Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Silent Hill

grozljivka
Pričakovali smo vas.
Na sporedu od: 31.8.2006, Kolosej Ljubljana
2h 7min / 127min
Leto: 2006
Scenarij: Roger Avary
Režija: Christophe Gans
Moreče sanje o kraju Silent Hill mlado Sharon pripeljejo na rob razuma, zato se njena mama Rose odloči poiskati skrivnostno mestece. Toda v zapuščenem kraju, opustošenem zaradi podzemnih rudniških požarov, preži temna sila, ki s pomočjo nečloveških kreatur načrtuje maščevanje za krivico, storjeno v preteklosti, kar Rose in Sharon spravi v smrtno nevarnost.

Zgodba

Rose je pripravljena storiti vse, da bi našla zdravilo za nenavadno bolezen svoje hčerke Sharon. Zdravniki edino rešitev vidijo v psihiatrični bolnišnici, zato se Rose s hčerko zateče v Silent Hill, mesto, ki ga Sharon vseskozi omenja med spanjem. Kljub nasprotovanju njenega moža Cristopherja je Rose prepričana, da bo v skrivnostnem mestu našla odgovor. Ko se z avtom približujeta mestu, se na cesti pojavi skrivnostna podoba, ki Rose prisili v nesrečo. Sharon izgine. Skupaj z odločnim policistom iz bližnjega mesta se obupana mati odpravi v mesto iskat svojega otroka. Tam naleti na nenavadno gosto meglo, čudaška, preganjana bitja in Temo. Med iskanjem spoznava zgodovino mesta Silent Hilla - njegovo puritansko zgodovino, polno nasilja, ter izvor njegovega prekletstva. Njena hčerka je le del veliko večje, bolj zastrašujoče usode.

Film je režiral Christophe Gans (Brotherhood of the Wolf, Crying Freeman) po scenariju Rogerja Avarya (Pulp Fiction, The Rules of Attraction).

Scenarij je osnovan na istoimenski svetovno uspešni računalniški igrici, ki jo je ustvaril Akira Yamaoka (Konami Corporation).

Režiser Christophe Gans: “To je klasična zgodba, ki spominja na Območje somraka, zgodba o čustvih in nadnaravnem. Zgodba različnih dimenzij, ki jo zaznamuje trpljenje. Silent Hill se zdi običajno mesto, ko pa se vanj ujameš, boš tam taval večno. Seveda gre za izključno mitološko zgodbo."

Svetovi Silent Hilla

Producent Samuel Hadida pravi, da gre za svet, ki obstaja v štirih različnih dimenzijah ali ravneh obstoja: mesto Silent Hill v 70-ih letih prejšnjega stoletja, ko je bilo resnično in je dejansko obstajalo, Silent Hill danes, Silent Hill v megli in Silent Hill v Temi. Don Carmody, prav tako producent, dodaja, da je bilo zelo težavno ustvariti vse te spremembe. Potrebnih je bilo pet filmskih studiev in v vsakem prizoru se prepletata dve ali tri ravni obstoja.

Dve dimenziji sta povezani s časom - pravi Silent Hill izpred 30-ih let in pravi Silent Hill danes, v katerem Christopher išče svojo ženo. Ostali dve dimenziji sta povezani s prostorom. Meglena svetloba, pri kateri Rose išče hčerko, in občasna Tema, ki predstavlja pekel. "Všeč mi je zamisel o dimenzijah prostora, časa in nečesa metafizičnega, mističnega," pravi Gans.

Pri prilagajanju računalniške igre se je Gans odločil za bistveno spremembo: protagonistka filma je ženska in ne moški. "Pri razburljivih temah je potrebna milina. In to sem ustvaril z ženskimi liki. Zgodba je zato veliko bolj zapletena in hkrati bolj protislovna."

Pri ustvarjanju igre Silent Hill je Akira Yamaoka upošteval delo francoskih surrealistov, kot je Hans Bellmer, ter sodobnih umetnikov, kot je Francis Bacon, vključil pa je tudi ideje Franza Kafke. Prav tako je tudi v filmu. Zgodba je večplastna in ko se ti že zdi, da jo razumeš, se zgodi nekaj, kar tvoje mišljenje postavi na glavo.

