Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2 (2D sinhronizirano)

družinska animirana komedija
Sinhronizirano
Na sporedu od: 6.6.2019, Kolosej Ljubljana
1h 26min / 86min
Leto: 2019
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Brian Lynch
Pri vseh domačih ljubljenčkih, ki smo jih spoznali v prvem delu (takrat so zapustili varen in topel dom ter se preganjali po ulicah New Yorka), bo prišlo do velikih sprememb. Kuža Maks pri svoji lastnici Katie ne bo več na prvem mestu, saj se je poročila in dobila sina Liama. Ker pa je Maks do fanta preveč zaščitniški in se boji za njegovo varnost, to začne vplivati na njegove živce. Na družinskem izletu na kmetijo se Maks in prijatelj Duke srečata s kravami, ki so nestrpne do psov, s sovražnimi lisicami in grozljivim puranom, kar še poveča Maksovo zaskrbljenost. Na srečo dobi Maks nekaj koristnih nasvetov od veterana na kmetiji, psa Roosterja, ki bo Maksa prisilil, da se sooči s svojimi strahovi, da v sebi najde alfa samca in da Liamu malo več svobode. Medtem bo v mestu, ko je njen lastnik zdoma, skušala psička Gidget (ki je zaljubljena v Maksa) rešiti Maksovo najljubšo igračo iz stanovanja, polnega mačk, pri tem pa ji bo pomagala mačka Chloe. Ljubek in obenem nor zajček Kepca (Snowball) pa živi v zmoti, da je superheroj, saj ga njegova lastnica, deklica Molly, oblači v superherojske pižame. In ko se pojavi Shih Tzu psička Rožca (Daisy) in prosi Kepco za pomoč na nevarni misiji, bo moral zbrati ves pogum, da postane heroj, za katerega se je samo pretvarjal. Bodo Maks, Kepca in Gidget in drugi hišni ljubljenčki lahko v sebi našli pogum, da se spopadejo s svojimi največjimi strahovi?

Letošnje poletje bo znova v znamenju domačih ljubljenčkov, saj se na velika platna vračajo prikupni hišni ljubljenčki, ki so nas razveseljevali v prvem delu animirane poslastice Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov pred dvema letoma.
Potem ko smo v prvem delu spoznali hišne ljubljenčke, ki so zapustili varen in topel dom in se preganjali po ulicah New York, se bomo v drugem delu poglobili v njihove osebnosti.

Drugi del animirane komedije je tako kot prvi del režiral Chris Renaud (ki je sedel na režiserski stol animiranih uspešnic Jaz, baraba in Lorax), prav tako se vrača scenarist prvega dela Brian Lynch (ki je napisal scenarij tudi za animacijo Minioni).


O ZGODBI:

Pri vseh domačih ljubljenčkih, ki smo jih spoznali v prvem delu, bo prišlo do velikih sprememb. Kuža Maks pri svoji lastnici Katie ne bo več na prvem mestu, saj se bo poročila in dobila naraščaj. Pa se bo Maks ujel z otrokom? Ko bo družina šla na izlet na kmetijo, bo Maks spoznal psa po imenu Greben (Rooster), oba pa bosta skušala premagati Maksove strahove. Medtem bo psička Gidget (ki je zaljubljena v Maksa) skušala rešiti Maksovo najljubšo igračo iz stanovanja, polnega mačk, zajček Kepca pa se bo odpravil na misijo reševanja tigra iz cirkusa.


Izvedba slovenske sinhronizacije: STUDIO RITEM

Režija slovenske sinhronizacije: JERNEJ KUNTNER

Prevod: Miroslava Berginc


O LIKIH:

 • MAKS (Max) sinhronizira Jure Mastnak

Nevrotični terier živi življenje najbolj razvajenega psa, kar jih je. Ima brata Dukea, ki ga v vsem podpira, ljubečo lastnico Katie in dva nova člana družine, Katiejinega moža Chucka in njunega ljubkega sina Liama. Nekoč se je otrok bal, zdaj Liama obožuje in malčka uči vseh pasjih trikov, ter mu je, v skrbi, da je ta varen, vsepovsod za petami. Ta obsedenost z varnostjo Maksa pripelje v veterinarsko ordinacijo, kjer ga opremijo s plastično ovratnico. Ko Katie in Chuck družino peljeta na izlet na kmetijo, se Maks počuti povsem izgubljenega. Vse novo za Liama predstavlja veliko nevarnost. Maks se mora od Grebena, neizprosnega, starega psa s kmetije, marsičesa naučiti, da bi malce omilil pretirano skrb za malčka, ki nujno potrebuje svobodo za svoj razvoj.

