Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Skrita lepota

drama
Podnapisi
Na sporedu od: 29.12.2016, Kolosej Ljubljana
1h 34min / 94min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Allan Loeb
Režija: David Frankel
Režiser komedij Hudičevka v Pradi, Marley in jaz ter Kako začiniti zakon predstavlja brezčasno zgodbo o iskanju novega smisla življenja po tragični izgubi. Uspešnemu šefu oglaševalske agencije Howardu se ob smrti hčerke podre svet, v iskanju odgovorov pa začne pisati pisma Ljubezni, Času in Smrti. Prijatelji mu skušajo pomagati, toda Howard se vedno bolj zapira v svoj svet in nekega dne ga trojica, ki ji neprestano piše, dejansko začne obiskovati. Poln žalosti in gneva sprva ne želi sprejeti njihovih besed, toda počasi pričenja razumeti, kako se te neizogibne stalnice življenja med seboj prepletajo in dopolnjujejo.

Uspešni newyorški vodja oglaševanja (Will Smith) utrpi silno tragedijo in se povsem umakne iz javnega življenja. Njegovi zaskrbljeni prijatelji skušajo brez uspeha znova vzpostaviti stik z njim, on pa išče odgovore zunaj sebe in pisari pisma Ljubezni, Času in Smrti. A šele ko njegova pisma dobijo nepričakovane osebne odgovore, začne dojemati, kako te tri nespremenljivke prepletajo docela živeto življenje in kako lahko tudi najhujša izguba razkrije trenutke popolnega smisla in lepote.

Igrajo še Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore ter oskarjevki Kate Winslet in Helen Mirren. Z oskarjem nagrajeni režiser David Frankel je režiral po scenariju Allana Loeba. Producirali so Bard Dorros, Michael Sugar, Loeb, Anthony Bregman in Kevin Frakes, izvršni producenti so bili Toby Emmerich, Richard Brener, Michael Disco, Michael Bederman, Peter Cron in Bruce Berman.

Izza kamero so sodelovali direktorica fotografije Maryse Alberti, scenografinja Beth Mickle, montažer Andrew Marcus in kostumografinja Leah Katznelson. Glasbo je zložil Theodore Shapiro. Novo inačico odjavne pesmi Let's Hurt Tonight izvajajo grammyjevi nominiranci OneRepublic.

Komentarji

17.12. 2016 ob 22:22

flop leta?

— igor

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.