Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Sirota

misteriozni triler
Z Esther je nekaj narobe.
Podnapisi
Na sporedu od: 1.10.2009, Kolosej Ljubljana
15.10.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 3min / 123min
Leto: 2009
Jezik: angleščina, estonščina
Scenarij: David Johnson po zgodbi Alexa Maca
Prijazna zakonca Kate in John si želita tretjega otroka, zato posvojita umirjeno in nadarjeno 9-letno Esther iz bližnje sirotišnice. Dekle se hitro naveže na njuno malo gluhonemo hčerko, toda družinsko idilo zmotijo nenavadne nesreče. Kate sluti, da so grozljivi dogodki povezani z Esther, a premetena posvojenka si uspe zagotoviti popolno Johnovo zaupanje, kar družino pahne na pot neslutene pogube.

Tragična izguba nerojenega otroka je skoraj uničil zakon Kate (Vera Farmiga)  in Johna (Peter Sarsgaard), Katino krhko psihično stanje pa uničujejo še more in strahovi iz njene preteklosti. Da bi za silo ohranila normalno življenje, se par odloči posvojiti otroka. V tamkajšnji sirotišnici Johna in Kate na nenavaden način pritegne deklica Esther (Isabelle Fuhrman). Toda Esther ni takšna, kot se zdi. Ko se začne Kate bati za varnost družine, skuša Johna in druge prepričati, da bi spregledali Estherino igro. Toda njena opozorila slišijo šele, ko je morda že prepozno ... za vse.

Siroto je režiral Jaume Collet-Serra (House of Wax) po scenariju Davida Leslieja Johnsona in zgodbi Alexa Macea. Glavne vloge imajo (The Departed), Peter Sarsgaard (Flightplan), Isabelle Fuhrman (Houndodg), CCH Pounder (televizijska nadaljevanka "Na rubu zakona") in Jimmy Bennett (Zvezdne steze).

Producenti filma so Joel Silver, Susan Downey, Jennifer Davisson Killoran in Leonardo DiCaprio, izvršni producenti pa Steve Richards, Don Carmody in Michael Ireland. Koproducenti so Richard Mirisch, David Barrett in Erik Olsen.

Umetniško ekipo za kamero vodi direktor fotografije Jeff Cutter, scenograf Tom Meyer, montažer Tim Alverson, kostumografkinja Antoinette Messam ter skladatelj John Ottman.

V sodelovanju s podjetjem Dark Castle Entertainment ter v produkciji podjetja Appian Way, Warner Bros. Pictures predstavlja film Sirota. Distributer je Warner Bros. Pictures, del podjetja Warner Bros. Entertainment.

O produkciji

Znaš obdržati skrivnost??

Po številnih težavah v zakonu, ki dosežejo vrhunec po izgubi nerojenega otroka, sta Kate in Coleman, li že imata sina in hčer, prepričana, da jima bi iz težav pomagala posvojitev devetletne deklice. Esther je pred kratkim v požaru izgubila rejnike ter se je sama komaj rešila.

Režiser Jaume Collet-Serra, ki je za producenta Joela Silverja in Susan Downey režiral horor Hipa voščenih figur, opisuje Esther kot skrivnostno deklico, ki je zelo pametna in ustvarjalna. Njena posvojitelja Kate in John si želita posebnega otroka. In nedvomno ga tudi dobita.

Toda Kmalu po Estherinem prihodu se začnejo dogajati številne nezgode, zato Kate posumi, da je nekaj narobe. Ta deklica z angelskim obrazom morda ni takšna, kot se zdi na prvi pogled. Kaj kmalu postane jasno, da je z Esther nekaj narobe.

Posvojenka ima skrivnost, o kateri se nikomur od njih niti ne sanja. Ko jo John in Kate prvič srečata, Esther poje in slika čudovito sliko. Kmalu ju pritegneta njena inteligenca in edinstven pogled na svet. Staromodna in sramežljiva Esther se zdi posebna deklica. Glasbenica Kate in arhitekt John si zlahka predstavljata to izjemno deklico v svoji družini, navkljub njeni tragični preteklosti.

 Scenarist David Leslie Johnson je napisal scenarij po zgodbi Alexa Macea iz podjetja Appian Way. Temu se je zdel Davidov scenarij čista zmaga, saj je v tovrstno zvrst hororja z zlobnim otrokom zaljubljen še od filma The Bad Seed. Sirota  ni običajni horor. Dejansko je psihološki triler, ki preraste v horor. Vsa zgodba se vrti okoli skrivnosti, konec pa je presenetljiv.

V filmu je pomemben tudi odnos med materjo in otrokom. Kate na čudovit način prikaže žensko, ki si nadvse želi biti dobra mama, ne glede, če gre za biološkega ali posvojenega otroka. V obeh primerih jim želi vse najboljše.

Veš, nič ni narobe, če si drugačen ...

