Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Sherlock Holmes: Igra senc

akcijski pustolovski
Na sporedu od: 22.12.2011, Kolosej Ljubljana
2h 9min / 129min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michele Mulroney in Kieran Mulroney po likih Arthurja Conana Doyla
Režija: Guy Ritchie
Briljantni detektiv Sherlock in njegov zvesti pomočnik Watson se soočita z najstrašnejšim nasprotnikom - genialno zlobnim veleumom profesorjem Moriartyjem. Smrt avstrijskega prestolonaslednika zamaje šibka evropska zavezništva, toda Sherlock z bistrim umom ovrže prvotne razlage o samomoru. Z zbiranjem dokazov in logičnim sklepanjem bistri detektiv prepozna srhljivo mrežo ugank in spletk, ki jih je zastavil Moriarty. Da bi ugnal zločinskega mojstra, mora Sherlock združiti moči s starimi prijatelji in se pogumno podati v številne zabavne in nevarne pustolovščine.

Robert Downey Jr. se v filmu Sherlock Holmes: Igra senc vrača kot najslovitejši detektiv Sherlock Holmes, Jude Law pa kot njegov občudovanja vredni kolega dr. Watson.

Sherlock Holmes je bil vedno najbolj bistra oseba daleč naokoli. Doslej… Na delu je namreč novi zločinski mojster – profesor Moriarty (Jared Harris) se s Holmesom lahko kosa po razvitosti možganskih celic, zraven pa ga ženeta zloba in popolno pomanjkanje vesti, s čimer utegne ugnati slavnega detektiva.

Preiskava postaja čedalje bolj nevarna in Holmesa in Watsona popelje izven Londona prek Evrope v Francijo, Nemčijo in na koncu v Švico. Toda pretkani Moriarty je vselej korak pred zasledovalcema, za seboj pa pušča mrtvece in razdejanje – vse to je del velikopoteznega načrta, ki bo, če Moriartyju uspe, spremenil tok zgodovine.

O igralcih

Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) je bil dvakrat v igri za oskarja, nazadnje za stransko vlogo v komediji Tropic Thunder, s katero se je potegoval tudi za zlati globus, bafto in nagrado Ceha filmskih igralcev. Prvič je bil za oskarja v igri za naslovno vlogo v Attenboroughovi biografiji Chaplin, za katero je prejel bafto in nagrado londonskih kritikov, potegoval pa se je še za zlati globus; slednjega si je obetal tudi za vlogo v Ritchiejevem Sherlocku Holmesu.

Z naslovno vlogo v uspešnici Iron Man je požel nemalo pohval kritikov in občinstva. Vlogo je ponovil v nadaljevanju, lik pa bo upodobil tudi v filmu Josha Whedona The Avengers, ki Iron Mana postavlja ob bok drugim stripovskim junakom.

Med drugim je igral v filmih Due Date, The Soloist, Charlie Bartlett, Zodiac, A Scanner Darkly s Keanujem Reevesom, Winono Ryder in Woodyjem Harrelsonom, Fur ob Nicole Kidman in v Kiss Kiss, Bang Bang. Za oskarja se je potegoval s celotno zasedbo Clooneyjevega filma Good Night, and Good Luck in prejel posebno nagrado žirije na festivalu v Sundanceu leta 2006 za ekipni dosežek v filmu A Guide to Recognizing Your Saints.

Poleg tega je igral v filmih Gothika, The Singing Detective, Wonder Boys, U.S. Marshals, One Night Stand, Home for the Holidays, Richard III, Natural Born Killers, Short Cuts, Heart and Souls, Soapdish, Air America, Less Than Zero, Pound v režiji Roberta Downeyja, Sr…

Na TV zaslonih se je Downey v najbolj gledanem časovnem pasu prvikrat pojavil leta 2001 v seriji Ally McBeal in gostujoča vloga mu je prinesla zlati globus in nagrado Združenja filmskih igralcev za izjemni igralski dosežek v humoristični seriji, pa še nominacijo za emmyja.

