Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Silvestrovo v New Yorku

romantična komedija
Na sporedu od: 8.12.2011, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Katherine Fugate
Režija: Garry Marshall
Režiser romantičnih uspešnic Čedno dekle, Princeskin dnevnik in Valentinovo predstavlja zaporedje nenavadnih, toda med seboj povezanih dogodkov, ki ob koncu leta nepričakovano združijo številne prebivalce New Yorka. Med 31. decembrom in 1. januarjem se prepletejo zabavne in tragične usode številnih neznancev in jih v dobrem in v slabem povežejo v nepozabne zgodbe ljubezni, upanja, odpuščanja in iskanja novih priložnosti.

Režiser in producent Garry Marshall bo praznično vzdušje naznanjal z zvenečimi igralskimi imeni in romantično komedijo Silvestrovo v New Yorku, ki slavi ljubezen, upanje, odpuščanje, nove priložnosti in začetke v prepletajočih se zgodbah sredi utripa in obetov New Yorka v najbolj nori noči v letu.

O igralcih

Halle Berry (Sestra Aimee), z oskarjem nagrajena igralka, s paleto kritiško hvaljenih in raznovrstnih vlog podira vse prepreke ter hkrati rekorde v gledanosti. Nase je opozorila že v svojem prvencu Jungle Fever Spika Leeja in nato igrala v politični satiri Bulworth, Losing Isaiah, Executive Decision, The Flintstone, The Last Boy Scout, Strictly Business, Boomerang in Swordfish. Za izvrstno igro v drami Monster’s Ball je prejela oskarja, nagrado Ceha filmskih igralcev, srebrnega leva v Berlinu in naziv najboljše igralke neprofitne organizacije National Board of Review. Tudi sicer ji nagrade niso tuje – na svojih policah ima emmyja, zlati globus ter druge nagrade za naslovno vlogo v TV filmu Introducing Dorothy Dandridge; za zlati globus se je potegovala še z vlogo v filmu Frankie and Alice. Oba naslova je poleg TV filma Lackawanna Blues tudi producirala. Na TV je igrala v miniserijah Oprah Winfrey Presents: The Wedding, Queen Alexa Haleyja ter v TV filmu Solomon and Sheba.

Pred kratkim je končala snemanje akcijske srhljivke Dark Tide in že se pripravlja na snemanje filmov Cloud Atlas z Natalie Portman in Tomom Hanksom, Shoe Addicts Anonymous ter Who is Doris Payne? Nazadnje smo jo videli v Things We Lost in the Fire ob Beniciu Del Toru, pred tem pa v Perfect Stranger, X-Men: the Last Stand, Their Eyes Were Watching God (nominacija za emmyja in zlati globus), Catwoman, Gothika, Die Another Day, posodila je glas liku v risanki Robots…

Berryjeva, ki se je lotila cele vrste zahtevnih hollywoodskih vlog in se prebila med najbolj iskane glavne igralke ta hip, si je spoštovanje prislužila tudi z delom za mnoge vplivne dobrodelne organizacije, kakršne so Center Jenesse za žrtve nasilja v družini, Novo Nordisk, Entertainment Industry Foundation, Callaway Golf Foundation for Women's Cancer Initiative, Revlon Run/Walk, Make-A-Wish Foundation, Afghanistan Relief Organization, Stand Up to Cancer, Lance Armstrong Foundation, Love Our Children USA in Clothes Off Our Back.

Jessica Biel (Tess) je ena najbolj iskanih glavnih igralk v Hollywoodu: kritiki so jo hvalili v filmu The Illusionist, pred kratkim je končala snemanje filma The Tall Man in nazadnje smo jo videli v filmih The A-Team, Marshallovem Valentine’s Day in pred tem v Easy Virtue, I Now Pronounce You Chuck and Larry, Home of the Brave in NEXT.

Kariero je začela pri devetih v glasbenem gledališču, se nato poskusila kot manekenka in pri štirinajstih ob Petru Fondi debitirala na velikih platnih v Ulee’s Gold, nato pa igrala v I’ll Be Home For Christmas, Summer Catch, The Rules of Attraction, The Texas Chainsaw Massacre, Blade: Trinity, Elizabethtown in Stealth.

Udejstvuje se tudi na dobrodelnem področju z organizacijami, kot so Serving Those Who Serve, Best Friends Animal Sanctuary in PETA. Za svoj trud je prejela že kar nekaj priznanj.

