Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Shrek Tretji PODNAPISI

animirana komedija
Kdor čaka, ga grdobec dočaka.
Na sporedu od: 7.6.2007, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2007
Država: ZDA
Scenarij: Peter Seaman, Jeffrey Price
Mladoporočenca Shreka in princeso Fiono preseneti kraljeva smrt, zaradi katere bi moral Shrek prevzeti vodenje dežele, poleg tega pa mu Fiona sporoči, da bosta dobila otroka. Toda ker je Shreku bolj kot dvorec všeč smrdljiva močvara, se z zvestima prijateljema Osličkom in Obutim Mačkom odpravijo poiskat primernejšega prestolonaslednika Arturja, ki pa se ne vede prav nič kraljevsko. Med tem Sanjski Princ z zlobnimi pravljičnimi junaki načrtuje prevzem oblasti, toda to je račun brez Fione in njenih prijateljic Sneguljčice, Trnuljčice in Motovilke. Film je sinhroniziran v slovenščino, na sporedu pa so tudi filmske kopije s podnapisi.

Napovedniki

Teaser (v slovenščini) Napovednik (v slovenščini)
počasna povezava počasna povezava počasna povezava
srednja povezava srednja povezava srednja povezava
hitra povezava hitra povezava hitra povezava
zelo hitra povezava zelo hitra povezava -

Ozadja

800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280
800x600
1024x768
1280x1024
1600x1280

Podpisi za e-pošto in ikonice

Navodila za namestitev podpisa v e-pošto (v angleščini) [html]

Ikonice

Originalni in slovenski glasovi

Junak Izvirna zasedba Slovenska zasedba
Shrek Mike Myers Dario Varga
Fiona Cameron Diaz Tanja Potočnik
Obuti Maček Antonio Banderas Sebastian Cavazza
Osel Eddie Murphy Jose
Sanjski Princ Rupert Everett Miha Alujevič
Artur Justin Timberlake Kristijan Guček
Sneguljčica Amy Poehler Nuška Drašček
Trnuljčica Cheri Oteri Nina Ivanič
Pepelka Amy Sedaris Tina Uršič
Motovilka Maya Rudolph Monika Pučelj
Mabel Regis Philbin Valter Dragan
Kraljica Lilian Julie Andrews Lučka Počkaj
Kralj Harold John Cleese Iztok Valič
Ostržek Cody Cameron Gašper Jarni
Lancelot John Krasinski Samo Jakoš
Kapitan Kljuka Ian McShane Matjaž Tribušon
Merlin Eric Idle Niko Goršič

režija CHRIS MILLER
scenarij JEFFREY PRICE & PETER S. SEAMAN,
ARON WARNER, CHRIS MILLER
zgodba Andrew Adamson
scenograf GUILLAUME ARETOS
glasba HARRY GREGSON-WILLIAMS

Izvedba slovenske sinhronizacije

režija Špela Kravogel
prevod Vesna Žagar
tonski tehnik Igor Potočnik
kreativna svetovalca Jody Toll
Jonathan Phillips
sinhronizacija Studio Ritem
režija pesmi Vojko Sfiligoj
prevod in priredba besedil Marijan Bunič, Jose, Vesna Žagar

Vsak ne more biti kralj, posebno če je to namrgodeni grdobec, ki smrdi kot postana močvirska mlaka. Ko se je Shrek poročil s Fiono, mu niti najmanj ni prišlo na misel, da bi nekega dne vladal kraljestvu Za devetimi gorami. A ko njegov tast kralj Harold dokončno stegne krake, se Shrek znajde v vladarski vlogi. Kaj hujšega?! Nejevoljni dedič prestola mora poiskati drugo primerno glavo, ki bi jo lahko okronali, sicer bo do konca svojih dni kraljevsko v r...