Leta 2004 je izdal svoj debitantski glasbeni album The Futurist, na katerem v osmih izvirnih skladbah dokazuje svoje pevske talente.

Jude Law (dr. John Watson) velja za enega najboljših britanskih igralcev; ponaša se z bogatim naborom filmskih in gledaliških vlog. Pred kratkim se je na odrske deske vrnil v Shakespearovem Hamletu na londonskem West Endu in Broadwayju.

Na velikem platnu je pozornost prvikrat pritegnil v vlogi ljubimca Oscarja Wildea v filmu Wilde, ki mu je prinesla nagrado časopisa Evening Standard. Kariero je nadaljeval v mednarodnih uspešnicah, kot je Minghellov The Talented Mr. Ripley, za vlogo v kateri je bil v igri za oskarja in zlati globus in je dobil bafto za stransko vlogo. Za vse tri nagrade za glavno vlogo se je potegoval tudi z Minghellovim filmom Cold Mountain ter za zlati globus s Spielbergovim filmom AI: Artificial Intelligence.

Leta 2004 je nastopil v petih zelo različnih filmih in se potegoval za več nagrad: v Nicholsovi drami Closer z Julio Roberts, Clivom Owenom in Natalie Portman; v Scorsesejevem biografskem epu The Aviator; Alfie; I Heart Huckabees; in Sky Captain and the World of Tomorrow, ki ga je tudi produciral. Poleg tega je posodil glas za film Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events.

Igral je tudi v filmih The Imaginarium of Dr. Parnassus Terryja Gilliama, Branaghovem Sleuth, Wong Kar Waiovem My Blueberry Nights, The Holiday, Minhengellovem Breaking and Entering, Road to Perdition Sama Mendesa, Enemy at the Gates, eXistenZ, Eastwoodovem Midnight in the Garden of Good and Evil ter v filmu Gattaca, ki je bil njegov prvi ameriški film. Nazadnje smo ga gledali v Soderberghovem Contagion in Scorsesejevem Hugo Cabret.

Kariero je začel na odrskih deskah pri 12 letih kot Michael v drami Jeana Cocteauja Les Parents Terribles; ko so igro prenesli na Broadway, so jo preimenovali v Indiscretions, in Jude je bil z vlogo v igri za nagrado tony. Nastopil je tudi v igrah 'Tis Pity She’s a Whore in Dr. Faustus.

Leta 2007 mu je francoska akademija za dosežke na filmu podelila častnega cezarja, francoska vlada pa red viteza za umetniške dosežke.

Eddie Marsan (inšpektor Lestrade) je igral v paleti filmov, od velikih uspešnic do neobičajnih neodvisnih izdelkov. Za sodelovanje z režiserjem Mikom Leighom si je prislužil več nagrad, na primer za vlogi v njegovi drami Vera Drake ter komediji Happy-Go-Lucky.

Pred kratkim je ob Colinu Farrellu igral v London Boulevard, v prejšnjem Sherlocku Holmesu ter ob Zacu Efronu in Claire Danes nastopil v drami Me and Orson Welles v vlogi ameriškega igralca in producenta Johna Housemana, ki je z Wellesom upravljal Mercury Theatre. Igra tudi v filmu The Disappearance of Alice Creed, Hancock, Miami Vice, The Illusionist, Mission: Impossible III, V for Vendetta, 21 Grams in v Scorsesejevem Gangs of New York.

Na televiziji se je izkazal v miniserijah Criminal Justice in Little Dorrit, v drami God on Trial ter v TV filmu Dive.

Kelly Reilly (Mary Morstan) je za vlogo v Frearsovem filmu Mrs. Henderson Presents dobila kar nekaj priznanj, kot tudi za film Eden Lake. Igrala je tudi v francoskem filmu L’auberge espagnole in njegovem nadaljevanju Les Poupées Russes, ki ji je prinesel nominacijo za cezarja. Nastopila je v filmih Me and Orson Welles, Triage, Last Orders, The Libertine in Pride & Prejudice. Nazadnje smo jo videli v Sherlocku Holmesu, v neodvisnem romantičnem filmu Meant to Be in v italijanski komediji Ti presento un amico.