Jon Bon Jovi (Jensen) je nastopil v filmih, kot so Moonlight and Valentino, The Leading Man, Destination Anywhere, Homegrown, Little City, No Looking Back, Row Your Boat, Vampires Los Muertos, U-571, Pay It Forward, Cry Wolf in National Lampoon's Pucked. Na TV smo ga videli v serijah Sex and the City, 30 Rock, Las Vegas, The West Wing in Ally McBeal.

Kot pevec skupine mednarodno priljubljene rock skupine Bon Jovi je po vsem svetu prodal prek 80 milijonov plošč in za nameček posnel dva samostojna albuma. Za skladbo Blaze of Glory za film Young Guns II je dobil zlati globus in se potegoval za oskarja.

Robert De Niro (Stan) je svojo razvejano filmsko kariero začel v De Palmovem The Wedding Party leta 1969 in do leta 1973 dvakrat prejel nagrado za stransko vlogo newyorških kritikov za filma Bang the Drum Slowly in Scorsesejev Mean Streets. Že naslednje leto je za vlogo Vita Corleoneja v filmu The Godfather, Part II dobil oskarja, leta 1980 pa še enega s Scorsesejevim Raging Bull. V igri za zlati kipec je bil še s filmi Taxi Driver, The Deer Hunter, Awakenings in z novo verzijo srhljivke Cape Fear.

Nazadnje smo ga gledali v filmih Limitless in The Killer Elite, na platna že prihaja v Little Fockers (tretjem filmu iz franšize Meet the Parents), Manuale d'amore 3, Stone in Machete, sicer pa je igral v filmih Everybody’s Fine, The Last Tycoon, 1900, True Confessions, Falling in Love, Once Upon a Time in America, King of Comedy, New York, New York, Goodfellas, Casino, Brazil The Mission, The Untouchables, Angel Heart, Midnight Run, Jacknife, Stanley and Iri, We're No Angels, Backdraft, This Boy's Life, Mad Dog and Glory, Mary Shelley's Frankenstein, Heat, Sleepers, Wag the Dog, Marvin's Room, The Fan Great Expectations, Jackie Brown, Analyze This, Analyze That, Flawless, City By The Sea, Shark’s Tale, Meet The Parents, Meet the Fockers…

Zelo je ponosen na svojo produkcijsko hišo Tribeca Productions, ki jo je leta 1988 ustanovil z Jane Rosenthal, in na filmski festival v Tribeci (soseski na Manhattnu), ki ga je z Rosenthalovo in Craigom Hatkoffom spočel leta 2001 kot odgovor na napad na dvojčka World Trade Center.

Prek Tribeca Productions De Niro razvija projekte, pri katerih med drugim sodeluje kot producent, režiser in igralec: njegov režijski prvenec je bil A Bronx Tale, nato je igral v The Good Shepherd. Med drugimi naslovi v produkciji podjetja so še Thunderheart, Cape Fear, Mistress, Night and the City, The Night We Never Met, Faithful, Marvin's Room, Wag the Dog, Analyze This, Flawless, The Adventures of Rocky and Bullwinkle, Meet the Parents, Fifteen Minutes, Showtime… ter serija Tribeca in miniserija o mafijcu Sammyju »The Bull« Gravanu.

Ashton Kutcher (Randy), igralec in producent, je soustanovitelj studia Katalyst Media, prek katerega ustvarja medijske znamke, ki ustrezajo vrednotam, vedenjskim vzorcem in smislu za humor uporabnikov po vsem svetu. Studio je med drugim produciral filme The Butterfly Effect, Guess Who Spread in Killers, TV serije Punk’d, Beauty and the Geek in True Beauty, pripravlja pa že enajst novih projektov.

Kutcher je nase opozoril v humoristični nanizanki That ’70s Show in nato igral v uspešnicah, kot so What Happens in Vegas, The Guardian, A Lot Like Love, Dude, Where’s My Car? The Butterfly Effect, Guess Who, Spread in risanka Open Season. V Najnovejšem filmu studia Katalyst Media Killers igra ob Katherine Heigl.

Lea Michelle (Elise) je na Broadwayu debitirala pri osmih v muzikalu Les Misérables in odtlej na odru stala ob velikih imenih, kot so Audra McDonald, Brian Stokes Mitchell in Alfred Molina. Nazadnje je nastopala kot Wendla v s toynem nagrajeni postavitvi muzikala Spring Awakening, trenutno pa že drugo sezono nastopa v kritiško hvaljeni in z zlatim globusom in nagrado Ceha filmskih igralcev okinčani nadaljevanki Glee. Za vlogo v seriji, ki se je potegovala tudi za emmyja, je bila Lea med drugim v igri za emmyja in dva zlata globusa.

