Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Shrek za vedno 3D (sinhronizirano)

animirana komedija
Sinhronizirano
Na sporedu od: 27.5.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
27.5.2010, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Josh Klausner in Darren Lemke
Režija: Mike Mitchell
Čemerni, toda dobrosrčni orjak Shrek se ne more sprijazniti z dolgočasnim družinskim življenjem, zato pristane na čarovnijo prebrisanega Špicparkeljca. Znajde se v vse prej kot sanjski deželi, kjer njegova žena Fiona vodi odpor proti zlobnemu tiranu, in nima časa za ljubezen. Na hladen sprejem naleti tudi pri nekdaj najboljšem prijatelju Oslu, vedno bojeviti Obuti maček pa se je močno polenil in poredil. Shrek se odloči vzeti stvari v svoje roke, kar povzroči kopico novih zabavnih norčij in prigod.
  Izvirna zasedba Slovenska zasedba
Shrek Mike Myers Dario Varga
Fiona Cameron Diaz Tanja Potočnik
Obuti Maček Antonio Banderas Sebastian Cavazza
Osel Eddie Murphy Jose
Kraljica Lilian Julie Andrews Lučka Počkaj
Kralj Harold John Cleese Iztok Valič
Ostržek Cody Cameron Gašper Jarni
Špicparkeljc Walt Dohrn Primož Ekart
Brogan John Hamm Jernej Kuntner
Pisker Craig Robinson Štefan Kušar

Izvedba slovenske sinhronizacije

režija Jernej Kuntner
prevod Vesna Žagar
tonski tehnik Luka Per
kreativna svetovalca Jody Toll, Jonathan Phillips
sinhronizacija Studio Ritem

Z zlobnim zmajem se je spoprijel, rešil je čudovito princeso in prinesel mir v kraljestvo. Kaj naj zdaj grdobec še počne? No, če je ta grdobec Shrek, ga čaka mirno družinsko življenje. Namesto da bi strašil vaščane kot nekoč, je nejevoljni Shrek zdaj zvezdnik, ki se namrgodeno podpisuje na njihove vile. Kam je izginilo njegovo rjovenje, ki je ledenilo kri? Shrek hrepeni po dobrih starih časih, zato nespametno privoli v dogovor s sladkobesednim Špicparkeljcem. Nenadoma se znajde v alternativni resničnosti, kjer kraljestvu Za devetimi gorami vlada Špicparkeljc, grdobce lovijo in zapirajo, Shrek in Fiona pa se nikoli nista srečala. Shrek mora popraviti, kar je s podpisom pogodbe nespametno pokvaril, rešiti svet in spet osvojiti svojo edino pravo ljubezen.

Pred davnimi časi…

Nevsakdanjo pravljico, v kateri nastopajo Shrek, Fiona, Osel in Obuti maček, zdaj pozna že ves svet. V prejšnjih treh delih smo spremljali že veliko klasičnih pravljičnih zapletov, zato so se ustvarjalci znašli pred precejšnjim izzivom, kaj se bo dogajalo v naslednjem poglavju njihovih dogodivščin.

Režiser Mitchell in producenti so okoli sebe zbrali vrhunsko filmsko ekipo samih navdušencev nad Shrekom - nekateri so bili že stari mački iz prejšnjih delov, nekateri pa sveže moči.

Pri večini zgodb, ki se nadaljujejo skozi več filmov, vsak nov del prinaša nove izkušnje in priložnosti, da se liki razvijajo. Pri Shreku, ki smo ga najprej spoznali kot strah zbujajočo nadlogo, nato je postal romantični junak, pa junak na sploh, končal pa kot družinski mož in oče, se je zdelo logično nadaljevati z nekakšno krizo srednjih let. Ustvarjalci nikakor niso hoteli, da bi Shrek postal medel lik, zato so hoteli njegovo krepko spremenjeno podobo zdaj spoštovanega prebivalca kraljestva spet malo začiniti.

Možnosti, kako se tega lotiti, so se zdele neskončne, toda ključen predlog, ki so ga nato sprejeli in izpeljali, je dal Josh Klausner: kaj, če bi se Shrek lahko vrnil nazaj v času? Navsezadnje si vsi včasih želimo vrniti nazaj in ponoviti del življenja.

Walt Dohrn, glas glavnega zlikovca in hkrati vodja zgodbe pri tem filmu, je prepričan, da se tema filma popolnoma ujema s Shrekovo zgodbo: "V prvem filmu se nauči, kako imeti rad samega sebe. V drugem se nauči, kako biti član družine. V tretjem sprejme odgovornosti moža in očeta. V četrtem pa se sprašuje, kako bi bilo, če bi se njegovo življenje obrnilo drugače." Izvršni producent Aron Warner pa dodaja: "Ko smo to vključili v zgodbo, smo spoznali, da smo naredili celotno pot in izpeljali cel dramatični lok, zato je ta zgodba logični zaključek filmov o Shreku."