Vera Farmiga igra Kate, soprogo, mater in zdravljeno alkoholičarko, ki je pred kratkim rodila mrtvega otroka. Skuša prebroditi to travmo in rešiti svoj zakon in družino. Zato se odloči za posvojitev, saj mora nekaj narediti z ljubeznijo, ki jo je čutila do otroka. Dati jo mora nekomu, ki jo potrebuje. Kljub vsemu trudu pa John trdi, da si Kate vseeno ne more odpustiti, kar s pomanjkanjem njene samozavesti med njima ustvari prepad. Ta še bolj poglobi Estherin prihod, saj deklica izkoristi Katine napake in Johnove dvome.

Farmiga pravi, da se je na vlogo pripravljala z brskanjem po spletnih straneh, kjer ženske pišejo, kako prebolevajo izgubo otroka.

Katinega soproga Johna igra Verin dolgoletni prijatelj Peter Sarsgaard, ki svoj lik opiše kot "mirovnika". Pogosto skuša ublažiti napetost, saj je prepričan, da Kate vse jemlje preresno in da si marsikaj domišlja.

Collet-Serra je bil navdušen, ko je dobil Sarsgaarda. Peter je bil na vrhu njegovega seznama. Prav tako je bila kemija med njim in Vero izjemna. Igralca sta se po njegovem resnično izkazala.

Medtem pa zahteva delo z otroki povsem drugačen pristop. Režiser pojasnjuje, da jim morate pojasniti, kaj prizor zahteva od njih. Če pa jih preveč pripravite, lahko izgubite njihovo pristnost.

Esther je zelo zahteven lik, saj začne kot angelska deklica, ki je imela težko preteklost, je pa srečna, da bo dobila novo družino. Toda počasi se izkaže, da le ni tako ter da je Esther zlobna in ima slabe namene. Za to vlogo so potrebovali mlado, toda močno igralko. Isabelle Fuhrman ima 11 let, vendar je zelo samozavestna. Silverja je presunilo, kako dobro je razumela bistvo svojega lika. Ker naj bi bila Esther iz Rusije, Max pa se sporazumeva z znakovno govorico, se je morala Fugrmanova naučiti le-tega in osvojiti ruski naglas.

Za vlogo Katine in Johnove gluhe hčerke Max so izbrali šestletno Aryani Engineer, za katero je to prva filmska vloga. Ker ima Aryani okvarjen sluh, je poznala znakovno govorico, prav tako zna tudi brati z ustnic, tako kot filmska Max.

Družino zaokroži sin Daniel, ki ga igra zaposleni mladi igralec Jimmy Bennett, ki so ga izbrali izmed mnogih kandidatov. Bennettov lik de pravzaprav edini v družini, ki ne sprejme Esther. Daniel namreč odrašča in nenadoma dobi staromodno sestro, zaradi katere ga imajo prijatelji za brezvezneža. Dejansko je po Estherinem prihodu prepuščen sam sebi.

O igralcih

Vera Farmiga (Kate Coleman)
Pred kratkim je zaključila snemanje filma Up In The Air režiserja Jasona Reitmana, v katerem igra z Georgeom Clooneyjem, kmalu pa jo bomo videli v filmu The Vintner's Luck režiserke Niki Caro. Še pred kratkim pa smo jo lahko videli v filmih, kot so Quid Pro Quo režiserja Carlosa Brooksa, Nothing But The Truth režiserja Roda Lurieja ter The Boy In The Striped Pajamas. Kritiki pa so jo na veliko hvalili za vlogo v neodvisnem filmu Down To The Bone.

Izmed ostalih filmov, v katerih je igrala, naj naštejemo še The Departed z Mattom Damonom, Leonardom DiCapriom in Jackom Nicholsonom; Breaking And Entering Anthonyka Minghella, kjer je zaigrala ob Judu Lawu. The Manchurian Candidate režiserja Jonathana Demma, triler Joshua, kjer je igrala ob Samu Rockwellu in Never Forever, v katerem sta igrala tudi David McInnis in Jung-woo Ha.

Peter Sarsgaard (John Coleman)
Sarsgaarda vomo kmalu videli v filmu An Eduication režiserke Lone Scherfig, v katerem igrajo tudi Dominic Cooper, Emma Thompson, Alfred Molina in Carey Mulligan. Pred kratkim je z Benom Kingsleyjem in Penélope Cruz igral v drami Elegy režiserke Isabel Coixet.  Prav tako smo ga lahko videli v filmu Year Of The Dog režiserja Mika Whita, pred kratkim pa je končal snemanje filma  The Electric Mist režiserja Bertranda Tavernierja, v katerem igra ob boku Tommyja Leeja Jonesa in Johna Goodmana. Pred tem je posnel uspešnico Rendition, v katerem igrajo tudi Meryl Streep, Reese Witherspoon in Jake Gyllenhaal, ter v filmu The Mysteries Of Pittsburgh režiserja Rawsona Marshalla Thurberja, kjer igra s Sienno Miller, Nickom Noltom in Jonom Fosterjem.

