Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Še enkrat 17

komedija
Kdo pravi, da si samo enkrat mlad?
Podnapisi
Na sporedu od: 30.4.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
30.4.2009, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jason Filardi
Režija: Burr Steers
37-letnemu Miku življenje ne teče tako, kot si je predstavljal v mladosti, saj se je po ločitvi moral preseliti k najboljšemu prijatelju, njegova kariera pa je zašla v slepo ulico. Toda nepremišljena želja, da bi se vrnil v najstniška leta, se mu po spletu magičnih dogodkov uresniči in 17-letni Mike se znova znajde v gimnaziji. Tam spozna nekaj pomembnih življenjskih lekcij o sebi, svojih otrocih in bivši ženi, toda pot nazaj in poprava napak se izkažeta za vse prej kot lahki nalogi.

Sinopsis

Kaj bi storili, če bi vam življenje dalo še eno priložnost?

Letnik 1989: Mike O’Donnell (Zac Efron) blesti na košarkaškem igrišču, ko na tribunah opreza agent na talente. Čaka ga svetla prihodnost. Vendar pa se odpove športni karieri in se posveti družinskemu življenju s punco Scarlet in otrokom, ki ga pričakujeta.

Skoraj 20 let pozneje so Mikova (Matthew Perry) zlata leta nedvomno mimo. Zakon s Scarlet (Leslie Mann) je razpadel, ni napredoval v službi, najstniška otroka ga imata za zgubo in na koncu mora živeti s svojim srednješolskim priflarskim najboljšim prijateljem Nedom (Thomas Lennon), ki je postal milijonar.

Toda Mike dobi še eno priložnost, ko se po čudežu spet znajde v svojem sedemnajstem letu. Čeprav  je Mike videti kot 17-letni najstnik, je njegov tridesetletniški pogled na življenje v letniku 2009 totalno mimo.

Ko skuša Mike podoživeti svoja najboljša leta, mu grozi, da bo izgubil najboljše, kar se mu je zgodilo v življenju.

New Line Cinema predstavlja produkcijo Offspring Entertainmenta "17 Again" z Zacom Efronom, Leslie Mann, Thomasom Lennonom, Michelle Trachtenberg, Sterlingom Knightom, Meloro Hardin in Matthewjem Perryjem v glavnih vlogah.

Film je režiral Burr Steers po scenariju Jasona Filardija. Producenta sta Adam Shankman in Jennifer Gibgot.  Toby Emmerich, Mark Kaufman, Keith Goldberg in Jason Barrett so izvršni producenti, Dara Weintraub pa je sodelovala kot koproducentka.

Umetniško ekipo so vodili direktor fotografije Tim Suhrstedt, scenarist Garreth Stover, montažer Padraic McKinley in kostumografinja Pamela Withers Chilton.  Skladatelj in dirigent je bil Rolfe Kent, glasbeni urednik pa Buck Damon.

"17 Again" je v distribuciji Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Entertainment Company.

O produkciji

Druga priložnost

Pri 17-ih je Mike O’Donnell mlad, zaljubljen in prepričan, da pozna vse odgovore. Težava je, da žal ne pozna vseh vprašanj. In dolga leta pozneje si želi, da bi lahko znova popravljal test. A kot pravi stara modrost: pazi, česa si želiš.

Zac Efron meni, da vsi kdaj sanjarimo o tem, da bi lahko znova podoživeli določeno obdobje, ravnali drugače in morda spremenili tok svojega življenja, zdaj ko vemo, kako je prejšnja odločitev vplivala na naše življenje.

Po mnenju scenarista Jasona Filarda ima ideja, da bi se odrasel vrnil v srednjo šolo, veliko komičnega potenciala. Znanje je vendar moč, torej bi znal sebi v prid obrniti učitelje, sošolce, šport ... Dejansko sanjska priložnost. Morda pa vendarle ni tako.