Igralska zasedba

Radha Mitchell (Rose DaSilva) je prepričala kritike z mnogimi vlogami, nazadnje v celovečercu Pettera Naessa Mozart and the Whale in Marca Forsterja Finding Neverland, katerega igralska zasedba je bila nagrajena z nominacijo za nagrado Screen Actors Guild. S Forsterjem je sodelovala že leta 2000 v filmu Everything Put Together, ki je bil nominiran za nagrado Independent Spirit. Pred dvemi leti se je preizkusila v komediji Woodyja Allena Melinda and Melinda in akcijskem trilerju Tonyja Scotta Man on Fire. Na velikih platnih smo jo lahko videli tudi v uspešnici Joela Shumacherja Phone Booth in Davida Twohyja Pitch Black. Odigrala je nepozabno vlogo v odlično ocenjeni drami Lise Cholodenko High Art, dokazala pa se je tudi v romantični komediji Emme-Kate Croghan Love and Other Catastrophes. Svoje igralske sposobnosti je prikazala še v celovečercih When Strangers Appear, Dead Heat, Nobody’s Baby in Ten Tiny Love Stories.

Sean Bean (Christopher DaSilva) si je mednarodni sloves priigral z vlogo Boromirja v trilogiji Lord of the Rings. Ta vloga je morda njegova najodmevnejša, toda lahko se pohvali s številnimi drugimi igralskimi projekti. Svojo prelomno filmsko vlogo je odigral v drami Jima Sheridana iz leta 1990, The Field. Dve leti kasneje je naletel na odlično kritiko z vlogo v filmu Phillipa Noycea Patriot Games. Leta 1993 se je predstavil občinstvu pred malimi zasloni kot Bernard Cornwall v televizijskem filmu Toma Clegga Sharpe’s Rifles. To junaško vlogo je nato do leta 1997 odigral še v 14 nadaljevanjih. V njegovo filmografijo sodijo tudi celovečerci Tom, Thomas, Essex Boys, Ronin, Anna Karenina, National Treasure, Troy, The Big Empty, Equilibrium in Don’t Say a Word. Velike uspehe žanje na gledaliških odrih, kjer izstopata vlogi v igrah Macbeth in Henry VIII. Lani je v kinematografih gostoval v veliki uspešnici The Island Michaela Bayja in Flight Plan Roberta Schwentkeja.

Laurie Holden (Cybil) je svoj prvenec v celovečercu zabeležila v uspešnici Franka Darabonta The Majestic (2001) in takoj prepričala kritike in obiskovalce kinematografov po vsem svetu. Lani je zaigrala v družinski komediji Davida Devinea Bailey’s Millions in akcijski pustolovščini Tima Storyja The Fantastic Four. Prihaja celovečerec Keitha Cavellea The Knights of Impossingworth Park. Pred svojim prvim celovečercem je odigrala številne televizijske vloge, med katerimi gre izpostaviti vlogo v miniseriji Young Catherine ter vlogo obveščevalke Marite Covarubbias v dolgoletni seriji The X-Files. Za vlogo v seriji Due South je bila nominirana za nagrado Gemini, kanadsko različico emmyja. Odmevna je tudi vloga v seriji The Magnificent Seven CBS.

