Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Seks v mestu

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 5.6.2008, Kolosej Ljubljana
2h 25min / 145min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Patrick King
Ko gre za dimenzije filmske slike, nedvomno velja, da je večje boljše! Seks v mestu na velikih platnih obljublja, da bo končno odgovoril na vprašanja, ki se že tako dolgo vlečejo. Se bosta Carrie in izmuzljivi gospod Živina končno poročila? Lahko Samantho resnično zadovolji le en moški? Bo Charlotte sploh kdaj zanosila? Lahko Miranda in Steve res živita srečno do konca svojih dni? V filmu igrajo vse štiri igralke iz serije: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis in Cynthia Nixon, prav tako pa se kot Živina vrača Chris Noth.
O filmu

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), uspešna kolumnistka in pisateljica ter pri vseh priljubljena modna ikona iz sosednje ulice, se je vrnila. S svojo slavno zajedljivostjo spet pripoveduje svojo zgodbo o seksu, ljubezni in z modo obsedeni samski ženski v New Yorku. Film Seks v mestu sledi prijateljicam Carrie, Samanthi (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) in Mirandi (Cynthia Nixon) štiri leta po koncu istoimenske televizijske nanizanke. Junakinje še naprej žonglirajo s službami, prijateljstvi in odnosi, hkrati pa že krmarijo v svetu materinstva, porok in nepremičnin na Manhattnu.

Igralska zasedba vključuje tudi Chrisa Northa, ki spet igra čednega in izmuzljivega gospoda Živino; David Eigenberg je Mirandin preudaren, ljubezniv in preprost mož Steve Brady; Evan Handler je ljubeč in od Charlotte odvisen mož; Jason Lewis igra Smitha Jerroda, ki je igralec in Samanthina stranka ter njen ljubimec obenem.

V filmu nastopata tudi Candice Bergen kot vzvišena urednica revije Vogue Enid Frick ter oskarjevka Jeniffer Hudson (Sanjske punce), ki igra Luise, mlado in neizkušeno Carriejino asistentko. Slednja je nov lik, ki ga ne poznamo iz nadaljevank. Vrneta se tudi  Mario Cantone kot Anthony Marentino v vlogi načrtovalca porok in Willie Garson kot Stanford Blatch, odličen Carriejin prijatelj, Lynn Cohen pa je Mirandina varuška Magda.  

Michael Patrick King, dolgoletni izvršni producent in scenarist istoimenske nanizanke, je film Seks v mestu režiral in zanj napisal scenarij. Producenti so Sarah Jessica Parker, Michael Patrick King, Darren Star (ki je ustvaril televizijske nadaljevanke na podlagi avtobiografskih kolumen Candace Bushnell) in John Melfi. Izvršni producenti pa so Toby Emmerich, Richard Brener, Kathryn Busby in Jonathan Filley.

Ekipo za kamero sestavljajo kostumografi Patricia Field, ki že več kot desetletje skrbi za nanizanke v produkciji HBO, ter Molly Rogers in Danny Santiago, scenograf Jeremy Conway, direktor fotografije Michael Berenbaum in skladatelj Aaron Zigman.

Kako se je začelo

Nanizanka Seks v mestu se je na kanalu HBO začela predvajati leta 1998 in je trajala šest sezon, do leta 2004. V tem času je zbrala kar 50 nominacij za nagrado emmy, od tega jih je sedem tudi osvojila. Poleg tega ji je 24 nominacij prineslo osem zlatih globusov, med drugim za najboljšo televizijsko nadaljevanko.Še preden je nadaljevanka prišla na male zaslone, pa je bil Seks v mestu serija avtobiografskih časopinih kolumen v časopisu The New York Observer, ki jih je spisala Candace Bushnell. Producent Star je kolumne označil kot "odličen pogled na New York." Leta 1996 jih je avtorica zbrala v knjigo, ki je nemudoma postala prodajna uspešnica.

Scenarij tako za nadaljevanke kot za film Seks v mestu je napisal režiser Michael Patrick King. Pri pisanju se je osredotočil na razvoj karakterjev štirih glavnih protagonistk. Miranda je sarkastična in energična, Charlotte ljubka in bolj tradicionalna, Samantha seksi in dominantna, za Carrie pa velja, da je najbolj kompleksen in izmuzljiv karakter izmed vseh štirih prijateljic. Nadaljevanka je v ZDA in po svetu postala tako priljubljena, da se je o njej redno kramljalo ob najrazličnejših družabnih priložnostih. King tako strne razloge njene uspešnosti: "Obstajala je praznina, ki jo je bilo treba zapolniti s tem, da nekdo spregovori o samskih ženskah in njihovemu iskanju ljubezni."

Seks v mestu se odvija v sedanjosti, štiri leta za tem, ko smo nazadnje srečali Carrie in njene prijateljice. Od takrat pa do danes so se njihova življenja spremenila. Carrie še vedno živi v stanovanju na Upper East Side, le da ne piše več časopisnih kolumen, ampak se trudi s svojo četrto knjigo, potem ko ima pod pasom tri prodajne uspešnice. Hkrati je postala zrelejša, kar se kaže tudi v stabilnejšem odnosu z Živino.

Seks v mestu je, tudi kar se tiče mode, prava paša za oči. Garderoba pokriva široko paleto od visoke do množične mode, vedno pa je sveža, elegantna in včasih izzivalna. Kostumografinja Patricia Field razodene svojo skrivnost: "Imamo odlične odnose s številnimi modnimi oblikovalci, saj slednji zelo radi vidijo svoje kreacije na Parkerjevi, ki je resnici na ljubo pravi supermodel. Samo z njo sem poskusila več kot osemdeset dizajnerskih oblek, z vsemi dekleti pa okrog tristo. K temu je treba dodati še nešteto parov čevljev in več milijonov dolarjev vreden nakit."

