Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Seks v mestu 2

romantična komedija
Prepustite se
Podnapisi
Na sporedu od: 3.6.2010, Kolosej Ljubljana
3.6.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
24.6.2010, Kino Komuna
2h 26min / 146min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Patrick King po knjigi Candace Bushnell in televizijski seriji Darrena Starja
Večne prijateljice in najbolj vroče newyorške modne poznavalke se znova znajdejo na razpotju življenja, saj ugotovijo, da je ljubezen še vedno velika uganka. Carrie se sooča z ljubosumjem, Charlotte in Miranda se borita s težavnim družinskim življenjem, Samantha pa skuša ostati večno mlada. Odločijo se za oddih, zato New York zamenjajo za vroči Abu Dabi, kjer se podajo na puščavsko avanturo, doživijo nepozabno orientalsko razkošje, izklesani arabski mladeniči in že skoraj pozabljene ljubezni iz preteklosti pa poskrbijo za številne romantične skušnjave.

Prima časi, prima moda in prijateljstva: v Seksu v mestu 2 se vrača vse to in še več. Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) in Miranda (Cynthia Nixon) spet zagrizejo v “veliko jabolko”, New York, in še v kaj drugega, pri tem pa se ukvarjajo z lastnimi živahnimi življenji in ljubeznimi v filmskem nadaljevanju, ki se naravnost lesketa.

Kaj se zgodi, ko rečete "Vzamem"? Življenje prinaša vse, kar so si dame kdaj želele, a to ne bi bil Seks v mestu, če se za ovinkom ne bi skrivala kakšno presenečenje… tokrat v obliki glamurozne in sonca polne pustolovščine, ki dekleta iz New Yorka popelje na enega najbolj luksuznih, eksotičnih in živahnih krajev na planetu, kjer zabavi ni nikoli konca in kjer za čisto vsakim ovinkom čaka kaj skrivnostnega. Ta "pobeg" pride za štiri prijateljice kot naročen, saj so se znašle v tradicionalnih vlogah zakona, materinstva in še česa, proti čemur se bojujejo z vsemi štirimi.

Konec koncev je včasih treba pobegniti samo s prijateljicami.

Michael Patrick King je Seks v mestu 2 režiral po lastnem scenariju in po nadaljevanki, ki jo je po likih iz knjige Candace Bushnell za TV ustvaril Darren Star. V filmu igrajo Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis in Cynthia Nixon, poleg njih pa še John Corbett, Chris Noth, David Eigenberg, Evan Handler, Jason Lewis, Willie Garson in Mario Cantone. King je s Sarah Jessico Parker, Darrenom Starom in Johnom Melfijem tudi produciral, Toby Emmerich, Richard Brener in Marcus Viscidi pa so bili izvršni producenti.

Za kamero so sodelovali veterani istoimenske nadaljevanke, kot so direktor fotografije John Thomas, scenograf Jeremy Conway, montažer Michael Berenbaum, kostumografinja Patricia Field in skladatelj Aaron Zigman.

Podjetje New Line Cinema v sodelovanju s Home Box Office in Village Roadshow Pictures predstavlja produkcijo Darrena Stara, film režiserja Michaela Patricka Kinga Sex v mestu 2, ki ga je v kinematografe 27. maja 2010 poslal Warner Bros. Pictures, del podjetja Warner Bros. Entertainment.

O filmu

Carrie:
"Na tale otok sem prišla ob natanko 15.30
na torek, 11. junija 1986.
Kot bi bilo včeraj."

Dvanajst čet, šest sezon in en neznansko uspešen film. Od svojega spočetka je Seks v mestu postal mednaroden fenomen; gledalci povsod po svetu so tako povezani s Carrie, Samantho, Charlotte in Mirando, da ji imajo domala za tesne prijatelje in ne za izmišljene junakinje.

"Ko je v kina prišel prvi film," se spominja scenarist, producent in režiser Michael Patrick King, "smo pred dvoranami lahko videli cele vrste žensk, oblečenih, kot da gredo na zabavo, ne pa na ogled filma. Meni se je zdelo, da komaj čakajo, da s svojimi prijateljicami proslavijo ta poseben trenutek – tako z onimi na sedežih kot s temi na platnu. Ko sem razmišljal o nadaljevanju, sem vedel, da hočem to zabavo še naprej. Hotel sem, da film JE zabava."

Sarah Jessica Parker, ki igra Carrie in hkrati že v drugo producira film, pravi: "Zelo ganljivo je in vznemirljivo spet biti del nečesa, kar je ljudem postalo blizu in kar res čutijo; nekaj, kar so sprejeli v svoje domove vsak teden in nato šli gledat še v kino. O tem smo veliko razmišljali. In o tem, kako jih po dveh leti popeljati na novo stopnjo."

Kljub temu, da so se glavni zapleti prvega filma večino razpletli, je še vedno veliko povedati o teh štirih ženskah, o njihovih ljubeznih in njihovih življenjih. Producent John Melfi zagotavlja: "Vznemirljivo se je podati v novo poglavje in videti, kaj se bo še zgodilo."

King se je med razmišljanjem o tem, kako daleč so prišli liki in kam se utegnejo po dveh letih nameniti, domislil teme: tradicije. Čeprav ni želel, da bi bil drugi film Seks v mestu tradicionalna komedija, so mu določene oblike in izrazi te tradicije pomagali, da žanr obrne na glavo. "Te štiri ženske niso tradicionalistke in to tudi nikoli ne bodo. Miranda je nezakonska mati in potem se je pozno poročila – in v zakonu je ona alfa samec. Charlotte je postala Židinja, posvojila je azijsko deklico in rodila še eno hčerko. Samatha je poskusila biti v razmerju in se odločila, da bo vedno samska. In Carrie je poskusila vse, da bi njeno razmerje z Živino obstalo, in je še vedno svobodna pisateljica."

Parkerjeva dodaja: "Carrie, ki je v določenem trenutku menila, da morda ni iz testa za zakon, se je le poročila z ljubeznijo svojega življenja – z moškim, za katerim je tekala skoraj vse svoje odraslo življenje." Igralka pravi tudi, da Carrie ni edina, ki se je znašla pred križiščem življenja. "Zdi se, da smo vse ženske v podobnem trenutku v življenju zadovoljne s tem, za kar smo mislile, da hočemo. A kot Michael Patrick premeteno pokaže v svojem scenariju, se pod površjem skrivajo drugačni odtenki in zapleti."

"Ob začetku tega filma se vsaka od naših štirih junakinj znajde v položaju, ko se začno počutiti ujete v to ali ono 'žensko' vlogo," pravi King. "Carrie Bradshaw, večno samsko dekle, se spopada z naslovom soproge. Kako naziv 'gospa' vpliva ne žensko, katere identiteta, da ne omenjamo kariera pisateljice, je vezana na koncept samskosti? Miranda, partnerica v prestižni newyorški odvetniški firmi, je odkrila, da so delovne ženske, čeprav že leta dokazujejo drugače, še vedno pod hujšim drobnogledom. Charlotte, ki je vedno sanjala, kako bo popolna mati ljubeče družine, zdaj to ljubečo družino ima, a odkriva, kako daleč dosega njenih roke je "biti popolna mati". Zabavna in neukrotljiva Samantha pa se z vsemi štirimi spopade s tabujem menopavze in staranja – meni, da če ženska 'doživlja spremembo', to še ne pomeni, da se mora tudi spremeniti.

Še vedno v skladu s tematiko, ki so si jo zadali, so ustvarjalci našli način, da film nadgradijo s kančkom fantazije: štiri prijateljice so popeljali na počitnice na enega danes najbolj zaželenih eksotičnih krajev na svetu; tja, kjer je vse povsem moderno in hkrati tradicionalno: v Združene arabske emirate.

"V tem filmu," pravi Melfi, "naše junakinje okusijo življenjski stil, o kakršnem lahko večina nas zgolj sanja. A filmi že od nekdaj počnejo prav to: za par uric nam omogočijo pobeg in prek prelepih ljudi trenutke življenja v bleščečem svetu, kamor sicer morda ne bi nikoli zašli."

Carrie:
"Samantha, moram ti priznati –
nisi nas dala na čevelj zaradi nekega tipa. Res elegantno."

Samantha:
"Že dolgo nazaj smo se dogovorile: Moški, otroci –
niso važni. Duše dvojčice smo."
Fantastične dame…

Pri oživljanju Seksa v mestu na kakršenkoli način so King, Parkerjeva ter preostali sodelavci in igralci do likov čutili velikansko odgovornost, predvsem do Carrie, Samanthe, Charlotte in Mirande, saj vsaka od teh štirih na nek način odražajo in predstavljajo občinstvo. Zato se v Seksu v mestu 2 dekleta, četudi se iz svojega vsakdana odpravijo na čudovito prizorišče, še naprej soočajo s povsem človeškimi, resničnimi tegobami, kot jih opisuje letopiska Carrie.