Svoj glas posoja naslovni junakinji v prihajajočem risanem muzikalu Dorothy of Oz z glasbo Bryana Adamsa.

Sarah Jessica Parker (Kim) je pred kratkim igrala v filmskem nadaljevanju priljubljene serije Sex and the City v vlogi, ki ji je na TV prinesla nešteto nominacij in priznanj, med drugimi štiri zlate globuse in enega emmyja. Poleg glavne vloge je prevzela tudi vlogo izvršne producentke serije, ki si je prislužila tri zaporedne zlate globuse in enega emmyja.

Na velikih platnih smo jo videli v filmih Did You Hear About the Morgans?, Smart People, Spinning Into Butter, Failure to Launch, The Family Stone (nominacija za zlati globus), State and Main, Dudley Do-Right, ’Til There Was You, Mars Attacks! Ed Wood, The First Wives Club, If Lucy Fell, Miami Rhapsody, Hocus Pocus, Honeymoon in Vegas, L.A. Story, Flight of the Navigator, Girls Just Want to Have Fun, First Born in Footloose. Kariero je začela na broadwayskih deskah in na TV v serijah Square Pegs in A Year in the Life.

Michelle Pfeiffer (Ingrid Withers) je nase opozorila kot prelepa žena Tonyja Montane v kultnem filmu Scarface. Trikrat se je potegovala za oskarja – za glavno vlogo s filmoma Love Field in The Fabulous Baker Boys, za stransko pa z Dangerous Liaisons. Poleg tega je za The Fabulous Baker Boys osvojila zlati globus in se za nadaljnje globuse potegovala z The Age of Innocence, Love Field, Frankie and Johnny, The Russia House in Married to the Mob.

Pred kratkim je igrala v Frearsovem Cheri, pred tem v novi ekranizaciji muzikala Hairspray, v domišljijskem epu Stardust, v drami White Oleander, v filmih I am Sam, What Lies Beneath, The Story of Us, A Midsummer Night’s Dream, One Fine Day, The Gillian on her 37th Birthday, Up Close and Personal, Dangerous Minds, Wolf, Batman Returns, The Witches of Eastwick, Tequila Sunrise, Sweet Liberty in Ladyhawke. Glas je posodila liku v risanki Sinbad: Legend of the Seven Seas.

Hilary Swank (Claire Morgan) ima za seboj dva oskarja in nekaj najbolj presunljivih filmov tega desetletja. Igralka in producentka ima v ognju nekaj novih težko pričakovanih projektov. Njeno produkcijsko podjetje 2S FILMS, ki ga je leta 2008 ustanovila s producentko Molly Smith, pripravlja filme Something Borrowed po romanu Emily Giffin s Kate Hudson, French Women Don’t Get Fat po literarni uspešnici Mireille Guiliano, You’re Not You po romanu Michelle Wildgen, lahkotno komedijo Sweet & Vicious in Falling out of Fashion po literarnem prvencu Karen Yampolsky.

Trenutno igra v drami Conviction po resnični zgodbi, ki jo tudi producira, pred tem pa je producirala biografski film Amelia, v katerem je igrala. Igrala je še v filmih Freedom Writers, P.S. I Love You, Boys Don’t Cry (prvi oskar, zlati globus, nagrade različnih kritiških organizacij, nominacija za bafto…), Million Dollar Baby (drugi oskar, zlati globus, nagrade Ceha filmskih igralcev in več kritiških organizacij), Iron Jawed Angels….

Til Sxhweiger (James), eden največjih nemških zvezdnikov, igralcev producentov, scenaristov in režiserjev, ima lastno filmsko podjetje, s katerim se je na producentsko pot podal s filmom Knockin’ On Heaven’s Door, ki je postal kultna klasika po vsem svetu. Režiral in produciral je filme Der Eisbär, Barfuss, Raumschiff Surprise, Keinorhasen, ki je postal najbolj uspešen film leta 2008 in pobral kopico nemških nagrad (bambi, bavarska nagrada, naj nemška komedija, DIVA, jupiter, nagrada Ernsta Lubitscha…), njegovo nadaljevanje Zweiohrkueken, 1 ½ Ritter in pred kratkim še KOKOWÄÄH. Pred kamero je debitiral leta 1991 v filmu Manta, Manta in nadaljeval z Der bewegte Man, Maennerpension, Das Mädchen Rosemarie, Bandyta, Bang Boom Bang, Der grosse Bagarozy, Was tun, wenn´s brennt, Les Daltons vs. Lucky Luke, Der Rote Baron, Wo ist Fred, Phantomschmerz, Männerherzen…

Nastopil je v več ameriških filmih: Already Dead, King Arthur, In Enemy Hands, Magicians, Tomb Raider: The Cradle of Life, Driven, Investigating Sex, Joe and Max The Replacement Killers, Tarantinov Inglorious Basterds... Pred kratkim je zaključil snemanje filmov The Courier z Mickeyjem Rourkom in This Means War z oskarjevko Reese Witherspoon.

