Kolosej
Film distribucije Fivia

Šefova hčerka

My Boss's Daughter
komedija, romantični
Nekaterih stvari pač ne narediš!
Na sporedu od: 15.1.2004, Kolosej Ljubljana
1h 26min / 86min
Leto: 2003
Država: ZDA
Scenarij: David Dorfman
Režija: David Zucker
Komedijo ŠEFOVA HČERKA je režiral David Zucker, znan po filmih, kot so Film, da te kap 3, Gola pištola, Strogo zaupno, Ali je pilot v letalu?. Glavni junak, ki ga igra Ashton Kutcher, se zaljubi v šefovo hčerko, hkrati pa je varuška za šefovo hišo.

Kratka vsebina

Le še eno je huje od peklenskega šefa - da se zaljubiš v njegovo peklensko privlačno hčerko. Mladi Tom Stansfield (Ashton Kutcher) ima eno oko na napredovanju pri pasjem šefu Jacku Taylorju (Terence Stamp), drugo pa na njegovi izredno privlačni hčerki Lisi (Tara Reid). Ponudbo, da pazi šefovo vilo, pograbi z obema rokama. Tako se bo prikupil šefu in morda osvojil Lisino srce, njegovo veselje in ponos. A Tom je delal račun brez krčmarja. Sprva miren večer se sprevrže v zmedo. Nezaželeni gosti spremenijo hišo v norišnico. Tomu grozi, da bo izgubil pamet in službo ter morda celo dekle svojih sanj.

Komedijo ŠEFOVA HČERKA je režiral David Zucker (Film, da te kap 3, Gola pištola, Strogo zaupno, Ali je pilot v letalu?), scenarij pa je napisal David Dorfman. Izvršni producenti so bili Paddy Cullen, Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Andrew Rona in Brad Weston, producenta sta bila Gil Netter in John Jacobs. Koproducent je bil Ashton Kutcher (Teksaški rangerji, Stari, kje je moj avto, Rop stoletja, Prva ljubezen, Pravkar poročena), ki v filmu tudi igra. Poleg njega nastopajo Tara Reid (Urbana legenda, Veliki Lebowski, Ameriška pita 1 in 2, Just Visiting), Terence Stamp (Randevu, Rdeči planet, Hladnokrvnež, Priscilla, kraljica puščave, Bowfinger), Michael Madsen (Ubila bom Billa 1, Marginalci) in mnogi drugi.

Igralci

Ashton Kutcher (Tom Stansfield) postaja eden izmed najbolj nadarjenih hollywoodskih igralcev. Nastopal je na velikem platnu in televiziji. Nazadnje smo ga videli v uspešni romantični komediji Pravkar poročena z Brittany Murphy. Njegov naslednji film se imenuje Metuljev učinek, ki je napovedan za mesec februar.

Kutcher je zaslovel z likom Michaela Kelsa v priljubljeni humoristični seriji Nora sedemdeseta, ki pripoveduje o skupini najstniških prijateljev v 70-ih letih prejšnjega stoletja. Je soavtor, producent in voditelj MTV-je oddaje Punk'd, v kateri vleče za nos slavne osebnosti. V njegovi filmografiji so med drugim Teksaški rangerji, Stari, kje je moj avto, Rop stoletja in Prva ljubezen.

Odraščal je v Homesteadu, Iowa, mestu s 100 prebivalci. S starši, starejšo sestro in bratom dvojčkom je živel na kmetiji. Da bi si plačal šolanje za inženirja biokemije na iowski univerzi, je delal kot pometač v bližnji tovarni. Ko ga je odkril lovec na talente, se je preselil v New York in se posvetil igralski karieri.

Tara Reid (Lisa Stansfield) je zaslovela z uspešnico Ameriška pita 1 in 2 in postala ena najbolj obetavnih mladih filmskih zvezdnic. Debitirala je pri 15 letih v Larry Cohenovem Return to Salem's Lot. Sledila sta mu Urbane legende in Veliki Lebowski bratov Coen. S Sarah Michelle Gellar sta bili soigralki v Podlih igrah, z Billyjem Zanom v I woke Up Early The Day I Died, zaigrala pa je tudi v neodvisnem Girl. Po veliki uspešnici Ameriška pita je sprejela vloge v Body Shots, Around the Fire, Dr. T in ženske in komediji Just Visiting.

