Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Poziv za Saro

komedija
Na sporedu od: 26.12.2002, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Scenarij: Jay Scherick, David Ronn
Režija: Reginald Hudlin

Joe Tyler (Matthew Perry) ima verjetno eno najbolj zoprnih služb, vendar pa ga v njenem opravljanju ne more nič zaustaviti. Čeprav s podlimi in umazanimi načini vročevalec sodnih pozivov z inteligentnimi metodami preda dokumente vsakomur, od mafijca do bankirja. In Joe je prav gotovo vročevalec, ki je odločen, da bo "poservisiral" svojega moškega - ali žensko - za vsako ceno.

Sara Moore (Elizabeth Hurley) je Joejeva naslednja žrtev. Njen partner, Gordon (Bruce Campbell) bogataš z velikim rančem govedi, s katerim sta si skupaj pridobila veliko bogastvo, najame Joeja da bi predal Sari papirje, zaradi katerih ji grozi, da bo uničena. Čeprav se v začetku Sara niti dobro ne zaveda, kaj jo je doletelo, se po prvem šoku odloči, da bo udarila nazaj in dobila tisto, kar ji pripada - denar, ki ga je zaslužila skupaj z Gordonom, velik kos njegovega ega in mogoče celo delček prave ljubezni.

Mandalay Pictures predstavlja romantično komedijo Serving Sara, v kateri igrajo Matthew Perry in Elizabeth Hurley. Film je režiral Reginald Hudlin, scenarij pa sta napisala Jay Scherick in David Ronn

O zgodbi

Vročevalec pravniških dokumentov, Joe Tyler se preživlja z izročevanjem listin nepripravljenim žrtvam. Sara Moore je njegova naslednja tarča. Ko jo Gordon, Sarin partner in goveji baron, odloži na aerodromu za polet proti New Yorku, Sara misli, da je vse v najlepšem redu. Toda Gordon Sare ni pustil samo na pločniku - pustil jo je tudi na cedilu. Natančneje, v času ko Sara pristane, je Joe že dobil nalogo od svojega šefa Raya (Cedric "The Entertainer), da izroči Sari papirje, s katerimi baron prekinja njuno partnerstvo in jo pušča brez prebite parr.

Osupljena, zmedena in naenkrat prisiljena v življenje brez modnih kreatorjev in dragih avtomobilov, Sara ne more verjeti svojim očem, ko prebere dokumente. Toda kmalu njene misli postanejo kristalno čiste: če bi ji uspelo pridobiti Joeja na svojo stran in bi namesto njej papirje najprej izročil Gordonu, bi ona pridobila nazaj kontrolo nad njunim skupnim bogastvom in obdržala, kar si je zaslužila. S samo nekaj urami na voljo, da obrne potek svojega življenja in pošlje Gordonovo k vragu, Sara predlaga Joeju ponudbo, ki si ji ne more upreti: če vroči Gordonu njene dokumente preden Sari vroči Gordonove, mu bo ona "vročila" nič manj kot milijon dolarjev.

Nekdanja nasprotnika se morata sedaj naučiti delati skupaj in priti do Gordona prej, preden Tony (Vincent Pastore), še en vročevalec, pride do Sare. Med dirko po vsej državi, izogibanjem najetim sledilcem, in ogibanjem vsem oviram, ki jima jih Gordon postavlja na pot, se mora ta nerazdružljiv par navaditi delovati kot eden - in to zelo hitro!

Režiser Reginald Hudlin, ki je leta 1990 osvojil Sundence Film Festival s filmom House Party, pravi: "Serving Sara je eden izmed najboljših scenarijev, ki sem ga prebral v zadnjih letih. Rad režiram zgodbe, kjer človeka, ki bi morala biti skupaj, kar naprej zahajata v situacije, ki ju razdružujejo."

Matthew Perry in Elizabeth Hurley sta se izkazala kot odličen igralski par: on s svojo komičnostjo in šarmantnostjo in ona z krasnim videzom, inteligenco in toplino.

Film Serving Sara, katerega glavni lik je strokovnjak v poklicu, ki tudi pri nas prihaja vedno bolj do veljave, bo v slovenske kinematografe prišel 26.12.2002, prav v času božičnega vzdušja, ki je kot nalašč za romantične komedije.

Komentarji

14.8. 2006 ob 23:52

DOBER FILM Z PRIOKUSOM ANGLEŠKEGA HUMORJA Z AMERIŠKIM

— robi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.