Mitchell se je zlahka vživel v Shrekovo zgodbo, saj je sam oče dveh malčkov in dobro razume, kako težko je biti frajer, če pod pazduho stiskaš vrečko s plenicami, okoli vratu pa ti visi duda.

Po teh smernicah je ekipa razvila klasično zgodbo "kaj, če...". Shrek, ki zdaj živi vsakdanje in povprečno, povsem nerazburljivo življenje, ki ga obvladuje rutina (vsaj njemu se tako zdi), se nostalgično spominja dni, ko je bil še srečno samski. Zato sklene dogovor s pregovornim hudičem, ki je v tem primeru star pravljični znanec, pretkani Špicparkeljc.

Najnovejši zlikovec v Shrekovem svetu hoče le eno - vladati kraljestvu Za devetimi gorami. Zato izkoristi Shrekove nostalgične želje in mu ponudi pogodbo, ki je Shrek preprosto ne more zavrniti - en dan svobode, brez obveznosti, ko bo spet lahko pravi, strah zbujajoči grdobec. V zameno hoče samo en dan iz Shrekove preteklosti. Zdi se pošteno - daš en dan, da dobiš en dan. Toda Shrek se ne zaveda, da je v drobnem tisku natančno zapisano, kateri dan mora Shrek dati, dan, ki bo popolnoma spremenil življenje vseh prebivalcev kraljestva. Dan, ko se je Shrek rodil.

"Posledice so seveda katastrofalne," pravi Mitchell. "Vse, kar občinstvo že ve o Shreku, Fioni in drugih pravljičnih likih v zgodbi, se postavi na glavo. In Shreka nihče več ne pozna. Ko ga pogledajo, vidijo samo ogromnega, grozljivega grdobca."

… Se je družba spet zbrala …

Kar težko je verjeti, da je minilo že deset let, odkar so Cameron Diaz, Mike Myers in Eddie Murphy prvič stopili v kožo Fione, Shreka in Osla. V naslednjem filmu se jim je kot Maček pridružil še Antonio Banderas in družno so razveseljevali občinstvo po vsem svetu. Nad novo zgodbo so bili vsi navdušeni, saj jim je omogočila nov pristop k že znanim likom. Zlasti je bila nad spremembo navdušena Cameron Diaz. Kdo pa ne bi z veseljem sprejel vloge vodje upornikov in revolucionarjev?

Vsi so imeli občutek, kot da začenjajo povsem novo zgodbo, ki jo prežemajo nova čustva in novi medsebojni odnosi, zato so morali vse to spet začeti graditi iz nič.

… Ime mu je Špicparkeljc …

Shrekove dogodivščine so doslej že krojili trije nepozabni zlikovci: lord Farquaad, Sanjski princ in Dobra vila. Zato ni bilo lahko najti nov in prepričljiv lik, ki hoče uničiti Shrekovo in Fionino srečo.

Pravljice so stare kot sam svet. Stari Grki so z Ezopovimi basnimi otroke učili moralnih vrednot. Tej tradiciji so sledile tudi pravljice bratov Grimm, med katerimi je tudi zgodba o Špicparkeljcu. Ta čarobni lik obišče mlinarjevo hčer, ki mora zaprta v stolpu presti slamo v zlato, sicer ji grozi smrt. Morala zgodbe nas svari pred bahanjem in opozarja, da imajo obljube in dogovori svojo ceno.

"Že od samega začetka smo vedeli, da bo Špicparkeljc naš novi zlikovec," pravi izvršni producent Aron Warner. "Le tega nismo vedeli, v kakšnega zlikovca se bo razvil." Skozi produkcijo se je njegov značaj začel oblikovati in nazadnje smo dobili enega najmočnejših novih likov v seriji filmov o Shreku.

Najprej so ga zasnovali kot uličnega prodajalca, pretkanega in podlega. Nato so se osnutki začeli bolj približevati podobi stvora, ki je v določenem trenutku imel celo podganji rep. Nazadnje pa so sklenili, da bo vseeno bolj podoben človeku. Njegova končna podoba pa je rezultat interne šale med ustvarjalci. Znotraj ekipe vedno rišejo karikature kolegov in tako je umetniški direktor Mike Hernandez narisal karikaturo umetniškega direktorja Maxa Boasa, ki je ekipo tako navdušila, da je Špicparkeljca oblikovala po njej.

