Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Shrek Tretji SINHRONIZIRAN

animirana komedija
Kdor čaka, ga grdobec dočaka. Sinhroniziran. Tudi v XpanDu!
Na sporedu od: 7.6.2007, Kolosej Ljubljana
5.7.2007, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 33min / 93min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Peter Seaman, Jeffrey Price
Mladoporočenca Shreka in princeso Fiono preseneti kraljeva smrt, zaradi katere bi moral Shrek prevzeti vodenje dežele, poleg tega pa mu Fiona sporoči, da bosta dobila otroka. Toda ker je Shreku bolj kot dvorec všeč smrdljiva močvara, se z zvestima prijateljema Osličkom in Obutim Mačkom odpravijo poiskat primernejšega prestolonaslednika Arturja, ki pa se ne vede prav nič kraljevsko. Med tem Sanjski Princ z zlobnimi pravljičnimi junaki načrtuje prevzem oblasti, toda to je račun brez Fione in njenih prijateljic Sneguljčice, Trnuljčice in Motovilke. Film je sinhroniziran v slovenščino, na sporedu pa so tudi filmske kopije s podnapisi.

Napovedniki

Teaser (v slovenščini) Napovednik (v slovenščini)
počasna povezava počasna povezava počasna povezava
srednja povezava srednja povezava srednja povezava
hitra povezava hitra povezava hitra povezava
zelo hitra povezava zelo hitra povezava -

Ozadja

800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280

Podpisi za e-pošto in ikonice

Navodila za namestitev podpisa v e-pošto (v angleščini) [html]

Ikonice

Originalni in slovenski glasovi

Junak Izvirna zasedba Slovenska zasedba
Shrek Mike Myers Dario Varga
Fiona Cameron Diaz Tanja Potočnik
Obuti Maček Antonio Banderas Sebastian Cavazza
Osel Eddie Murphy Jose
Sanjski Princ Rupert Everett Miha Alujevič
Artur Justin Timberlake Kristijan Guček
Sneguljčica Amy Poehler Nuška Drašček
Trnuljčica Cheri Oteri Nina Ivanič
Pepelka Amy Sedaris Tina Uršič
Motovilka Maya Rudolph Monika Pučelj
Mabel Regis Philbin Valter Dragan
Kraljica Lilian Julie Andrews Lučka Počkaj
Kralj Harold John Cleese Iztok Valič
Ostržek Cody Cameron Gašper Jarni
Lancelot John Krasinski Samo Jakoš
Kapitan Kljuka Ian McShane Matjaž Tribušon
Merlin Eric Idle Niko Goršič

režija CHRIS MILLER
scenarij JEFFREY PRICE & PETER S. SEAMAN,
ARON WARNER, CHRIS MILLER
zgodba Andrew Adamson
scenograf GUILLAUME ARETOS
glasba HARRY GREGSON-WILLIAMS

Izvedba slovenske sinhronizacije

režija Špela Kravogel
prevod Vesna Žagar
tonski tehnik Igor Potočnik
kreativna svetovalca Jody Toll
Jonathan Phillips
sinhronizacija Studio Ritem
režija pesmi Vojko Sfiligoj
prevod in priredba besedil Marijan Bunič, Jose, Vesna Žagar

Vsak ne more biti kralj, posebno če je to namrgodeni grdobec, ki smrdi kot postana močvirska mlaka. Ko se je Shrek poročil s Fiono, mu niti najmanj ni prišlo na misel, da bi nekega dne vladal kraljestvu Za devetimi gorami. A ko njegov tast kralj Harold dokončno stegne krake, se Shrek znajde v vladarski vlogi. Kaj hujšega?! Nejevoljni dedič prestola mora poiskati drugo primerno glavo, ki bi jo lahko okronali, sicer bo do konca svojih dni kraljevsko v r...