Na odru je bila najmlajša nominiranka za nagrado olivier za najboljšo glavno igralko za vlogo v After Miss Julie, leta 2008 pa se je za isto nagrado potegovala v drugo v postavitvi Othella.

Na TV je igrala v filmu Above Suspicion in nadaljevanju Above Suspicion 2: The Red Dahlia.

Noomi Rapace (Sim) je mednarodno občinstvo očarala z neizprosno upodobitvijo glavne junakinje v filmih po trilogiji Stiega Larssona The Girl With The Dragon Tattoo, The Girl Who Played With Fire in The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest. Poleg kritiških pohval za vse tri filme ji je prvi prinesel švedskega oskarja, nemškega jupitra in nominacijo za najboljšo evropsko igralko.

Nazadnje je igrala v norveškem trilerju Babycall in v režijskem prvencu Pernille August Svinalägorna. Igralsko pot je začela pri sedmih letih v islandskem filmu In the Shadow of the Raven in odtlej nastopila v prek 20 filmih in TV oddajah. Nase je opozorila z vlogo v danskem filmu Daisy Diamond, ki ji je prinesla dve danski filmski nagradi.

Rapacejeva je hči pevca flamenka Rogelia Durana.

Jared Harris (profesor Moriarty) je odigral ključne vloge v prek 40 filmih in s svojo sposobnostjo, da se kot kameleon prelevi iz vloge v vlogo, požel nemalo pohval in pozornost nekaterih dandanašnjih najbolj slovitih filmskih ustvarjalcev. Pred kratkim je s celotno zasedbo serije Mad Men, ki je osvojila že nemalo nagrad, prejel nagrado Ceha filmskih igralcev.

Leta 2008 je ob Bradu Pittu igral v Fincherjevi drami The Curious Case of Benjamin Button in leto pozneje v Extraordinary Measure ter v Carpenterjevem The Ward.

Sin slovitega irskega igralca Richarda Harrisa je po udinjanju v gledališču Royal Shakespeare Company na filmskih platnih debitiral v režijskem prvencu svojega brata Damiana The Rachel Papers, nato pa si je hitro začel nabirati kilometrino v filmih, kot so Far and Away, Smoke, Blue in the Face, Dead Man, I Shot Andy Warhol in Happiness.

Stephen Fry (Mycroft Holmes) se je šolal v neverjetnem številu izobraževalnih ustanov, ki pa se jih je kaj hitro naveličal. Potem pa je na univerzi v Cambridgeu med drugimi spoznal Emmo Thompson in Hugha Laurieja, dolgoletna prijatelja in komedijantska partnerja.

Za svojo prvo predstavo Latin! je Fry prejel nagrado v Edinburghu iz njo nastopal po vsej VB. Predstavo The Footlights, ki jo je je spisal in igral s Thompsonovo, Lauriejem in Tonyjem Slatteryjem, je za TV posnela BBC. Sledile so serije Alfresco z Lauriejem, Thompsonovo, Benom Eltonom in Robbiejem Coltranom, tri sezone humoreske Blackadder z Rowanom Atkinsonom in Hugh Lauriejem, štiri sezone A Bit of Fry and Laurie in štiri sezone serije Jeeves and Wooster. Trenutno vodi TV kviz QI, posnel je dve sezoni nanizanke Absolute Power, ameriško serijo Bones in nebroj TV dram, med njimi Schoolboys in Kingdom. Sodeloval je pri dokumentarcih Last Chance To See, Fry I America, Manic Depression, HIV And Me in The Machine That Made Us.