V New Yorku je bilo posnetih malo nanizank, med katerimi pa so prevladovale policijske drame, ki so poudarjale bolj grob obraz mesta. Ustvarjalce filma Seks v mestu pa je po drugi strani navdihnil kultni filmski ustvarjalec Woody Allen, saj so želeli zajeti blišč, zabavo in razburljivost, ki so značilni za New York. "New York je postal peti glavni lik v zgodbi," pravi igralka Sarah Jessica Parker. Snemanje filma na lokaciji je vsak dan pozdravilo na stotine prebivalcev mesta, turistov in novinarjev.

O igralkah in o Živini

Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw) Igra že od osmega leta, danes je uveljavljena igralka in podjetnica. Priljubljena je tako pri gledalcih kot pri kritikih, ki so ji v letih 2000, 2001, 2002 in 2004 namenili štiri zlate globuse. V nanizanki Seks v mestu je bila izvršna producentka, v filmu pa producentka.

Nazadnje smo jo na velikih platnih videli v filmu Čez 30 in še pri tastarih, ki je v blagajne prinesel kar 128 milijonov dolarjev. Poznamo pa jo tudi iz filmov Tima Burtona Mars napada! in Ed Wood ter iz Mametove satirične komedije Med Državno in Glavno.

Kim Cattrall (Samantha Jones) Catrallova je bila gonilna sila preobrazbe nanizanke v svetovni fenomen. Njen portret fatalke Samanthe je osvojil srca žensk po svetu, saj ji je z impulzivnostjo uspelo prebuditi zapeljivko v vsaki ženski. Njeno delo so znali ceniti tudi kritiki, ki so ji namenili zlati globus, poleg tega pa še pet nominacij za zlati globus in štiri za nagrado emmy.

Njena dolgoletna kariera se vrti med filmom, odrom in televizijo. Rojena je bila v Liverpoolu, odraščala je v Kanadi, nato se je preselila v New York. Znana je po vlogah v Policijski akademiji, Kresu ničevnosti in v filmu Big Trouble in Little China.

Kristin Davis (Charlotte York) Leta 2006 smo jo na velikem platnu gledali v Bitki za božič, leto pred tem pa je zaigrala v filmu Morski deček in deklica iz lave. Poleg filma dela še za gledališče in televizijo; na malih ekranih smo jo tudi v Sloveniji redno videvali v uspešnici Melrose Place. Aktivna je tudi na humanitarnem področju, saj na primer redno sodeluje z organizacijo Oxfam.

Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) Šest sezon nadaljevanke Seks v mestu je igralki Cynthii Nixon navrglo eno nagrado emmy in še dve nominaciji zanjo ter kar štiri nominacije za zlati globus. Svoje prve vloge je Nixonova odigrala pri dvanajstih; njene najbolj znane reference vključujejo uspešnice od Amadeusa prek Pelikanovega poročila do filma Bohemski dnevi.

Chris Noth (Živina) Chris Noth v filmu Seks v mestu igra šarmantnega, a zelo izmuzljivega gospoda Živino. Noth ima diplomo s področja dramske igre z univerze Yale, ki mu pomaga pri oblikovanju prepoznavnih vlog na filmu, televiziji in gledaliških deskah. Na velikem platnu smo ga med drugim videli v Brodolomu, nazadnje pa v filmu Popoln moški.

Komentarji

31.5. 2008 ob 2:00

Ravnokar sem prebrala v Vikendu da bo film deležen le ene predstave ker Kolosej and Blitz ne morejo najti dogovora?Pa kaj se vi greste ljudje, a vi sploh veste koliko nas nestrpno pričakuje ta film!!!Pa to ni res!!!!!!!!1

— Sara
1.6. 2008 ob 2:00

cool

— aaaaa
1.6. 2008 ob 2:00

Zmenil ste se!!! Vsa čast!!! Da niste pozabili na nas v LJubljani!!
Hvala hvala hvala!!!

— Jenny
2.6. 2008 ob 2:00

Joj, jaz komaj čakam film :))

— šnitka
2.6. 2008 ob 2:00

V Vikendu piše, da bo v Ljubljani samo ena predstava. A je to res?

— Katarina
2.6. 2008 ob 20:37

kumi čakam!!!!!!!!!

— polona
3.6. 2008 ob 2:00

film je fantastičeen pejte ga gledat presenetili ste me!!!!!!!!AJAJA hudo je waaw

— janez
3.6. 2008 ob 2:00

Jeiii Punce!!!
Pa smo ga dočakale!!!
Dresscode za predstavo velja: visoke pete;)
LP=)

— Carrie
3.6. 2008 ob 2:00

prov zanima me če bo res za res v koloseju?

— oliva
4.6. 2008 ob 2:00

v murski soboti mamo že danes premiero filma :)

— sandi
5.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Res komaj caka. Sex v mestu je moja najljubsa serija in kar nisem mogla verjeti ko sem slišala da prihaja na filmska platna celovečerec. Danes si ga grem ogledat z fantom in sploh ne dvomim da bom neizmerno uživala. Vam poročam ! :)

— darkness_fall
5.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Razočarani boste.Čist povprečno.

— Luke
5.6. 2008 ob 16:25 zvezdica

Film je res fantastičen. Zelo smešen tako kot serije.Ženske si ga morte pogledat! Samo ženske!!! Pa seveda s prijateljicami(obvezno)!!! Prvič sem doživela, da so v dvorani bile same ženske!!Poseben dogodek, res!
Zelo priporočam ogled filma!

— diana
5.6. 2008 ob 16:25

folk zame najboljši film vseh časow.res za smejat.vsaka čast igralkam

— gapi
5.6. 2008 ob 16:28

prevod...seks in mesto

— neja
5.6. 2008 ob 16:31

nepozabn film:)odlično!!

— xx:)
6.6. 2008 ob 2:00

Premalo sexa je blo

— jst
6.6. 2008 ob 2:00

Film je fantastičen!