Toda to še ni vse. Princesa Fiona Shreku pripravlja še eno presenečenje. Majhno in vreščeče. Shrek, ki je postavljen pred dejstvo, da bo kmalu postal kralj in oče, se odpravi na pot, da bi poiskal edinega drugega dediča prestola, Fioninega bratranca Artija, ki dneve preživlja v srednjeveški gimnaziji kot večna žrtev šolskih nasilnežev in napihnjencev. Medtem ko je Shrek na poti, začne po kraljestvu rovariti njegov stari nasprotnik Sanjski Princ, ki se na vsak način hoče maščevati grdobcu. Dolži ga namreč, da mu je ukradel prestol in mu tako zaprl vrata do lagodnega vladarskega življenja. Da bi stvari spet postavili na svoje mesto, bo potrebno veliko naporov in pomoči Shrekovih starih prijateljev Osla in Obutega Mačka in še koga. K srečnemu koncu bodo veliko pripomogle tudi Fiona in princese.

O produkciji

Shrekova pot

Zgodba, ki jo je William Steig zasnoval kot otroško knjigo, je postala ena najuspešnejših in najpriljubljenejših filmskih franšiz v zgodovini.

Z razvojem tehnologije se je občutno spreminjal videz filmov o zelenem grdobcu. Junaki iz filma v film delujejo vse pristneje, pa tudi sam Shrek se je povzpel zelo visoko - iz osamljene pošasti, ki uživa zasluženi mir, je postal kandidat za prestol čudovitega kraljestva. Medtem pa je spoznal še kopico novih prijateljev. Da, za našega zelenega junaka so osamljeni dnevi v močvari že zgodovina.

Filmski ustvarjalci zatrjujejo, da jim ni bilo nikoli treba usmerjati Shreka, sam si je utiral pot, oni so mu s tehnologijo samo sledili. Tako je zgodba tretjega filma normalno in logično nadaljevanje Shrekovega življenja in dozorevanja.

"V prvem filmu sta se Shrek in Fiona zaljubila in se poročila. V drugem je Srek spoznal njeno družino. Vsem je bilo jasno, da ju čaka še nekaj," pravi režiser Chris Miller. "Toda to, kar sledi, se Shreku ne zdi logičen korak, saj je prepričan, da ne bo dober oče."

Tudi Mike Myers, ki Shreku posoja glas, je navdušen, da se njegov junak razvija. "Nadaljujejo se pustolovščine nekoga, ki se mora naučiti, kako verjeti vase," pravi Mike Myers. "V prvem filmu je bil prepričan, da ni vreden ljubezni. V drugem je mislil, da si ne zasluži postati mož, zdaj pa se spoprijema z dvomi, ali je sposoben biti kralj in oče. V bistvu je to krasna zgodba o tem, kako se skozi različna obdobja življenja učiš verjeti vase in se zanesti nase, ne glede na to, kaj o tebi pravijo drugi."

Dosedanja dva filma, ki sta očarala tako kritike kot občinstvo, sta po vsem svetu doslej zaslužila fantastičnih 1.4 milijarde $. Doslej so prodali več kot 90 milijonov DVD-jev. Prvi film je svoj poslovni uspeh kronal tudi z oskarjem za najboljši animirani film leta 2002.

"Shrek 2", ki je v kino dvorane prišel 19. maja 2004, je postal tretji največji filmski zaslužkar vseh časov.

Poleg dodatnih risanih dogodivščin, ki spremljajo filme, bo prihodnje leto na broadwayske odre prišel tudi "Shrek: The Musical."

Tehnološki napredek

Ekipa, ki je zaslužna, da je Shrek že dvakrat uspešno prikorakal na filmska platna, ne spi na lovorikah. Neprestano si prizadeva preseči že videno in pričakovano ter vsakič znova očarati gledalce. Izjemen tehnološki napredek jim je omogočil, da so dodatno poudarili pomembne podrobnosti likov, od ogromne Shrekove pojave do krzna treh slepih miši.

DreamWorks Animation je za filma "Over the Hedge" in "Madagascar", ki sta v kino prišla med drugim in tretjim Shrekom, razvil napredne tehnološke pristope, ki jih zdaj dvigajo še stopničko više.

"Za vsak novi film imamo seznam orodij in tehnik, ki jih želimo izboljšati," pravi Matt Baer, eden od tehničnih nadzornikov pri "Shreku Tretjem". "Pogosto se je težko odločiti, katere izboljšave bodo najbolj vplivale na film. Skoraj polovica oddelka je sodelovala pri vseh Shrekih, zato smo si zastavili zelo visoke cilje."