Deborah Kara Unger (Dahlia) je v zadnjih letih igralsko zasedbo dopolnjevala v celovečercu Geoffreyja Saxa White Noise, Bronwena Hughesa Stander, Shainee Gabel A Love Song for Bobby Long in Carla Bessaia Emile. Za vlogo v slednjem je prejela nagrado Geraldine Page za najboljšo igralko. Leta 2003 jo je kanadska filmska akademija za vlogo v drami Edoarda Pontija Between Strangers nominirala za najboljšo igralko. Istega leta je posnela tri filme, med katerimi je tudi 1.0, ki se je leta 2004 potegoval za nagrade na filmskem festivalu Sundance. Zaigrala je v filmu Normana Jewisona Hurricane, Briana Gelgelanda Payback, Davida Fincherja The Game, Davida Cronenberga Crash (posebna nagrada žirije na uradnem tekmovanju v Cannesu) in Istvana Szaba Sunshine, s katerim si je prislužila nominacijo za nagrado genie za najboljšo stransko igralko. Tu so še filmi Thirteen, The Salton Sea, Signs and Wonders, Leo, Fear X, No Way Home, Luminous Motion in The Weekend. Njen prvi celovečerec je drama Stephena Wallacea Prisoners of the Sun iz leta 1990. Na velikih platnih jo bo kmalu mogoče videti v celovečercu Matta Checkowskega in Kurta Mattile Alibi ter Ida Mizrahyja Things That Hang from Trees.

Filmska ekipa

Christophe Gans (režija) je med študijem na pariški filmski akademiji IDHEC režiral kratki film Silver Slime, ki je bil leta 1982 lepo sprejet na pariškem festivalu. Tega leta je ustvaril revijo Starfix, v kateri je častil delo odličnih režiserjev, kot so David Cronenberg, Dario Argento, Russel Mulcahy, David Lynch, John Carpenter in Sergio Leone. Leta 1994 je po knjižni predlogi H.P. Lovecrafta napisal scenarij in režiral grozljivko The Necronomicon. Leto kasneje je režiral akcijski triler Crying Freeman, ki je osvojil nagrado občinstva na švedskem filmskem festivalu in bil leta 1996 nominiran na mednarodnem festivalu fantastičnega filma Fantasporto.

Leta 2001 se je Gans kot režiser podpisal pod projekt Brotherhood of the Wolf (Le Pacte des loups) o pošasti Gévaudan, skrivnostni živali, ki je ob koncu 18. stoletja v Franciji pobila več kot sto ljudi. Film je bil nominiran za nagrado Saturn, Gans je prejel nominacijo za najboljšega režiserja na Akademiji znanstvene fantastike in grozljivk in glavno nagrado na bruseljskem festivalu fantastičnega filma. Film je bil nagrajen tudi s cezarjem za najboljšo kostumografijo, na mednarodnem filmskem festivalu v Kataloniji pa se je potegoval za nagrado za najboljši celovečerec.

Roger Avary (scenarij) si je sloves odličnega scenarista prislužil s sodelovanjem z režiserjem Quentinom Tarantinam v izredni uspešnici Pulp Fiction. Ustvarjalca sta kot scenarista v tem projektu prejela številne nagrade, med drugim pri Los Angeles Film Critics Association, New York Film Critics' Circle, Boston Society of Film Critics in National Society of Film Critics. Leta 1994 je napisal scenarij za triler Killing Zoe, ki ga je tudi režiral. Film je bil izbran za najboljšega na japonskem mednarodnem filmskem festivalu v Yubariju in na italijanskem MystFestu. Daily Variety, Cahiers du Cinema in Village Voice so ga izbrali za enega najboljših filmskih prvencev zadnjih 20-ih let. Kot scenarist in režiser je Avary prepričal tudi s svojim drugim filmom The Rules of Attraction (2004) in dve leti kasneje z dramo Glitterati. Prav tako je tudi že napisal scenarij za prihajajoči animirani celovečerec Roberta Zemeckisa, Beowulf.

Komentarji

2.7. 2006 ob 11:44

OK!! tt film ni niti podrazno triler. Če si pogledate trailer bo čist drgač. A če se jim meltajo face al pa neke pošasti požane, pa k se kolejo na pouno je to triler???...No mal si poglejte na imdb pod keywords za silent hill pa bote vidl...Sam film grem pa 100% gledat kr mi je zlo ušeč taka temačna grozljivka...

— da'js
7.7. 2006 ob 16:52

...ej, ne zveni tu od nekod že poznano: čuden duhec prisili tetko v prometno nesrečo. Hmm, kako skrivnostno... Mimgrede, film pomojem ni tku slab.