— maja
6.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je super. Lahko rečem,da celo nad pričakovanji. Je dolg, vendar popolnoma izgubiš občutek za čas, saj je zgodba napeta, stalno se kaj dogaja, polna pričakovanj, tako da dolžina ni nikakršen problem. Tudi konec ne razočara-za vsakega se najde kakšen nauk.

— Av
6.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je fantastičen!!! Ponavadi pričakujem od filma več kot dejansko je, pri tem je bilo ravno obratno. Pričakovanja so sicer bila zelo visoka - vendar je vseeno bil 10X boljši kot sem si mislila. Solze so lile od smeha....

— mermaid
6.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Odličen film!!!najboljši občutek, ko se cela dvorana smeji iz srca :)
Ni je čez Samantho :)

— julija
6.6. 2008 ob 15:43

maH dJ pomoje je to hudooo ampK nwm še če ßom šLa GłedaT :) aaaaaJ..

— BćaanKaa*
6.6. 2008 ob 15:44 zvezdica

Dolgočasno, predolgo in precej bedno. Bolj se nasmeješ v eni sami nanizanki kot v celem filmu

— Ana
7.6. 2008 ob 2:00

Film je navadno sranje! Film je posnet brez smisla ! Zgodba je tipicna ameriska s srecnim koncem! Če si moški je bolje da sežgeš 5 evrov kot pa da sedis 2h in 30 min v dvorani in se dolgočasiš.
Res razocaran totalni crap!

— ArekinXI
7.6. 2008 ob 2:00

Film je enkraten. Vredno ogleda. Priporočam

— maca_
7.6. 2008 ob 16:21 zvezdica

Film je smeh-pravšnji za ženski večer!!!!Vredno ogleda!!

— ceca
7.6. 2008 ob 16:21

ej film je nooooro hud...res za cist use punce(moj tip je sicer mau umeru zravn tko da priporocam ogled z prijateljicami) ampak pejte ga gledat nuujno!

— zmajci
7.6. 2008 ob 16:22

The best film letošnjega leta...poln veselja, smeha, žalosti, sexa in še mnogo več. Tako da oglejte si ga je vreden ogleda ne bo Vam žal. I LOVE it.
Carrie, Samantha, Charlotte and Miranda your SUPER and i love youuu!

— Igor
8.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Meni je film fantastičen...res je, da je v filmu ogromno mode, ljubezni, resničnega življenja itd....vendar glavna tematika in nauk tega filma je prijateljstvo teh štirih žensk.....vse se da kupiti z denarjem, samo pravega prijateljsta ne...o takem prijateljstvu lahko le sanjamo, le redki imajo tako srečo!
Filem toplo priporočam prav vsem!

— Klavdija
8.6. 2008 ob 16:50

Oo bake u mestu... hudo!

— Blazujkilo
8.6. 2008 ob 16:50 zvezdica

odlicen film! res! popolnoma zadovolji vsa pricakovanja vseh zensk, ki so gledale nadaljevanko.

— annie
8.6. 2008 ob 16:50

Popoln film za babji večer! =) Sama serije nism redno spremljala, priznam, ampak tale film me je povsem navdušu. Noro, noro, noro! Je pa res, da je večji učinek če ga greste gledat s prijateljico in ne s fantom =P

— Žblj
8.6. 2008 ob 16:53 zvezdica

Prebrala sem razne kritike nad filmom.. seveda moskih :) nevem, ce vam je bila serija vsec, vam bo film res dobr.. zanimivi zapleti in razpleti.. ce nic drugega parada oblek.. poglejte si ga.. ;)

— Linka
8.6. 2008 ob 16:56

men se je film zdeu kr uredu.
Res da je kr doug.. ampak ok.
mi ni žou dnarja, čeprou ni nevem kaj.

— skater muffin.
8.6. 2008 ob 16:56

film je bil super...

— porno
8.6. 2008 ob 16:56 zvezdica

Popolnoma se strinjam s komentarjem Marcela Štefančiča jr. v Mladini.

Film je komplitli bv, predolg in poln niti ne prikritega, temveč popolnoma nazornega oglaševanja.

— nana
8.6. 2008 ob 16:56

ta film ne grem gledat ker je ze na tv-ju bz kaj se bo tam bi itak zaspal polek čepraav sem slišal da se nasmejiš do solz samo dvomim... raje grem gledat grozlivko om mel neke od tega ne pa da rem gleat SEX V MESTU po domače brezveze!!!

— dawid
9.6. 2008 ob 2:00

jaz sem si šla ogledati film 5.6. in sem resnično uživala. res dobra zgodba. nadaljevanko sem redno spremljala in ko sem zvedela da prihaja film na velika platna sem bila nad tem navdušena. resnično si ga morate ogledati,tako ženske kot tudi moški. film sem si pgledala z mojim fantom in obema se je zdej odličen. tako da, tisti ki si še ga niste ogledali in si ga želite,ne čakajte in si ga pojdite ogledat!!!! :)

lep pozdrav

— claudia
10.6. 2008 ob 2:00

zanimivo hehe:)

— denis
10.6. 2008 ob 2:00

fenomenalen film!!!!!! absolutno obožujem sex and the city<3

— josephine
10.6. 2008 ob 18:12

film sm si ogledala in moram rečt da so me punce kar mal presentle. presnetle v dobrem smislu. gledena na serije je skor isto vse,sam da je film saj zame biu ful bl čustven. če se nism smejala sm pa jokala,res lep filmček.na vse so se osredotočle, ni blo sam unga sexa kokr ga znajo drgač prkazovat ampak tut vse ostalo..ful pomembno je da punce zvlečete svoje moške ta film gledat. ni čist nč sramota,kvečjemu bo mal vidu kake smo zenske.lahk se res še kej nauči zravn pa vid kaka je scena drgač. kr še 1 x bi ga šla gledat res...tok je dobr;)

— Lely
10.6. 2008 ob 18:13 zvezdica

Tako bednega filma še nisem gledala.Kljub temu, da sem ljubiteljica Seksa v mestu in sem gledala vse dele nadaljevanke, mi ne gre v glavo kako so lahko posneli tako porazen film. Raje pojdite gledat film v torek, ko je ceneje, da ne boste obžalovali eurov.
Vam totalno ne priporočam!