Za televizijo je igrala v Days of Our Lives, California Dreams, Saved by The Bell in MTV-jevem Like We Care. Na odrskih deskah si je brusila talent v Mali prodajalni groze, Briljantini in Vanities.

Terence Stamp (Jack Taylor) je na velikem platnu debitiral leta 1962 z vlogo v filmu Billy Budd Petra Ustinova, ki mu je prinesla nominacijo za oskarja za stransko vlogo in pozornost svetovne javnosti. Temu uspehu je sledilo sodelovanje z nekaterimi najbolj cenjenimi filmskimi ustvarjalci. Igral je v The Collector Williama Wylerja, Modesty Blaise Josepha Loseyja, Far from the Madding Crowd Johna Schlesingerja in Poor Cow Kena Loacha. Nato se je preselil v Italijo, kjer je več let živel in igral v enem od treh delov Spirits Of the Dead Federica Fellinija in filmu Theorem Piera Paola.

Pozneje je igral v filmih The Mind Of Mr. Soames, Superman in Superman II, Meeting With Remarkable Men, The Hit, Sicilijanec, Wall Street, Prince Of Shadows, Link, Legal Eagles, Alien Nation, Priscilla, kraljica puščave, Bowfinger, Hladnokrvnež, Vojna zvezd: Grozeča prikazen, Randevu, Rdeči planet in Revelation. Kmalu ga bomo videli v Disneyjevi komediji Palača strahov.

Terence Stamp ni le igralec, ampak tudi priznan in uspešen pisec. Doslej je napisal in izdal tri memoare (Stamp Album, Coming Attraction in Double Feature), roman in kuharsko knjigo za tiste, ki so alergični na gluten in mleko.

Režiser

David Zucker se je gledalcem priljubil z uspešnicami Ali je pilot v letalu?, Strogo zaupno in filmsko serijo Gola pištola ter uveljavil podžanr komedij, ki parodirajo prizore iz drugih filmov. Za filme je pisal scenarije, jih režiral in tudi produciral.

Po diplomi na univerzi v Wisconsinu so David Zucker, brat Jerry in njun prijatelj iz šole Jim Abrahams najeli skladiščne prostore v mestni knjigarni in ustanovili komično gledališče Kentucky Fried Theater. Lotili so se multimedijskih predstav, ki so združevale improvizacijo in posnete skeče. Leta 1972 so se preselili v Los Angeles in odprli nov Kentucky Fried Theater. Kritiki so jih oboževali, pridobili pa so velik krog oboževalcev. V petih letih si je njihove predstave ogledalo več kot 150.000 gledalcev in Kentucky Fried Theater je postalo eno najuspešnejših malih gledališč v zgodovini Los Angelesa. Leta 1977 je t. i. trio ZAZ izdal prvi film z naslovom Kentucky Fried Movie. Leta 1980 mu je sledila parodija na filme katastrofe Ali je pilot v letalu? in postala velika uspešnica. Trio ZAZ je posnel več uspešnih filmov in televizijskih serij, med drugim nanizanko Police Squad ter komediji Strogo zaupno in Kdo mi ubije ženo, eno največjih uspešnic leta 1986.

Zucker se je podal na samostojno pot in ustvaril filmsko serijo Gola pištola, po zgledu televizijske serije Police Squad, Leslie Nielsen pa je igral lik Franka Drebina. Komedije z obilico odštekanih skečev so prinesle nesluten dobiček. Leta 1995 je kot koproducent sodeloval pri Sprehodu v oblakih, dve leti pozneje pa pri High School High.

Nazadnje je Zucker produciral Telefonsko govorilnico Joela Schumacherja s Colinom Farrelom in Kieferjem Sutherlandom v glavnih vlogah ter komedijo Film, da te kap 3. Režiral bo tudi nadaljevanje.

Komentarji

3.8. 2005 ob 15:00

film je kar v redu. za pogledat.

— neznannec
14.2. 2010 ob 13:52

ja film je cool

— ....boringgg.......

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.