— Processor
12.7. 2006 ob 12:20

nevem kdo piše obnove teh filmov, vem pa da si ne zasluži svoje službe. AKIRA YAMAOKA je samo avtor glasbe za igro, on ni imel popolnoma nič z samim ustvarjanjem igre. drugič malo bolje preverite dejstva preden si delate tako sramoto.

— Pedobear
10.8. 2006 ob 21:42 zvezdica

Film sem si lih ogledal. Waw zanimiva zgodba nimaš kaj,... temačno vzdušje skozi cel film. Čeprav kaj presenetljivo strašnega ni bilo, vsaj ne tistih prizorov ko te na hip prestraši da si cel gotov. Drugače pa težka, težka zgodba, ki še sadaj nevem če sem jo razumel točno. Vredno ogleda, kot ljubitelj grozljivk ocenim z 9/10, film bo mogoče dobil od mene čisto desetko ko si ga še 2x pogledam da bom razumel celo zgodbo.

— Smiley666
17.8. 2006 ob 19:34

še kar,malo razvlečeno,dovočj bi bilo 90 minut za ta film,so pa fajni efekti pa silent hill so dobro zameglili,ravnokar pogledal na DVDju.

— mugi
20.8. 2006 ob 18:23

Super film! najbolša grozlivka vseh časov!

— Silent_hill
21.8. 2006 ob 18:37 zvezdica

Kot oboževalec grozljivk moram reči, da me je film pozitivno presenetil, čeprav nisem bil ne-vem-kako navdusen nad 'grozljivimi prizori'. Zgodba je bila dokaj unikatna (če izvzamem grozljivo temnolaso deklico) in tudi zaključek je bil zelo dober, če sem ga sploh razumel pravilno. Torej, ne ravno plehko in ne ravno vsem razumljivo. Nekaterim je to všeč!

— gregjuicey
27.8. 2006 ob 22:17

ful dobra zgodba in ful dobri prizori...vendar nisem cisto prepricana da razumem konec zgodbe...

— missika
28.8. 2006 ob 1:35

DOBER FILM!Sam,...a kdo zastop kaj pomen konec tega filma?

— dani
28.8. 2006 ob 11:01

Kaj je bilo prej... špil ali film? V glavnem, js grem gledat modela s piramidno glavo... ker je smešen :)

— Pyramid Head
29.8. 2006 ob 14:26

Bedn film do konca,škoda jurja! no kakor hočete:)

— drakula
29.8. 2006 ob 19:07

Igra je bila veliko pred filmom glede an to da so že 4 ndaljevanja... prva igra pa sploh ni bila pisana za računalnike. Film pribljižno sledi zgodbi igre vendar je rahlo zmixana. Vseeno vreden ogleda.

— k
29.8. 2006 ob 19:19

Sm že gledala film in je ful dobr! vredn ogleda!

— Film!
29.8. 2006 ob 22:59

juppyy.. to gremo mi u petk gleat*... z rezredom..heh*

— katja*xxx
30.8. 2006 ob 2:04

Pa to ti je spet neka varijanta kot The Ring, pomislite malo, črnolasa deklica, ki so jo ubili in se zdaj hoče maščevati...zelooo znano

— piksi
30.8. 2006 ob 4:27

filma sicer se nisem gledal ampak po igrah sodec ki sem jih preigral in po ostalih komentarjih sodec film niti pod razno ne more biti slab.kar pa se zgodbe tice je v silent hill navada da je odlicna...tako da ne morem reci drugega kot da komaj cakam da si ga ogledam!!:D

— till_lindemann
30.8. 2006 ob 23:45

a mi lahko kdo pove asta hčerka in mama duhca, al kaj? Ne razumem konca.

— špelca
31.8. 2006 ob 11:48

Film bedn v nulo, ne razumem nic kaj sem gledo. kr neki . LP!