Ustvarjalci so vedeli, da bodo za vlogo Špicparkeljca morali najti zelo dinamičnega igralca, ki bo zmožen izjemnega razpona čustev, ki jih kaže tokratni zlikovec. Kot vodja zgodbe je moral Walt Dohrn brati njegovo vlogo, pa tudi vloge drugih likov, ko so igralci snemali dialoge svojih junakov. Taka provizorična igra olajšuje igralcem interpretacijo in drži primeren tempo nastopa. Dohrn se je začel poigravati z glasom Špicparkeljca, v svojo interpretacijo je vpletal reinterpretacije osupljivih vlog, na primer Pennovo upodobitev Daultona Leeja v filmu The Falcon and the Snowman. Dohrnovo branje vloge so zmontirali in ga predvajali ekipi in vodilnim v studiu. Sprožalo je salve smeha in spoznali so, da Dohrna preprosto ne morejo zamenjati z drugim igralcem.

… Nova podoba prebivalcev kraljestva …

Ko se Shrek znajde v alternativni resničnosti, se mu ta na prvi pogled zdi enaka kot njegov prejšnji svet, toda kmalu ugotovi, da ni tako. Ko sreča svojega najboljšega prijatelja Osla, je ta precej bolj zdelan in neurejen, krepko potreben temeljitega krtačenja. Pa on ni edini.

Ekipa je skrbno preučila, kako bi se življenje posameznih likov odvijalo, če nikoli ne bi spoznali Shreka oziroma če Shreka sploh ne bi bilo. Morda največje presenečenje je razvoj, ki so si ga zamislili za Mačka. Elegantni, spretni, očarljivi zapeljivec, za katerim so nekoč vzdihovale vse muce kraljestva, je nenadoma razvajen in zavaljen mačkon, ki ga nobena ne bi niti povohala. Niti umiti se ne more sam.

Film prinaša še eno novost - nove grdobce, ki popolnoma spremenijo naš pogled na Shreka. V prvih treh filmih je bil prikazan kot pošasten in nevaren stvor, ki mu nihče ne sega niti do ramen. Nenadoma pa ugotovimo, da je v grdobčevskem svetu kilav in slaboten, najmanjši in najmanj grdobčevski od vseh.

… Popolna preobrazba palače…

Pravzaprav je prava sreča, da kralja Harolda in kraljice Lilian v novem alternativnem svetu ni več. Zgrozila bi se, ko bi videla, kaj je pod Špicparkeljčevo vladavino nastalo iz njune priljubljene in lepe srednjeveške palače. Pojem "kič" je dobil popolnoma nove razsežnosti.

Če pogledate v drugih risankah, so zlikovci pogosto zasnovani precej oglato, njihova okolica je ostra, bodičasta, vse oblike so grobe, da že s tem ustvarijo vtis zlobe. Tokrat pa so ustvarjalci krenili v drugo skrajnost. Špicparkeljca obdajajo same zaobljene podobe in za razliko od običajnih mračnih tonov, ki spremljajo barabe, se tukaj vse blešči in lesketa. "Kričeče" še zdaleč ni dovolj močna beseda, da bi opisali, v kakšnem okolju živi novi diktator v deželi. Dovolj je že reči, da se nad plesno dvorano vrti diskotečna krogla, pa vam bo vse jasno.

… Živela sta srečno do konca svojih dni …

Zaključujemo potovanje zelenega grdobca, ki se je začelo leta 1995, ko je Jeffrey Katzenberg z ekipo DreamWorks Animation začel oživljati nevsakdanjo pravljico Williama Steiga. Štirje filmi, oskar za najboljši animirani film, dve posebni televizijski oddaji (ena še nastaja), broadwajski muzikal, atrakcije v zabaviščnem parku in številne nagrade za animacijo in vizualne učinke so spremljali pot lika, ki je postal globalna ikona.

V zadnjem delu serije mora Shrek še enkrat rešiti kraljestvo Za devetimi gorami, znova osvojiti Fionino srce in dokazati, da je vreden poljuba prave ljubezni. Samo tako lahko reši tudi sebe, se vrne v svoj stari, znani svet in sprijazni z življenjem, ki ga je za en dan zapustil. In ko se odloči, da je to življenje pravo, končno lahko z družino in prijatelji živi srečno do konca svojih dni.

Komentarji

8.12. 2009 ob 18:30

O joj, že četrti. stari takoj grem gledat, pa to!