Isabelle Fuhrman (Esther)
Z igro se je začela ukvarjati pri sedmih letih, prvo vlogo pa je dobila v oddaji Cartoon Fridays televizijske mreže Cartoon Network. Za sabo ima že dva filma, igrala pa je tudi v priljubljenih televizijskih nadaljevankah, kot sta "Ghost Whisperer" in "Justice". Fuhrmanova je posnela številne oglase, njen glas pa smo lahko slišali v projektih, kot sta komedija Norbit z Eddiejem Murphyjem in televizijska nadaljevanka “Desperate Housewives”. Pred kratkim je svoj glas posodila v 3D animiranemu filmu Around The World in 50 Years 3D.

Jimmy Bennett (Daniel Coleman)
Ta mladi igralec ima že zdaj izjemno kariero, sodeloval pa je tudi s številnimi velikani filmske umetnosti. Pred kratkim smo ga lahko videli v vlogi mladega Jamesa T. Kirka v znanstveno-fantastični uspešnici Zvezdne steze režiserja J.J. Abramsa, z Matthewjem Broderickom in Alanom Aldo pa je igral v filmu Diminished Capacity. Kmalu bo odigral glavno vlogo v pustolovščini Shorts režiserja Roberta Rodrigueza.

Izmed ostalih njegovih filmov naj omenimo še Evan Almighty s Stevom Carellom in Morganom Freemanom, Poseidon s Kurtom Russellom, Richardom Dreyfussom in Joshom Lucasom, Firewall s Harrisonom Fordom in Virginio Madsen, The Amityville Horror producenta Michaela Baya, Taoc z Bruceom Willisom, Polar Express s Tomom Hanksom ter Daddy Day Care z Eddiejem Murphyjem. Prav tak smo ga lahko videli v televizijskih nadaljevankah, kot so "Everwood", "Detective", "CSI", "Judging Amy", "The Guardian" in "Strong Medicine".

Aryana Engineer (Max Coleman)
Za to osemletnico je Sirota njen igralski prvenec. Aryana ima okvarjen sluh in delo dobro obvalda znakovno govorico ter branje z ustnic, zaradi česar je njena Max, ki je v filmu povsem gluha, še mnogo prepričljivejša.

O filmskih ustvarjalcih

Jaume Collet-Serra (režiser)
Kariero je začel kot montažer, nato pa je režiral številne glasbene spote in oglase za podjetja, kot so PlayStation, Budweiser, MasterCard, Miller Lite, Pontiac, Smirnoff Ice, Renault, Verizon in 7-UP. Njegov nadrealističi slog je opazil producent Joel Silver, ki mu je leta 2005 zaupal režijo Hiše voščenih figur. Ljubezen do nogometa ga je leta 2007 popeljala nazaj v Španijo, kjer je  posnel film Gol 2: Uresničene sanje.

David Leslie Johnson (scenarist)
Kariero je začel kot asistent producenta pri filmu Kaznilnica odrešitve režiserja Franka Darabonta, s katerim je sodeloval pet let, da bi izpopolnil svoje scenaristično znanje. Leta 1999 je napisal scenarij za filmsko priredbo Doc Savage, pozneje pa je izvirno idejo Stana Leeja, legende podjetja Marvel Comics, prelil v scenarij za dvourno televizijsko dramo. Nato je napisal scenarij za šritiurno mini-serijo, ki je bila pravzaprav nadaljevaje filma The Thing režiserja Johna Carpenterja. In tako ga je opazila producentska hiša Appian Way, za katero je napisal Siroto. Trenutno razvija več projektov, pred kratkim pa je začel za Appian Way pisati scenarij za epski horor, ki temelji na klasični pripovedki. Kmalu bo začel pisati tudi scenarij za remake avstralskega trilerja Lake Mungo.

Alex Mace (zgodba)
Alex Mace je direktor razvoja v produkcijski hiši Leonarda DiCaprija Appian Way.

Joel Silver (producent)
Joel Silver je eden najuspešnejših producentov v zgodovini filmske industrije, produciral pa je več kot 50 filmov, vključno s trilogijo The Matrix, štirimi nadaljevanje Lethal Weapon ter akcijami, kot sta Die Hard in Predator. Pod okriljem svojega podjetja Silver Pictures trenutno producira film Sherlock Holmes režiserja Guya Ritchieja, v katerem imajo glavne vloge Robert Downey Jr., Jude Law in Rachel McAdams, ter akcijski triler The Book Of Eli z Denzelom Washingtonom, ki bo prišel na velika platna januarja 2010.

Del podjetja Silver Pictures je tudi Dark Castle Entertainment, ki pa je odgovorno za projekte, kot je Whiteout s Kate Beckinsale, Ninja Assassin režiserja Jamesa McTeigua in The Factory z Johnom Cusackom. Silver pod okriljem tega podjetja producira akcijski film The Losers. Režiser filma je Sylvain White, glavne vloge pa imajo Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana, Idris Elba, Columbus Short, Chris Evans in Jason Patric.