— razočarana
11.6. 2008 ob 2:00

SUPER FILM!!!! VREDNO OGLEDA.

— TEJČA
11.6. 2008 ob 2:00

Fantastično! Vse, kar sem si želela videt, sem videla. Zraven pa še malce ekstra cukra, kar nikoli ne škodi. Film je definitivno izpolnil moja pričakovanja. Tudi v dvorani je bilo res posebno vzdušje. Toplo priporočam.

— Yours truly
11.6. 2008 ob 2:00

Katastrofa od katastrofe.
Gledala sem vseh 6 sezon...pa ne samo 1x...ampak to...
Vidi se, da je film posnet na silo, nič ni smešno, vse pa je več ali manj pričakovano.
V dvorani sem bila s samimi srednješolkami, ki so se smejale cup-noodlesom, jogganju in "kr-nečemu". WTF!
Po uri in pol trpljenja sem se vstala in odšla iz dvorane. Bil je torek in zgrešena investicija je znašala samo 2,40€:)

— Alja
11.6. 2008 ob 2:00

Tako bustast film da ga že dolg ni bilo !!!!!

— Jertom
11.6. 2008 ob 2:00

Film je povprečen. Če greste gledat, je najboljše da greste s prijateljicami. Sem bila s fantom, pa mu je bil dolgčas... Pa še v dvorani so bile same punce:))

— Jaz
11.6. 2008 ob 2:00

Pejte raj veveričke gledat je bolš. :P

— Sebastjan
11.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je fantastičen, prava fantazija. Ženske so še bolj nore kot ponavadi, ma tudi solzica smeha in žalosti se lahko potoči.
Vredno ogleda....

— Zory
11.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

A smo slučajno gledale isti film?

Film je kot eden bolj dolgočasnih delov nanizanke, razvlečen na 2 uri in pol!

— teja
11.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Osebno sem zelooo razočarana nad filmom! Tudi ostali v družbi so bili kar presenečeni nad monotonostjo filma, ki pa se poleg nerganja razvajenih žensk, ne dogaja čisto nič posebnega in zanimivega...da ne omenjam kostumografijo, ki je daleč od visoke mode. Po domače povedano imajo navlečeno na sebi čisto vse kar jim je prišlo pod roke...da ne omenim, da Carrie cel film nosi en in isti pas in ogrlico.... če se temu reče top moda, potem tudi ne vem...

Upam, da boste ostali našli svetle točke v filmu in da boste uživali.

— Lara
12.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film vreden ogleda!! Najprej sem si mislila, da se bo vse vrtelo samo o modi in seksu, da ne bo nobene prave vsebine. Vendar ni bilo tako. Film sem si ogledala dvakrat! Pa še bi se ga... ker si resnično zasluži:)

— tina
13.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Meni je bil film blazno všeč - res pa je, da je velika večina populacije v dvorani predstavljala predstavnice nežnejšega spola... :-)
Ne glede na dolžino samega filma pa je minilo kot bi pihnil...

— Alenka
13.6. 2008 ob 16:34

sošolci so ga šli gledat pa so šli po 15 minutah vb ker so rekli da je blo čist bedn

— anna
13.6. 2008 ob 16:35

film sem si ogledala 7 junija z bartom in sva bila navdušena čeprav sem pričakovala polom nadeljevanka ej super in film je presegel moja pričakovanja ....
tisti 2 uri in pol sta minili v trenutku ,kdor si ne ogleda filma mu bo resnično žal in je vreden tistih 5 eur

priporočam ogled

— kay
13.6. 2008 ob 16:35

Film mi je bil všeč. Moteče je bilo očitno oglaševanje dizajnerjev visoke mode... Drugače je pa Samantha pri svojih 50 letih prava mačka :) vsaka od punc je simpatična na svoj način :)

— škampi
14.6. 2008 ob 2:00

debest film <3

— jerneja
14.6. 2008 ob 15:28

Ma ukvarjajte se raj sami s sabo..vsak ma svoj okus in za vsazga se kej najde..

— FB
14.6. 2008 ob 15:36

ta film je tok zanč da bom bruhu

— kren
14.6. 2008 ob 15:36

Nism gledu bl bednga pa dolgocasnega filma na svetu!!!!!!!

— Dado
14.6. 2008 ob 15:36

OMFG kako beden filem ...ovkog zdolgocaseneg filma nisam ze dolgo gledala

— sladzana
14.6. 2008 ob 21:51

jst sem ga šla dans gledat. pa tko no film k film, nekateri prizori so full dobri in se pr njih tud full nasmejiš, nekateri pa so dolgočasni
skratka če hočte si ga pejte ogledat če ne tud prav, nč ne boste zamudil, k ni tak
bum kot so na začetku govoril
lp saša

— saša
15.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

OK, sem "moral" gledat film. Cel film se vrti okoli propadlih romanc, izgubljene ljubezni, poroke, zakonskih težav in podobno, vse skupaj pa je zabeljeno z nekaj nakita, cunjami, čevlji in babjim cviljenjem, malo smejočim in malo jokajočim. Mesto je še kar v redu, ampak kje je seks, če ga že reklamirajo v naslovu? Skratka, če je to ideal babjega življenja, imam jaz napačne predstave o vsem skupaj. Gremo raje na pivo in fuzbal.

— Tip
15.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je simpatičen, vendar čisto povprečen.