— MatiC
9.12. 2009 ob 18:54

jeeej! :D

— mmp
10.12. 2009 ob 18:55

WWWWWWWWaaaaaaaaa i LOVE shrek i'm tok vesela :DDDDDD!!!

— euča
12.12. 2009 ob 13:42

ful fajn film,za smejat!
oglejte si ga,priporočam!

— hellokitty
15.12. 2009 ob 16:09

to jaaaaaa... komaj čakam *

— Lill *
17.12. 2009 ob 14:57

zgleda fajn

— francl
19.12. 2009 ob 11:48

wiiii komi čakam... >__<

— anny
20.12. 2009 ob 14:10

beddddd

— cic
20.12. 2009 ob 14:11

juhhhhhhhhhhhhhhuuuuuuu

— cic
25.12. 2009 ob 13:53

jupi komi čakam, pomoje bo dobr tko k usi drugi deli!!!!!

— edy
26.12. 2009 ob 9:46

ziher de dober pa take,pa to

— gh
26.12. 2009 ob 11:52

jaz pa prdam

— prdonja
26.12. 2009 ob 18:02

jej komi čakam =)

— roxy
26.12. 2009 ob 21:02

se že veselim filma colll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— z5r7
29.12. 2009 ob 16:16

komi čakam... !

— Flora
30.12. 2009 ob 13:49

Vsi do zdaj so bili SUPER vsaj meni tako da že komaj čakam, kaj se bodo še zmislili v 4. delu...

— mee
31.12. 2009 ob 12:04

Ta shrek bo zadni:(.
V tem filmu nej bi shrek vse puzabu. nima prjatlov itd.

— ZEUS
1.1. 2010 ob 17:32

carsko komi čakam da pride

— nežy
2.1. 2010 ob 19:07

komi čakam da ga grem gledat

— primzi
2.1. 2010 ob 22:06

joj komer čakam na srek 4 upam da po hitro mino ta čas pa upam da bo kakih 2 2 pa pol mesca v kino ker tam približno so šolske počitnice

— Bostjan
9.1. 2010 ob 17:45

KOMI ČAKAM!!!!!!!! stoposto bo ful dobr filmm!!!! kok k vsi 3 deli!!!!

— kittyy
10.1. 2010 ob 13:22

komi čakam,da pride takoj ga grem gledat

— polona
13.1. 2010 ob 20:25

kok hudooooooooo takoj grem gledat spet se bomo smejal love lara <3<3<3

— larčiiii
14.1. 2010 ob 13:19

Shrek s podnapisi. Upam, da tudi v Kopru! SPet HURA!

— tipsi
14.1. 2010 ob 19:16

too ja! že prvi 3 deli so bli carski upam da bo ta boljši ko vsi trije skup!

— janez
15.1. 2010 ob 7:45

ful gledat ful grem pa to

— Js ful
15.1. 2010 ob 11:29

bomo vidl 3-ka je bla polom 1,2 -- cist huda

— =)
15.1. 2010 ob 15:08

to je zelo dober film splača se ga pogledati ampak je patud en šit

— taja
19.1. 2010 ob 17:19

ijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... komi čakam !!!! Kk bo to zabauno, tk ko je biu 3ka :)))

— zajebani_71
20.1. 2010 ob 11:55

a so isti igralci kot v prvih treh delih? =)))))))

— miha
23.1. 2010 ob 10:23

carski fim sam zakaj ni prej v kinu

— zvezdica
25.1. 2010 ob 18:44

a je kdo wedu d je antonio banderas (naj naj igralc) posodu glas tistemu mačku???? jst nism.

— neytiri
30.1. 2010 ob 10:51

..zakoooon.! komeej čakaam. <3

— .anđeelina.đoli.
31.1. 2010 ob 15:35

to bo zakon!!! js grem gledat takoj ko bo!!!

— death man
7.2. 2010 ob 16:23

ej že 4.del komi čakam obvezno ga grem gledat tok je dobr pa smešn pa kul

— katy<3
11.2. 2010 ob 12:25

pomoje bo zlo dobr pa škode ker je že zaden del

— mate
11.2. 2010 ob 13:52

Tole pa je sigurno zlo fajn. Definitivno gledat!

— bthts
11.2. 2010 ob 13:52

Legendarno!

— hjhj
11.2. 2010 ob 13:53

Shrek je legenda!

— zjd
11.2. 2010 ob 13:54

Spet nov del?! SUPER! Upam, da jih bojo še ke posnel...

— MAJA
11.2. 2010 ob 13:55

Kul,kul, kul, kul, kul, kul...

— zet
11.2. 2010 ob 13:56

TAKOJ GREM GLEDAT! I LOVE SHREK!