"Carrie je res srčika vsega," pravi King. "Tudi ko se pripoved osredotoča na ostala dekleta, vse do neke mere slišimo iz Carriejinega stališča."

Ko se prvič znajdemo s Carrie in Živino v njunem domu, se Carrie Bradshaw – zdaj znana kot žena g. Johna Prestona – v svojem mirnem poročenem življenju počuti nemirno. Sprašuje se, "Kaj se zgodi, ko rečeš Vzamem". Ker je Carrie tudi pisateljica, gre celo tako daleč, da svoje misli o zakonu prelije tudi v novo knjigo, Vzamem. Saj vzamem?, ki je zbirka humornih črtic, v katerih se norčuje iz tradicionalnih poročnih zaobljub.

"Vso svojo kariero je pisala o tem, kako je biti samski," razmišlja Parkerjeva. "Zdaj prvikrat piše o nečem povsem drugem: o tem, kako je biti poročen. In roko na srce, o tem še ne ve veliko. A spoznala je, da je razlika med poročnim slavjem in zakonom. Ni še dolgo poročena in jarma ne nosi s tako lahkoto, ko bi ga rada."

King razpreda: " Najbolj vznemirljivo je bilo, ko sem za ta film pisal zgodbo Carrie in Živine; skušal sem dognati, kaj naj bi jima dandanes pomenil koncept 'srečna do konca svojih dni,' potem ko sta se deset let prebijala skozi strasten, dramatičen in nadvse viharen odnos. V prvem filmu sem hotel, da občinstvo verjame, da je Živina le dojel, kakšen dragulj je skoraj izgubil, ko je Carrie pustil pred oltarjem. Zato je konec filma globoko romantičen, zaslužen srečen konec za ta par. In zdaj, dve leti pozneje, sta pred trenutkom, ko bosta spoznala, kaj pomeni 'ljubo doma, kdor ga ima'. Carrie je dve leti skrbno opremljala njuno novo stanovanje in gradila dom, zdaj pa bo legla v zakonsko posteljo, ki jo je bila postlala. In za takšno mestno punco, ko je Carrie, je to živinska sprememba, če se lahko poigram z besedami."

Parkerjeva dodaja: "Carrie gre rada ven, rada uživa življenje v mestu, opazuje, opreza, sodeluje. Skrivaj jo daje dejstvo, da bo morala ostajati doma. Razumsko to že lahko sprejme, čustveno pa to ni tisto, kar bi v zakonu rada počela. Rada bi s čisto vestjo rekla, da je vse po pričakovanjih, ki jih je imela – glede sebe in partnerja. Zato za Carrie to postane vprašanje Ja, imela sem poroko, toda, ali sem poročena? Sem v zakonu?"

Miranda Hobbes, ki je prebolela Stevovo nezvestobo v zadnjem filmu, zdaj naposled živi lagodno in varno življenje doma. Tegobe jo povzroča služba. Tam je vse bolj obupana, saj njene nesporne sposobnost in talente v nič daje njen arogantni in očitno šovinistični šef.

"Miranda se je vedno imela za karieristko," pravi Cynthia Nixon. "Moški pridejo in gredo; mogoče bi morala biti mati, mogoče ne; a vedno je odvetnica. Zdaj je partnerica v ugledni firmi in krasno plačo ima, a tudi šefa, ki je ne prenese. Vsakdo doseže prag svojega potrpljenja, in Mirandi bo vsak hip počilo. Da se nenadoma znajde odpihnjena na odprto in da mora odkrivati, kdo je: Kdo sem, če nisem odvetnica? Kaj mi preostane drugega? To je za vsakega velik zalogaj, sploh pa za nekoga, ki ga že vse odraslo življenje opredeljuje kariera."

A ne spreminja se le Mirandino delo. "Najbolj vznemirljivo pri igranju istega lika je, da se v scenariju Michaela Patricka nenehno razvija," nadaljuje Nixonova. "Če se spomnite, kdo je bila, ko smo jo spoznali: zagrenjena, sumničava in cinična, vzkipljiva in kar naprej se je branila. Z moškimi je imela nemalo težav. Čeprav ji kariera še vedno veliko pomeni, je zdaj kot žena in mati kar zadovoljna. V tem filmu je med vsemi štirimi največja navijačica: čustveno ona skrbi za prijateljice. To je dokaz, kako zelo je dozorela."

"Meni je blizu zanimiva podzavestna misel glede Mirandine zgodbe: prvi del filma je priklenjena na svojo službo; obraz ima vedno zakopan v svoj telefon. Ko se enkrat odloči, da ta telefon odloži, pa ugleda svet."

Tudi Charlotte York-Goldenblatt je žena in mati; zadnji dve leti je prebila sredi svoje cvetoče družine, zdaj pa se znajde pred težavami s hčerkico Rose. "Charlotte ne gre vse po maslu," priznava Kristin Davis. "Še vedno bi rada, da je vse popolno in težko ji je priznati, da ni. Pa tudi sama ni popolna. To lik daje še od začetka. To je nenehen boj: kakšna grebatorica je in koliko presenečenj jo bo še doletelo, preden se bo sprostila in opustila pehanje za popolnostjo. Zdaj je zanjo največji izziv Rose, čeprav si tega noče priznati"

Charlotte tudi ne vidi, kako privlačna je njena nova varuška Erin, ki jo igra Angležinja Alice Eve. A zahvaljujoč Samanthinim opazkam se začne spraševati, če bo morda Harryja zamikalo… "Začne jo obsedati privlačna varuška, česar prej sploh ni opazila, saj je Erin z Rose neverjetna in jo Charlotte krvavo potrebuje."

"Charlottina zgodba ima opraviti z zaupanjem," pravi King. "Zaradi utrujenosti, ki jo lahko prinese materinstvo, je preveč zdelana, da bi zaupala lastnim instinktom glede izbire varuške, moževe zvestobe in lastnih starševskih sposobnostim. Počitnice s prijateljicami ji prinesejo potreben počitek in ji povrnejo sposobnost, da spet zaupa svojim instinktom."

Če je Charlotte je obtičala v izzivih starševstva, je samska Samantha Jones, ki se je vrnila v New York in v lov za samci, spet poosebljenje svobode. "Samantha je spet za krmilom, spet v mestu in spet ob prijateljicah – ob svoji družini," pravi Kim Cattrall.

Največja žurerka med štirimi je bistra hedonistka, ki življenje vodi po svojih pravilih. A tokrat ji življenje nameče nekaj polen, saj se mora seksi blondinka spopasti z dejstvom, da se stara, in s tem, kaj prvi simptomi menopavze pomenijo za njeno svobodnjaško življenje. Catrallova se je z veseljem spopadla s temi dejstvi življenja s komične plati: "Zame je bila komična obravnava menopavze skrajno razveseljujoča, saj slišimo preveč zgodb o tem, čez kaj se moramo ženske prebijati v takšnem obdobju naših življenj. Zdi se mi, da smo iz teme izkopali zlato: počlovečili smo jo, jo naredili smešno in dostopno. Samanthi veselje do življenja ne popušča in neznansko je gotova glede svoje spolnosti; v njej uživa in jo vključi v sleherni delček svojega življenja. Ko torej to pride pod vprašaj, se temu upre z vsemi štirimi.

"Seks v mestu je uspešen tudi zato, ker se zna razvijati," pravi King. "Zamisli, da se Samantha spopade z menopavzo, me ni bilo nikoli strah, saj sem vedel, da je, če je kdo sposoben odigrati nezaslišano odvijajočo se zgodbo o menopavzi, to Kim Catrall; nekateri v občinstvu to, kar doživlja Samantha, že doživljajo, zato se bori in zmaga tudi zanje."

King nadaljuje: Te štiri igralke poosebljajo nekaj posebnega; nekaj, s čimer se lahko poistoveti vsakdo. Naj se jim zdi, da so kot Carrie ali Miranda ali da imajo prijateljico, ki je kot Charlotte ali Samantha – občinstvo se poteguje za te igralke, njihove like in čustvena popotovanja, na katera se podajajo."

Carrie
"Ko si me vzel, si vedel,
da sem prej Coco Chanel kot coq au vin."
Njihove največje ljubezni…

Na mnogih od teh popotovanj ženske spremljajo različni moški, ki so prišli in odšli iz njihovih življenj – konec koncev gre za Seks v mestu brez… no, brez seksa. Carriejino pisanje je bilo odvisno tako od žensk kot moških v njenem življenju; le tako so zgodbice ostale žgečkljive in hkrati tehtne. A noben moški ni na Carrie pustil večji pečat kot njen zdaj bivši zdaj bodoči – in vse vmes – fant, prijatelj, ljubimec in, končno, soprog. Živina ali, kot ga poznamo zdaj, John James Preston. Ko smo ga videli nazadnje, je naposled le lahko izustil tisti usodni "Vzamem" in Carrrie dokazal, da je res pravi zanjo.