Silver je enako uspešen tudi na televiziji, bil pa je izvršni producent pri televizijskih nadaljevankah, kot sta "Moonlight" in "Veronica Mars". Kot izvršni producent je sodeloval z Richardom Donnerjem, Davidom Gilerjem, Walterjem Hillom in Robertom Zemeckisom pri pohvaljeni televizijski nanizanki "Tales From the Crypt". Prav tako je bil izvršni producent dveh nadaljevanj filma Tales From The Crypt. Kariero je začel v podjetju Lawrence Gordon Productions, pod njegovim okriljem pa je produciral filme The Warriors, 48 Hrs., Streets of Fire in Brewster's Millions.

Podjetje Silver Pictures je osnoval leta 1985m njegov prvi film pa je bil velika uspešnica Commando, ki sta mu sledila Jumpin' Jack Flash in Predator. Položaj enega vodilnih produkcijskih podjetij je dobilo s filmsko serijo Lethal Weapon ter akcijskimi uspešnicami Die Hard  in Die Hard 2.

Leonardo DiCaprio (producent)
DiCaprio je dobitnik mnogih nagrad, za oskarja pa je bil nominiran kar trikrat. Leta 2007 je dobil kipec, zlati globus in še številne nagrade za vlogo Krvavi diamant režiserja Edwarda Zwicka, vloga v filmu The Departed, kjer je tretjič sodeloval z režiserjem Martinom Scorsesejem, pa mu je prinesla pohvale občinstva in kritikov. Pred tem sta sodelovala v priznanih filmih Letalec in Tolpe New Yorka. DiCaprio je pri Letalcu sodeloval tudi kot izvršni producent. Za vlogo v Ujemi me, če moreš, je bil nominiran za zlati globus. Kot štirinajstletnik je snemal oglase in izobraževalne filme. Na televiziji je debitiral z vlogo v predelavi klasika Lassie leta 1988, kateremu so sledile so telenovele "Santa Barbara" ter nanizanki "The Outsider" in "Starši".

Njegov prvi celovečerni film je bil Kuštravci III iz leta 1991. Igral je tudi v situacijski komediji Growing Pains, v priredbi romana Tobiasa Wolffa This Boy's Life, v kateri sta igrala tudi Robert De Niro in Ellen Barkin, v filmu What's Eating Gilbert Grape?, za katerega je bil leta 1993 kot devetnajstletnik nominiran za oskarja za najboljšo stransko moško vlogo, ter v filmih Hitri in mrtvi Sama Raimia s Sharon Stone in Geneom Hackmanom, Košarkarjev dnevnik Jima Carrolla ter Popolni mrk Agnieske Holland.

Igral je Romea v filmu avstralskega režiserja Baza Luhrmanna, v katerem je Julijo igrala Claire Danes. V filmu Marvinova soba je igral z  Meryl Streep, Diane Keaton in Robertom De Nirom, leta 1996 pa v z oskarjem nagrajenem filmu Jamesa Camerona Titanic. S Kate Winslet je znova združil moči leta 2008 v uspešnici Revolutionary Road. Titanicu so sledili Mož z železno masko, v katerem so igrali tudi  Gerard Depardieu, Jeremy Irons in John Malkovich, Celebrity Woodya Allena in The Beach. Po oskarju naj izpostavimo še njegovo vlogo v vohunski uspešnici prav tako iz leta 2008 Body of Lies.

Komentarji

22.8. 2009 ob 15:22

ful dobr film

— jzh
23.8. 2009 ob 13:58

Heej! fiilm je res hud in je vredn ogleda, sploh pa za tiste ki se ne bojijo takih filmou!

— srček
24.8. 2009 ob 17:39

zanc in se g force je bolsi
film sm gledu u londonu augusta

— dj
11.9. 2009 ob 15:36

in kje ste ga vi vidl???

sej bo šele 1. 10. a ne..

kko lah pol rečete d je hud??

=° =S

— =/
18.9. 2009 ob 17:41

res dober film... napet do konca :)

— :)
21.9. 2009 ob 16:25

no film je res cool ampak priporoču bi ga tistim ki majo vsaj 16 let ali pa so vajeni grozljivk

— nik
23.9. 2009 ob 19:17

dvd pride vn oktobta ;)))))

— oppus
25.9. 2009 ob 19:54

js sm vidu predfilm že u kinu in se mi zdi da je ful hud čeprou nemaram takih filmou

— patak
26.9. 2009 ob 21:02

full kull

— iiuuz
27.9. 2009 ob 11:00

Včeraj ko sem bla v kinu sem vidla trailer.....zgleda zelo zanimivo.....Že pri traileru sem dobila kurjo polt...

— Erna
27.9. 2009 ob 12:17

komi čakam jz ga grem gledat kmal !!!!!!!!!
a je res ful dobr,a je scary!!<3
napovednik je rse ful scary!!!!!!!!!!!!:) cant wait:)!!!!!!!!!

— ana
2.10. 2009 ob 18:24

Film je full dober;)..

— maja
3.10. 2009 ob 9:40

beda

— č
3.10. 2009 ob 12:47

konc film..nepričakovan konc rees :D
vredn ogleda ;)

— aniia
4.10. 2009 ob 12:15

fuul dobr :)

— tamara
4.10. 2009 ob 19:25

zakkon film reees ful dobr morte ga it gledat<3

— diamond
4.10. 2009 ob 19:30

čist hud! po dolgem času ena kul grozljivka/triler!