— tjaša
15.6. 2008 ob 18:10

supr film tut če niste gledal ush serij boste vedl za kaj se gre supr!

— Zala
16.6. 2008 ob 2:00

kašen brezvezen filem

— buuuuu
16.6. 2008 ob 2:00

amm. jas nisem gledala vseh serij sex v mestu in me zanima če se film navezuje ? da ga nebom odšla gledat oa nebom vedela o čem se gre. prosim za odgovor

— anahi<3
16.6. 2008 ob 2:00

ogledala si film in morm rečt da je res najboljši film za mene do sedaj...res film za ženske...najboljši!!!

— Tjaša
16.6. 2008 ob 2:00

Super film, zelo priporočam ogled! Če ste navdušeni nad serijami, vas film ne bo razočaral, 100 % boljši ;)

— puppy
16.6. 2008 ob 2:00

Ma daj, kup kokoši, ki na veliko pretiravajo glede vsega: dedcev, smrkavcev, kao mode, kao sexa...

— 5ra
16.6. 2008 ob 18:24

Kok sovražim to da grejo tak film gledat moški ki nimajo pojma o modi ženskah itd.!!Ne hodi gledat filma če ga potem kritiziraš ane!!!!

— Tinchy
17.6. 2008 ob 11:31 zvezdica

ok..da še jst dam en komentarček :)
film je pač kot en navaden maeriški film ki se konča z lepim romanitičnim koncem ki si ga vsaka želi, ampak ker ma ta film predvsem samanto (ki je absolutna zmagovalka sexa u mest) in ker ma preveč lepih torbic in oblekc in čevelčkov-manolovk!! :) je film popolna zmaga, popoln zaključek serija ko skozi vse sezone ugibaš ali bo mr.big ta ali nebo, ali bo samanta enkrat se ustalila, miranda+steve=? in seveda charlote in njeni kužki in dojenčki... 2 in pol urna paša za oči in popoln konec serije!! AMPAK: obvezno s prijatelicami in ne s fantom, oni teh oblekc in čevelčkov in torbic preprosto nemorejo razumet :)

— piika
17.6. 2008 ob 11:31

Filem je fenomenalen! sigurno vreden ogleda :P

— Barbara
17.6. 2008 ob 19:44 zvezdica

Ogledala sem si film in se mi zdi eden boljših ki sem si jih ogledala!!Tiste dve uri in pol mineta kot bi mignil,zelo sem uživala ob gledanju!!Zagotovo si ga bom ogledala še enkrat ali pa večkrat!!Priporočam ogled!!

— Eva
17.6. 2008 ob 19:53 zvezdica

Noro. Film sem si ogledala 2x ... in vsakič odkrila kaj novega. Jutri bo najbrž 3 poskus. Ga iskreno priporočam vsem, ki jim je še ostalo kaj pristnosti in zmorejo kaj več kot nezadovoljno spremljati nekaj "drugačnega", kar punce (če gledamo iz podalpske prerspektive) gotovo so.

— Carrie
18.6. 2008 ob 2:00

Odličen!

— Tanja
18.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je kot nadaljevanka... Kdo ima rad to vrsto "kica", ga pac ima rad. Mislim, da je film lep zakljucek tega, kar je pred nekaj leti ostalo odprto. Mislim, da so nam to ustvarjalci ostali "dolzni". Osebno se mi je film zelo dopadel in res sem uzivala. Fantje pa raje ostanite doma, ker je ta vecer res rezerviran za neznejsi spol. Se pred vstopom v dvorano je vsaka dobila skatlo tamponov :).

— _iriska_
19.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Nadaljevanka Seks v mestu mi ni bla nikol všeč in je nisem gledala. Film me je pozitivno presenetu- mislila sm, da bo več seksa. Pred filmom je bil striptis in vse je kazal na to.
Mogoče že sam naslov mal zavaja.
Po mojem doživljanju je bistvo in sporočilnost filma v prijateljstvu in vztrajni ljubezni, ki se bori do konaca in tudi zmaga. Vse je mogoče če si vzrtajen in potrpežljiv in če imaš v sebi LJUBEZEN in jo daješ drugim.

— ZVEZDICA
19.6. 2008 ob 2:00

Danteeeeee :D mmmmmmmm

PS: a kdo mogoče ve kako mu je pravo ime...

— mala
19.6. 2008 ob 19:47

dons sm šla gledat film, pa mi je biu res NORO NORO NOOOOROOOO všeč :) ker sm stara 16 let, je bol mama to gledala kot js, ker sm bla premlada ane pa tut nič nism razumela, tkoda .. ampak sm zanč ene ponovitve gledala pa je svetovnooo.. film pa tut .. samantha ruuuls xD

— nixi
20.6. 2008 ob 2:00

uhh ta vroči film je koool....oglejte si ga!!!!se splača***

— valentina*
20.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Moda, moda in se enkrat moda...torej, v tem filmu se bo vecinoma govorilo o modi in ljubezni. Zivljenje stirih zensk, ki je postavljeno v Manhattan nam razkrije njihove ljubezenske zgodbe in nam da pogled na moderno Americanko.
Dekleta so lepa, pametna, seveda bogata. Zgodba je vse prevec Hollywood-ska, saj nam je ze na zacetku filma jasno kaksen bo razplet. Glavni lik tega filma Carrie, se vsaj enih 30x preoblece v filmu...seveda so vse obleke strogo izbrane vrste, od vseh najslavnejsih kreatorjev. Sam mislm, da gre tukaj za veliko reklamo modnih gurujev. Skratka.....profesionalna pisateljica, ki v zivljenju napise le 3 knjige, nosi cevlje za 470 usd, pa kupuje blazine za 300 usd....prevec idilicno zivljenje. Mislim, da je film bolj pisat zenskam na kozo, saj moska tematika definitivno ni. Ni pa grehm ce peljete svojo punco v kino in ji polepsate dan s sanjarjenjem o oblekcah in ceveljcih :)

— gregor
20.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film, ki ga razumemo samo ženske. Izključno priporočam ogled v ženski družbi. Ob gledanju, dajte domišljiji prosto pot, doživite platonski orgazem.