Bliža se njuna druga obletnica in parček se še vedno skuša dokopati skupne zamisli o tem, kaj je to zakon. "Ta film je čudovit primer, kam lahko gremo, saj se razmerje ne konča s poročno slovesnostjo, pojedino ali smehom potem," modruje Chris Noth. "Potem pride naslednji dan, pa nova paleta trenutkov med dvema; novi izzivi. Začneš skupno življenje in se s tem podaš na nove vzpone in padce; s tem se ukvarja naš film. Kaj se zgodi, ko dobiš, kar si si tako dolgo želel? Pojavi se čisto nova vojska vprašanj. Truda ni nikoli konec."

"Živina in Carrie sta tiste vrte newyorškega para, ki gre na balet pa na krasno večerjo in si na vrhu nebotičnika privošči šampanjec s pogledom na Manhattan; to ima Carrie nadvse rada," pravi Parkerjeva. "A obletnico praznujeta doma. Živina je nadvse romantičen, kot le zna biti; in tudi to ji je všeč. Potem pa ji izmenjava daril, kar naj bi bil višek romantičnosti, da misliti, če jo Živina sploh pozna."

Na drugi strani imamo Mirando in Steva, ki sta prebredla vihar njegovega skoka čez plot in je njun zakon zdaj trden kot skala in most. "Miranda in Steve sta iskrena eden z drugim., "pravi David Eigenberg. "Prišla sta do bistva; zavedata se, da moraš odnos piliti; drug drugega podpirata, a se ne izigravata. Povesta, kar je potrebno, naučila sta se sklepati kompromise. Njuno razmerje je na zelo realnih tleh."

"Steva Bradyja smo ustvarili, da omehčamo Mirando, ki je bila takrat skrajno sarkastična in krhka… in sama," razloži King. "Bil je zdravilo zanjo, saj je povprečen fant. Z leti sta po moje postala par, s katerim se lahko poistoveti največ gledalcev."

Tudi Charlotte in Harry imata precej trden zakon, a Charlotte prvič podvomi v moževo zvestobo. Kot pravi Evan Handler, je "Charlotte najela prekrasno Irko, da jima pomaga z otroki. Dekle je tudi neznansko privlačno in si v življenju še ni nadelo nedrčka. Zaradi tega se Samantha sprašuje, zakaj je Charlotte v svoj dom pripeljala takšno zapeljivko – in s tem zbudi dvome, ki jih Charlotte doslej ni imela. Film postavlja vprašanje, ali je Harryju mogoče zaupati, ali pa je Charlotte postala paranoična."

"Charlotte si je vedno želela najti visokega, čednega, bogatega moža, kakršen se spodobi za belo protestantko; razvoj njenega lika jo je pripeljal prek tega, kar si je zamišljala, in tako se je lahko zaljubila v Harrjya Goldenblatta," pravi King. "Glede njegovih čustev ji ni bilo treba nikoli dvomiti – in tudi jo k temu tokrat ne sili on, temveč povsem enakovreden vir: Samantha, ena njenih najboljših prijateljic."

Stanford in Anthony – prvi Carriejin in drugi Charlottin najboljši homoseksualni prijatelj – nista nič manj pomembna kot naše dame. Oba najdeta svojo pravo ljubezen – Anthonyja in Stanforda. Carrie se je v prvem filmu na koncu res morala odpovedati bleščavi poroki, a se nič ne more primerjati s slovesnim obredom v tem filmu – skupaj z labodi, moškim zborom in Lizo Minelli, ki parček poroči. In za vse je poskrbel Stanford, ne pa njegov zaročenec, načrtovalec porok Anthony.

"Bil sem že na mnogih snemanjih, a česa takšnega še nisem videl," trdi Willie Garson. "S stotnijami statistov, orkestrom in kamerami na žerjavih je spominjalo na muzikale Busbyja Berkeleya iz tridesetih in štiridesetih. Bržkone gre za največjo reč, kar se jih bom kdaj udeležil."

"Stanford Blatch in Anthony Marantino sta si čisti nasprotji," pravi King. "slednji je nergav, ukazovalen, vse ga moti in neznansko je zabaven, prvi pa je očarljiv, ranljiv, živčen in čustven; a kot pravijo, se nasprotja privlačijo, zato sta v bistvu kot vsi ostali pari. Zdaj imata to pretirano dramatično poroko in Anthonyju ni po godu tradicionalizem zadeve, zato zajezuje svoje občutke. Dokler ženina ne izmenjata poročnih zaobljub…"

Le nekdo se zaobljubi, da se nikoli več ne veže: Samantha. Čeprav ni čisto proti temu, da bi se zavezala nekdanjemu fantu Smithu Jerrodu. Ta je v New York prišel na premiero svojega najnovejšega filma. Samantho in njene prijateljice povabi na dogodek in ustvarjalci filma so za prizor na rdeči preprogi dobili nekaj slovitih imen, med njimi modnega guruja Tima Gunna in najstniško zvezdnico Miley Cyrus, ki je s Samantho poskrbela za nepričakovan trenutek s paparaciji.

Seveda je bilo treba precej prilagajanja urnikov, da so v New York dobili tako zveneča imena. "Mileyjeva je bila sredi koncertne turneje in je za eno noč priletela iz San Francisca. Samo šest ur je imela na voljo, preden je spet odletela," se spominja Melfi.

A najbolj presenetljivo srečanje se ni zgodilo na rdeči preprogi v New Yorku, temveč na drugem koncu sveta, kjer Carrie naleti na svojo preteklost. Kot pravo fatamorgano Carrie sredi tržnice v Abu Dhabiju ugleda… Aidana.

"Ko jo zagleda, najprej pomisli: Kako je lepa! In kako vesel je, da jo vidi," pravi John Corbett. "Ko nisi v domačem mestu, nekje, kjer ne poznaš nikogar, si misliš: Kaj pa škodi, če gresta dva stara prijatelja na večerjo? Med njima je toliko zgodovine in nerešenih vprašanj, da si ne more kaj."

V Seksu v mestu 2 je tudi nekaj novih obrazov, med njimi Noah Mills kot Anthonyjev mlajši seksi brat, ki mu je naklonjeno več kot le Samanthino oko; Max Ryan kot Rikard Spirt, ki ga dame spoznajo na peščinah Sahare; in Raza Jaffrey kot Garau, butler v puščavskem hotelu, s katerim se Carrie odlično razume.

Carrie
"Nekoč, pred davnimi časi, je bil otok;
nekaj Nizozemcev, nekaj Indijancev in nekaj korald…"

Če so moški utrip v življenjih teh deklet, je New York njihovo srce. In čeprav je to postal nekakšen filmski kliše, češ, New York je še en lik v filmu, ni to nikoli bolj res kot pri Seksu v mestu.

Snemanje s štirimi damami na ulicah mesta je vedno zahtevalo dodatne napore; tokrat ni bilo prav nič drugače, sploh pri prizoru v majhnem parku na vogalu Pete avenije in 59-te ulice, kjer se srečata veleblagovnica Bergdorf Goodman in hotel Plaza. Čeprav je le nekaj ulic stran predsednik Obama prisostvoval pomembnemu srečanju, je na tisoče opazovalcev in paparacov obstalo in zabasalo pločnike, da bi videli igralke, oblečene za prizor, ki se dogaja v osemdesetih, ko je Carrie prvič prispela v mesto.

Snemali so tudi v sami veleblagovnici Bergdorf – kar se zgodi redko, saj lastniki dovolijo snemanje le česa res posebnega, kot je bila na primer posebna oddaja Barbre Streisand leta 1965. Čeprav je šlo za hud logističen izziv, je bilo premagovanje ovir vredno truda, saj je veleblagovnica pomemben del zgodbe: Carrie, Samantha, Charlotte in Miranda se namreč v elitni trgovini dobijo, da bi našle popolno poročno darilo za Stanforda in Anthonyja.

Kajti za razliko od skromne in intimne ceremonije v mestni hiši za Carrie in Živino gre tu, kot poroča King,za "pravo ekstravaganco". Poroka se odvije kakšnih deset minut po pričetku filma in so jo, čeprav se dogaja v Connecticutu, posneli v studiih v Brooklynu. "Michael je rekel, da je skrajno pomembno, da je prizor ves v belem," se spominja scenograf Jeremy Conway. "Mislim, da se je celo izrazil, da mora delovati, kot da je razneslo eno tistih steklenih krogel z umetnim snegom; kar je smešna, a sijajna prispodoba, s katero sem se lotilo dela. Enkratno. Potem je še omenil labode in vodnjak in se odpravil na dirke."