— tomazh
4.10. 2009 ob 20:57

film si je vredno oglejat ker je ful dober!!

— zan
5.10. 2009 ob 15:42

omgomgomg.
že traiLer je HUUD.
komićakam da ga bomo šLi gLedat.<3

— maix
6.10. 2009 ob 12:42

Zanimivo, ampak..
boljsi od sirotisnice (orphanage) zagotovo ni! :)

— Samara
6.10. 2009 ob 21:24

wiuuuu komi čakm u soboTo 1o.1o ga grm gLeeeeeeeeeeeedT iz moio BFF (: xD <33

— girL*
6.10. 2009 ob 21:58

super kuull

— uršky
7.10. 2009 ob 22:09

hud film full zakon....res glejte....usi.....

— tevž
8.10. 2009 ob 8:11

kako lah folkkk gleda tak film!!!!!!!!!!!!!
:O

— cukr
8.10. 2009 ob 20:22

prevec se vlece.. golgcat

— jasa
9.10. 2009 ob 22:52

brezvezni film..zelo razocaran..1h50min bluznje pa pol 10min mogooocee se kaj dogaja..zelo tecen film..

— okrim
10.10. 2009 ob 10:54

fiulm je đđ best!!!
splača se pogeldat!!!

— enaaaa
10.10. 2009 ob 11:33

Danes grem gledat z fantom in najboljšo kolegico. Upam, da me film ne bo razočaral. :) Glede na trailer in opis zgodbe se zdi precej zanimiv in me je takoj pritegnil... tak da, komaj čakam na večer! :D

— Silhouette
10.10. 2009 ob 12:03

film je ful kul. majkemi ej

— buco
10.10. 2009 ob 13:48

A ga je vredno it gledat?

— Manca
11.10. 2009 ob 8:26

keer huuD FiLm eii.!!
ureeDn uGLeDa rees.

— -bijaač
11.10. 2009 ob 10:23

Film je zakon,ni tista tipična grozljivka,ampak carski je

— Ashley
11.10. 2009 ob 15:49

dans grem gledat ta film .. bomo widli

— mausika
11.10. 2009 ob 17:24

Omg. Ta film je zakooooon. Sm vidla že velik drugih dobrih grozliuk ampak tale ena najbolših. In ful dobr razplet zgodbe..... Pa btw za use tiste k skos u zadne vrste rinete.... če se hočte uživet u film se usedite bl odspret. 3. vrsta rulzzzz =)

— A&K
11.10. 2009 ob 18:53 zvezdica

Srhljivi psihološki momenti, čudovito ogledalo za partnerske odnose, naivnost, manipulacije nad otroki-malčki... Grozljivo.

— diK
12.10. 2009 ob 9:10

Meni je bil film vsec, ker so ponavadi take sorte filmi - grozljivke, srhljivke, zelo plehko zasnovani, tu pa se zgodba kar dobro razvije in temu sledi tudi vsa akcija in ravno prav :) kruti prizori. Tag misteriozni triler sicer ne vem ce ravno ustreza opisu tega filma, ali sem si pa jaz predstavljal malo manj brutalno dogodivscino v kinu. :)

Enjoy

— Kontrolor
12.10. 2009 ob 18:04

Moo dej sLike so hude tui triler kaj šele filem xD

— ;)
13.10. 2009 ob 1:52

ja kar ok film,ušeč mi je ker ni preveč kečapa (krvi) v filmu to je bolj psiho horror cool za pogledat kdor ma rad velik krvi pol mu bo to bolj ko ne dolgcajt film. men ocena
od 1 do 10 čista 7

— dulc
13.10. 2009 ob 20:11

the best misteriozni triler lahko rečem kr grozliuka res jas sn jo lejalm že 2× pa še me je zdai strah zraun hh res lahko rečm da že dougo ni blo take dore komedije v kinu ko ej sirota ;D res je da konc zmaga kko se konča isto ko krog 2 hahaha ;D mislim res oceno bi dala kar 8.5 res svetoven !

— linkaaa
15.10. 2009 ob 15:28

zakon film ;D

— Ajda
16.10. 2009 ob 8:59

razočarana :-(

— katja
17.10. 2009 ob 10:44

Srhljivi psihološki momenti, čudovito ogledalo za partnerske odnose, naivnost, manipulacije nad otroki-malčki... Grozljivo

— Mina
17.10. 2009 ob 14:47

glup film ne zapravlat casa pa dnarja za take filme

— sirota
17.10. 2009 ob 21:09

Film je ful kul

— Dobaj
17.10. 2009 ob 22:34

Zelo nepricakovan konec...

— -
19.10. 2009 ob 14:34

Film je fenomenalen.... ni čudn, da je dobu tok velko oceno na imdbju :)

— Larchiie
20.10. 2009 ob 21:24

Film je povsem zadovoljiv. Odlična igra, nekoliko 'znucana' zgodba + super preobrat na koncu. Poleg tega film spada v žanr drama/triler. Ogled nujen!

