Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Škrat

Elf
komedija
Odkrijte škrata v sebi!
Na sporedu od: 12.2.2004, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2003
Država: ZDA
Scenarij: David Berenbaum
Režija: Jon Favreau
Nekega božičnega večera pred mnogimi leti se otročiček neopazno splazi v Božičkovo vrečo in tako pristane v Božičkovi delavnici, kjer ga ta vzgoji v škrata. Problem je le, da tale škratek zraste v pravega človeškega škrata. Ker ugotovi, da ni iz Božičkovega sveta, si zaželi poiskati svojo pravo družino.
Nekega božičnega večera pred mnogimi leti se je majhen otročiček v sirotišnici neopazno splazil v Božičkovo vrečo z igračami in tako po pomoti pristal v Božičkovi delavnici na severnem tečaju. Novi oče Buddyja takoj vzame za svojega in ga vzgaja kot škrata. Toda ko Buddy zrase in postane trikrat višji kot drugi škrati, postane jasno, da ne sodi v njihov svet. Poiskati mora svojo pravo družino, svoje mesto na svetu, zato se odpravi v New York, kjer naj bi bile njegove korenine. Pred njim je popolnoma nov svet in kmalu spozna, da mu v velikem mestu ne bo z rožicami postlano. Tu se ne počuti nič bolj doma kot na severnem tečaju. Buddy poišče svojega pravega očeta Walterja, deloholika, ki izdaja otroške knjige. Walter ne verjame Buddyjevim besedam; edino, v kar z gotovostjo verjame, so njegovi posli. Buddy spozna tudi novo mamo in izve, da ima desetletnega polbrata ki ne verjame ne v božič ne v škrate ne v Božička. Videti je, da so vsi pozabili, kaj pravzaprav pomeni božič. Prazniki pa so pred v vrati in Buddy se z vso škratjo resnostjo odloči, da bo osvojil svojo družino in božič spet približal

Komentarji

24.11. 2004 ob 16:38

FILM LIH NI BIL BOHVE KVA AMPAK JE PA DOST ZA SMEJAT SAM JZ SM UMES ZASPALA

— JOŽICA
1.3. 2009 ob 0:00

full carski film dejtega še na tw

— podgoršaak
12.9. 2009 ob 19:19

MOČNO DOBER FILM SPOH PA IGRA NOTRI WILL FERELL KI POSKRBI ZA SMEH

— Bart
21.12. 2011 ob 18:33

zelo dober film meni je zelo všeč splača pogledat

— lepotica
14.12. 2013 ob 6:59

film je kull! morete ga glejat dans večer na pop tv ziher :p

— nusa
25.12. 2017 ob 20:18

Super film smo ga gledali v šoli ampak zau ne do konca. Med počitnicami smo z družino vsako večer doma. Ponavadi imam jaz ideje za filme jaz se pa dobila idejo da bi ga gledali in že dve uri pa pol iščem po spletu pa tega filma nikjer ne najdem. Če kdo najde ta film ki ga ne rabiš plačat naj (pove) napiše. Prosim. hvala.

— Lana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.