"Igrali smo se z zamislijo, kaj je tradicionalno in kaj ni," dodaja King. "Poroka je v ospredju in zame je to bilo vse, kar si človek želi videli v velikem filmu: dodelana scena, bajni kostumi, labodi in psi, razkošna glasbena točka v izvedbi prave legende – res nekaj posebnega. A smešno in nepričakovano pri tej razkošni poletni poroki v Connecticutu je, da se poročata dva moška. In tako sta trčila tradicionalno in netradicionalno – kar je ena od tem filma."

Igralska zasedba je čisto osupnila nad mogočnostjo in lepoto scenografije, ki so jo bogatili eleganten leseni mostiček in moški zbor v belih smokingih. Ko je Liza Minnelli prišla posnet svojo glasbeno točko, je Kingu prišepnila, da česa takšnega še ni videla, odkar je kot otrok obiskovala očeta Vincenta Minnellija v studiih MGMa. Morda je prav zato iz hvaležnosti s svojim pianistom ob koncu snemanja iz rokava stresla poslovilno točko z Ev’ry Time We Say Goodbye Cola Porterja. Vsi prisotni – od producentov do rekviziterjev – so bili očarani in na robu solz; in celo dva laboda sta zlezla iz vode in se ugnezdila med Lizinimi nogami, medtem ko je pela.

Carrie
"Toto, mislim, da nismo več z Kansasu."

Morda je najbolj razviden način, s katerim so ustvarjalci pretrgali s tradicijo, umik s tradicionalnega prizorišča, iz New Yorka. Čeprav so dame nekoč že skupaj letovale v Mehiki, je King tokrat želel precej dlje; nekam, kjer se bodo liki lahko napasli ob pogledih na nekaj povsem drugačnega, nekaj povsem tujega – tujega Američanom in ženskam. Melfi pravi: "Michael jih je hotel odpeljati iz njihovega varnega zavetja in jih posaditi v povsem drugačno kulturo, pa se je domislil Bližnjega Vzhoda. Novega Bližnjega Vzhoda."

Kinga so predvsem privlačili Združeni arabski emirati: "Hotel sem biti globalen. Hotel sem prikazati širši pogled na ženske, kajti ko smo v kinematografe poslali prvi film, v mesta, kot so London, Berlin, Francija in Tokio, sem dojel, da dosegamo več kot le ameriške ženske; da se ženske povsod po svetu poistovetijo z našimi zgodbami, težavami in liki."

Prilika, da dekleta potujejo v tujino, se pokaže, ko Samanta na Smithovi premieri spozna kavalirja, šejka Khalida. Šejk upa, da bo čarodejka za stike z javnostmi za njegov hotel v Abu Dhabiju dosegla, kar je dosegla za Smithovo kariero – povzdignila ga je v zvezdo – in jo povabi na obisk. S povsem kritimi stroški. Seveda Samantha doseže, da v kupčijo vključi tudi obisk njenih prijateljic.

Kot Abu Dhabi je poziral Maroko, ki ima za seboj 75 let filmske zgodovine. Večinoma so snemali v Marakešu, le prvih nekaj dni so morali več sto kilometrov stran. Konec koncev se obisk puščave ne spodobi brez jezdenja kamele čez peščine. Prizor, v katerem je tudi kosilo na peščinah, so posneli tam, kjer je bil posnet ep Lawrence Arabski.

Predzadnji dan snemanja v Maroku je padel na zahvalni dan, in za ameriško ekipo je bil to grenko-sladek dan, saj so bili daleč od doma in ljubljenih. A prevladal je občutek nadomestne družine – družine Seksa v mestu, v kateri so mnogi sodelovali že precej let. Skupaj so imeli zahvalno večerjo in praznovali praznik.

"Velik del ekipe in igralcev smo naprosili, da so tako dolgo proč od svojih družin; a počutili smo se kot družina," pravi Parkerjeva.

Carrie
"Po osmih časovnih pasovih in preoblačenju
smo prispeli v prihodnost."

Za Carrie Bradshaw, po vseh merilih neobičajno žensko, ni nikoli veljalo, da počne, kar se od nje pričakuje. Tudi njen odnos v tem filmu ni nič drugačen. Kot pravi King, se je "prikradla tradicija in jo čisto prestrašila". A za igralce in ustvarjalno ekipo Seksa v mestu 2 je mnogoletno skupno delo postalo neke vrste tradicija.

"Najbolj zanimivo pri snemanju je bilo zame to, da smo vsi skupaj odšli čisto drugam," pravi Sarah Jessica Parker. "Bili smo daleč od vseh najbolj pomembnih oseb v naših življenjih, od naših družin; to je bilo precej naporno. A mislim, da nam je to tudi pomagalo, da smo se še bolj zbližali – pa smo si že 12 let precej blizu. V skupini se še nisem imela tako krasno, in lepo je imeti takšno izkušnjo."

"Trdo smo delali, a to je bila hkrati pustolovščina in zabavne počitnice," pravi King, "in radi bi, da bi bilo tako tudi za gledalce – pobeg iz resničnosti."

O igralcih

Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw/producentka) je igrala že v prvi filmski priredbi HBO-jeve serije Seks v mestu; film, ki ga je tudi producirala, je povsod po svetu prinesel prek 415 milijonov zaslužka.

Vlogo Carrie Bradshaw igra že od začetka serije in je zanjo prejela vrsto priznanj za najboljšo igralko, med njimi zlati globus leta 2000, 2001, 2002 in 2004; nagrado Ceha igralcev leta 2001; emmyja leta 2004; bila pa je v igri za še več nagrad. Pri seriji je bila tudi izvršna producentka, kar ji med leti 2000 in 2002 prineslo tri zaporedne zlate globuse za najboljšo komedijo.

Na velikih platnih je pred kratkim nastopila ob Hughu Grantu v Did You Hear About the Morgans?, z Dennisom Quaidom v Smart People, neodvisni film Spinning Into Butter je celo producirala, z Matthewom McConaugheyem pa je nastopila v komediji Failure to Launch. Leta 2006 se je potegovala za zlati globus za najboljšo igralko v komediji The Family Stone.

Med drugim je igrala tudi v State and Main, Dudley Do-Right, Til There Was You, Mars Attacks!, Ed Wood, The First Wives Club, If Lucy Fell, Miami Rhapsody Hocus Pocus, Honeymoon in Vegas, L.A. Story, Flight of the Navigator, Girls Just Want to Have Fun, First Born in v kultnem muzikalu Footloose.

Igralsko pot je začela na gledaliških deskah in uspela na Broadwayu v muzikalu Annie. Za igro v izven Broadwaya je prejela tudi nekaj nominacij. Na začetku kariere je sodelovala v TV serijah Square Pegs in A Year in the Life.

Kim Cattrall (Samantha Jones) ima za seboj dolgoletno kariero na filmu, TV in v gledališču. V Veliki Britaniji rojena igralka je pred kratkim nastopila na londonskem West Endu v Private Lives Noela Cowarda, s soigralcem iz komedije Matthewom Macfadynom pa sta za angleško TV Channel posnela še miniserijo Any Human Heart po romanu Williama Boyda.

Na velikem platnu smo jo pred kratkim videli v The Ghost Writer Romana Polanskega, v neodvisnem filmu Meet Monica Velour in v uspešnici Seks v mestu, v katerem je spet stopila na visoke petke Samanthe Jones iz priznane serije mreže HBO. Za vlogo v seriji je prejela zlati globus, dve nagradi Ceha igralcev, pet nominacij za emmya in več drugih priznanj.

Cattrallova je tudi priznana pisateljica in avtorica več knjig, med njimi mednarodnih uspešnic Sexual Intelligence; Being a Girl: Navigating the Ups and Downs of Teen Life in Satisfaction: The Art of the Female Orgasm.

Poleg vsega je tudi ustanoviteljica kanadske produkcijske hiše Fertile Ground Productions, ki je za mrežo HBO posnela dokumentarec po njeni knjigi Sexual Intelligence.

Kristin Davis (Charlotte York-Goldenblatt) smo pred kratkim videli v komediji Couples Retreat; pred tem je v filmu Seks v mestu ponovila vlogo iz istoimenske serije, ki ji je v šestih sezonah prinesla nominacije za emmyja in zlati globus ter nagrado Ceha igralcev za skupinski nastop v komični seriji.

Pred tem je Davisova igrala v seriji Melrose Place, v TV filmu The Winning Season in gostovala v serijah, kot so Will & Grace, Seinfeld, Friends, ER in The Larry Sanders Show. Na velikih platnih je igrala v komediji Deck the Halls, v The Shaggy Dog in mladinskih pustolovščinah The Adventures of Sharkboy in Lavagirl 3-D.