— Filip
22.10. 2009 ob 14:45

kako se že imenuje bolezn ki jo je mela sirota????

— M.G.
23.10. 2009 ob 20:21

okej, film je FANTASTIČN, ni tipična grozljivka, k je zasnovana sam na klanju, krvi, klanju, krvi, ampak je tko ... napsihiran film. grozljiv na en čudn, srhljiv način, tut s kkšnim klanjem pa krvjo, ampak tega ni tok velik, da bi blo že too much. (:

— untiltime
23.10. 2009 ob 23:44

če želite izvedt key o tem filmu vm povem kako se film začne in kako konča... no:
ZAČETEK: (na veliko) Orphan
KONEC: igrali so...
če vs pa zanimajo umesni detajli pejte pa gledat film XD XP

— BeeBee<3MiMi
23.10. 2009 ob 23:55

ze drugic sm ga gledu, in je res neki posebnega - extra izvedba, zgodba, dejansko vse realno, nonstop napeto, nepricakovane a resnicne stvari, itd - res scary movie - svaka cast reziserju!!

za tiste, ki pravijo da je film slab - ocitno niso razumeli poante in cele zgodbe!

— ddd
24.10. 2009 ob 22:11

svetovn film, vreden ogleda, zlo napet to je prvi film tega žanra, ki sem ga pogledala in morm reč da bom še kakšnega

— jasmina
25.10. 2009 ob 13:14

heii ta filem mi je zako0on.Kaj sm se naučila: ni vse zlato kar se swetti I LOVE U all

— čuučamuuča
25.10. 2009 ob 17:54

Zelo dober film. Sicer zelo grozljiv ampak res vreden ogleda. Še nobeden film ni naredil takšnega vtisa na najuu (: Ress...full dobr movie <3

— L&M
26.10. 2009 ob 9:53

to ie naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaibolši film ever!!!! men je biu tok hud d bi ga šla še enkrat pa še enkrat pa še enkrat.... gledat... sam ni keša.. xD

— anČi
26.10. 2009 ob 10:21

am film grem gledat mi lahko kdo svetuje am al pa pove kva je tazga d v osnutku n

— ana
26.10. 2009 ob 15:28

Film je res the best in napet do konca.Res ful dobra grozljivka.

— letalec
26.10. 2009 ob 15:41

film je uredu sam je predolg. umes 2x zaspiš. drgač je vredn ogleda

— anze
26.10. 2009 ob 21:11

haha BeeBee<3MiMi - huda huda
dobra šala ja

— Z-girl
27.10. 2009 ob 6:31

je grozliv nc druza nmorm vec svetvt jst sm sla 4 v iz dvorane k so tok grozni dogodki sorrcy ampak res srhlivo je

— jst
27.10. 2009 ob 12:37

ma ej ta film je cist prehudddddd!!! pa sj sploh ni tko grozljiv!!

— nika
28.10. 2009 ob 8:17

ana, pojdi raje prebrati kakšno knjigo :D
3/4 filma se vleče zadja 1/4 postane zanimiva.

— Saki
28.10. 2009 ob 8:24 zvezdica

Ljubitelji napetih filmov in grozljivk boste razočarani. Tisti, ki niste videli dosti napetih filmov pa boste navdušeni. Preveč predvidljiva režija. Pri 3/4 dogodkih veš kaj bo sledilo.
Ni treba pa žaliti tistih, ki se nam film ni zdel dober, saj smo mogoče že preveč podobnih videli in znamo primerjati z boljšimi in ne samo s romantičnimi komedijami.

Scenarij very good, režija ter igra not good.

— Aton
28.10. 2009 ob 16:06

Najboljša filma...ZAŽIGATA do konca
js sm ga šla gledat z mojo frendico js sm se smejala ona pa je jokala skor njej je bil u glaunm kr en men je pa zakon

— Helloween 2&Sirota
31.10. 2009 ob 17:32

kul film

— sanč
1.11. 2009 ob 10:28

ok ta film sem si ogledala s prevelikimi pričakovanji, želela sem da bi me bilo resnično sttrah vendar se ni nič od tega zgodilo.Zelo zanimiv preobrat v zgodbi me je sicer presenetil in ideja je zelo dobro zasnovana.Vendar se mi je vse zelo hitro odvilo.Povprečen triler nič kaj grozljiv,ta deklica je zelo dobro odiigrala vlogo in to zelo realistično.Tako ne si it ogledat filma s prevelikimi pričakovanji ker boste razočarani.

— filmarka
1.11. 2009 ob 10:41

o kok bedn sploh ni grozn

— kino
1.11. 2009 ob 16:49

Men je bil film tko tko, ne lih kej posebnega. So napeti trenutki, najbolj šokantno mi je blo k so razkrinkal siroto, wtf?:D

Drugače pa priporočam ogled;)

— Anit
7.11. 2009 ob 9:50

pass the fucking potato!
haha :D
zakoon film..pa maxie je toook lustkana :)

— cleea
7.11. 2009 ob 17:01

film ga rastura. ^
priporočam ogled.