Toda to še ni vse. Princesa Fiona Shreku pripravlja še eno presenečenje. Majhno in vreščeče. Shrek, ki je postavljen pred dejstvo, da bo kmalu postal kralj in oče, se odpravi na pot, da bi poiskal edinega drugega dediča prestola, Fioninega bratranca Artija, ki dneve preživlja v srednjeveški gimnaziji kot večna žrtev šolskih nasilnežev in napihnjencev. Medtem ko je Shrek na poti, začne po kraljestvu rovariti njegov stari nasprotnik Sanjski Princ, ki se na vsak način hoče maščevati grdobcu. Dolži ga namreč, da mu je ukradel prestol in mu tako zaprl vrata do lagodnega vladarskega življenja. Da bi stvari spet postavili na svoje mesto, bo potrebno veliko naporov in pomoči Shrekovih starih prijateljev Osla in Obutega Mačka in še koga. K srečnemu koncu bodo veliko pripomogle tudi Fiona in princese.

O produkciji

Shrekova pot

Zgodba, ki jo je William Steig zasnoval kot otroško knjigo, je postala ena najuspešnejših in najpriljubljenejših filmskih franšiz v zgodovini.

Z razvojem tehnologije se je občutno spreminjal videz filmov o zelenem grdobcu. Junaki iz filma v film delujejo vse pristneje, pa tudi sam Shrek se je povzpel zelo visoko - iz osamljene pošasti, ki uživa zasluženi mir, je postal kandidat za prestol čudovitega kraljestva. Medtem pa je spoznal še kopico novih prijateljev. Da, za našega zelenega junaka so osamljeni dnevi v močvari že zgodovina.

Filmski ustvarjalci zatrjujejo, da jim ni bilo nikoli treba usmerjati Shreka, sam si je utiral pot, oni so mu s tehnologijo samo sledili. Tako je zgodba tretjega filma normalno in logično nadaljevanje Shrekovega življenja in dozorevanja.

"V prvem filmu sta se Shrek in Fiona zaljubila in se poročila. V drugem je Srek spoznal njeno družino. Vsem je bilo jasno, da ju čaka še nekaj," pravi režiser Chris Miller. "Toda to, kar sledi, se Shreku ne zdi logičen korak, saj je prepričan, da ne bo dober oče."

Tudi Mike Myers, ki Shreku posoja glas, je navdušen, da se njegov junak razvija. "Nadaljujejo se pustolovščine nekoga, ki se mora naučiti, kako verjeti vase," pravi Mike Myers. "V prvem filmu je bil prepričan, da ni vreden ljubezni. V drugem je mislil, da si ne zasluži postati mož, zdaj pa se spoprijema z dvomi, ali je sposoben biti kralj in oče. V bistvu je to krasna zgodba o tem, kako se skozi različna obdobja življenja učiš verjeti vase in se zanesti nase, ne glede na to, kaj o tebi pravijo drugi."

Dosedanja dva filma, ki sta očarala tako kritike kot občinstvo, sta po vsem svetu doslej zaslužila fantastičnih 1.4 milijarde $. Doslej so prodali več kot 90 milijonov DVD-jev. Prvi film je svoj poslovni uspeh kronal tudi z oskarjem za najboljši animirani film leta 2002.

"Shrek 2", ki je v kino dvorane prišel 19. maja 2004, je postal tretji največji filmski zaslužkar vseh časov.

Poleg dodatnih risanih dogodivščin, ki spremljajo filme, bo prihodnje leto na broadwayske odre prišel tudi "Shrek: The Musical."

Tehnološki napredek

Ekipa, ki je zaslužna, da je Shrek že dvakrat uspešno prikorakal na filmska platna, ne spi na lovorikah. Neprestano si prizadeva preseči že videno in pričakovano ter vsakič znova očarati gledalce. Izjemen tehnološki napredek jim je omogočil, da so dodatno poudarili pomembne podrobnosti likov, od ogromne Shrekove pojave do krzna treh slepih miši.

