Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Sirota: Prvi umor

Orphan : First Kill
srhljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 28.7.2022, Kolosej Ljubljana
1h 39min / 99min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Nenavadna ženska Leena Klammer pobegne iz estonske norišnice in odpotuje v ZDA, tako da ukrade identiteto pogrešane hčerke premožne družine. Vendar pa se Leenino novo življenje kot Esther pojavi z nepričakovano pomanjkljivostjo in se spopade z materjo, ki bo za vsako ceno storila vse, da zaščiti svojo družino.

Grozljivka v z naslovom Sirota: Prvi umor,  predstavlja zgodbo pred dogodki iz filma Sirota iz leta 2009, ko zakonca posvojita devetletno deklico, ki pa ni niti približno tako nedolžna, kot se zdi. Tokrat spoznamo zakonca in razmere v družini…
Grozljivko je režiral William Brent Bell, scenarij je napisal David Coggeshall, po zgodbi Davida Leslieja Johnsona-McGoldricka in Alexa Maca (slednji je napisal zgodbo tudi za prejšnji film).
Igralka Isabelle Fuhrman se vrne v vlogo Esther, zaigrajo pa še Julia Stiles, Rossif Sutherland, Hiro Kanagawa, Matthew Finlan in drugi.

O ZGODBI:

Esterina grozljiva saga se nadaljuje v vznemirljivi predzgodbi izvirne in šokantne grozljivke Sirota (iz leta 2009). Potem ko je mojstrsko pobegnila iz estonske psihiatrične ustanove, Leena Klammer odpotuje v Ameriko in se predstavlja za pogrešano hči bogate družine – kot Esther, hčer Katie in Richarda Mauerova. Katie je prepričana, da to ni njena hči, medtem ko se Richard ne strinja, saj verjame, da ima njegova žena paranojo in halucinacije. Leena ju poskuša ločiti, kar pa družini povzroča velike težave. Toda par hitro odkrije Leenino temno preteklost in morilsko zgodovino. Nepričakovan preobrat jo postavi proti materi, ki bo svojo družino za vsako ceno zaščitila pred morilskim 'otrokom', Leena pa postane neobvladljiva in zagreši svoj "prvi umor".

Komentarji

2.8. 2022 ob 23:41

Zvrst filma je grozljivka ,
Ga bom sigurno večkrat gledal
Lep ogled filma

— Kolosej
4.8. 2022 ob 23:15

Zvrst filma = grozljivka
Lep ogled filma

— Kolosej

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.