— laurrie
7.11. 2009 ob 21:01

Film ni tok brezvezen osebno bi ga priporočil tistim ki imajo radi shrljivke a se učasih malo bojijo......film res ni preveč grozen

— Poznavalec
10.11. 2009 ob 15:11

LoL

grozljivka!! FUUL ME MIKA GLEDAT SAMO PA CELO NOČ NE BOM SPAL xD

— Billy
13.11. 2009 ob 18:07

ena izmed najbolj groznih filmov, čist psihološka scena kar je men velik bolj grozno kot kakšni zombiji ipd. Definitivno vredno ogleda za vse ki jim je taka zvrst všeč, mene je čist presenetu film in mu dam 9.5/10

— maja
14.11. 2009 ob 21:25

FILM GA RULA!

FOLK KDOR SE BOJI GROZLIVK NEJ NEGRE GLEDAT!

— šć
16.11. 2009 ob 14:35

Ful dobr film. ''Mala'' je res prava psihopatka!!

— girl
16.11. 2009 ob 19:49 zvezdica

Običajno kadar se odločim pogledat film,najprej pogledam recesije in ocene.Ne vem sicer,kaj me je tokrat gnalo,da tega nisem storil.In vam povem,bil sem presenečen.

Film objektivno prikazuje sodobno kriminalko,kjer pa ni velikega števila klišejev,ki jih dandanes uporablja ameriška filmska industrija.Pravzaprav,je stereotipov dokaj malo in zgodba v drugi polovici,ko narašča napetost,gledalcu ponudi kar nekaj vprašanj.

Film je zgodba o zaupanju,o tem,kako je lahko to zelo krhko in kako hitro lahko človek zapade v lastne strahove in zaradi njih postane čedalje paranoičen.Povsem običajna družina z povsem običajnimi težavami in sirota,ki ob vstopu čez njihov prag,prinese obilo sprememb in gorja,ki pa začrtajo tanko linijo med realnim in navideznim.

Ne bom vam podrobno opisal potek dogodkov ali vam rekel,da je film vreden ogleda.Lahko vam samo podam moje osebno mnenje.In moje osebno mnenje je,da sem prvič po dolgem času končno spet imel vse svoje čute zalepljene v dve uri povsem presenetljivega filma,ki je v meni,za razliko mnogih njegovih recentnih predhodnikov,vzbujal istočasno strah in razumevanje,nelagodje in blaženost,mešane občutke in jasna čustva...

Skratka,edini nasvet,katerega vam lahko dam je,da kot jaz,ne pogledate ocen in ne pogledate trailerja.Vse kar morate storiti je to,pustite vse vaše čute povsem odprte in da si pred ogledom sami sebi ne dovolite predsodkov.In vam zagotavljam,da boste iz dvorane odšli presenečeni,kajti presenečenj v filmu ne boste pogrešali.Ker običajnost ima za spremembo tokrat druge načrte.

— gumbek
16.11. 2009 ob 21:13

film je fajn. ni ono ful grozn pa to..in ponavadi se grozlivk nea neke ful bojim..ampak sem ga čeri gledla in me je še zaj malo strah tak..da se bo kaka "sirota" prikazala za vrati. hehe scary :P

— voluptuary
2.1. 2010 ob 15:58
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
16.1. 2010 ob 9:13

zelo rada imam grozljivke take kot je orphan ta je super ker se vedno nekaj dogaja kar je super ker pri nekaterih filmih je malo groznega tukaj pri tem filmu se pa dogaja zelo kruto grozno je bilo npr. ko je sirota kite dala vrtnice ki so bile od njenega mrtvega otroka in potem si je sirota šla v klet stisnit roko to je bilo tako boleče da je še mene bolelo pa čeprav sem samo gledala joj res je bilo grozno ampak da posvojiš takega otroka je še hujše!!!!

— cool grozljivkke
4.3. 2010 ob 13:13

fej je to nagravžđno !!!

— lijak
11.4. 2010 ob 15:52

to je tok hud film.resno enih boljših.malo je tudi strašen .priporočam ogled.

— nepovem
18.5. 2010 ob 17:45

Super film res!!
Konec ta čisto šokira.
Še posebej pa resnica o tej punčki ;)

— lol
10.7. 2010 ob 10:08 zvezdica

Odličen film pa čeprav nisem oboževalec kriminalk oz. strašljivk. Igralska zasedba je zopet odlična. Zmotilo me pa je to, da so bili premočni zvočni efekti na trenutke. Sama zgodba je dokaj predvedljiva, vendar zaključka nikoli ne boste uganili. Mene je presenetil- zaključek in tudi film sam.

lp

— Metod
4.9. 2010 ob 0:09

film sem si ogledala, moram povedati, da je ok.. sicer jaz ga ne bi uvrstila med grozljivke, bolj med trilerje, kriminalko.. zanimiv je še posebaj konec, nepredvidljiv.. res proti pričakovanju.. je pa vsekakor vreden ogleda, čeprav se najdejo boljše grozljivke, pri katerih te resnično postane strah.. :))

lp, medeja

— medejka
12.11. 2010 ob 15:33

na zacetku se ne dogaja kaj posebnega kasneje pa ga raztura res dober triler kar se mi dopade in je vsekakor po mojem okusu ocena 9