— 789
11.2. 2010 ob 13:56

Juuuuuupi!

— James Bond
11.2. 2010 ob 13:57

Napovednik je super. Mislim, da je tudi film super.

— ZRTZ
11.2. 2010 ob 13:58

Sem zelo optimističen glede tega film. Upam, da bo v redu.

— JFK
11.2. 2010 ob 13:59

OCENA FILMA 10/10

— erer
11.2. 2010 ob 14:00

Uf tole bo pa pomoje ful kul.

— TEDE
11.2. 2010 ob 14:00

Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakon

— kuk
11.2. 2010 ob 14:00

fajn

— hkfd
11.2. 2010 ob 14:01

GREM GLEDAT 100%

— hhh
11.2. 2010 ob 14:02

Grem gledat! Shrek je legendaren!

— HZHZ
11.2. 2010 ob 14:03

I LOVE SHREK

— dxf
14.2. 2010 ob 11:35

kumi čakam da si ga bom šel ogledat!!!!!!!!!!

— jerro
14.2. 2010 ob 17:24

itak da grem gledat....mislm če bi ta film spustila... rajši ne govorim o posledicah

— love shrek
22.2. 2010 ob 21:00

YES! Že četrti del! Takoj grem gledat!

— eff
22.2. 2010 ob 21:01

Zlo se režiš
kul pejte gledat

— Karl
22.2. 2010 ob 21:01

KUL

— e
23.2. 2010 ob 13:33

film grm gledat pric k pride.

— evfrat
23.2. 2010 ob 13:34

Ocena filma 10/10

— kritik
23.2. 2010 ob 13:36

Ali se nista prva dva dela pred nekaj časa vrtela na POP TV ali pa na KANAL A?

— jerica
23.2. 2010 ob 13:37

KUL

— gospa
23.2. 2010 ob 13:37

Grm gledat pric k pride

— AVATAR
23.2. 2010 ob 13:38

ŽE ČETRTI DEL?!

— France
23.2. 2010 ob 13:39

Gledat 100%

— shrek
25.2. 2010 ob 20:38

pa men se je zdel 1 del ful bedn zato drugih nisem gledal in tudi tega nebom. zdel se mi je za ošnovno šolo pa če to za stare do 10 let....no vi pa kr uživite u filmu :)

— nino
26.2. 2010 ob 14:49

wiii. shrek ♥ ;P.
komi čaka

— eučaa
26.2. 2010 ob 19:45

upam da bo kmalu ta film res haha

— lolipop
2.3. 2010 ob 17:13

že četrti

— nežy
3.3. 2010 ob 15:39

Prva dva dela filma sta se pred nekaj časa vrtela na KANALU A. Takrat sem prvič videl Shreka. Film me je navdušil, zato grem četrti del definitivno gledat.
Ocena prvega dela 10/10
Ocena drugega dela 9,5/10

— samo
3.3. 2010 ob 15:39

Yes ž četrt kul grm gledat

— riko
8.3. 2010 ob 20:20

o huudoo

— bucibuc
8.3. 2010 ob 20:42

KOOOOMIIII ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Škoda da je zadn

— lady p
10.3. 2010 ob 18:41

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

— aaaaaaaaaa
14.3. 2010 ob 11:10

tretji shrek je bil katastrofalen, četrti se zdi obetavnejši.

— bree
16.3. 2010 ob 20:53

Shrek 4, Shrek 4, Shrek 4...

— erna
16.3. 2010 ob 20:56

Jst sm sam tretga gledu. kaka pa sta ta prva pa ne vem. tale štirka bo zihr fajn se ž pu napovedniki vid. Nej mi en puve kaka sta enka pa dvojka, plis

— alen
16.3. 2010 ob 20:57

Strinjam se z Bree. Tretji del je bil res katastrofalen, četri pa se zdi mnogo boljši.

— Eli
26.3. 2010 ob 13:26

Sam znan igralci

— alo
2.4. 2010 ob 15:59

V filmu so sami znani igralci.
Mike Myers:
- Studio 54 (glasbena drama),
- Maček v klobuku (komedija),
- Shrek 1-3 (komedije)
Cameron Diaz:
- Tolpe New Yorka (drama),
- Škatla (triler),
- Shrek 1-3 (komedije),
- V njenih čevljih (komedija)
Eddie Murphy:
- Shrek 1-3 (komedije)- ,
- Dr.Dolitlle (komedija),
- Dr. Dolitlle 2 (komedija),
- Showtime (akcija, komedija),
- Palača strahov (komedija),
- Genij (komedija),
- Očkov vrtec (komedija)
Antonio Banderas:
- Bilo je nekoč v Mehiki (akcija),
- Čez mejo (triler),
- Ulični tango (drama),
- Izvirni greh (akcija),
- 13. bojevnik (spektakel)
Vidite, sama znana imena v svetu filma. Pojdite gledat ta film, saj takšni igralci preprosto ne moreje razočarati.