— Matej
31.8. 2006 ob 12:56

Tako brezveznega filma pa že dolgo ne!! (klišejsko, predvidljivo) Škoda vašega časa in denarja, rajš kakšno knjigo v roke...

— čita
1.9. 2006 ob 8:57 zvezdica

Zgodba je nesmiselna...brez poante, kar je pri tej sorti filmov lahko opravičljivo, če na ostalih področjih (efekti groze, nepričakovani trenutku strahu, efekti itn) film nadoknadi manjkajoče. Tu žal pogrne na celi črti. Zgodba je enostavna, ko enkrat doumeš, kaj se dogaja in zato toliko večje razočaranje, kjer manjka epilog, ki bi pojasnil, čemu je služilo dveurno zehajoče sedenje.

— jorgi
2.9. 2006 ob 14:50 zvezdica

Morm rečt, da me je film popolnoma prevzel. Glede na to, da sem ga čakala kar nekaj let in sem doslej preigrala vse dele silent hill-a. Bi pa film odsvetovala vsem tistim, ki se ob novodobnih grozljivkah dolgočasijo, ker nas le-ta popelje v globino človeške domišljije in nepojasnenih dogodkov, ki se razjasnijo šele ob koncu filma. Film pa priporočam tistim, ki zgodbo poznate že iz iger, ker vam ne bo žal, kajti v filmu so združene vse že dobro poznane scene. Najboljš je, če si film ogledate pozno zvečer, kajti meni osebno so otroci in šoloobvezni froci pokvarili pravo vzdušje, ker sem na trenutke že pomislila, da sem prišla v vrtec in ne v kino!!

— dita
2.9. 2006 ob 22:22 zvezdica

hm.Silent Hill bi osebno razdelil na 3 dele: 1.del, začetek. nekaj običajnega, skrivnostna deklica, klicanje po Silent Hillu...in seveda sam vstop vanj. tu se ta del konča in te pusti pol pričakovanj. 2.del, turistični ogled Silent Hilla - živa beda brezglavo tekanje po mestu z zmedeno Rose in še bolj zmedeno policistko te spravi ob živce in pomisliš da slabšega filma nisi videl že leta. kr neki...res, za crknt...a dekleti vstopita v hotel 3.del, od vstopa v hotel in naprej...takrat pa mislm da se akcija začne. tisti del filma poplača vse nelagodje in zehanje minulega ogledovanja in te od gnusa priklene na stol. tako nepozabni prizori, tako dobra igra, tako dobri efekti...pravi grozljivi spektakel. res, nepozabno. tako da si s še zelo zapleteno zgodbo ki je res zapletena in moraš biti dokaj zbran, film zasluži oceno 8/10 in je nujen ogleda, saj je finale res nepozaben...uživajte v filmu=P

— Chris
3.9. 2006 ob 11:47

Ok, ogledali sva si film ... sama scena je ful huda, posebi spreminjanje uniih ... kaj že ... 3D prostorov ... AMPAK, seveda ne gre brez napak v ameriških filmih, ala hoja v temi iz 3. nadstropja hiše do hladilnika v pritličju brez padca, spotikanja, udrgnin ... ala oeba preživi letalsko nesrečo in je naslednji dan brez praske ... tako je bilo tudi tukaj, ko se je glavna akterka filma pri veliki hitrosti zaletela z avtom v ograjo, v naslenjem trenutku pa je bil avto brez ene same praske in zopet postavljen na cesto! Potem, ko ženska preskakuje dile (tko ala ene 7), potem pa, ko jo policajka rešuje pa ji čist na izi vrže uno špago čez 3 dile! FILM JE VREDEN OGLEDA, SAMO PAZITE, KDO SEDI ZRAVEN VAS IN V KATERI VRSTI SEDITE!!! LAHKO VAM BO KDAJ PA KDAJ MALCE NEPRIJETNO!!! ;))

— DJ Dee&Anna
3.9. 2006 ob 16:05

se popolnoma strinjam z jorgijem. film je totalno glup, vleče pa se v neskončnost. je nezanimiv in brezsmiseln. najbolj neumni pa so neki čudni stvori, ki napadejo tisto mamo. ko jih zagledaš, te ni več strah, prime pa te, da bi se začel smejati, ker je tako neresnično. po dveurnem čakanju se zgodba zaključi z brezveznim prizorom. nikomur, tudi tistim, ki se na smrt dolgočaite, ne priporočam filma.