— trajnica
21.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

na eni strani super film, kar se tiče mode, mode in še enkrat mode, res paša za oči; na drugi strani pa vsebinsko zelo povprečen film, ki imajo dejansko samo dva "zapleta" ki sta razvlečena čez cel film - torej zgodba Carie in Mirande. če bi s tem mal prizanesl bi blo veliko boljše, ampak potem se ne bi mogle tokrat preoblečt ;)

drugače pa lepi, zabavni vložki Charolette in Samanthe. definitivno filma ne gre jemati preresno oz. en malček poneumlja kot serija sama, ampak dokler se tega zavedaš je ok. zakaj pravim to? ker sm mela ob sebi neke mlade bejbike, ki že hočejo biti nekaj wanna be igralska zasedba, bistvo je da za čevelj daš saj 400€ in keš pada z neba, itd. Utopija skratka, mlade dame pa gotovo pri nas čaka vse prej kot to!

— lyla
22.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Pozitivno sem presenečena, saj sem se sprva malo bala, da ne bom razumela vsebine(ogledala si namreč nisem niti enega dela te nanizanke), a film je edinstven in se ne povezuje toliko z nanizanko samo. Na začetku pa imate tako ali tako nekakšen uvodnik, v katerem predstavijo vse štiri ženske. Film mi je bil všeč; veliko sva se s prijateljico smejali, malo pa tudi jokali...(čeprav ni ne vem kakšnih žalostnih prizorov, sva pač bili dve...)Ogled priporočam vsem ženskam, ki so jim vsaj malo podobne. Za vse ženske, ki so ženske na kvadrat.

— Nuša
22.6. 2008 ob 19:45

film je zakon! kokr bi rekla samantha: absolutly fucking fabiolus!!! res, če mate rade nadeljevanko morte film vidt!!!!

— bebika
23.6. 2008 ob 2:00

odličen film.Res.Prporočam vsem ki ste gledali nandaljevanko Seks v mestu in tudi tistim ,ki je niste.2 uri popolnega užitka.

— drejči
23.6. 2008 ob 2:00

Nevem kak naj povem ampak film je full dober. vredno si ga ogledati!

— TINA
23.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Žalostno. Serije so bile zabavne in zanimive, film pa je eno veliko poneumljanje ljudi. Kje je tu kako dvigovanje zavesti žensk srednjih let? Predstavi jih res kot ene zabite, razvajene, prenagljene in plehke punce. Predlagam, da se zamislite nad sabo, če vam je to všeč.

— Urška
23.6. 2008 ob 2:00

film je bil fenomenaln!!! včeraj sem si ga šla ogledat z mami. v filmu se najde vse,od žalostnih do veselih trenutkov-do sexa...najbolša pa je bla samantha,ki se je zredila 7kg samo da nebi svojega fanta prevarala z čednim sosedom(logika-to je samantha)

— majcii
23.6. 2008 ob 2:00

Meni je bil film zelo všeč. Je pa film, ki si ga je treba obvezno obledati v družbi prijateljic, več jih je ... bolje je!

— Sonja
23.6. 2008 ob 19:13 zvezdica

men se tudi film ne zdi nič posebnega...preveč se vleče.Igralci so dobri...vendar dolgočasni. v enem stavku RAZOČARAJE-ni vredno ogleda

— špela
24.6. 2008 ob 2:00

dori filmhehe

— andrej
28.6. 2008 ob 2:00

meni osebno je bil film zelo dober ni mi zal da sem ga gledala.......bil je cudovit zakljucek tam ko se je nanizanka koncala se je film nadaljeval in bil je super res je pa ni cez samantho...........

— tia
28.6. 2008 ob 2:00

ta film,....je brez veze,....razočarana sem bila po njem,.....

— bar
29.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Ni me sram priznati, da sem gledal nanizanko, ki se je proti koncu sicer krepko izpela, da pa so posneli tako porazen, neduhovit ter posiljen film, je skorajda žalitev. Za nekatere očitno ne in uživajo ob sramoti, ko film pade tako nizko, da je en največjih humorističnih vložkov Charlottino sranje v gate...

Kot je napisal Marcel, film izgleda kot zaporedje posnetkov, ki se jih v seriji niso upali uporabiti, zasluženo!

— Pepi
30.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film mi ni bil všeč...
Zdi se namreč kot v 2uri in pol natlačena serija...
Vse polno dogodkov, ki pa se ne odvijejo niti tako daleč, da bi sploh kaj smiselnega in zabavnega imeli čas pokazati...dogodki so neizpeti...in v nas puščajo prazna (neizpolnjena) pričakovanja...

Mislim da Sex v mestu gledalcem (pred gledanjem) utvarja prazne "lušte".

— Mihi
30.6. 2008 ob 18:20 zvezdica

Če vas ravno ne zanimajo dizajnerske obleke, čevlji in torbice visoke mode in povprečna zgodba, ki se vrti okoli princev na belem konju.... potem raje ostanite doma. Zelo povprečen film, precej slabši od nanizanke, ki se vrti na tv.

— Taya
1.7. 2008 ob 2:00

Film je res super. 2 uri in pol mineta kot bi mignil. To je prvi film, med katerim nisem niti enkrat pogledala na uro. Zraven pa spila 1,5 l vode. Res film za ženske !!

V dvorani pa sta bila samo 2 moška. :)

— zvezdica
1.7. 2008 ob 2:00

hud muvi

— tejka
2.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film se vleče da kr res ni. Večino časa je dolgočasen, le redkokdaj se res lahko nasmejiš... in ne more se primerjat s serijami.. sem definitivno pričakovala več.