"Največji izziv pri tem filmu je bilo dejstvo, da je že tretji po vrsti, zato je obstajala nevarnost, da bi se preprosto držali že znanih in preizkušenih postopkov," pravi Nick Walker. "Na srečo sodelujemo z ljudmi, ki od sebe vedno dajo samo najboljše in nikoli ne popuščajo."

Računalniško grafiko, ki jo uporabljajo, so razvili tako daleč, da so lahko ustvarili posamezne dlake v Merlinovi bradi in vsak Fionin las posebej. Z izjemno zmogljivimi računalniki je bilo za to delo potrebno tudi bistveno manj časa kot v prejšnjih filmih.

V filmih o Shreku pa ni občudovanja vredna samo tehnologija, njihovi glavni atributi so edinstveni in dodobra razviti junaki, ki so jim ustvarjalci z novimi orodji zdaj lahko vdihnili že več življenja in jih naredili še bolj pristne, jim vdihnili še več čustev. Seveda pa se likov, ki jih poznamo že iz prvega filma in ki so zdaj stari že osem let, niso mogli lotiti enako kot novih. Lucia Modesto, ena od nadzornikov animacije likov pravi: "Shrek, Fiona, Osel in Zmajevka so najstarejši liki. Od takrat se je tehnologija drastično spremenila in zato lahko z njimi dosežemo veliko več. Imamo boljši nadzor nad obrazno mimiko, uporabljamo boljšo resolucijo, lahko dodamo podrobnosti, ki jih na začetku ti liki niso imeli. In ker smo prepričani, da ti junaki zaslužijo najboljše, smo jih v celoti predelali in prenovili."

"Naši junaki so izjemno življenjski," pravi Tim Cheung, vodja animacije likov. "Tokrat smo jim dodali nekaj neverjetnih podrobnosti. Ko se Shrek namrgodi, lahko vidite gubice na njegovem nosu. V prvih dveh filmih česa takega nismo mogli narediti. Take malenkosti junake naredijo še bolj resnične, kot so bili doslej."

"Skušali smo ustvariti verjetno pravljico," pravi scenograf Guillaume Aretos. "Ko stopite v gozd, se vam zdi, da bi se teh dreves in trave res lahko dotaknili."

Tehnični nadzornik Lawrence D. Cutler je zelo zadovoljen, kaj je njegova ekipa dosegla v masovnih prizorih. "Film smo zapolnili z obilico raznolikih in dodelanih likov-statistov. Pred začetkom dela smo naredili katalog skoraj 5000 likov. Vsakega od njih je potrdil režiser. Tako smo dosegli, da so tudi tisti liki, ki jih vidite le za nekaj trenutkov nekje daleč v ozadju, narejeni v skladu z likom in delujejo pristno."

"Iz te množice so potem izbrali okoli 2500 likov, ki jih lahko vidite v množičnih prizorih. In če boste našli dva enaka, dobite nagrado." zatrjuje kostumograf Israel Segal.

Pot do nastanka tretjega filma o Shreku je bila pestra, naporna in čudovita. To najbolje povzamejo besede korežiserja Huija: "Animacija je čarovnija. In mi ustvarjamo magijo prav vsak dan."

Komentarji

27.5. 2007 ob 14:41

Kljub temu, da še nisem videla tega dela, imam občutek, da bo fantastično. Že prejšna dela sta me navdušila, kljub temu, da nimam 10 let. In še vedno so mi všeč pravljice, in moja najljubša je Shrek. A niso luškn mladički od zmajevke in osla? 100% bom šla gledt u kino.