Igrala je tudi v gledališču, sicer pa je ambasadorka ustanove Oxfam Global in se izven Združenih narodov poteguje za odpravo revščine, za družbeno enakost in varstvo okolja.

Cynthia Nixon (Miranda Hobbes) je z emmyjem, tonyjem in grammyjem nagrajena igralka, ki deluje pri filmu, na TV in odru že od svojih 12- let. Svojo nagrajeno vlogo iz serije Seks v mestu je leta 2008 prinesla tudi na velika platna.

Med drugim smo jo pred kratkim videli v filmih An Englishman in New York, Lymelife, The Babysitters, Little Manhattan in One Last Thing. Filmsko kariero je začela v Little Darlings in nadaljevala v Prince of the City, Amadeus, O.C. and Stiggs, The Manhattan Project, Let it Ride, Addams Family Values, The Pelican Brief, Baby’s Day Out, Marvin’s Room, The Out-of-Towners, Igby Goes Down in Advice from a Caterpillar.

Na malih zaslonih si je v šestih sezonah Seksa prislužila emmya za stransko igralko, še dve nominaciji za emmyja in štiri nominacije za zlati globus. Za vlogo Eleanor Rosevelt v HBO-jevem filmu Warm Springs je bila spet v igri za emmyja. Igrala je v miniseriji Roberta Altmana Tanner on Tanner, za gostovanje v epizodi serije Law & Order: Special Victims Unit je dobila še enega emmyja, in gostovala je v serijah House M.D., ER in Papa’s Angels.

Prvo vlogo je dobila v mladinski oddaji Seven Wishes of a Rich Kid in nato v ekranizaciji The Private History of a Campaign That Failed Marka Twaina za ameriško javno TV, v Fifth of July in Women & Wallace.

Za delo na odru, kjer je začela pri 14- letih, je prejela nemalo nagrad. Za naracijo Al Gorovega dokumentarca An Inconvenient Truth je dobila grammyja za govorjeno besedo.

John Corbett (Aidan Shaw) trenutno ob Toni Collete igra v nadalnjevanki United States of Tara. Na velikih platnih si je za vlogo v komediji My Big Fat Greek Wedding prislužil nominacijo za nagrado Ceha igralcev, kmalu pa ga bomo videli v filmu Ramona and Beezus. Med ostalimi je nastopil še v filmih Street Kings, The Messengers, Raise Your Voice, Raising Helen, Serendipity, Flight of the Intruder in Tombstones.

Televizijsko kariero je začel kot gost v nanizanki The Wonder Years, nato pa presedlal k uspešnici Northern Exposure; za vlogo v nanizanki je bil v igri za več zlatih globusov in emmyjev. Za zlato globus se je potegoval tudi za vlogo Carriejinega fanta Aidna v nanizanki Seks v mestu; igral je še v serijah The Visitor in Lucky.

Nastopil je tudi v televizijskih filmih: Manchild, Montana Sky, Naked Hotel The Sky’s on Fire, Innocent Victims, On Hostile Ground, Rocky Times, To Serve and Protect, The Morrison Murders: Based on a True Story, Don’t Look Back, itd.

Chris Noth (Živina) je igral v filmu po uspešni seriji Seks v mestu, sicer pa je na velikih platnih pred kratkim ob Renée Zellweger nastopil v My One and Only in v neodvisnem filmu Frame of Mind. Med ostalimi naslovi se ponaša še z The Perfect Man, Mr. 3000, Cast Away, Searching for Paradise, Double Whammy, A Texas Funeral, Getting to Know You, The Broken Giant, Cold Around the Heart Naked in New York in The Confession.

Na malih zaslonih North trenutno nastopa ob Julianni Marguiles v seriji The Good Wife. Bil je detektiv v seriji Law & Order: Criminal Intent in Law & Order, igral v TV filmu Bad Apple, ki ga je tudi produciral, in v seriji Caesar.

Poleg tega veliko nastopa v gledališču.

David Eigenberg (Steve Brady) je igral Mirandinega moža že v seriji in prvem filmu po seriji. Na velikih platnih smo ga videli v filmih See You in September, The Trouble with Romance, Driftwood, Love, Ludlow, Around the Bend, Garfield, The Mothman Prophecies in A Perfect Murder.

Preden je navdušil v Seksu v mestu, je Eigenberg nase opozoril v vlogi strelca v seriji Homicide: Life on the Street; nato je bil okrožni tožilec v nadaljevanki The Practice in nastopal je v serijah The Beat, S.O.F. Special Ops Force, Ed, Justified, Criminal Minds, Cold Case, NCIS, ER, Monk in Close to Home.

Je član gledališkega studia Ensemble v New Yorku in je nastopil v številnih predstavah, sicer pa je tudi služil pri ameriški mornarici.

Evan Handler (Harry Goldenblatt) je nase opozoril na Broadwayu; na velikih platnih smo ga videli v filmu Seks v mestu, pred tem pa v trilerju Ransom z Melom Gibsonom, v Natural Born Killers Oliverja Stona, v Harvest, Sweet Lorraine, War and Love, Dear Mr. Wonderful, Taps in The Chosen.

Trenutno igra v TV seriji Davida Duchovnyja Californication; igral je tudi v serijah It’s Like, You Know…, Hot Properties in Studio 60 on the Sunset Strip. Gostoval je v serijah Lost, The West Wing, Six Feet Under in Friends ter igralv TV filmih The Three Stooges in Saint Louie.

Je tudi avtor dveh knjig: kritiki so ga hvalili za memoar o premagovanju levkemije Time on Fire: My Comedy of Terrors; It’s Only Temporary: The Good News and the Bad News of Being Alive pa opisuje leta potem, ko je bolezen premagal. Je tudi motivacijski predavatelj in aktivist za reformo zdravstvenega zavarovanja.

Jason Lewis (Smith Jerrod) je spet seksi igralec iz serije in filma Seks v mestu. Nazadnje smo ga videli v neodvisni drami The Pardon, na platna prihaja s filmom Textuality. Med drugim je posnel še filme The Attic, Deadbox, The Death and Life of Bobby Z, Mr. Brooks, My Bollywood Bride, The Jacket, The Elite, The King’s Guard, Next Stop Wonderland

Na odru je igral v This is Our Youth v režiji igralskega kolega Woodyja Harrelsona, poleg tega pa je gostoval v nadaljevankah Brothers & Sisters, Charmed, Beverly Hills, 90210, High Sierra Search and Rescu, CSI: Crime Scene Investigation, CSI: Miami, House M.D., How I Met Your Mother, Six Degrees in The Evidence ter igral v TV filmih For One Night, Tribute, The Eastmans in v italijanskem So che ritornerai.

Willie Garson (Stanford Blatch) je spet Carriejin prijatelj Stanford. Med njegovimi dosežki je prek 70 filmov, kot so Just Like Heaven,, Freaky Friday, Being John Malkovich, Mars Attacks!, The Rock, Groundhog Day in Soapdish. Večkrat je sodeloval z bratoma Farrely – v filmih Kingpin, There's Something About Mary in Fever Pitch.

Za igralca se je začel uriti pri rosnih 13-ih letih in kmalu po diplomi je dobil vloge v nanizankah Cheers, Paper Chase in Family Ties. Nastopil je v več kot 250-ih epizodah različnih serij, na primer v Coach, Newhart, thirtysomething, L.A. Law, Twin Peaks, Just Shoot Me, Spin City, MADtv, Ally McBeal, Star Trek: Voyager, The X-Files, Friends, Medium, CSI, Pushing Daisies, CSI: Miami, White Collar, John From Cincinnati, NYPD Blue, Mr. Belvedere, The Practice, Melrose Place, Ask Harriet, Party of Five, Boy Meets World, Level 9, Taken, Stargate SG-1, in CSI: Miami.

Na odrskih deskah se udinja pri več gledaliških hišah na obeh obalah ZDA, poleg igranja pa je tudi slovit pokeraš.

Mario Cantone (Anthony Marantino) je spet Charlottin prijatelj in organizator porok Anthony. Pred kratkim je igral v komediji National Lampoon’s Dirty Movie, posodil je glas v risanki Surf’s Up in nastopil v komičnem dokumentarcu The Aristocrats.

Je dovršen gledališki igralec z naklonjenostjo kritikov, kariero na Broadwayu in zunaj njega ter z nominacijo za tonyja, predvsem pa je znan po vlogi v dramediji Love! Valor! Compassion! Je tudi znan komik. Na TV je bil nekajkrat "nadomestni" voditelj pogovorne oddaje The View, nastopil je v oddajah The USO Comedy Tour, Chappelle’s Show in Premium Blend, v lastni odaji Comedy Central Presents: Mario Cantone, v TV filmih Killer Hair in Hostile Makeover ter v seriji Men in Trees.