Poleg bogate bere na svetovnih gledaliških odrih se je izkazal na velikih platnih v Peter’s Friends, Wilde, Gosford Park, V for Vendetta in Eichmann, spisal in režiral pa je Bright Young Things. Glas je posodil mačkonu v Burtonovi oživitvi Alice In Wonderland.

Je tudi avtor štirih literarnih uspešnic in avtobiografije Moab is My Washpot, mlada generacija pa ga pozna predvsem kot bralca avdio verzij serije o Harryju Potterju.

O ustvarjalcih

Guy Ritchie (režiser) je nazadnje režiral Roberta Downeyja, Jr, in Juda Lawa v uspešnici Sherlock Holmes, ki je po svetu navrgla prek 516 milijonov dolarjev. Spisal, režiral in produciral je tudi kriminalno komedijo RocknRolla, ki je osvojila nagrado revije Empire za najboljši britanski film leta 2008.

Kariero v industriji je začel z režiranjem glasbenih videospotov in oglasov. Leta 1995 je posnel prvi kratkometražni film The Hard Case in kot scenarist in režiser debitiral s filmom Lock, Stock & Two Smoking Barrels, ki mu je prinesel naslov najboljšega scenarista leta 1999 po izboru filmskih kritikov ter nominacijo za bafto za najboljši britanski film, hkrati pa je sprožil novi val britanskih gangsterskih filmov in kariere nekaterih zvezdnikov, med njimi Jasona Stathama, Vinnieja Jonesa in Jasona Flemynga.

Nadaljeval je z uspešnico Snatch in s Swept Away, adaptacijo italijanske klasike Travolti da un insolito destino nell’azzurro mare d’agosto, ter se podal v nove vode s filmom Revolver. Režiral je tudi nekaj kratkih filmov ter filmčkov za BMW in Nike, trenutno pa pripravlja več projektov, med drugimi risani film in filmski ep The Siege of Malta.

Je tudi avtor stripa Gamekeeper, ki ga bo na velika platna spravil producent Joel Silver.

Michele & Kieran Mulroney (scenarista) oz. zakonca Mulroney sta scenaristično moštvo, ki sta pred tem spisala nekaj projektov za WB, med njimi The Justice League in izpilila scenarije za filme, kot so Mr. & Mrs. Smith, Poseidon in This Means War.

Pred kratkim sta družno režirala svoj prvenec Paper Man z Jeffom Danielsom, Emmo Stone, Ryanom Reynoldsom in Liso Kudrow, trenutno pa pripravljata več projektov, na primer scenarij za režiserja Rona Howarda.

Kieran je bil, preden se je posvetil pisanju, dvajset let igralec in je posojal je glas mnogim projektom; trenutno s svojo skupino Cranky George snema glasbeni album. Michele je v rodni VB pisala scenarije, režirala in igrala v mnogih gledaliških igrah. Pred kratkim se je lotila pisanja muzikalov – prvi, Sunny & Share Love You bo kmalu ugledal izdajo na CD-ju.

Joel Silver (producent) je eden najbolj plodovitih producentov v zgodovini filmske industrije; produciral je prek 50 filmov, med drugimi trilogijo The Matrix, franšizo Lethal Weapon ter poglavitna filma akcijskega žanra Die Hard in Predator. Njegovo podjetje Silver Pictures je produciralo Sherlocka Holmesa in akcijski triler The Book of Eli z Denzelom Washingtonom.

Pred kratkim je Silver za svojo producentsko hišo Dark Castle Entertainment sklenil pogodbo, ki mu daje moč, da odobrava projekte in pomaga pri ustvarjanju vseh filmov, ki jih pripravlja za Warner Bros. Med zadnjimi so triler Unknown z Liamom Neesonom, srhljivka The Apparitoon in The Factory. Podjetje Dark Castle je zaslužno za filme, kot so House on Haunted Hill, Thir13en Ghosts, Ghost Ship, The Losers, Ninja Assassin, Gothika, House of Wax, RocknRolla Guya Ritchieja in grozljivka Orphan.

