Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Široko zaprte oči

drama, erotični
Na sporedu od: 10.2.2000, Kolosej Ljubljana
2h 39min / 159min
Scenarij: Stanley Kubrick, Frederic Raphael
Režija: Stanley Kubrick
Široko zaprte oči je zgodba o možu in ženi (igrata ju resnična zakonca Tom Cruise in Nicole Kidman), ki sta oba psihiatra in se spuščata v seksualne igre s svojimi pacienti. Odvijala naj bi se v sedemdesetih letih v New Yorku. Film, ki je poln šokantnih erotičnih prizorov, so snemali več kot 18 mesecev, režiral pa ga je mojster Stanley Kubrick, ki je nekaj dni po zaključku snemanja tragično preminil. Nicole Kidman se spominja: "Stanley nam je pokazal končno verzijo filma pet dni pred svojo smrtjo. Če z njim ne bi bil zadovoljen, nam ga ne bi pokazal. Toma in mene ljudje sprašujejo: "Mojbog, zakaj sta posnela ta film?" Malo je režiserjev, za katere bi to storila. Že 90-sekundni prizor, ki smo ga dali v javnost, je dovolj, da nama je zelo neprijetno." Stanley Kubrick se je v zgodovino zapisal s filmi Killer"s Kiss, The Killing, Paths of Glory, Spartacus, Lolita, Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, Odiseja 2001, Peklenska pomaranča, Barry Lyndon, The Shining in Full Metal Jacket. Toma Cruisea se spomnimo iz filmov Endless Love, Taps, All The Right Moves, Tvegan posel, Losin' It, The Outsiders, Legend, Top Gun, Barva denarja, Cocktail, Mladi revolveraši (kameo), Rain Man, Rojen četrtega julija, Dnevi grmenja, Oddaljena obzorja, Zadnji dobri možje, Firma, Intervju z vampirjem, Misija: Nemogoče, Jerry Maguire. Nicole Kidman je igrala v filmih Windrider, Dead Calm, Dnevi grmenja, Flirting, Billy Bathgate, Oddaljena obzorja, My Life, Zloba, Ženska za umret, Batman za vse čase, Portret dame, Mirovnik.

Komentarji

13.12. 2008 ob 18:59

O my god erotično! nepozabno! Kako si želim biti med tistimi golimi dekleti z maskami na obrazu.

— Film, da ti stoji

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.