DreamWorks Animation je za filma "Over the Hedge" in "Madagascar", ki sta v kino prišla med drugim in tretjim Shrekom, razvil napredne tehnološke pristope, ki jih zdaj dvigajo še stopničko više.

"Za vsak novi film imamo seznam orodij in tehnik, ki jih želimo izboljšati," pravi Matt Baer, eden od tehničnih nadzornikov pri "Shreku Tretjem". "Pogosto se je težko odločiti, katere izboljšave bodo najbolj vplivale na film. Skoraj polovica oddelka je sodelovala pri vseh Shrekih, zato smo si zastavili zelo visoke cilje."

"Največji izziv pri tem filmu je bilo dejstvo, da je že tretji po vrsti, zato je obstajala nevarnost, da bi se preprosto držali že znanih in preizkušenih postopkov," pravi Nick Walker. "Na srečo sodelujemo z ljudmi, ki od sebe vedno dajo samo najboljše in nikoli ne popuščajo."

Računalniško grafiko, ki jo uporabljajo, so razvili tako daleč, da so lahko ustvarili posamezne dlake v Merlinovi bradi in vsak Fionin las posebej. Z izjemno zmogljivimi računalniki je bilo za to delo potrebno tudi bistveno manj časa kot v prejšnjih filmih.

V filmih o Shreku pa ni občudovanja vredna samo tehnologija, njihovi glavni atributi so edinstveni in dodobra razviti junaki, ki so jim ustvarjalci z novimi orodji zdaj lahko vdihnili že več življenja in jih naredili še bolj pristne, jim vdihnili še več čustev. Seveda pa se likov, ki jih poznamo že iz prvega filma in ki so zdaj stari že osem let, niso mogli lotiti enako kot novih. Lucia Modesto, ena od nadzornikov animacije likov pravi: "Shrek, Fiona, Osel in Zmajevka so najstarejši liki. Od takrat se je tehnologija drastično spremenila in zato lahko z njimi dosežemo veliko več. Imamo boljši nadzor nad obrazno mimiko, uporabljamo boljšo resolucijo, lahko dodamo podrobnosti, ki jih na začetku ti liki niso imeli. In ker smo prepričani, da ti junaki zaslužijo najboljše, smo jih v celoti predelali in prenovili."

"Naši junaki so izjemno življenjski," pravi Tim Cheung, vodja animacije likov. "Tokrat smo jim dodali nekaj neverjetnih podrobnosti. Ko se Shrek namrgodi, lahko vidite gubice na njegovem nosu. V prvih dveh filmih česa takega nismo mogli narediti. Take malenkosti junake naredijo še bolj resnične, kot so bili doslej."

"Skušali smo ustvariti verjetno pravljico," pravi scenograf Guillaume Aretos. "Ko stopite v gozd, se vam zdi, da bi se teh dreves in trave res lahko dotaknili."

Tehnični nadzornik Lawrence D. Cutler je zelo zadovoljen, kaj je njegova ekipa dosegla v masovnih prizorih. "Film smo zapolnili z obilico raznolikih in dodelanih likov-statistov. Pred začetkom dela smo naredili katalog skoraj 5000 likov. Vsakega od njih je potrdil režiser. Tako smo dosegli, da so tudi tisti liki, ki jih vidite le za nekaj trenutkov nekje daleč v ozadju, narejeni v skladu z likom in delujejo pristno."

"Iz te množice so potem izbrali okoli 2500 likov, ki jih lahko vidite v množičnih prizorih. In če boste našli dva enaka, dobite nagrado." zatrjuje kostumograf Israel Segal.

Pot do nastanka tretjega filma o Shreku je bila pestra, naporna in čudovita. To najbolje povzamejo besede korežiserja Huija: "Animacija je čarovnija. In mi ustvarjamo magijo prav vsak dan."

Komentarji

1.5. 2007 ob 12:26

komaj čakam da prie sicr se bolj veselim piratov pa vseeno. JEJ

— Lane da Vinci
5.5. 2007 ob 11:27

Nwem jst mislm d bo tale shrek 3 bolj smotan kot prva dva.