Poleg tega je Silver med snemanjem zadnjih dveh nadaljevanj produciral tudi video igrico Enter the Matrix ter kot izvršni producent sodeloval pri kratkih animah pod naslovom The Animatrix. Zatem je produciral akcijski triler V For Vendetta, komični triler Kiss Kiss, Bang Bang z Robertom Downeyjem Jr. in Valom Kilmerjem, Romeo Must Die, Exit Wounds in Swordfish.

Produciral je tudi več TV projektov: romantično vampirsko serijo Moonlight, nanizanko Veronica Mars ter antologijsko serijo Tales from the Crypt in dva filma v tej franšizi.

Kariero je začel pri podjetju Lawrence Gordon Productions, kjer je posnel filme The Warriors, 48 HRS., Streets of Fire in Brewster’s Millions, leta 1985 pa je ustanovil lastno podjetje Silver Pictures, ki je se je takoj prebilo s filmi Commando, Jumpin’ Jack Flash in Predator. Položaj vodilne producentske hiše si je podjetje utrdilo s franšizo Lethal Weapon ter uspešnicama Die Hard in Die Hard 2: Die Harder, Silver pa je nato produciral še The Last Boy Scout, Demolition Man, Richie Rich, Executive Decision in Conspiracy Theory.

Lionel Wigram (producent) je nazadnje izvršno produciral oba dela zaključnega Harry Potter and the Deathly Hallows; pred tem je sodeloval pri Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince ter pri The Avengers, The Big Tease, Charlotte Gray, Three Kings in The Good German.

Njegovo produkcijsko podjetje Wigram Productions je produciralo Ritchiejevega Sherlocka Holmesa, Wigram pa je bil izvršni producent pri filmu August Rush in risanki Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole.

Svoj prvi film, Never on Tuesday, je produciral leta 1987, nadaljeval pa na različnih položajih pri Cool Blue, Warm Summer Rain, Carlito’s Way, Cool as Ice in The Underneath. Leta 1993 je osnoval agencijo, ki zastopa kuharje in ki je producirala oddajo, v kateri je prvič nastopil zdaj že sloviti Emeril Lagasse.

Pri podjetju Geene Davis in Rennyja Harlina The Forge je nadzoroval nastajanje projektov, kot so The Long Kiss Goodnight, Cutthroat Island in TV film Mistrial.

Susan Downey (producentka), plodna filmska producentka in žena Roberta Downeyja, Jr., s katerim je ustanovila produkcijsko podjetje Team Downey, je sodelovala z najboljšimi v industriji – na obeh straneh kamere. Producirala je več filmov, med njimi Sherlocka Holmesa, Due Date, The Factory in The Book of Eli.

Sočasno je bila sopredsednica podjetja Dark Castle Entertainment in izvršna namestnica direktorja produkcije pri hiši Silver Pictures; slednji se je pridružila leta 1999 in tako nadzorovala filme obeh podjetij, na primer Thir13en Ghosts in Swordfish. Leta se je prvič poskusila kot producentka, pri filmu Ghost Ship, leto pozneje pri Cradle 2 the Grave, nato pri srhljivkah Gothika in House of Wax; pri komičnem trilerju Kiss Kiss, Bang Bang in akcijskem filmu Iron Man 2 je bila izvršna producentka. V isti vlogi sodeluje pri novem filmu Liama Neesona Unknown. Producirala je tudi psihološko dramo Neila Jordana The Brave One, kriminalistično komedijo Guya Ritchieja RocknRolla, grozljivko Orphan in triler Whiteout.

Preden je začela delati pri podjetjih Dark Castle in Silver Pictures, je sodelovala pri uspešnicah Mortal Kombat in Mortal Kombat: Annihilation.