— jp, jorgi res je
3.9. 2006 ob 20:22

strinjam se z jorgijem. Film sem sicer gledal na Malti, se pravi brez prevoda, a vseeno nism nič razumel... pa tudi konec je brezsmiselen, vsaj meni ne odgovarja ideja s 4 dimenzijami...

— the_o
3.9. 2006 ob 21:40

film je zakon 10 od 10

— bojan
4.9. 2006 ob 12:39

Bol bedne grozljivke še nism gledala. Zgodba je čist nesmiselna in bedna. Film si sploh ne zasluž žanarsko ime grozljivke k niti ena scena ni gozljiva. Bol bi se mu rekl ponesrečena komedija k je že tok bedno da se že kr smejiš zdravn. Od kdaj pa so grozne ženske k zgledajo k suprmodeli z velkimi joški sam da držijo nož v roki in majo ene vrečke na glavi!?! Halo!?!

— Lenca
4.9. 2006 ob 20:47

to sploh ni bila zame grozljivka.

— malena386
6.9. 2006 ob 12:03

katastrofa od filma! ni kaj dodati jorgi (z vsem se popolnoma strinjam), na koncu se lahko samo vprasas a ni škoda denarja ki si ga porabil za vstopnico?

— mzavec
6.9. 2006 ob 12:39

Film je dober in na koncu tudi zelo poučen! Zgodba ni težka za tiste, ki radi gledamo grozljivke! Lahko bi bilo več grozljivih prizorov! Vendar po dolgem času je tu ena grozljivka, ki se jo splača pogledat!

— TINA
6.9. 2006 ob 13:37 zvezdica

Po ogledu filma sem bila kar presenečena saj sem pričakovala manj. Film mi je bil kr zanimiv tak da se po mojem mnenju splača ogled. Všeč mi je tudi toda se je čez ves film nekaj dogajalo ter da ni bilo dost čvekanja. Razočarana sem bila morda na koncu saj sem ponavadi zadovolna s srečnimi konci. Sicer pa zakaj bi zmeraj bili srečni konci če pa je včasih tako še bolj zanimivo.

— metka
6.9. 2006 ob 16:46

Jaz tudi, če filma ne razumem mi je film bedn!In tega sem razumel, še posebaj sem prebral poanto zgodbe in morem povedat, da nisem videl že tako dobre zgodbe od Šestega čuta!

— Ptujčan
9.9. 2006 ob 10:56

KATASTROFA OD FILMA.NAJSLABŠI FILM KAR SEM JIH GLEDAL V KINIH

— Denis
9.9. 2006 ob 13:15

to je bil pa najbolj debiln film vseh časov...kaj takega pa še ne.brezvezna zgodba, igralci obupni, scena obupna...Na sredi filma te začne močno mikat, da bi ušel iz dvorane,ampak si misliš mogoče čisto mogoče bo pa konec naredo svoje, ampak se full zmotiš in ti je žal zakaj nisi že na sred filma ušel iz dvorane. Beda res beda!!!

— slabše ne more bit
10.9. 2006 ob 15:35

Film je zakon. Zgodba pa ena najboljših...Škoda, da je večina ni razumela!

— Kriko
12.9. 2006 ob 10:14

Tako doberga filma narejenga po igrici še nisem videla. Res sem se vživela vanj kot bi sama imela v roki miško in vodila glavno igralko. Zgodba je zelo dobra in super prikazana. Ta film mi je bil enih najboljših grozlivk tega časa, sploh za hollywood. Vredno ogleda posebej za tiste ki imate radi psihološke grozlivke in igrice

— nika
12.9. 2006 ob 15:03

še ena grozljivka, ki si ne zasluži tega naziva... film se vleče, konc je tipičn za bedne grozljivke, skratka sm razočarana...