— gogi
6.5. 2007 ob 14:16

po netu pravjo da naj bi bil precej boljši od dvojke

— donkey
20.5. 2007 ob 9:22

UPAM DA BO TAKO KOT ORIGINAL KOT SINHRO LP:)

— LEPOTEC
20.5. 2007 ob 13:39

ej,a mislijo samo predvajat animirano al tudi original angleško?

— Shrek
24.5. 2007 ob 7:49

Mene pa zanima ali bo v koloseju predvajana tudi NEsinhronizirana verzija?

— Nina
24.5. 2007 ob 13:52

Jest pa kumi čakam da pride v kino.Sam jest bom šla rajš gledat angleško verzijo, ker so men sinhronizirani filmi pa risanke čist brezveze.

— BLACK*GIRL
25.5. 2007 ob 16:51

ni slabo, samo zgodba nije bas. animacije so ok, za smejat manj kot v prejsnjih delih. za pogledat ce si gledal oba prejsnja dela. drugace niti ne.

— liones
1.6. 2007 ob 18:59

Če bi mogoče prebral naslov, bi vidl, da na tej strani piše Shrek Tretji PODNAPISI

— Kia
1.6. 2007 ob 19:06

ja kia in u čem je fora... k ne štekam =)

— Anja
3.6. 2007 ob 18:23

oba verziji sta v kinu. sinhro in podnapisi.

— klele
4.6. 2007 ob 10:51

Hja...je dober, ni kaj, vendar je 2. del precej boljši in veliko bolj smešen! Mogoče sem se pa že tudi tega Shreka naveličal? Ocena: 8,5/10

— Gregjuicey
4.6. 2007 ob 18:00

ta film je res tanajbl hud glejte ga

— lilly
4.6. 2007 ob 18:59

Film je super. Motili so me le glasovi.no sej je še kar v redu.

— Andrej
5.6. 2007 ob 14:50 zvezdica

Film se mi zdi da je prekratki, pa nima neke napete zgodbe, vse je pričakovano..

— Cyrzs
7.6. 2007 ob 18:56

filma še nism gledala ampak mislim da je zlo v redu. upam pa samo da bo tudi v koloseju v kopru možno gledati originalno in NE sinhronizirano verzijo... zaenkrat tega še nism zasledila... če ne bo pa ne bom šla gledat ki slovenskih glasov ne prenašam... mi gre na jetra ki se slovenci neki silijo prevajat... kj se ne zavedajo da uničijo še tako popoln film/risanko?!?!?!?! ?!

— =(
7.6. 2007 ob 20:00

DO KAJ JE PRIŠLO DA STE SE ODLOČILI IGRATI ŠE TRETJI DEL SHREKA? MENI STA BILA VŠEČ 1 IN2 DEL! LEPE POZDRAVE IN VELIKO USPEHA. NATAŠA

— NATAŠA
8.6. 2007 ob 9:09 zvezdica

Pomanjkanje idej. Tretji Shrek ima težave z idejami. Z izvirnostjo in vsem tistim, kar sta obvladala prva dva. Ravno zato se oklene legende o kralju Arturju (Justin Timberlake), jo pač obrne malce po svoje in doda vse najbolj znane Grimmove negativce, ki pod vodstvom Princa Charminga (Rupert Everett) zasedejo deželo Far Far Away in zasužnjijo Pepelko, Sneguljčico in Špicparkejlko. Premalo zabave, preveč zgodbe. Premalo rušenja klišejev, preveč že videnih fint. Le risanka, ki zares zaživi samo na koncu, ko Shrek (Mike Myers) in Fiona (Cameron Diaz) dobita trojčke. In ko Donkey (Eddie Murphy) ter Puss in Boots (Antonio Banderas) zamenjata telesi.