Dan Lin (producent) je direktor produkcijskega podjetja Lin Pictures pod okriljem Warner Brosa. Nazadnje je produciral Sherlocka Holmesa, pred tem pa The Box s Cameron Diaz in The Invention of Lying z Rickyjem Gervaisom. Bil je izvršni producent pri filmih Shorts in Terminator Salvation, trenutno pa med drugimi pripravlja Justice League, The Gangster Squad, The Lego Movie, Suicide Squad in Tom & Jerry.

Preden je ustanovil lastno podjetje, je bil podpredsednik produkcije za Warner Bros. Pictures. Nadzoroval je produkcijo filmov, kot sto Scorsesejeva The Departed in The Aviator, Emmerichov 10,000 BC TMNT, The Invasion, Unaccompanied Minors, Alexander, Scooby-Doo 2 in Torque.

Komentarji

24.11. 2011 ob 17:38

odličen napovednik komaj čakam ta film

— blabla
1.12. 2011 ob 21:07

tole pa bo film! res neverjetno! pričakujem boljši film kot prvi del! Že v napovedniku izgleda odlično. :D

— SherlockFan
11.12. 2011 ob 20:30

OMG!!!!
Končnoooo je prišel v kino najbiljši film!!!

— SherlockHolmesSkoss
19.12. 2011 ob 15:10

superrrrrrr :)

— Sherlock the best
22.12. 2011 ob 15:27

Zakaj v Mb na 'premierni' dan samo ena predstava?? In to ob 5ih??

— zakaj???
22.12. 2011 ob 19:53

Jaaaaa! Komej čakaam! :D

— OmgNoone
24.12. 2011 ob 9:57

Res prfekten filem!

— teja
25.12. 2011 ob 10:35

Film sem si ogledala in glede na nekatere ameriške kritike sem pričakovala polom.
Ampak ne, film je smešen (še bolj kot prvi del), igralci odlični, ni trenutka, ko bi pomislil, da ti je dolgčas. Všeč mi je bilo, ko so v filmu uporabljeni neki slow-motion trenutki, zgodbi pa se kar ne moreš upreti.
Res, če vam je bil všeč prvi del, si oglejte še tega. Ne bo vam žal (no, vsaj meni ni bilo).

— Noni
30.12. 2011 ob 15:35

film je dolgocasen. zgodbaje tipicno klisejska in nic posebnega, te dve uri se velceta v bozju mater. nenormalno mi najeda scenografija in luč ki naredita film kot bi gledal eno od sranj posnetih po stripih. to da je Sherlock kung fu panda me se ne moti toliko, pac treba je dati v film nekaj kar bo vleklo mulce v kinodvarane, ampak da ni v celem filmu niti ene pametne uganke, ki bi jo ta slavni detektiv resil pred mano je pa za zjokat. Ce sam spoznam na polovici filma kaksen bo zaplet genialni detektiv pa sele na koncu je to samo dokaz da je film slab. in ne nimam se za kaksnega jakega intelektualca. prvi del je imel veliko boljso zgodbo. Na Sherlocka se niti toliko ne navezem da bi me skrbelo za njegovo bedno usodo. Tipicna igra Downeja, ki je s svojim cinizmom in stremljenjem mimo soigralca isti v vseh filmih. se en holivudski scis ki zali razum povprecnega cloveka

— miha
2.1. 2012 ob 11:37

Ej Miha dragi. Če misliš, da je Downey isti v vseh filmih sam dokazuje, da nimaš pojma o igranju. Film je v redu. Je za pogledat ni pa tako privlačen kot prvi del. V prvem je bil vseeno bolj podoben knjigi v tem pa gre le za neko zgodbo naveze in malo manj reševanje ugank. Oz. je le povezovanje dogodkov. Super mi je ker Sherlock ni kos profesorju in to tudi pokaže. Drugače pa je to film za ljubitelje filma in definitivno ne ljubiteljev knjige ker boste razočarani. Kot vsi, ki gredo po knjigi gledat katerikoli film. Vseeno pa je igralska zasedba fenomenalna, razn občasnega sprenevedanja Downeya ampak tak je njegov lik in hvala bogu igra tako le v teh dveh filmih. Ni mi pa všeč, ko proti koncu filma Sherlock in profesor v mislih tekmujeta kdo je boljši... Ampak ko dojameš za kaj se v resnici gre je tudi to zanimivo. V glavnem sporočilo je zakon in mislim, da tisti, ki ga je razumel vidi film v dobri luči. Tisti, ki ne pa zaspijo... Vsekakor pa se filma ne splača gledat, če nisi ljubitelj žanra.

