Nicholas Cage) v motelu najde skrivnostno ogledalo, hkrati pa je priča grozljivemu umoru. V zapleteni igri mačke z mišjo mora Ray rešiti svojo ženo in sebe iz grozljive skrivnosti, povezane s hotelom in čudnimi ljudmi, ki ga obiskujejo.

KRATKA VSEBINA

SKRIVNOSTNO OGLEDALO je psihološki triler, govori pa o paru, ki kupi star motel v puščavi. Toda kar se je sprva zdelo dobra rešitev, se je kmalu prelevilo v skrivnostno in napeto dramo. Ray, ki ga igra Nicholas Cage, je priča strašljivemu umoru. Prav tako ugotovi, da ju skozi ogledalo ves čas opazujejo. Sebe in ženo bo poskusil rešiti pred strašno skrivnostjo, povezano z motelom, in tamkajšnjimi nenavadnimi gosti.

NICOLAS CAGE (Ray)

je dobil oskarja na vlogo v filmu Zbogom, Las Vegas. Posnel je še Prilagajanja, Zaklad pozabljenih (posnel je že tudi nadaljevanje), The Wicker Man, World Trade Center, The Weather Man, Gospodar vojne, The Ant Bully, Glasniki vetra, Sleparja, Še 60 sekund, Captain Correlli's Mandolin, Zamujena priložnost, 8 mm, Kačje oči, Mesto angelov, Con air – letalo prekletih, Alcatraz, Mdd življenjem in smrtjo, Brez obraza, Guarding Tess, Red Rock West, Lahko se zgodi tudi vam, Divji v srcu, Kiss of Death, Honeymoon in Vegas, Valley Girl, Cotton Club, Racing with the Moon, The Boy in Blue, Peggy Sue Got Married, Raising Arizona, Vampire's Kiss, Fire Birds, Birdy. Leta 2002 je debitiral kot režiser s filmom Sonny. Cagova produkcijska hiša Saturn Films je producirala filma The Life of David Gale ter Shadow of the Vampire.

ROBIN TUNNEY (Maggie)

je študirala igro na Chicago Academy for the Performing Arts. Nastopila je v nadaljevanki J.F.K. Reckless Youth ter v televizijskih filmih Jezdeci rdeče kadulje z Edom Harrisom in Amy Madigan ter v Montani. Televizijsko najbolj znana pa je morda postala v serijah Zdravnikova vest ter Mentalist. Na velikih platnih smo je videli v filmih Encino Man (1992), Čarovnice (1996), Niagara, Niagara (1997), Začetek konca (1999), Supernova (2000), »Investigating Sex« ob Nicku Nolteju in Neve Campbell. Njen naslednji projekt bo triler »Monster Party« (2018).

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.