— iztok gartner
9.6. 2007 ob 9:55

mene je nasmejal (:

— metuljcica
9.6. 2007 ob 16:42

razmišlam da bi šou dans gledat shreka s punco.a se ga splača it gledat, ga priporočate, je tok smešn kot prva dva?

— mitja
9.6. 2007 ob 17:00

to je dobr film ki ga pričakujem da vsi hvalijo saj je seved ashrek tretji in ti cyrzs ki si prvi na nagrajenih s + ti povem da se motš in drugi ki tako mislite tudi

— kralica neba
9.6. 2007 ob 17:00

mico splaća se ti it

— mico glej
10.6. 2007 ob 11:00 zvezdica

Tretji del me je preveč spominjal na risanko Happily never after, kjer vsi negativci pravljic prevzamejo pobudo in želijo uničiti pridne like iz pravljic... Sicer pa je film poln komičnih situacij, kjer sem se nasmejal do solz. Bo pa 4 del boljši :) Definitivno vreden ogleda!

— Roger
10.6. 2007 ob 17:39

film se mi zdi da je brez prave zgodbe,brez jedra.bila sem razočarana,saj sta bila prva dva dela veliko boljša.brez oslička in mačka bi dobesedno zaspala...

— kathy
10.6. 2007 ob 19:40

Glade slikic mislim, da bo film kr dobr...

— GLEDE SLIK...
10.6. 2007 ob 21:37

Najslabši dela Shreka sem zelo razočaran!

— TonC
11.6. 2007 ob 21:48 zvezdica

Shrek tretji je pravljica pravljica ,ki vsebuje vse pravljice in te pravljice so vključene že v 3 delih in bodo se v nadaljnjih dveh ,saj načrtujejo še dva.Shrek tretji govori o grdobcu ,ki mora zasesti prestol ,vendar se počuti pregrd ,da bi zasedel prestol ,ki je do tedaj pripadal kralju žabcu Shrek se odpravi na dolgo potovanje po kralja Arthurja vendar je ta smrkavec ,ki ga pač vsi nemarajo in tako tudi on noče postati kralj ,vendar pa prestol hoče zasesti sminker,ki se je kar sam poimenoval sanjski ,pč se je človk preveč gledov v zrcalu .Dovolj vsebine čas ,da pohvalimo animirano komedijo ,ki lahko pač edina pride čez 100 milijonov dolarjev v prvem vikendu .Shrek tretji ima grafiko ,ki je do sedaj ni imela še nobena animirana komedija ,no ja mogoče vesele nogice.Tokrat lahko pohvalimo delo ,ki ga ponavadi ne hvalimo in to delo je Slovenska sinhronizacija ,ki deluje na trenutke sveže ,na trenutke slabo vse skupaj pa si zasluži oceno tri , ustnice so usklajene glasovi so razen osla dobri zbrani V filmu je tudi beseda "PEZDE" Lahko rečemo ,da so se nekako potrudili in jim je nekako tudi vse uspelo ,sedaj pa čakamo na nesishronizirano verzijo.

— REZISER
12.6. 2007 ob 10:06

Vceraj sva sli s kolegico gledat shreka in nama je bil zelo vsec...sva se kar veliko presmejali :) Prioporocam oged Lepo se mejte in veliko se smejte :)

— Andreja
16.6. 2007 ob 13:11

anja vidš d so prej se neki neumne delal pa sprašval kdaj bo nesinhronizerana verzija v kinu.

— kia
17.6. 2007 ob 22:13

super je!!!

— katarina
20.6. 2007 ob 17:48

pejte ga gledat saj še ne veste kakšen je.baje bo leta 2010 prišel še 4. del in baje jih bo 7 kot pravljično število

— thrxsh
20.6. 2007 ob 17:50

saj je super tk da se ni treba pritoževati.