O filmski ekipi

Michael Patrick King (režiser/scenarist/producent) je kot scenarist, režiser in izvršni producent prejel nešteto priznanj: za Seks v mestu med drugim nagrade Ceha scenaristov, Ceha režiserjev in Ceha producentov, Akademije za TV, Hollywoodskega združenja tujih novinarjev, tri zlate globuse in dva emmyja.

Nazadnje je spisal, produciral in režiral filmsko uspešnico po svoji TV nanizanki Seks v mestu, sicer pa je začel prav na TV kot scenarist in producent dveh klasičnih nanizank Will & Grace in Murphy Brown; za slednjo je dobil svojo prvo nominacijo za emmyja. Leta 2005 je za Liso Kudrow ustvaril serijo The Comeback in bil že v drugo v igri za emmyja.

Preden je prišel v Hollywood, se je v New Yorku dolga leta brusil kot dramaturg v gledališču in na odrih za komike.

Darren Star (producent) z emmyjem okinčani avtor in izvršni producent televizijskih fenomenov Beverly Hills, 90210 in Melrose Place je za Seks v mestu prejel tri zlate globuse in en emmy. Kot izvršni producent serije je bil tudi scenarist pilotske epizode, spisal in režiral pa je še več epizod. Izbral je tudi vse igralke in tako sestavil eno najbolj legendarnih igralskih zasedb na televiziji.

Med drugim je za TV ustvaril in produciral še seriji Grosse Pointe in Kitchen Confidential.

John Melfi (producent) je nazadnje produciral film Seks v mestu; kot izvršni producent je sodeloval pri serijah, kot so Nurse Jackie, Rome in The Comeback; produciral je From the Earth to the Moon, ki je dobila zlati globus za miniserijo in Melfiju priskrbela nagrado Ceha producentov.

Kariero je začel kot dramaturg v New Yorku, sodeloval pri prek 40-ih dramah in muzikalih ter se udinjal pri produkciji filmov, TV filmov in oglasov.

John Thomas (direktor fotografije) je posnel že prvi film in pet sezon Seksa v mestu. Poleg tega ima v žepu filme, kot so A Good Old Fashioned Orgy, Spinning Into Butter,, Hi-Life, The Last Days of Disco, Dead Man on Campus, Still Breathing, The Night We Never Met, Metropolitan, Freeway, Palookaville in Kicked in the Head.

Na malih zaslonih je bil v igri za emmyja za fotografijo za TV film Norma Jean & Marilyn, kamero pa je posodil tudi za serije Gossip Girl, Six Degrees, Conviction, Law & Order: Trial by Jury, Law & Order, The Job in TV filme The Pennsylvania Miners’ Story, The Ranch in The Hunley.

Jeremy Conway (scenograf) je sodeloval že pri prvem filmu in seriji Seks v mestu – za delo pri vseh 94-ih epizodah je bil trikrat v igri za emmyja.

Sodeloval je pri filmih The School of Rock, Failure to Launch, Up Close & Personal, Sabrina, Jacob’s Ladder in War, Inc, kariero pa je začel pri filmu Alana Parkerja Angel Heart in postavil sceno za oddajo Today, poleg tega pa je v Barceloni, Atlanti, Sydneyju, Salt Lake Cityju in Atenah sodeloval pri prenosu Olimpijskih iger in si za to delo prislužil 4 emmyje.

Michael Berenbaum (montažer) je sodeloval že pri prvem filmu in seriji Seks v mestu. Pred kratkim je montiral filma War, Inc in Hollywoodland. Sodeloval je z režiserji, kot so Joel in Ethan Coen, John Turturro, Al Pacino, Julian Schnabel in Martin Scorsese.

V šestih letih sodelovanja pri Seksu je bil dvakrat v igri za emmyja in dobil je dve nagradi ameriških filmskih montažerjev. Za delo pri pilotski epizodi serije Desperate Housewives je dobil emmyja, sodeloval pa je tudi pri več TV filmih in pri serijah Nurse Jackie, Life is Wild, The Comeback, The Wire in Ed.

Patricia Field (kostumografka) je že 25 let kostumografka pri filmu in TV; prejela je več nagrad in že od 60-ih nasploh skrbi za modo s svojim butikom v New Yorku. Za delo pri filmu Seks v mestu je prejela nagradi Ceha kostumografov in Satellite, za delo pri seriji pa pet zaporednih nominacij za emmyja (kipec je dobila leta 2002) in za nagrado Ceha kostumografov.

Na velikih platnih je oblekla like v filmu Confessions of a Shopaholic, The Devil Wears Prada, Go Lala Go!, Big City Blues, The Substitute, Miami Rhapsody, Only the Strong in Lady Beware. Med TV liki je oblačila tiste v serijah Ugly Betty, Cashmere Mafia, Six Degrees, Hope & Faith, Spin City in v pilotski epizodi serije Dirty Sexy Money, The $treet in Crime Story, pa v TV filmih LA Takedown, Empire City in Mother Goose Rock ‘n’ Rhyme.

Poleg tega je oblikovala kostume za podelitev grških glasbenih nagrad in postavitev muzikala Barabella na Dunaju; ima nagrado Sveta modnih oblikovalcev za ameriško stilistko leta, nagrado Alberta Einsteina za inventivnost, lastno linijo oblačil in kolekcijo za firme Rocawear, Pro-Keds in celo kolekcijo ur za Seiko Japan. Razvila je kolekcijo za mrežo trgovin s čevlji Payless Shoes ter liniji oblačil Barbie Luxe in za trgovski center Marks & Spencer.

Aaron Zigman (skladatelj) je podložil že prvi film Seks v mestu in med drugim tudi filme The Last Song, The Proposal, The Ugly Truth, I Can Do Bad All By Myself, Madea Goes to Jail, Why Did I Get Married?, The Family That Preys, Meet the Browns, My Sister’s Keeper, Alpha Dog, The Notebook, John Q, The Wendell Baker Story, Raise Your Voice, In the Mix, ATL, Take the Lead, Akeelah and the Bee, Step Up, Step Up 2: The Streets, Flicka, Bridge to Terabithia,, 10th & Wolf, Good Luck Chuck, The Jane Austen Book Club, Mr. Magorium’s Wonder Emporium, Lake City, The Virgin of Juarez in Flash of Genius.

Je šolan pianist in avtor mnogih koncertnih ter simfoničnih del. Glasbeno kariero je začel kot producent in aranžer mnogih pop zveznikov, kot so Aretha Franklin, Natalie Cole, Oleta Adams, Phil Collins, Tina Turner, Patti Labelle, Chicago, Nona Gaye, Carly Simon, The Pointer Sisters, Huey Lewis, Christina Aguilera in Seal.

Komentarji

22.3. 2010 ob 17:39

komaj čakamoooooo!!!!

— tanja
23.3. 2010 ob 6:47

super..komaj čakam :))))

— names
24.3. 2010 ob 17:46

komi ćakam!!!!!

— masathecute
27.3. 2010 ob 10:59

Mislim, da bo film v redu. Upam samo, da bo fillm realen.

— eror
27.3. 2010 ob 12:26

not igrajo tud penelope cruz in miley cyrus ;D

— holly
27.3. 2010 ob 14:33

no ja

— apple
29.3. 2010 ob 12:34

še en del največjega dreka v mestu

— ..
30.3. 2010 ob 19:53

komi čakam že prvi del je bil ful hud upam da bo tretji junij kmal tuki

— gpg
31.3. 2010 ob 17:29

komeeeeeeeeeeeeej čakam!!! :)

— saškaa**
2.4. 2010 ob 9:17

Pa nam bodo spet mal pokazale, kaj zamujamo;))...men so ble carice:)

— živa
2.4. 2010 ob 15:34

Film po mojem mnenju sploh

— ni dober
2.4. 2010 ob 23:19

yees, pa glih na mnoj b-day :D

— niwes
3.4. 2010 ob 7:07

oooooo najbolj.....carice!!! jej

— samanta junior
3.4. 2010 ob 17:48

woooo. zaaakon, res. ** :DD

— bb.
4.4. 2010 ob 11:30

tudi jaz ga že komaj pričakujeem!!!!!!!!!!!!!!!!!!! =D

— mi2
4.4. 2010 ob 16:38

hello bejbe. kako sem te ućio?

— rerer
4.4. 2010 ob 17:01

iiiiiiiii vaaaaaau

— xxx
5.4. 2010 ob 12:43

komaj čakaaaaaaaam :D

— honejj
5.4. 2010 ob 14:30

fajn...enkica mi je bla zelo všeč..upajmo da bo dvojka še boljša :)))))

— nadya
10.4. 2010 ob 18:17

beda

— miki
12.4. 2010 ob 18:09

na moj bd..komi čakamm norooooooooo

— amar
13.4. 2010 ob 15:12

to bo dobr.......zakon:<3

— suki
17.4. 2010 ob 11:58

komi čakam

— ttt
18.4. 2010 ob 17:06

oo kumi čakam tale film. pa še Miley Cyrus bo igrala (:

— SmaajLii -.-
21.4. 2010 ob 15:22

Komaj čakam - predvsem zaradi mode seveda... Da zvemo kaj bomo v Ljubljani nosili čez 3 leta. :))

— Valentino LoveLoveLove ;DD
25.4. 2010 ob 22:54

no bomo še vidli upam da bo cool <3

— jasna
2.5. 2010 ob 11:08

Tudi jaz komaj čakam na tale film,ker mi je bil že prvi všeč...