 • DUKE (Duke) sinhronizira Jernej Kuntner

Ogromen mešanec in Maksov posvojeni brat. Je pravi odgovor na "Kdo je priden kuža?" vprašanje, dejansko uživa na kmetiji in je precej bolj sproščen, kar se Liama tiče, a je še vedno opora Maksu, ko ga ta potrebuje… četudi meni, da je Greben res kul.

 •  KEPCA (Snowball) sinhronizira Jose Nzobandura

Srčkan, a blazen zajček. Nekoč je vodil skupino zapuščenih ljubljenčkov, zdaj pa je udomačen, oblečen v živobarvne pižame s podobami superjunakov, s katerimi je obsedena njegova mlada lastnica. Ko se pojavi žalostna psička Rožca in ga prosi za pomoč, se kapetan Kepca ostalim živalim odloči dokazati, da je več kot le zajček v pajacku.

 • GREBEN (Rooster) sinhronizira Branko Završan

Zastrašujoč pes, ki ne prenese bedarij in tistih, ki jih kvasajo, predvsem, ko vidi, kako pretirano zaščitniški je Maks do Liama in kako nanj prenaša svoje strahove. Grebenovo obnašanje in dejanja Maksu pokažejo, kaj pomeni bdeti nad svojimi ljudmi.

 • CHLOE (Chloe) sinhronizira Lena Hribar

Lenobna in nenasitna mačka, ki obožuje mačjo meto. Ko jo Gidget prosi, da bi ji pomagala Maksu vrniti igračko, ki je v stanovanju, v katerem kraljujejo mačke, Chloe Gidget pomaga pri tem, kako se vklopiti med blazne mačke.

 • GIDGET (Gidget) sinhronizira Ajda Toman

Čudovita in pogumna pomeranka. Ko po nesreči vrže Maksovo najljubšo igračko z balkona na balkon ljubiteljice mačk, jo mora Chloe naučiti, kako postati mačka, da se bo lahko infiltrirala mednje in dobila igračko nazaj.

 •  BUDDY (Buddy) sinhronizira Aljoša Kovačič

Ščetinast, sarkastičen jazbečar je član varnostne ekipe, ki skrbi za Liama in spremlja vsak malčkov korak. Je tudi eden tistih, ki se bo pridružil Kepci pri reševanju mladega tigra Huja.

 •  MEL (Mel) sinhronizira Andrej Murenc

Razdražljiv mops, ki se trudi ostati zbran, ko ga Maks rekrutira za člana Liamove varnostne ekipe. Tudi ko bi moral Kepci pomagati rešiti Huja, ga vodi skrit namen: prigrizki.

 •  ROŽCA (Daisy) sinhronizira Mariša Jagodič

Očarljiva Shih Tzu psička s sončno osebnostjo, ki se ne boji povedati, kaj si misli, četudi ji to nakoplje - in vsem okoli nje - kopico težav. Ko spozna Huja, mladega belega tigra na poti s Kitajske, in izve, da ga je zajel hudobni lastnik cirkusa, gre po pomoč in postane največja občudovalka kapetana Kepce.

 •  HU (Hu)

Mlad beli tiger, ki ga čaka življenje cirkuškega ujetnika. Hu je bolj velik mucek kot krvoločen tiger, ki se zanaša na drobnega Kepco, da ga bo rešil pred hudobnim lastnikom, ki ga ima zajetega in ga popeljal skozi živahni New York. Trudi se vključiti med mlade psičke v Atovi Šoli neposlušnosti.

 • KATIE (Katie) sinhronizira Tjaša Železnik

Maksova in Dukeova lastnica. Chucka, zdaj moža, s katerim ima ljubkega malčka Liama, je spoznala na pravem kraju, ob prvem času - v kolesarski nesreči.

 •  CHUCK (Chuck) sinhronizira Srđan Milovanović

Katiejin novi mož. Meni, da sta Maks in Duke pridna psa, onadva pa, da je Chuck v redu tip.

