Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Sedmi sin

domišljijska družinska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 25.12.2014, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2014
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Charles Leavitt, Steven Knight in Max Borenstein po knjigi Josepha Delaneya
Režija: Sergei Bodrov
Fantazijski spektakel, posnet po knjižni uspešnici, prikazuje neizbežno srečanje s prerokovano usodo, ki doleti preprostega podeželskega mladeniča Thomasa. Ker je sedmi sin sedmega sina, ga v uk vzame ostareli bojevnik Gregory, toda njuna naloga je vse prej kot lahka, saj se morata boriti proti neizmerno močnim silam teme. Ko se grozljive legende in nočne more začnejo uresničevati in deželo preplavijo ostudne pošasti, postanejo njun pogum, odločnost in iznajdljivost edina obramba človeštva pred popolnim uničenjem.

Vstopite v čarobni čas, prežet z legendami in magijo, v katerem se nenehno odvija boj med dobrim in zlim – med svetom ljudi in svetom čarovnic.

Ko izgubi svojega zadnjega vajenca, se bojevnik mističnega reda plemenitih vitezov odpravi na iskanje prerokovanega junaka – zadnjega sedmega sina sedmega sina, rojenega z neverjetnimi močmi. Nepričakovani mladi heroj se je v trenutku primoran soočiti z zlom in sprejeti svojo usodo. Loči se od mirnega podeželskega življenja in se s svojim izkušenim mentorjem poda na drzno reševanje človeštva. Njun cilj je uničenje temne kraljice in njene vojske nadnaravnih morilcev, preden slednja ovije kraljestvo v večno temo.

Komentarji

30.12. 2014 ob 11:26

a je tud v 3D.

— 2014
30.12. 2014 ob 11:56

Grem gledat dons, pa da vidmo

— edis
7.1. 2015 ob 11:23

Pozdravljeni,

zanima me samo nekaj, včeraj sem si ogledal ta film je OK tak oda glede vsebino ne bom nič rekel, se ga splača gledat je pustolovske narave...
Ni mi pa čisto jasno, zgoraj piše da film traja 120 minut oz 2 uri... Gledat sem ga začel 18.55, končal se je okol 20.25, če prav pogledam film ne traja 2 uri,ali sem šel pač prehitro vn???

Lep pozdrav,
D

— Don
9.1. 2015 ob 22:47

pise 102 minuti.

— 102
23.1. 2015 ob 1:03

Po princu z Narnije, smo v Sloveniji kar dolgo čakali, da se je Ben Barnes znova vrnil na naša platna. A se je. Žal ne v najboljši igralski formi, niti ne v najboljši družbi. Kot smo bili veseli, ko je Hugh Grant po tridesetih letih (nazadnje smo ga videli dobro igrati v nanizanki "Dokler se ne snideva spet") končno snel masko in v "Atlasu oblakov" pokazal izjemno igro, tako smo vedno znova razočarani, ko je Jeff Bridges ... še vedno ... Jeff Bridges. Vedno. Za zmeraj. Njegova čeljust bo vedno štrlela preveč naprej in VEDNO bo želel igrati vloge, v katerih naj bi izgledal najbolj pameten (prav pred kratkim smo ga videli v filmih R.I.P.D. ter "Varuh spominov", kjer je igral ENAKO, kot v pričujočem filmu). Tudi sam spektakel ima zelo predvidljiv potek zgodbe; domnevam, da jih snemajo bolj zaradi dobička - določeno število filmov pač mora biti domišljiskih, da pritegnejo tudi gledalce, ki jih tovrtstna zvrst zanima, sicer bi v Hollywoodskem proračunu zazevala prevelika luknja.
Manjkala je zanimivost: ZAKAJ so zlobni karakterji zlobni? Preobrat: je morda zlobni pravzaprav DOBER? Se lahko spreobrne? Nič, prav nič od tega ni bilo v filmu: čisto navadna, preračunljiva, hollywodska, sladikava, ... brozga. Nič ne obsojam, nekaterim je to všeč. Zakaj pa ne? Je le nova zgodba. Kdor pa išče kaj INOVATIVNEGA, bo tokrat razočaran.

— jesse45613

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.