— Andraž
2.4. 2010 ob 16:00

Super film.

— Julia
2.4. 2010 ob 16:01

yes spt en dobr fil grm prc gledat o sam de so ga posnel upam de bojo še petga

— Samo
5.4. 2010 ob 13:18

dober film adijo pojdite ga vsi geldat priporočam

— hahahahahah
5.4. 2010 ob 17:11

man so usi deli full dobri tko da ga komičakam

— sarći <3 Robsren <3<3<3<3<3
7.4. 2010 ob 19:07

Fajn film

— edvin
8.4. 2010 ob 17:24

Zelo dober

— film
9.4. 2010 ob 22:44

Fajn za gledat res pete gledat

— reno
14.4. 2010 ob 15:16

O to bo pa tuk fajn fim

— erna
14.4. 2010 ob 15:17

kumi čakam

— aldin
14.4. 2010 ob 15:21

Pred nami je Shrek že četrti iz nadvse prijetnih komedij o dobrosrčnem junaku.
V filmu igrajo že priznani in svetovno znani igralci (Mike Myers, Antonio Banderas, Cameron Diaz...)
Mislim, da film ne bo razočaral, saj imajo tako znani igralci vajeti vedno v rokah

— samo
14.4. 2010 ob 15:23

Zadnje poglavje?! ŠKODA!!!!!!!!!!

— anže
19.4. 2010 ob 12:51

Fajn film pete gledat

— eva
21.4. 2010 ob 18:58

mogoce grgem gledat =)

— emiii
27.4. 2010 ob 11:46

Vsi filmi od Shreka so mi bli dobri in upam, da bo tudi ta. Sem pa zlo žalostna, ker je to zadnji del.

— Sonček
28.4. 2010 ob 9:51

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! cool! supr ste to mi deli to je cool!! em adijo gledat se mi ga mudi! čao komi čakam uhu!jea

— beltamy
2.5. 2010 ob 20:50

ful kul privi dan ko bo prišo v kino grem gledat v 3-D al pa normalno

— pikica
7.5. 2010 ob 14:48

zgleda ful kullll<3

— bla bla
9.5. 2010 ob 18:54

komaj čakam da pride film

— sabii
10.5. 2010 ob 15:11

nism še gledala filma sam vem da bo fullll zakon k so bli do zdej vsi filmi od SHREKA fulll zakon!!!!! <3 <3

— frcfrc <3
14.5. 2010 ob 9:38

joj! komi čakam da vidm!!

— tisek
15.5. 2010 ob 18:37

ooo kumi ćakam

— lajći
16.5. 2010 ob 18:34

komaj sem čakal, da naredijo še en del shreka, saj imam shreka zelo rad in mi je zelo žal, sj je to zadnji del shreka. Res škoda, da je zadnji. Za shrekom mi je zelo žal.Upam, da jih bo srečala pamet in bodo shreka delali še do konca...

— anže
16.5. 2010 ob 19:48

šmenta,takoj grem gledat!!!

— nibi
17.5. 2010 ob 14:39

SHREK JE ZELO POUČNA ZGODBA O GRDOBCU, KI JE BIL NA ZAČETKU LE NAVADEN GRDOBEC NATON PA JE SPOZNAL NEKAJ PRIJATELJEV IN PRINCESO IZ KATERE JE NASTALA GRDOBKA PO IMENU FIONA. SHREK IN FIONA IMATA SEDAJ 3 OTROKE GRDOBČKE. ŠKODA,DA JE TO ZADNJI DEL SHREKA.

— ANŽE
18.5. 2010 ob 13:43

V Hollywood-u imajo ta film v 4-D tehniki. Škoda ta to ni tut tuki, ker je baje FULLL the best. Ampak mi je čist useesn, ker je tut 3-D tehnika odlična. ;-) Tok da komej čakam. Na koledarju sm si že označla datum premiere, in že neučakano odštevam dneve. JEJ.
Vse tri filme od shreka pa imam tudi doma na kaseti in DVD-ju, tako da komej čakam, da bom lahko kupla tut tega.

!!!SHREK YOU ARE THE BEST!!!

— Alice Annabeth
22.5. 2010 ob 8:47

Vedno, ko mi kakšen film postane ZELOOOO všeč, in upam, da ga ne bodo nehali predvajati. Zato upam, da to ne bo ZADNJI DEL SHREKA!!! Ampak očitni bo. Zato pa nisem nikomur hvaležen.