— maja 22
4.5. 2010 ob 17:38

Kot ženska, komi komi komi čakam na tole! Tole je nas fantasy movie... za tiste dve ure se preseliš na nek famozni kraj far far away... Love it!

— Janja
5.5. 2010 ob 19:29

konc!!!

— lara
7.5. 2010 ob 9:59

Komaj čakam!! Pogledala vse dele nadaljevanke, film....te nasmeje, sprosti, za nekaj časa odklopi s sveta:)) luštne zgodbe, ni kej!

— nimfa
7.5. 2010 ob 12:09

Komej čakaam :D

— Kika
11.5. 2010 ob 13:28

komaj čakam!! lih na moj roj dan

— diamant
11.5. 2010 ob 18:47

komeeej čakam:) <3

— saška***
12.5. 2010 ob 13:22

Can't wait.... kaj se da kupit kšne karte za premiero?

— eames
14.5. 2010 ob 20:12

Zelo zelo zelo rada bi si ogledala premiero tega filma...ampak....kako do kart??? :o

— rožca
14.5. 2010 ob 22:16

kumi čakam..
1 deuu biu najbolši.. upam da tut ta... :D

— kiiikaaa
15.5. 2010 ob 13:49

komaj čakam !!!!!!!!XDXDXDXD

— paty
15.5. 2010 ob 20:23

komi čakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmm, res so carice in res te ta film mal spomni kaj zamujaš, hehehe :D

— Danijela
18.5. 2010 ob 16:02

joj tudi jaz komaj čakam na ta film :)

— katy
18.5. 2010 ob 22:15

komi čakam! res konc konc konc! :D

— alexis
20.5. 2010 ob 16:20

To bo pa še zanimivo!

— Thayrathyn
27.5. 2010 ob 19:18

Komi čakam!!!!!

— Tyashka
28.5. 2010 ob 22:45

one so resno carice- pa use čevle jim bom pokradla, sploh une modre iz prve sezone z swarovskim kamnom <3 (<3<3<3)
komi čakam da grem in ga vidm že na pred premjeri

— fanica
30.5. 2010 ob 11:01

kako do kart za premiero???

— bejba
1.6. 2010 ob 0:31

No to bojo pa lahk babe šle gledat, bo vsaj mir pri hiši, sm vidu da ma tut visoko oceno na IMDB-ju 3,5 vsaka čast to bo ziher film leta!!! NOOOOOOOOOOOOOOT

— Expandable
1.6. 2010 ob 7:56

you're all freaking nuts!!!

— someone there
1.6. 2010 ob 19:07

kako more bit to film meseca . film je eno samo nakladanje o treh ne preveč malih žensk, ki se dolgočasijo v zakonskem stanju. hahahahahaha

— john doe
2.6. 2010 ob 19:10

komaj sem čakala da ta film prije v kino in končno je !!!!!!!!! že po enkici sem sklepala da bo ta film ful dober in tudi boo v najkrajšem možnem časi si ga prijem ogledat

— lily
2.6. 2010 ob 20:21

Pozdravljeni vsi.!
Jaz bi imela eno vprašanje....Moja hčerka si želi iti z prijateljico z kino v Petek 4.6.2010 ob 20:40 ampak nisem najbolj prepričana če lahko greta ob taki uri sami v kino? Prosim če mi lahko hitro kdo odgovori....Lep pozdrav Melanie

— MeLcHy
3.6. 2010 ob 12:01

Poanta filma je v tem da poneumlja ženske. Tipi tako ali tako tega ne grejo gledati. Nauk pa je v tem da je blišč, petke, denar in nakupovanje bolj pomembno od vseh problemov na svetu, lačnih ljudi in onesnaženja.

— jozefizavtstroogrske
4.6. 2010 ob 7:29

Kr en film ...

— ko bi vsaj vedel
4.6. 2010 ob 13:51

Glede na prvi del, je film totalna polomija. Absolutno predolg in nepovezan. Tipično ameriško!! Revija bolezni današnje družbe ( anoreksija, denar, sex...........). Žalostno!
Še vedno velja pravilo, da so prvi deli najboljši!

— kr´en
4.6. 2010 ob 17:45

MeLcHy, seveda lahko gre! Ta film ni nič takega, da bi preverjali osebne izkaznice. ;)

— obvezna
4.6. 2010 ob 22:25

Film je v prmerjavi s 1. delom polomija. Prav niso imeli česa povedati in so na silo delali neko zgodbo, ki je povsem nepovezana in v določenih momentih zelo pretirana. Ni ne sex, ne mesto, še manj pa "Labels&Love", o katerih govorijo v 1. delu. Brez koncepta ... In to smo čakali eno leto.

— Jj
5.6. 2010 ob 9:05

film je noro hud..=Dkonc;D

— =)bleble
5.6. 2010 ob 12:40

Men osebno se je zdel prvi del filma veliko boljši, kot pa drugi del. Na mene osebno ni naredil ne vem kakšnega vtisa.

— kim
5.6. 2010 ob 19:19

če pravte da je krneki pa negrem gledat :) ker se pac vaši komentarji ujemajo z oceno na IMDB sem lahko prepričan.

— WooHoo
5.6. 2010 ob 19:57

film je kot odrasla pravljica za ženske.
veliko boljši kot prvi del. samantha poskrbi za obilo humorja!! priporočam ogled!

— kijuhzgt
5.6. 2010 ob 21:10

Odličen!!! Boljši kot prvi del!

— obvezna
6.6. 2010 ob 12:20

Meni je 2. del 100krat boljši kot 1. Dosti več smejanja=) Samantha pa itaq zmaga=D

— Nina
6.6. 2010 ob 12:39

Film sem si ogledala včeraj in moram povedat, da me je naravnost navdušil! Za vse tiste, ki govorijo, da je zgodba nepovezana, predolga...zagotovo si niso ogledali celotne serije, so moški, ali pa ne vedo o čem govorijo! Zgodba je še kako povezana, zares duhovita (nasmejala me je do solz:))) in ni nikakor žaljiva do -drugih kultur-. Drugi del je še boljši od prvega in ga priporočam vsem Ženskam, ki potrebujejo dekliški večer zunaj ali pa lahkotno sprostitev. LP

— pikapolonica
6.6. 2010 ob 18:29

film je poplonoma brezvezen.........ce nebi bilo Samantinih for bi pomojem odsla iz dvorane.
pa se nekaj: A je kdo opazil kako vroce je v dvoranah?

— js
7.6. 2010 ob 20:57

Film je zelo slabši od prvega dela...nobenega konkretnega zapleta, razvlečena zgodba, občasno spominja že na ceneno ameriško komedijo! zmanjkalo jim je idej in se film niti najmanj ne more primerjati s serijami ki so bile TOP! Ocena filma na IMDB 3,5 je realna! Škoda..

— :)
9.6. 2010 ob 11:49 zvezdica

Film sem si ogledala včeraj in moram priznati, da sem izjemno razočarana. Film je imel za iztočnico 4 dobre ponujene probleme (Samantha s težavami v meni, Carrie z dolgočasno zakonsko zvezo, Charlotte z vzgojo otrok in Miranda s poklicnimi težavami), katerih bi se glavne junakinje lahko vsaka na svoj način lotile reševati. Skratka, možnost, da se zgodba dobro razvije, zanimivo zaplete in na koncu tudi razplete. Ampak za to sta potrebna dober scenarist in dober režiser. Tega pa na žalost ni bilo niti za vzorec. Vse skupaj razvodeni v kičasto gejevsko poroko in nek izlet na bližnji vzhod, kjer se problematika glavnih junakinj ujame le v medsebojne občasne pogovore (o nečem je pač v filmu potrebno govoriti!), in to je vse. Ko pridejo nazaj, se naenkrat vsi problemi rešijo sami od sebe. Moški liki so na veliko žalost le za okras (pa še to slab!) in nič drugega. Nobene vsebine nimajo. Še Mr.Big, ki je v nadaljevanki bil pojem nekega idealnega in željnega moškega, tu izpade kot ena povožena šleva brez karakterja. Dve uri in pol ponudita torej le dva ali tri Samanthine štose in to je za film manj kot premalo. Škoda, da so fenomenalni nadaljevanki uničili renome s tako slabima filmoma.