 • LIAM sinhronizira Sergei Milovanović

Katiejin ljubki sin je, pod Maksovim in Dukeovim vplivom, goreč ljubitelj štirinožcev. Z njima je hrano s tal, svoje igrače zakopava na vrtu kot onadva… ter sem in tja ljubko zalaja. A zdaj, ko Liam hodi in govori, se začenjajo predpriprave na največji korak v njegovem mladem življenju – na vrtec.

 • MOLLY sinhronizira Laura Berden

Deklica, ki je posvojila Kepco. Obsedena je s superjunaki, svoje tiare in čajne sete je zamenjala za ogrinjala in karate. Celo Kepco je oblekla v pajaca z motivi superjunaka.

 • NORMAN (Norman) sinhronizira Uroš Smolej

Morski prašiček je najbolj zanesenjaški med ekipo varnostnikov, zadolženih za Liamovo varnost. Žal je Norman zadnji izmed ljubljenčkov, ki bi smel biti odgovoren za kaj zaupnega.

 •  ATA (Pops) sinhronizira Marjan Bunič

Skop basset hound, ki vodi Šolo neposlušnosti za vse mladičke iz soseske. Kdo je že rekel, da bi naj stari psi ne mogli učiti novih trikov?

 • MYRON,

Atova desna roka, hrček, ki mladičkom pomaga pri dosegi zastavljenih ciljev. Atovi mladički se učijo, kako izkoristiti svojo prikupnost in spravljati svoje lastnike ob pamet. Pod njegovim vodstvom se Mini, Princess, Bučko in Mimi ter drugi priučijo navad, ki so popolna kombinacija prikupnega in nadležnega. Izjemno dovzetni so, zato skupina s svojo ljubkostjo prepriča sprva omahljivega Ata, da pomaga pri reševanju Huja.

 • PIKI (Sweetpea) neustrašna skobčevka. Pristane, da bo pomagala Gidget naučiti, kako biti mačka.


 •  SERGEJ sinhronizira Rok Kunaver

Ponosen in neprijeten vodja cirkuških predstav, je tepec med tepci. Njega in njegovih ljubljenih volkov nič ne bo ustavilo na lovu za cenjenim tigrom.Liki
Imena likov v slovenski sinhronizaciji
Glasovi
MAX
MAKS
Jure Mastnak
SNOWBALL
KEPCA
Jose Nzobandura
ROOSTER
ROOSTER
Branko Završan
DAISY
ROŽCA
Mariša Jagodič
GIDGET
GIDGET
Ajda Toman
CHLOE
CHLOE
Lena Hribar
POPS
ATA
Marjan Bunič
SERGEY
SERGEI
Rok Kunaver
KATIE
KATIE
Tjaša Železnik
DUKE
DUKE
Jernej Kuntner
LIAM
LIAM
Sergei Milovanović
COTTON
COTTON
Matevž Mueller
CHUCK
CHUCK
Srđan Milovanović
MEL
MEL
Andrej Murenc
NORMAN
NORMAN
Uroš Smolej
BUDDY
BUDDY
Aljoša Kovačič
BEAGLE
BEAGLE
Marko Žerjal
MOLLY
MOLLY
Laura Berden
PICKLES
BUČKO
Rem Mali
PRINCESS
PRINCESS
Leni Buh
TINY
MINI
Filip Borut Schroll
UNCLE SHEP
STRIC ŠTEF
Žiga Bunič
SKINNY CAT
ŠTEFAN
Goran Hrvačanin
CAT LADY
MAČJELJUBKA
Maja Končar
BAGGAGE PET
LJUBLJENČEK MED KOVČKI
Marko Žerjal
LEAD WOLF
VOLK VODJA
Srđan Milovanović
WOLF
VOLK
Rok MlinarOstali liki in množice


 

Dani Bavec
 

Filip Borut Schroll
 

Igor Potočnik
 

Laura Berden
 

Leni Buh
 

Lija Pečnikar
 

Lina Kuntner
 

Luka Markus Štajer
 

Luka Rupert
 

Matevž Mueller
 

Maxx Noah Grilc
 

Nina Kaludjerović
 

Rem Mali
 

Rok Mlinar
 

Srđan Milovanović
 

Uroš Buh
 

Žiga Bunič
 


Komentarji

2.12. 2018 ob 16:28

Omg komaj cakam moja najljubsa risanka a lahko pride prej prosim nemorem cakat

— Zutkec
4.7. 2019 ob 7:40

A samo še sinhrobizirano se lahko gleda?

— Metka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.