— Fuzzy Green Bug
22.5. 2010 ob 11:24

tooo
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo je zelo dobro
jjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee coooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

— melisa
22.5. 2010 ob 16:27

Luškan zabaven in družaben film.Splača se ga ogledati.

— Nik
28.5. 2010 ob 13:30

Kaj v 3D misli bit samo sinhronizirana verzija??? :(

— Ime
28.5. 2010 ob 16:59

Mislim,da bo fleten :)

— nana
28.5. 2010 ob 21:43

Shit, 3D brez originalnih glasov ........

— Frenk
29.5. 2010 ob 14:30

najaćii fiłm..morte jt gledat..js sm bla na premjeri in je blo tooook hudo..sam morte it u 3D;)

— kaj te briga
29.5. 2010 ob 16:19

ful je hud sm ga gledal

— cfvghjk
30.5. 2010 ob 17:47

Škoda da je sinhronizirano.

— Vodokotlič
31.5. 2010 ob 10:42

TO JE PROSTOR ZA KRITIKE O FILMU IN ZA LJUDI, KI SO GE DEJANSKO GLEDALI IN IMAJO KAK PAMETEN KOMENTAR O NJEM. KOGA BRIGA, DA BO NEKDO ŠEL IN DA SE ŽE VESELI,...KAJ FOLK NIMATE PRIJATLOV ZA RAZPRAVLJAT O TEM,....!!!!!!!!!!!!!!

ZAKAJ NI SHREK 3D TUDI V PODNASLOVLJENI VERZIJI. SIHRONIZIRANEGA SHREKA SE PREPROSTO NE DA PREBAVIT!!! ŠKODA IN EN VELIK MINUS ZA KOLOSE IN TUŠ.

— nancy
31.5. 2010 ob 11:08

In kako se vam zdi film v 3-D tehniki?

— racun
31.5. 2010 ob 16:44

3D film tanajtabul film je

— tina
31.5. 2010 ob 20:47

YaaY! jss ga grem gledat za moj brrzdejj! uu soboto in pač u xPand...sam ka ane umm je sinhronizirano (nwm če sm prou napisala) in pač velik teh for spustijo...sam je drgač pa hudo k je 3D...

— LSDFE<3
1.6. 2010 ob 16:06

waaaa! končn.. zdeii rabm sam še keš poL pa gas u kino! ;P

— hearts&kitties
2.6. 2010 ob 19:09

oo wawh full dobr je blo..naibolš blooo to morm jit še enkrat gledat..pa maćk kakšn je..hahahahha.. bajši... ful dobr je..

— mušaa...
2.6. 2010 ob 21:00

Super film samo ka ga gren gledat s kolegi pa to

<3

— Marko
5.6. 2010 ob 10:40

js grem gledat danns! <3

— emma
5.6. 2010 ob 11:31

to bo zihr collll!!!to grem jst dons gledat

— floriflorkast
6.6. 2010 ob 12:09

Jaz sem tudi zelo razočaran, ker je 3D samo v sinhronizirani obliki. Ker sem gluh grem lahko potem gledati samo tistega navadnega s podnapisi, ali pa da samo slikice gledam? Poleg tega se s sinhronizacijo izgubi tudi velik del filma, ki bi ga ostali gledalci morda želeli doživeti-v originalni igralski zasedbi. Sploh odrasli gledalci, saj to ni samo film za otroke! Ne vem, kaj je tak problem narediti še verzijo s podnapisi tudi v 3D.

— Tone
6.6. 2010 ob 13:42

ocena vseh delov

1. 10-10
2. 9/10
3. 6/10
4. 10/10

zame tretji del polomija

— Dome
6.6. 2010 ob 15:19

film je dobr

— Lana
9.6. 2010 ob 11:23

Zakaj v 3D samo sinhronizirana verzija? :-// bi z veseljem pogledal tole v 3D ampak original ang verzijo (pa tud če ni podnapisov) :-)

— :-)
10.6. 2010 ob 20:36

....... gledala sem že vse dele zato že komaj čakam na nowega.... uuuu je že prišel.....am....takoj ko bo možno bom šla v kino... uzeela egoista in da bo gledanje še bolj napeto pa...... seveda še moje posebne bombone.... hihihihihihih.......film se mi zdi totalno......SHREKOWSKI....... I <3 IT..... :D ....plis izberte mene zeloooooooooooo.....bom bila veselaaaaaaaaaaaa....................