— peter
28.1. 2011 ob 15:28

eh malo grozljiv ne neke preveč boj sem se smejal kot pa me je bilo strah res so ugabni deli filma sam najbolši je konec pun šus v obraz hehe XD

gledajte ga super film
men ni neka grozljivka pa mene je full strah grozlivk ta pa nula

— Bosko
29.1. 2011 ob 21:20

čist brez vezno grozlivka boj komedija

ocene
komedija:8
Gorozljivka:-10

— com
27.2. 2011 ob 15:31

še enkrt bi ga gledu.....perfektno......deklica obvlada ni kej.....

— andrej
5.3. 2011 ob 12:37

a slučajno easter ubije johna???????????

— lOlMike
5.3. 2011 ob 12:57

The best part-Mummy i have a surprise for you;D

— nul
5.3. 2011 ob 12:59

Kero bolezn je ona mela?????????

— Grozliukeforever
5.3. 2011 ob 13:57

Delkica v filmu pokaže kaj se lahko zgodi če te zatirajo. Mogoče tega ne bi naredil nobeden človek, čeprav moramo spoštovati njeno bolezen. Film je napeta grozljivka ampak ravno zaradi tega je grozen. Če nebi bil napet nebi bil strašen(ste pa že ja videli film kjer ubijejo človeka). Zdaj pa da to dela še otrok je pa že preveč! Film ima ful nepričakovan konec. Sicer je zelo kulski ampak ne dovolj da si zasluži deset

6inPol/10

— Eminem
15.3. 2011 ob 13:14

Film za kej razumet je dober.Jst prow groznih napak nism opazil.zanimiv film!
pa srečno!

— thender
4.4. 2011 ob 19:19
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
25.7. 2011 ob 23:07

vrhunsko!

— nianana
30.7. 2011 ob 18:35

Samo da pokomentiram komentar, ki ga je napisal: ,ddd'

Zanima me, zakaj večino ljudi misli, da je režiser tisti, ki je film dejansko naredil. Da, morda v slovenskih produkcijah. V Ameriških produkcijah so režiserji umetniške vodje, ki skozi potek produkcije spravijo snemalni urnik naprej in igralce in zgodbo vodijo skozi določena pričakovanja ,UPRAVE'. Na živce mi gre, ko nekateri mislijo, da je režiser ALFA IN OMEGA CELOTNEGA IZDELKA, SE PRAVI FILMA. Kaj pa ostala 1200-članska ekipa, brez katere nobena Ameriška produkcija ne bi uspela posneti tako zahtevnih projektov. Režiser je v vseh produkcijah samo umetniški vodja, posluša pa UPRAVO, se pravi IZVRŠNE PRODUCENTE. PRODUCENTI narekujejo kako bo kaj potekalo, kaj bo v filmu prisotno ipd. Producenti lahko h končnemu izdelku veliko zadev spremenijo ali jih celo dodajo. Načeloma je v Slovenskih produkcijah režiser šef, ki narekuje čisto vse, producent, pa mu več ali manj samo pomaga. Tako da prosim, tisti, ki se malo zamislite, režiser ni edini šef oz. edini, ki je film NAREDIL. Tukaj je še ekipa, ki ne šteje samo 10 ali 20 članov, ampak več 100. Ni prav, da pozabimo na publiciste, kamermane, lučkarje, klaperje, rekviziterje, računovodje, scenariste, scenografe, montažerje, producente, asistente, agente, vodje snemanja, vizažiste, frizerje, direktorja fotografije, tonske snemalce, animatorje, kostumografe, grafike, kompozitorje in glasbenike, kaskaderje, statiste, električarje, programske in tehnične direktorje, odgovorne urednike, referente z odnosi z javnostjo, kreativne direktorje, programerje, transporterje-voznike, prevajalce, sponzorje in finančne podpornike, reševalce, set koordinatorje...

— umesno
26.11. 2011 ob 19:20

OO FUL SCARY wtf???... kaj vam ni jasno a za vas je scary če en otrok s kladivom zatolče nuno??? haha film je dokaj slab...ampak prej smešen kot pa scary pa take

— wtff
21.1. 2012 ob 16:20

dobr film zlo kok je zakaon :) :) <3 <3

— sarcy
25.3. 2012 ob 17:08

meni se zdi film zelo dober zanimiv in preprosto odličen. ://///////////////////

— girl
25.7. 2012 ob 0:54

ta film mi je bil fuuuuuuuul ušeč, ni preveč strašn skratka perfektn<3 igralska zasedba pa sploh, še posebi isabelle<3

— clove
7.2. 2015 ob 9:27

Vsi cepci ki trdijo,da je film slab,sploh nimajo pojma o zivljenju in o realnem svetu.
Taki bedaki naj raje gledajo pravljice za lahko noc.

— pretorijec
15.12. 2015 ob 19:18

fulll dobra grozljivka vsi jo morste gledat

— :)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.