— Nina
2.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Pocukran film brez prave globine, ki idealizira "american life style". In predvsem dobra reklama modne industrije. Razočarana nad njegovo naivno plehkostjo.

— Shopping, shopping, shopping
2.7. 2008 ob 2:00

BoL gLupga fiLma nism gLedu se nikoL u Lajfu.
Res razocarani boste usi.pa vLece se ko creva.=/

— Anže
4.7. 2008 ob 2:00

film je res ful fajn , nadaljevanje nadaljevanke p usga kar se je u nadaljevanki zgudil. In dobro pokaže d so tipi dost bl strahopetni kot pa igrajo , da so nevem kako pogumni (Živina)

— tmala
4.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film je kičast, tipično ameriški, pocukran in vse je tako pisano, kot bi gledala komedijo iz sedemdesetih. Nanizanka je veliko boljša, film pa ni izpolnil mojih pričakovanj. Samo razkazovanje in nič vsebine.

— Anja
5.7. 2008 ob 2:00

Žou mi je za usak euro k sm ga vrgla stran za tole karto.
Film je totalno bedn, zgodb polom, že k mine pou uzre film, veš kašn bo konc, in pol sm 2 uri gledaš u ekran in se dolgočasš.
Edina pozitivna stvar je mogoče Samantha, ampak tut njena vloga je mau bedna.

Uglaunem. Škoda keša za karto.

— Ana
6.7. 2008 ob 19:11

filem je full cool film :)

— anči
6.7. 2008 ob 19:11

ful kul

— anči
8.7. 2008 ob 2:00

Film je super, tist igralc spod tuša še bl! A kera ve, kdo je to?

— Seks and the city
9.7. 2008 ob 11:17 zvezdica

Film je res zabaven primeren za sobotni večer. Serije nisem gledala in mi je bila zgodba zelo zanimiva. Verjetno, se je vsaka ženska kdaj znašla v kakšni podobni situaciji, zato se mi zdi zelo življenski. Priporočam ogled tudi moškim, le zakaj bi bil to ženski film, tudi ženske gledamo kakšno akcijo ali triler. Priporočam ogled.

— vera bitunjac
11.7. 2008 ob 20:03

sexi

— filip
13.7. 2008 ob 17:32

ful kul film

— kristjan
16.7. 2008 ob 19:23 zvezdica

obleke kul sam.. kje je zgodba???
tocno tko je kar smo pricakval... zivina in carrie se bosta spičkila in pol pobotala, kaj pa čjo druzga nardit.. brezveze.. sm bla ful ljubiteljica serije, sam tole je blo pa cist porazno. pa najbolsi lik je bla seveda samantha, ki je pa edina nakonc izvisela kar se mi nezdi fer s ponavljanjem istega stavka ki smo ga ze slisal pr richardu: i love you but i love me more... butast, lohk mi se kej novga spomnil

pac.. je razoracanje, prcakvala sm vec, vec dogajanja, ubistvu je blo pa sam tko kt ce bi prelistal vogue nahitr

— brina
19.7. 2008 ob 20:21

sem že vidla bolše filme.. in tudi slabše, veliko slabše

— helena
22.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Zlo uredu film. Nemore ti ratat dougcait umes.Tko kot je nekdo že reku popoln film za ženske večere.Ful dobr zaklučk ush nadaljevank.P.S.:Edina pametna v celm filmu je Samantha.

— TmalA
22.7. 2008 ob 16:13

men je fulll bedn. umes sm trikrt zaspala!!!!! predolg je!!!!! škoda dnarja za tak film!!!

— nicki
23.7. 2008 ob 2:00

Film hudo dober danes si ga grem še enkrat ogledat.

— MAJČKA
23.7. 2008 ob 16:34

GLEDE NA TO, DA ŽIVIM NA VASI, MI JE KAR VŠEČ SEX V MESTU. FILM PA TUDI.

— A.P.
28.7. 2008 ob 2:00

nimam ga

— mia
28.7. 2008 ob 2:00

nimam, dosti komentarjev ampak ta film je za mladoletnike od18 letom starosti.

— mia
28.7. 2008 ob 17:43

bedno do konca bedno.preveč se včeče. to je samo ena bedna serija razpotegnena na 2 uri in pol.priporocam raje ogled hortona.=)

— maja
29.7. 2008 ob 16:43 zvezdica

luškan film.. mi ni žal d sm ga šla gledat.. in fantu je bil tud všeč.. in ne vem,zakaj jim nebi bil.. ni spet tolk smešn, ampak je zlo prijeten.. posreduje prave vrednote :)

— sexy
31.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

ja najprej morm povedt da mi je biu film full dobr in zanimiv in se v teh 2 ura in pol nism niti mau dougočasla...sm pa prepričana da marsikdo ki je gledou film in prej ni nikol gledu serije po tvju težko "razume" oz. se uživi u film tko k ta k je prej spremlu serijo...mene je pa že serija fulll dobra tko da sm vedla da mi bo tut film ql...
LP, Me

— Me
1.8. 2008 ob 2:00

razocarani bote zelooo ce nebote sli !!!!:d

— micelinho
1.8. 2008 ob 2:00

blo je full dobr še enkrat ga bom šla gledat!!

— eva
2.8. 2008 ob 2:00

Samantha x33 naiači film ane jao ubužujem Samantho haha sm misla d nebo tok carski ane k kr eni neki bluzijo ampak ok.. najbolši film x333333333333333

— žana
2.8. 2008 ob 17:34

sex v mestu, kot sex v mestu pač :D:D:D

— jp
3.8. 2008 ob 2:00

več seksa

— davorin
3.8. 2008 ob 2:00

NAMA JE FUL UŠEČ TA FILLLLM! sam ztoo kr so oblačila k jh nosijo iz anhine trgovine hh!!* anahi* čaoo BEBE

— LANA&TAJA.2 X ANAHI*JUST US
4.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Ja kaj za hudiča pa ste vsi, ki tako kritizirate, pričakovali? Kakšno hudo, brainstorming zadevo, polno strašnih zapletov, izmozgavanj in hudih moralnih naukov? Gre za lahkotno nadaljevanje nanizanke, z modo in high življenjem na Manhattanu. Meni je bil film zelo všeč. Ker pač nisem pričakovala neke psihološke detektivke. In kdor govori, da ni nobene zgodbe, je problem v njemu in ne v filmu. Pa pardon.