— Klara
3.1. 2012 ob 17:25

Podn od filma....
Američanom je (ponovno) uspelo povsem uničiti (v angleških verzijah) intelektualnega Holmsa....
Film brez vsakršne vsebine....
Filmski učinki.... ponavljanje še tisočkrat videnih "učinkov"....
Skratka.... sram bi me bilo priporočiti ogled filma komurkoli !!!!!
Na nivoju 10-12 letnih smrkovcev.... katerim je ta film verjetno lahko všeč.... predvsem zato, ker sploh ne vejo, kdo je Sherlock Holmes !!!!!!
Se povsem strinjam z komentarjem mihe... pred mano !!!!!

— Aquarius
4.1. 2012 ob 19:51

Super film, the best!!!

— luna
7.1. 2012 ob 9:41

a profesor moriarty na koncu umre?

— odgovorite
9.1. 2012 ob 16:37

ej klara, draga. igra zacne ucinkovat kadar je igralec v pristni interakciji s soigralcem, se pravi ga najprej poslusa, nato slisi, nato naveze njegovo informacijo na custveni fizis svojega lika ter nato odgovori, reagira. Strmljenje v prazno kakrsnega Downey uporablja v vsh filmih je enostavna metoda ki nakazuje kako globoko zamisljen je igralec, v resnici pa to sploh ni, ali pa misli na nekja drugega preden odreagira. Stos je v tem da v tem filmu to dejansko pase, v filmih kot so Ironman, Draga na poti sva al kaj je ze tisto sranje od komedije, tropic thunder, zodiac,...pa ne. igranje junaka ki to ni, oziroma je pijanec in bogi revez je sivcer zanimivo ampak zacne najedat ce to pocne v vsakem filmu. Mogoce je dejansko dober igralec ampak vloge ki jih zbira in filmi so bedni vsi po vrsti.

glavni badguy itak ne umre ker mislijo vrjetno posnet se 10 nadaljevan tega umotvora

— miha
11.1. 2012 ob 12:07

Se strinjam s predhodniki. Film brez vsebine, na konc bi kmal kr zaspala.

— Mojca
27.1. 2012 ob 22:42

Ojoj! Film je kar nekaj. Igralska zasedba sicer ni slaba in tudi nekaj komičnih elementov je, ampak saj sploh ni nobene prave zgodbe, scene si sledijo brez pravih logičnih povezav, polno je nekega kung-fu fajtanja (leta 1891 v Angliji, prosim lepo) in streljanja. Ne pričakujte Sherlocka Holmsa kot inteligentnega in briljantnega detektiva, ki razvozljava zapletene zločine, ne, ta Sherlock Holmes je bolj podoben kakemu akcijskemu stripovskemu junaku. Holmesmanu.

— realist
11.2. 2012 ob 19:36

Perfekten Full inteligenten film. .Bravo Guy.

— lila
12.3. 2012 ob 18:43

gdu je profesor Moriarti

— drek na palci
19.4. 2012 ob 8:39

Guyu bi morali s sodno odločbo prepovedati zlorabo Sherlockovega imena. Če je bil prvi del še nekako pogojno gledljiv, čeprav še vedno zloraba imena Sherlocka Holmesa, je tole dolgočasno za umret.

— poznavalec
5.5. 2013 ob 12:05

zakaj imajo pri obeh delih sherlocka E.S. Posthumus-Unstoppable za odzadje pri treilerju?

— šmorn

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.