— shrekica <3
12.6. 2010 ob 9:05

COL AMPAK JE PA DOBER FILEM

— ŠPELCAAA!!!!
12.6. 2010 ob 19:34

ta vikend ga grem gledat pumoje je dobr

— anča
13.6. 2010 ob 19:40

men je ful coooooooooooooooooooool

— kr ena
13.6. 2010 ob 23:10

Vsekakor mislim, da ima film dovolj obozevalcev, ki utegnejo pravocasno prebrat podnapise, zato ne vem zakaj si ne zasluzimo tudi podnaslovljene verzije 3D Shreka. Super film, skoda samo da si ga ne morem pogledat v 3D tehniki =(

— AneMarie
17.6. 2010 ob 15:14

to risanko je eden grd (kokr jst).. ustvaru

— klara zore
17.6. 2010 ob 16:52

komaj čakam da ga bom šel gledat. me prav zanima kaj se dogaja

— anze
18.6. 2010 ob 8:51

Zanima me ali se splača pogledati ta film v Xpand na SFX sedežih. Ali so sploh kakšni dodatni posebni učinki, ki bi popestrili sam ogled in povečali doživljanje filma. Hvala za odgovor.

— Mesky
18.6. 2010 ob 9:14

Jaz se strinjam s AnaMarie!
Nimam nič proti sinhronizaciji in cenim trud naših igralcev, vendar original ima vedno prednost, si predstavljate, da bi adidas ali BMW prevedli v slovenščino :P Prav tako si jaz ne morem predstavljati gospoda Joseta da govori namesto Murphyja in Cavazza namesto Banderas, vsaj ne za isto ceno :S naši bi lahko posneli svojo risanko, morda bi lahko tudi bojan spregovoril (risanka o nekem mačku ki rad riše je slovenska ;)
Rad bi 3D podnaslovljeno verzijo !!!!

— Mile
19.6. 2010 ob 10:15

ii..js še nikol nč nism gledala v 3D tehniki..kako zgleda?? a si v tej tehniki loh ogledaš tut če maš očala (tista z diuptrijo)? res, prosim,prosim,prosim, za odgovorrr!!! hvala že unaprreeii!! :*

— manccaa
19.6. 2010 ob 11:34

ful dobr film

— lara
19.6. 2010 ob 19:27

AneMarie imaš prav, res škoda ker ni 3D s podnapisi!

— miha
20.6. 2010 ob 10:07

zelo se že veselikm komaj čakam ful bo hecen

— neja morska deklica
24.6. 2010 ob 10:46

men je pa za podnapise čist usejen, ker to niso resnična bitja in s podnapisi včasih kaj ne izpade dobro, ker je napisano slovnično. pa še včasih so slovenski glasovi boljši od originalnih, zame najboljša primerjava in razlika je pri risanki avtomobili:
gojc (dajz) in originalen glas.

— j
26.6. 2010 ob 10:55

film je najboljši od gdaj sem ga gledau in ga priporočam

— DEU
7.7. 2010 ob 12:07

dons pa gledat šrek za vedno 3d ;)))

— nezi
13.7. 2010 ob 14:59

fajn je men je obuti maček tak luškan ko mu je glas posodu Sebastian Cavazza

— LiNcHyKa
14.7. 2010 ob 12:04

sem ga gledal full brezvezen XD

— tilen
15.7. 2010 ob 9:50

Ne vem zakaj toliko pripomb čez sinhronizirano verzijo. Ste pomislili kdaj na otroke?
Saj risanke niso za odrasle v prvi vrsti, a ne?

— S
22.7. 2010 ob 15:03

jebemti shreka

— dino
24.7. 2010 ob 19:39

v torek grem gledat Sreka za vedno,juhuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

— eva
26.7. 2010 ob 11:17

"dino"nimaš prauu shrek je dobrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!! oz. shrek jeeeeeee.........
c
o
o
o
o
o
o
o
l
<3

******

— LiNcHyKa
27.7. 2010 ob 15:16

zadne del je tko zakon... boljše risanega filma še nisem gledala..

— Dilii<3
5.8. 2010 ob 16:52

ta film je bil pa res ful dobr

— fiona
6.8. 2010 ob 19:24

to je kr neki!!!

— veselinka
12.8. 2010 ob 18:50

zivjo jaz imam eno vprasanje jutri imam namen iti gledat shrek za vedno 3D ampak imam mlajso sestro ki pa ne vem kako dolgo bi nosila ocala ali se to lahko gleda tut brez ocal???

— ziga
4.7. 2012 ob 17:31

Tale zadnji del je bil meni zelo slab 1 in 2 in 3 so mi bili zello dobri!

— bella

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.