O ustvarjalcih

Garry Marshall (režiser) velja za enega najbolj cenjenih televizijskih, filmskih in gledaliških scenaristov, producentov in režiserjev. Odgovoren je za kariere mnogih filmskih in televizijskih zveznikov, med njimi Julie Roberts in Anne Hathaway. Režiral je vrsto nepozabnih uspešnic, kot so klasična romantična komedija z Julio Roberts in Richardom Gerom Pretty Woman, The Flamingo Kid z Mattom Dillonom, Nothing in Common, Overboard z Goldie Hawn in Kurtom Russllom, Beaches z Bette Midler in Barbaro Hershey, Frankie & Johnny z Michelle Pfeiffer in Alom Pacinom, The Other Sister, Runaway Bride, The Princess Diaries in The Princess Diaries 2: Royal Engagement z Julie Andrews in Anne Hathaway in Raising Helen.

Kariero je začel na TV kot avtor in izvršni producent nekaterih najslovitejših humorističnih nanizank, kot so Happy Days, Laverne & Shirley, The Odd Couple in Mork & Mindy, znan pa je tudi kot igralec: igral je v Soapdish, A League of Their Own v režiji sestre Penny Marshall, The Twilight of the Golds s Faye Dunaway, v režijskem prvencu svojega sina Keeping up With the Steins in v premnogih TV serijah.

Leta 1997 je s hčerko Kathleen zgradil gledališče, za katerega je leta 2005 režiral svojo prvo opero, Offenbachovo Grand Duchess, in nato še Donizettijevo L’elisir d’amore. V svoji bogati karieri je prejel nešteto prestižnih priznanj, med drugim nagrado za doprinos k ameriški komediji in nagrado Ceha publicistov za film in TV. Leta 1995 je s hčerko Lori spisal avtobiografijo Wake Me When It’s Funny .

Katherine Fugate(scenaristka) je spisala scenarij za Marshallovo zadnjo uspešnico Valentine’s Day; je avtorica in izvršna producentka TV serije Army Wives, pred tem pa je napisala scenarije za The Prince & Me, pretežno avtobiografski Carolina s Shirley MacLaine, The Senator's Wife, ki ga niso posneli, in svetovala pri dialogih za Room in Rome.

Fugatova je ustanovila lastno filmsko podjetje Carpe Diem Films, da lahko piše, producira in režira filme s pomembnimi sporočili. Nečakinja Barbare Eden (I Dream of Jeannie) je namreč diplomirala iz režije; leta 2008 jo je Daily Variety uvrstil med 50 najvplivnejših žensk in že v drugo je članica odbora zahodne podružnice Ceha ameriških scenaristov. Sodeluje tudi z ameriško prvo damo Michelle Obama pri projektu JoiningForces in se trudi za oživitev New Orleansa po Katrini.

Mike Karz (producent) je nazadnje produciral Marshallow Valentine’s Day in Killers s Katherine Heigl in Ashtonom Kutcherjem. Pred tem je sodeloval pri filmih Good Luck Chuck, First Daughter, Malibu’s Most Wanted in Max Keeble’s Big Move. Za TV je produciral serijo The Jamie Kennedy Experiment.

Preden je postal producent, je pri podjetjih Orion Pictures, TriStar Pictures in Mandeville Films skrbel za družinsko naravnane projekte, kot so Rudy, The 3 Ninja Kids in George of the Jungle. Za Mandeville Films je produciral družinske TV filme pod skupnim naslovom The Wonderful World of Disney – med drugimi Toothless, Geppetto, Model Behavior z Justinom Timberlakom v njegovi prvi filmski vlogi in My Date with the President’s Daughter.

Wayne Rice (producent) ima za seboj bogate izkušnje kot scenarist in producent; nazadnje je produciral Marshallovo romantično komedijo Valentine’s Day, produciral in spisal je Chasing Liberty, Lost and Found, Class Act in Suicide Kings in produciral filma The Runner in Dude, Where’s My Car?

Pred kratkim je s partnerjem Richardom Hellerjem ustanovil družbo Capacity Pictures, ki je producirala Finding Amanda in No Place Like Home. Trenutno zaključuje projekt 11-11-11 v režiji Darrena Bousmana.