— :)))
12.9. 2006 ob 15:27

Moram priznat da nimam pojma o čem je pravzaprav šlo. Rabim nekoga ki mi bo znal razložit v čem je sploh fora. Nikoli nisem preveč marala takih filmov ko na koncu rečem (in vmes ene 5x), what the fu..?!! drugače zanimiv film..ga nebi gledala do konca če nebi bil.. sam kaj k ne vem kaj sm gledala..

— nicky
12.9. 2006 ob 18:04

Ta grozljivka je bila še najboljša grozljivka do zdej

— Anže
14.9. 2006 ob 16:02

film me ni presenetik. vedela sem kaj se bo zgodilo, saj sem se prej posvetovala z vedeževalko. in res se je odvijalo tako kot je rekla: začetek... dogajanje...konec. hvala za napete trenutke ki jih ne bom pozabila.

— vanada
15.9. 2006 ob 23:53

Igrala sm igrco in je ful slaba pa zmedena ampak film je pa dbest! Priporočam ogled filma vsem, ki me poznajo! Jana iz Moravč

— Jana
16.9. 2006 ob 13:09

take bedne grozljivke pa še ne. temu ne moremo reči niti grozljivka, ker ni blo to grozljivki podobno. škoda tega dnara.

— uroš
16.9. 2006 ob 18:25

Nocem nikogar zalit,ampak film je totalno beden,ni vreden ogleda.Ocitno imajo nekateri cuden okus,ali pa nekateri delajo reklamo filmu.

— Ripley
17.9. 2006 ob 16:47

jaz si filma še nisem ogledala, a si ga bom danes in upam da bo res dober, tako kot je napisano v komentarjih :)

— mala
18.9. 2006 ob 19:07 zvezdica

Računalniško sranje. Če ste igrali Silent Hill, potem veste, da vam ne bo dovolj, da ga boste samo gledali. Če ga boste samo gledali, pa si boste želeli, da ga boste tudi zaigrali. Res je, Silent Hill ni za gledanje, Silent Hill je za igranje. Tako kot vse video igrice, ki jih skušajo zadnje čase zaman spremeniti v dobre filme. Igra je igra, film je film. Razlika je očitna in razlika je več kot jasna. Le zakaj bi gledali igrico, ki izgleda bolje od filma, če jo lahko igramo in se počutimo kot da gledamo film. In Radha Mitchell je pač Rose Da Silva, nesrečna mamica, ki pade v Silent Hill, v morasto mesto, ki bi se ga ustrašila celo Zona somraka. V mesto, ki v sanjah preganja njeno hčerko in v mesto, ki skriva svojo urbano legendo. Pač film, ki se lahko pohvali le z atmosfero in film, ki ne ve, da je to žal premalo.

— iztok gartner
18.9. 2006 ob 20:10

Mene pa zanima konec, ker ne vem..al sta bli onidve mrtvi, al je šlo sam za različne časovne in prostorske dimenzije...in da se onidve sploh nista vrnili od tam...?

— Cvetka
19.9. 2006 ob 11:29

Pred 30. leti je živela deklica pod imenom Alessa!Ker ni imela očeta(v bistvu ni bil razkrit) so ljudje iz Sillent Hilla bili prepričani, da je mala čarovnica!Ker so mamo prepričali, da bo z njihovim obredom očiščena je med ožiganjem deklice prišlo do problemov!Deklico so odpeljali v bolnišnico in je njena jeza bila tako močna, da je škodovala že tistemu, ki jo je samo pogladal!Njena jeza je postajala vse močnejša in je ustvarla črni del Alesse(mala deklica v peklu) in s tem drugo dimenzijo sveta - megleni Sillent Hill!In ko si enkrat v meglenem Sillent Hillu ni več poti nazaj!Ker so se ti ljudje skrili v cerkev in ker Alessa se ni mogla maščevat, je ustvarla dobri del Alesse(Sharon) in jo odnesla pred sirotišnico, s tem namenom da jo nekdo posvoji in starše pripelje(v tem primeru Rose) v Sillent Hill, da jih pripelje v cerkev, da se lahko maščuje!Zgodba se odvija zelo počasi; Rose vodi temačni del Alesse vse do pekla!