— vikica
9.6. 2010 ob 16:14

IMDB OCENA: 3,7 hahah. Če mi kdo plača (vsaj 100€) grem gledat to sranje. Potrata denarja, časa, skratka dve uri življenja vržeš čez okno... Ne vem ker neumne kure to gledajo

— Thestroj
9.6. 2010 ob 16:45

noter spolh ne igra miley cyrus ampak če bi igrala bi dilo še boljše

— tzzzzzzzzzzzzz
9.6. 2010 ob 20:54

men osebno je bil film konc hud, pa prvega dela al pa episod sploh gledala nism tko da si bom zdj se prvi del pogledala :)

— sarah
9.6. 2010 ob 23:37

Film je reeeees full dobr. itq se spet lahko samanti najbl nasmeješ :D vreden je ogleda !!

— honey
12.6. 2010 ob 11:38

Ocena filma: Odlično Sem ljubiteljica filmov z žensko tematiko in ker se mi zdi, da Samantho, Carrie, Mirando in Charlotte že zelo dobro poznam, sem v filmu naravnost uživala. Všeč mi je, da se film ni odvijal samo v New Yorku, kot vedno, ampak je ta menjava lokacije oz. spoznavanje druge kulture skozi oči 4 dobro znanih prijateljic zelo ugodno vplivala na razplet filma. Dvojka mi je celo bolj všeč kot prvi del. Definitivno priporočam ogled.

— Aca
13.6. 2010 ob 13:47

@JS
ja res je vroče v kinodvoranah zadnje čase, zrak je ta bruhnt, očitno ni nobenea prezračevanja več, grem pa že rajš v kateri drugi kinoceter kjer se vsaj dihat da

— miki
14.6. 2010 ob 17:06

Izjemno butast film za vedno bolj butasto publiko, iz leta v leto gre navzdol.

— mouse
16.6. 2010 ob 13:32

ful rada bi vidla film....

— lili=)
17.6. 2010 ob 12:49

jah to pa koooomiiii čaaakkkaaaamm .. mi gremo kons šol. leta .. skp to gLedat mislm da bo zakon..=P

— hana
18.6. 2010 ob 0:33

Meni se je zdel film dokaj fajn - za sprostitev in za nasmejat. Edino razočaranje je bila kot že omenjeno vročina v dvorani + hrupna mularija + stare kokice in cola brez mehurčkov. Dovolj, da ne vstopim več v te kinematografe!

— disp
19.6. 2010 ob 11:33

Jaz menim, da je film ekstremno PLEHEK, ogled pa priporočam ljudem z IQ pod 100.

(V pvem filmu so bile vsaj čudovite kreacije.)

— Dior.
20.6. 2010 ob 11:39 zvezdica

Meni je bil film zelo všeč. Zelo komičen, vendar realen. Dobro predstavi konzervativnost bližnjega vzhoda, beden položaj žensk v tem svetu, dobra podpora porokam istospolno usmerjenih, dobra predstavitev, kako se premalokrat upamo živeti, tako kot čutimo in želimo in da se največkrat zaradi družbenih pritiskov ne upamo živeti.

— Aleksina
20.6. 2010 ob 17:39

Komentar Vikice po vse! Bravo, cel point filma zajet v parih vrsticah! To je to

— Kokošanel
20.6. 2010 ob 17:53

Nekaterim še vedno očitno ni jasen ta film in mislim,da tisti ki niste spremljali že po televiziji tega nimate pojma za kaj gre in osebno grem rajši tole gledat kot pa nekakšno butasto ameriško akcijo kjer prevladujejo mafijci,pištole in veliko nasilja. Ta film je za pogledat in ne vidim nič slabega v tem,če prikažejo nekaj v čemer ženske zanjo uživat:p:))

— Sunny girl
22.6. 2010 ob 17:30

film je fajn čuj

— a
22.6. 2010 ob 21:21

dobr je biu film dobr, tisti k neki šinfate mate sm neki ene predsodke, pa ste šli al že nastrojeni gledat al pa z neki velikanskimi pričakovanji, čist kul je za pogledat, tisti k vm ne dopade pejte pa raj šreka gledat in to sinhroniziranga ;)

— dave
24.6. 2010 ob 14:20

film je ful seksiiiiiiii ,komaj čakam da ga gledam in v njemu nastopajo štri prijate lice , otroci...

— V
24.6. 2010 ob 20:28

dave pejd ti rajš banana njam sihnro gledat boš več odnesu kot od tega kupčka kakca

— Škero
25.6. 2010 ob 20:53

Gledala sem serijo,1.del in sedaj tudi 2.del.
2.del me je pustil najbolj hladno. in nisem mogla verjet, da sem se na trenutke dolgočasila in komaj čakala, da mine.
Sem generacija teh žensk in si res ne morem predstavljati življenja na način, kot ga je film pokazal-povsem nerealno in pravljično, čeprav so na začetku dobra izhodišča..pa niso niti najmanj izkoriščena.
Serija, ki jo trenutno ponavljajo na tv Pika je mnogo boljša - ima vsebino in pomen!

— Tadeja
26.6. 2010 ob 22:01

Super film za sprostitev in pomiritev živcev, lepa dekleta, ki zažarijo še bolje na Bližnjem vzhodu!
Kim Cattrall (Samantha Jones) je najboljša in tudi ta vloga ji je pisana na kožo!!!

Negativci, napačen film ste si ogledali!!!!

— stauffi
1.7. 2010 ob 13:16

Brez idej. Brezvezen film.

— goga
1.7. 2010 ob 20:31

Prvi del filma je bil super. Res je zažigal ni da ni. Vsi so si ga ogledali, še tipi s svojimi damami. Pri dvojki si v kinu vidu najstnice k so itak use navdušene, nekaj študentk sm pa ke kkšna s svojmu tipam. Če bi drugi del bil bolj šokanten bi bil bolši. No pa vseeno, svaka čast.=) Ni pa čudno da tretjega dela ne bo, ker ni kešam ker so od drugega dela prodal tolk mal vstopnic.

— tesa
3.7. 2010 ob 14:33

Sem gledala in moram reči, da sem glede na celotno promocijo filma pričakovala veliko več. Vsebina je plehka, brez pravih zapletov. Seveda, pa moram pohvaliti garderobo! To pač ne bi bil Seks v mestu, če ne bi bil celoten film ekskluzivna modna revija, ki jo lahko spremljate iz prve vrste.

Vsem modnim navdušenkam film priporočam, sicer pa se ga raje izognite in preživite večer v kinu raje v družbi Iron mana 2 ali Shreka!!!

xo xo xo,
foreveryoung

— foreveryoung
12.7. 2010 ob 0:40

film je SVETOVEN ! priporočen ogled ;)

— koshawa
15.7. 2010 ob 14:05

Moda je svetovna in posnetki puscave.Jaz nisem mela nobenih pricakovanj za film in sem bila navdusena, ker te sprosti in kr so zenske mele normalne probleme, tip,ki gleda non stop Tv, menopavza, nesprejemanje pametnih zensk na poslovnem podrocju...no ni blo tok kul ko nadaljevanka se pa full zrelaksiras pa ohladis kar apse zdaj polet

— Karolina
15.7. 2010 ob 16:52

@Thestroj joj kaki debil si ti! Butec in butec ma oceno 3.2 pa je vseeno dober film! film ni odvisen od ocene ampak od dogajanju!

— tenson
15.7. 2010 ob 20:51

Film je zakon, fulll se nasmejis!!!Priporocam za odklop!

— Kat
15.7. 2010 ob 21:17

Glede na komentarje... JA, GREM GLEDAT!
Ampak najjaci komentar pa je: ...tisti k vm ne dopade pejte pa raj šreka gledat in to sinhroniziranga ;).. hehehehe

— Vroce za znoret
30.7. 2010 ob 14:32

men je biu kr ušeč:)

— lechy
4.8. 2010 ob 10:28

film sem šla gledat z velikim pričakovanjem, saj me je 1. del navdušil. Na žalost pri drugem delu ni bilo tako. Ena sama velika modna revija, sicer pa nič posebnega. Še vedno pa rada pogledam ponovitve nadaljevanke.

— Miška
4.8. 2010 ob 10:56

ja ona igra ful mau ampak dobr ;) haha dobr film

— miley
5.8. 2010 ob 16:51

vav ta film si morte res ogledat

— kukica
15.8. 2010 ob 14:25

svetovni fiilm!!!!!

— lunaa
22.9. 2010 ob 18:11

kaj mi lahko nekdo pove če res v tem fimu igra naša slovenka-manikenka nuša šenk???

— maja*
31.12. 2010 ob 19:35

rada bi vidla filmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!

— mačkica
29.1. 2013 ob 17:49

najači film smeh od filma

— sara

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.