Komentarji

19.9. 2011 ob 17:48

komi čakam i love new york

— ***
3.10. 2011 ob 18:46

loveeeeeeee NY <3<3<3<3<3<3<3

— robsten 4 ver
23.10. 2011 ob 21:35

Komaj čakam!!! To bo po mojem najboljši film leta pa tudi igralci so svetovni-Lea Michele, Zac Efron,Jon Bon Jovi,Aston Kutcher,Michelle Pfeifer,.......

— met@
2.11. 2011 ob 7:49

love NYC sooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo much!!! <3

— mickeymuse
2.11. 2011 ob 18:58

lea michele i <3 youuuuuuuuu

resno mwa mwa

— pikica
2.11. 2011 ob 21:47

Upam da bo to nadaljevanje Valentine's day ravno tako SUPER!!!!
Komaj čakm!!!!!!!!

— FilmiSoZakon
12.11. 2011 ob 15:54

komaj čakam da pride v naš kolosej!!!!

— gremlinček
13.11. 2011 ob 12:52

nisem mogla verjet, da je končno spet prišel ven en dober film z odličnimi priljubljenimi igralci in zakon zgodbo. res sem vesela, 8. december imam rezerviran samo za kino :)

— anonymous
1.12. 2011 ob 7:30

uaaaaaaaaaaa komi čakaaaaaam =D wiiiiuuupiiiiiiiuuuu =DD asthon kutcherr & zac efron & sevede josh duhamel in katherine heigl =D

— Katja
3.12. 2011 ob 19:58

bedn film zihr sama romantika :(

— blala
7.12. 2011 ob 20:37

a mogoče kdo ve kolko časa traja

hvala

— Katarina
8.12. 2011 ob 9:43

Kolk časa traja film?

— aljoša
9.12. 2011 ob 20:21

..film je res zakon...top zgodba, nasmejiš se ful, tko da res the best...z veseljem bi ga pogledala še večkrat... =))

— heidi
10.12. 2011 ob 16:28

118 min

— x
10.12. 2011 ob 21:43 zvezdica

simpatičen in dobr film za sprostitev, čeprou je kar dolg (bliz 2, čas hitro mine. Všeč mi je preplet večih zgodb, ki pa se vrtijo okoli globljega sporočila. Novo leto pomeni tudi novo upanje in nikoli ni prepozno, vse zamujene priložnosti se da ustvariti z novimi, kar smo naredili napačno, lahko še vedno popravimo. Dovolj je vsega romantike in humorja, tako da priporočam ogled :)

— hope*
11.12. 2011 ob 12:48

Huda igralska zasedba.. <3<3!!

— mimi
11.12. 2011 ob 13:44

a to je na isto foro kot valentinovo? isti režiser isti promo plakat isto se dogaja v enem dnevu pač tle na silvestrovo? je gdo gledu oba pa zna odgovort?

— kat
15.12. 2011 ob 11:58

To bo isto kot Love Actually, Valentines day, Pisma Sv. Nikolaju...

— Simon
19.12. 2011 ob 18:51

Lep film, ravno pravšnji za ta čas :-) priporočam

— alenka
20.12. 2011 ob 14:24

O L O Ž !!!

— najboljši filmski kritik
20.12. 2011 ob 19:21

komi čakm d grem gledt!!! igra jon bon jovi *.* <333

— ImYoursJBJ
21.12. 2011 ob 8:32

Fantastičen film, zakon igralci... kapo dol!!! Woohoo :D

— Lucy
23.12. 2011 ob 16:16

važn da Ludacris igraaa!! =)) <33

— ludacris
25.12. 2011 ob 21:29

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

— Noni
27.12. 2011 ob 16:49

a je ta film za otroke stare 12 let pa pol ?

— pikica mia
28.12. 2011 ob 9:33

to je najbol legendarn film ush časoouuu:D

— bucbuc
28.12. 2011 ob 11:01

ohhh..ta film je carskii!!!<3 ;DDD

— tejaaaaaaaaa
29.12. 2011 ob 9:39

To je najboljši filem vseh časov!!! Pa še super igralce ima!!!

— Angeljka
1.1. 2012 ob 10:07

Ju3 nujno u kino ;) KOMI ČAKAAAAAM drgač pa srečno novo leto usm!!<3

— Anciix
12.1. 2012 ob 20:38

Komi čakam, jutri grem na film petek 13 nekaj se bo zgodilo!! :)

— Nixxie
17.1. 2012 ob 16:20

to je pa en izmed najbl nesmesnih in tipicno ameriskih filmov vsh časov. katastrofa. ne morm vrjet da je robert de niro sprejel to vlogo

— haha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.