— princess
31.5. 2007 ob 13:14

jst mislm da je shrek 3 film zlo dobr če prov ga še nism šla gledat. ga bom pa šla v kolosej

— natka
1.6. 2007 ob 13:31

no comments ,se ena huda risnaka iz amerike

— jaz
3.6. 2007 ob 11:20

Oprostite, toda ali se ne bi za pravilno slovenščino borili kje drugje, kot pa da sinhronizirate (kako se to reče po slovensko) "ŠREKA"! Baj baj, adijo papa

— ditka
4.6. 2007 ob 18:28

jaz komaj čakam da si ogredam ta ''film''

— neja
7.6. 2007 ob 6:31 zvezdica

Gledal sem vse 3 dele in za tega zadnjega sem pričakoval najmanj a kljub temu se je izkazalo, da so se najbolj potrudili in naredili najbolj zabaven del, ki nas je cel večer zabaval in spravljal v dobro voljo. Morda bi bil še bolj navdušen v kolikor bi imel možnost gledati nesinhroniziranega Shreka, a kljub vsemu bilo je odlično. Ogled priporočam vsem ne bo vam žal.

— Peter
8.6. 2007 ob 9:08 zvezdica

Pomanjkanje idej. Tretji Shrek ima težave z idejami. Z izvirnostjo in vsem tistim, kar sta obvladala prva dva. Ravno zato se oklene legende o kralju Arturju (Justin Timberlake), jo pač obrne malce po svoje in doda vse najbolj znane Grimmove negativce, ki pod vodstvom Princa Charminga (Rupert Everett) zasedejo deželo Far Far Away in zasužnjijo Pepelko, Sneguljčico in Špicparkejlko. Premalo zabave, preveč zgodbe. Premalo rušenja klišejev, preveč že videnih fint. Le risanka, ki zares zaživi samo na koncu, ko Shrek (Mike Myers) in Fiona (Cameron Diaz) dobita trojčke. In ko Donkey (Eddie Murphy) ter Puss in Boots (Antonio Banderas) zamenjata telesi.

— iztok gartner
8.6. 2007 ob 14:56

film je super bejšte ga gledat res col

— zakon
10.6. 2007 ob 10:41

ful dobr film res še posebi zato kr je sinhroniziran

— mato
11.6. 2007 ob 21:47 zvezdica

Shrek tretji je pravljica pravljica ,ki vsebuje vse pravljice in te pravljice so vključene že v 3 delih in bodo se v nadaljnjih dveh ,saj načrtujejo še dva.Shrek tretji govori o grdobcu ,ki mora zasesti prestol ,vendar se počuti pregrd ,da bi zasedel prestol ,ki je do tedaj pripadal kralju žabcu Shrek se odpravi na dolgo potovanje po kralja Arthurja vendar je ta smrkavec ,ki ga pač vsi nemarajo in tako tudi on noče postati kralj ,vendar pa prestol hoče zasesti sminker,ki se je kar sam poimenoval sanjski ,pč se je človk preveč gledov v zrcalu .Dovolj vsebine čas ,da pohvalimo animirano komedijo ,ki lahko pač edina pride čez 100 milijonov dolarjev v prvem vikendu .Shrek tretji ima grafiko ,ki je do sedaj ni imela še nobena animirana komedija ,no ja mogoče vesele nogice.Tokrat lahko pohvalimo delo ,ki ga ponavadi ne hvalimo in to delo je Slovenska sinhronizacija ,ki deluje na trenutke sveže ,na trenutke slabo vse skupaj pa si zasluži oceno tri , ustnice so usklajene glasovi so razen osla dobri zbrani V filmu je tudi beseda "PEZDE" Lahko rečemo ,da so se nekako potrudili in jim je nekako tudi vse uspelo ,sedaj pa čakamo na nesishronizirano verzijo.

— reziser
14.6. 2007 ob 20:28

zgleda mi fool cool film pa ne sam zgleda tak tudi je adijo hehe

— kiki
14.6. 2007 ob 20:28

zgleda mi fool cool film pa ne sam zgleda tak tudi je adijo hehe

— kiki
20.6. 2007 ob 11:55

Shrek je najboljša risanka. Drugače ne gledam risank a ta ja dabest! Kar tako naprej.

— lara
21.6. 2007 ob 12:32

slovenija gre naprej, v tem primeru gre s sinhonizirANJEM NAZAJ

— burekić
22.6. 2007 ob 17:45

FUL DOBER JE BLO.