— xoxo
5.8. 2008 ob 15:39 zvezdica

Tole sm su gledat iz sam enga razloga, zto k mi je punca tok zatezila...in po pricakovanjih...OMG -> B.E.D.N.O, sam ne mau bedno ampak tko da ti je muka gledat...

— Sshiity
9.8. 2008 ob 17:17

Glede na to, da ste se vsi razpisali kot v enem popačenem forumu, sem opazila, da je mnogo mnenj, ki se nanašajo na to, da jim film ni bil preveč povšeči. Zelo zanimivo, moje pričakovanje vaših mnenj je bil absolutno fantastičnen odziv. Le zakaj ni bil?
Ženske, vseh starosti; od najstnic, ki še prebujajo svoje želje po ljubezeni in čevljih, potrebah takšnih in drugačnih, pa do žensk srednjih let, in vrjamem, da so se tudi naše babice opogumile in prižgale televizijo; skratka ženske so spregovorile tako ali drugače.
Prebudile so svoje želje in tisto fatalnost v sebi. Serija kot sama se ni nikoli omejevala, vedno je spregovorila o vsem in tako je tudi prav. Zgolj predsodki, da je že naslov Sex and the city strašno neprimeren je bila resnično zgolj nerazgledana opazka žensk, ki se v to serijo niso nikoli poglobile. In ne rečem naj jim bo žal; serij niso nikoli povohale in niso vedele kaj zamujajo. Tiste, ki pa smo se ob njih se zvijale od smeha in tudi smrkale v svoje trislojne robčke, pa navsezadnje le vemo, da bi bilo grozno, če nam bi odpovedala tevejka.
Mislim, da je Sex and the city neizpodbiten dokaz, da se ženske ne iščejo samo v sexu, ampak da so neizmirno obsežen projekt samih sebe, kar pa da življenju in karakterju težo.
Žal mi je, da nisem komentirala o filmu, saj si ga še nisem uspela ogledati. Mnenja, da bi mi glede na to, da mi je sama serija Sexa nekaj pomenila, že vnaprej vidim ves film in vse čevlje naše kolumnistke Carrie, kar mi daje fatalni odraz filma in njegovega zaključka. Ne bom kritizirala, da bi moral biti film vsem povšeči, ampak si le želim, da bi bil vsaj meni, če že ne nekaterim, ki so zgolj zapravili evre. Žal mi je, da še očitno nisem dovolj "zrela" za žetev Sexa, in s tem ne mislim otrok, pač pa mojo starost, ki izdaja mojo nedoraslost petnajstih let. Ampak sem še vseeno mnenja, da moja mama ni dorasla spoznanju o teh čudovih fatalnih prijateljicah iz New Yourka, čeprav jo imam rada in me le želi obvarovati, kot je sama prepričana. Morda pa bi bilo le bolje, da ne spoznamo vseh tegob, ki nas obdajajp, pa vendar z njimi se je potrebno spopasti.
Navsezadnje; film pa ne vidi vsak ne enak način; zato nikar čudenj razočaranih žensk - konci se vedno pišejo sami! Na našem papirju. ;)

— NinČa
18.8. 2008 ob 2:00

ZAKAJ NI SEKSA

— GORAN
28.8. 2008 ob 18:45

se vid folk da ste res bedni ta film je res dobr ....
gledala sem ga 2 krat in bi ga loh še in še gledala je res drugačen od nadelejvanke ker ni toliko seksa in kaže nadeljevanje nanizanke kako se spopadajo v zvezah in tako naprej .....opazam da nimate pojma folk ...boljšega filma nisem gledala o ljubezni ki temelji tudi na realnosti kot nekateri ne tko da mi solte kle pamet

ja to seveda kažejo ameriško življeneje ker je ameriški film sej naši sploh filma ne znajo nardit tko da nehite

— kay
19.9. 2008 ob 9:05

Kljub dolgemu predvajanju filma Sex and the City verjetno marsikdo od nas tega filma se ni videl, zato prosim, če se da organizirat kakšno ponovno predvajanje filma.
Ce je se kdo za to, naj se oglasi, da nas bo vec :)
Lp

— tea
12.11. 2008 ob 16:48

Super film!!!!!!!!!!!!!!!

uživala sem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— bibica
30.6. 2009 ob 12:54

meni je bil film fantastičen

— timi muhič
6.7. 2009 ob 13:00

meni je bil film perfekten in bi ga gledala še 10000000000 krat.

— ajda
23.7. 2009 ob 19:40

ke kr dori film'

— sofija
19.6. 2010 ob 12:04

superr obožujem sesks v mestu zanimivvv film full......lepo se mejte ob gledanju seks v mestu!

Ajda

— ajda
30.7. 2010 ob 0:52

brala sem komentarje in sem že mislila, kako beden bo film amapk me je NAVDUŠIL <3 <3 <3
film sploh ni plehek. res je, da se na koncu vse dobro konča in to.., ampak vmes mi je zelo zanimivo!!

— ina
20.8. 2010 ob 23:18

a je notr tut pravi sex al je sam naslov takšen kr jst bi rada vidla prave moške in že nske ko sexajo no sej na internetu vidim sam biše rada gledala sama sm pa premlada da bi to tudi počela =)

sex love sex sex <3 <3

— šepla kovač
16.1. 2011 ob 17:12

ko je dober ee <3

— lola

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.