— Ptujčan
29.9. 2006 ob 14:12

am.js sm skos cakala na tale film silent hill ..k sm si ga ful zelela gledat...in sploh nevem gdaj je igrow...mislm od 31.8...pa do gdaj?ja vrjetn sm ga pac zamudla:S sam nevem kko to k sm skos spremlala spored:S:S

— KLARCH
17.10. 2006 ob 20:37

CARSKI FILM

— MITJA PRETNAR
17.10. 2006 ob 20:38

CVETKA NA KONCU JE BILA PIKA.

— ALEN
4.11. 2006 ob 14:44

this movie is soocooll

— nekdo
10.8. 2007 ob 20:54

V bistvu sem vse razumela razn konca...če je kdo pripravljen razložit konec se zahvaljujem. Lp

— kajcii
9.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Po ogledu filma sem bila kar presenečena saj sem pričakovala manj. Film mi je bil kr zanimiv tak da se po mojem mnenju splača ogled. Všeč mi je tudi toda se je čez ves film nekaj dogajalo ter da ni bilo dost čvekanja. Razočarana sem bila morda na koncu saj sem ponavadi zadovolna s srečnimi konci. Sicer pa zakaj bi zmeraj bili srečni konci če pa je včasih tako še bolj zanimivo.
striptiz on:)

— striptizeta_bety
12.8. 2008 ob 16:04 zvezdica

To je en zlo zanimiv film. Zgodba mi je zelo všeč čeprav še zdaj ne vem če sem jo čist dobro razumel. Ideja z različnimi dimenzijami se mi zdi zelo dobra in vzdušje v filmu je zlo temačno...skratka prava grozljivka. Od mene film dobi oceno 10/10 in ga priporočam vsem ljubiteljem grozljivk.

— Gute
15.9. 2008 ob 15:41

Po pravici povedano ne maram grozljivk.Ampak ta je ena redkih,ki mi je ful všeč..no ja..nisem še gledala grozljivke kjer me ne bi bilo strah.
Drugače pa mi je film dober..sam na koncu mi je ful bad ker pač se več ne srečata z očetom oz. možem.
Sicer pa celotno zgodbo v bistvu sploh ne štekam xD si bom še parkrat ogledala in bom potem mogoče kaj zastopila ;D

— jaz
20.10. 2008 ob 9:02

film mi je bil všeč ampak konca nisem dojela...

— ana
12.2. 2010 ob 15:57

zelo zanimiv film... prvi film k sm ga gledala izpod kovtra.
samo konec mi ni jasn....

— TinNa
28.7. 2014 ob 20:10

A VESTE, DA JE SILENT HILL RESNIČEN KRAJ !?!

— EWCA
22.6. 2015 ob 5:34

Čeprav ne morem reči da v filmu ni strašljivih ali "neprijetnih" trenutkov, po moje to še vedno ne naredi grozljivke.
Nobena skrivnost ni, da filmi narejeni po videoigricah niso preveč "dobri" in ta ni nobena izjema. Pogosta težava takšnih filmov, ki se pojavlja tudi v tem, je da se zdi kot videoigrica. Zaradi te težave nekatere stvari ne "delujejo". Ena večjih težav so nepojasnjeni dogodki, ti v videoigrici ustvarijo neprijetno in strašljivo vzdušje. V filmu pa te pripravi, da se ves čas sprašuješ kaj se dogaja.
Če bi lahko še kaj rekla o filmu bi, vendar še vedno ne vem kaj se dogaja.

— the critic
7.2. 2016 ob 10:49

Če je kšn igral P.T no,to je igrica od Silent Hilla. No,vsaj tako mislim,ker so rekli uni,k so to igral.

— wow

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.