— LARISA
22.6. 2007 ob 18:04

Zakaj ne predvajate v angleškem jeziku ker je v slovenskem trikrat slabše

— ASD
23.6. 2007 ob 14:50

use 3 dele sm gledu od shreka in ta mi je biu najboljši no usi so bili dobri nemorm rečt da ni biu dobr:D

— jaka
24.6. 2007 ob 16:59

fuul ful ful dobra risanka.toti šrek mi raztura ej! :D morem povedat da sem se ful nasmejala, v bistvu sploh nisem pričakovala da bo trojkica tako dobra. (imam pač slabe izkušnje z filmom pirati s karibov kateri del 2 in 3 je obupen :S) tako da folk čimprej v kino gledat šreka! ne bo vam žal!

— anči
25.6. 2007 ob 13:48

FILM MI JE RES BIL VŠEČ IN NAREDIL JE TUDI ZELO VELIKO VTISOV NAME ČESTITAM

— girl
26.6. 2007 ob 10:49

Ta del od Shreka mi je bil najboljši! Hitro si ga oglejte!!!

— Ronny
29.6. 2007 ob 11:05

vse 3 dele sem gledala .ta mi je bil the best. pohvalila bi glasbo v ozadju.je super. ena 5ka

— tea
30.6. 2007 ob 13:10

shrek 3 je ok sam če bi bil bol napet ampak sinhronizacija je tut uredu

— jaka
4.7. 2007 ob 8:02

film je bil mal dolgočasn.umes nism bla neč na trnih, nč me ni skrbel "a bo shrek zmagal al ne". arti je bil pa vsen ful luštn. pa tud princese so fajn zaklučle.to pove de tud punce lohk nrdimo kej belj fantovskega( npr. zaklučmo film).stranski učinki so bli pa fajn

— klara
17.7. 2007 ob 22:03

Men se ne zdi fer da je v X-pandu samo sinhroniziran,kajti tudi ostali (starejši) si želimo ta film S PODNAPISI ogledati v Xpandu!

— nusa
18.7. 2007 ob 9:46

film je zelo zanimiv in priporočam ogled v slovenski izvedbi. med filmom vam ne bo NIKOLI dolgčas...!

— tashe
20.7. 2007 ob 14:03

heery potr beda shrek cool

— kikki
20.7. 2007 ob 16:47

Film je bil FUL dober!*

— Lucija
2.8. 2007 ob 13:25

Film je OK samo v dvorani je LEDENICA.

— LEDENO MRZLA DVORANA
9.8. 2007 ob 1:11

slovenski osel je jure zrnec ne pa jose

— kr neke
19.8. 2007 ob 10:44

eh ceporv je veliko ljudi meneja da je shrek dobr film mislim da je 3 del ze prevec dolgocasen.med filmom sem zaspal .

— anubis
23.8. 2007 ob 22:43

shrek je risanka ki ima tri dele in vsi tri deli so izvrstni.to je risanka ki mislim da ji ni para.kot ponavadi je tudi tretji del izvrstni.ne vem kaj naj rečem toda iz dvorane sem prišel čistovesel.risanka me je dejansko navdušila tako da jo priporočam vsem.risanka je posneta izvrstno konec je kot v vseh pravljicah toda risanka je posneta izvrstno nimaš kaj shrek je risanka ki ji ni para čeprav sem gledal že veliko risank v koloseju me je shrek najbolj navdušil.nimaš kej genialno.seveda je ucena tudi temu primerna:10/10!

— jerč
27.8. 2007 ob 22:34

film je biu dobr najboljši del od SHREKA drgač pa pejte si gledat še kr ql film ocena 8,5/10

— LaUrA<3
9.9. 2007 ob 19:56

Tudi jaz sem bila nad filmom prijetno presenečena.Veliko smešnega...Priporoča m oglet..

— fiona**
28.5. 2010 ob 13:33

ful dober

— kullll
20.8. 2010 ob 15:55

všeč mi je. sinhronizacija je super

— lajka
18.11. 2011 ob 16:11

zelo dobr,dobr,dobr film!!!!!!!!!!

— gaja
18.11. 2011 ob 16:16

tok dobr film da moraš še KOKICE... zraven jest!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! res 10.000%%%%% film. NO VSAJ ZAMME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RES,RES,RES,RES,RES,RES,RES,RES,RES,RES,RES,RES DOBR FILM

— gaja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.