— kati
20.6. 2007 ob 17:54

cool

— lepotica(in zver)
20.6. 2007 ob 21:43 zvezdica

Končno je napočil čas za Velikega Shreka 3. Za veličastno trojko. Za še eno supernadaljevanje franšize priljubljenega Shreka, ki ima pravzaprav značilnosti sparodiranih pravljic. Star pregovor pravi: V tretje gre rado. Ampak, kdor si je ta pregov izmislil, lahko vidi, da se pri Shreku tega reka niso držali in da so popolnoma "zasrali" ostala dva dela, ki sta se lepo dopolnjevala - drugi je bil celo super-boljši kot prvi. V Shreku 3 ne najdemo nič izvirnega, novega, svežega - daleč od tega. Prva dva sta sekala in postala najbolj priljubljeni risanki in tako so bili ustvarjalci prisiljeni narediti 3 del - veliko trilogijo, oz. Shrekologijo. Da, a kaj ko je Shrek v taki paniki, da ga niti XpanD ne more omiliti. V taki paniki, da začne parodirati samega sebe in tako postane eden izmed najslabših nadaljevanj leta. Shrek 3 namreč nima nič kaj takega, kar bi pogrešali v prvih dveh delih. No, ja, seveda je zabaven in ima nekaj dvoumnih super dialogov, a kaj ko je samo to dobro v celem filmu? Shrek je pogorel v celi črti. Ni nas mogel bolj razočarati. Ampak - otroci bodo seveda navdušeni. Logično - katerega otroka pa ne zanima skupina nadležne Sneglujčice, Trnuljčice in Motovilke? Skratka, zabaven film - za otroke. :D

— Dejan
21.6. 2007 ob 11:26

Filma si sicer še nisem ogledala ampak verjamem,oziroma napovedujem da je (bo) prava uspešnica,upam da si ga bom kmalu pogledala-pohitite u kino!

— movie_lover
23.6. 2007 ob 8:54

totii film je fuul brezvezni !!..nea ga idite glejat !!..

— anaa
11.7. 2007 ob 17:08

zlo všeč=)

— =)
15.7. 2007 ob 21:35

Sem že gledala vse tri, pa morem rečt, da se v vsakem nasmejiš do solz...V tretjem delu je full dobro v bistvu prav vse...Še posebaj ljubki pa mi je obuti maček in osel...Pa to, da se osel spremeni v konja mi je tudi zelo vredu...Skratka nobenih pomanjkanj idej...Vsekakor je ta film vreden ogleda! Priporočam ga prav vsem, za vse starosti...Najmlajši m (ki še ne znajo brat) pa priporočam ogled sinhroniziranega...

— Amy
17.7. 2007 ob 22:07

fulll dobra risanka, vsi deli so super, zadnji in prvi mogoč še najboljš. ;) papa

— Samy
21.7. 2007 ob 18:38 zvezdica

ia... sem gledala tudi prvi pa drugi del, ampak sta se mi zdela veliko boljša kot tretji. ideje se mi v filmu niso zdele tako izvirne ... izgleda kot da bi jim zmanjkalo idej

— ziua
2.8. 2007 ob 11:46

Men je bil pa film kr vredu.Sva se s fantom nasmejala do solz...majo kr solidne fore. Sem mislila da bo precej slabši glede na tukajšne komentarje...

— Somebody
27.2. 2008 ob 0:00 zvezdica

primankuje izvirnosti, in svežih idej.
Prizori so zelo predvidljivi in ponavljajo se že videni prizori iz prejšnjih delov.
. Odraslim gledalcem prevodi v slovenščino nekoliko pokvarijo vzdušje. Zato so po mojem mnenju nameni otrokom, ki niso preveč kritični in jih to ne moti.

— N. Potocnik
13.3. 2008 ob 0:00

ful kul film. mega smešen

— Lara
29.8. 2008 ob 19:38

men je film zlo všeč.tko fest se lohk nasmeješ.
res kul.100-krat bi ga gledla.(res carsko če mene uprašate).

— tita
13.6. 2010 ob 20:02

zelo mi je ušeč in upam da bo še veliko delov

— deja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.