V filmu Še enkrat 17 vidimo najprej Efrona kot Mika O'Donnella, 17-letnika v zadnjem letniku srednje šole, ki leta 1989 živi sanjsko življenje. Je čeden, priljubljen in junak svojega košarkaškega moštva ter tik pred tekmo, ki bo zapečatila njegovo prihodnost. A ravno v tistem trenutku mu njegovo dekle Scarlet pove, da je noseča in Mike sprejme ključno odločitev - odpove se košarki in zagotovljeni štipendiji ter se odloči poročiti s Scarlet. Skoraj 20 let pozneje pa Mikovo nekoč svetlo prihodnost zasenči služba, kjer ne dobi napredovanja, razpadel zakon in najstniška otroka, ki ju komaj pozna. Mike, ki se zdaj predaja samopomilovanju, si seveda ne more pomagati, da ne bi pomislil: 'Kaj pa če ...'

Toda izkaže se, da je Mikovo življenje še vedno čudovito. Po na videz naključnem srečanju s skrivnostnim hišnikom (Brian Doyle Murray), ki nekako točno ve, kako se počuti, dobi Mike čudežno darilo. Ko se naslednjič pogleda v ogledalo, ugotovi, da se je spremenil nazaj v 17-letnika, vsaj na zunaj. V sebi je še vedno star 37 let in se spomni, kdo je, kje živi in kakšna je resnica. Kmalu ga prevzameta veselje in optimizem, saj se zave, da mu je dana še ena priložnost v življenju, ki jo je nekoč zavrgel.

Čeprav je vrnitev v najstniško dobo vsekakor vznemirljiva, pa skriva tudi temne plati. Mikova žena bi mu zdaj lahko bila mama. Ker je njegov zakon pred tem razpadel, se Mike preseli k dolgoletnemu prijatelju Nedu Goldu, ki je bil v srednji šoli Mikov varovanec in računalniški piflar. Ned je odrasel v tehno-čarovnika, zaljubljenega v domišljijski svet filmskih uspešnic in stripov. Mike ga prepriča, naj ga kot njegov oče vpiše na staro srednjo šolo, ki jo obiskujeta tudi njegova otroka. Tam pa spozna, da so se časi spremenili in da vladajo med najstniki danes drugačna moda in pravila kot nekoč.

Kmalu ugotovi, da prej sploh ni poznal življenja svojih otrok. Sin Alex je tarča posmeha in neokusnih domislic nasilneža, s katerim se je zapletla hčerka Maggie, zato ju kot novi frajer vzame pod svoje okrilje, kar pa pripelje do novih zapletov.

O igralcih

Zac Efron (Mike O’Donnell) sodi med hollywoodske vsestranske talente z izjemnim seznamom dosežkov, tako iz filmske kot televizijske industrije.

Efron je začel z režiserjem Adamom Shankmanom v vlogi priljubljenega Linka Larkina v uspešnici leta 2007, muzikalu  Lak za lase. Z zvezdniško zasedbo si je zanj delil nagrado kritikov za najboljšo skupino leta, nagrado hollywoodskega festivala 2007, nagrajen pa je bil tudi z nagrado igralskega ceha. Osvojil je tudi MTV-jevsk nagrado za najboljšo prelomno vlogo.

Efron je ob Benu Chaplinu in Claire Danes zaigral v Linklaterjevi priredbi romana o polnoletnosti Roberta Kaplowa Me and Orson Welles. Efron je predstavil lik srednješolskega dijaka, ki ga v še neodprtem gledališču Mercury opazi Orson Welles.  Film je ob premieri na festivalu v Torontu leta 2008 požel odobravanje kritikov.

Pred kratkim je igral v High School Musicalu 3 : Zadnji letnik, ki je postavil rekord najbolj dobičkonosnega premiernega konca tedna.  Efron je igral v vlogi kapitana košarkaškega moštva Troya Boltona, , ki ima korenine v z emmyjem nagrajenem High School Musicalu.

Efron je prvič pritegnil pozornost leta 2006 v prvem delu High School Musicala, za katerega je dobil nagrado teen choice za vzpenjajočo se zvezdo. Vlogi Troyja Boltona se je vrnil v High School Musicalom 2, ki je s 17,5 milijona gledalcev podrl rekord v televizijski gledanosti.

Efron je za televizijo nastopil še v vlogi v WB-jevski nadaljevanki "Summerland" ter z gostujočimi vlogami v "Urgenci", "The Guardian", "CSI: Miami" in "NCIS."

Na odru je igral v muzikalu "Gypsy", ter v postavitvah "Petra Pana", "Mame", "Little Shop of Horrors" in "The Music Man".

Matthew Perry (odrasli Mike O’Donnell) je verjetno najbolj znan po svoji za emmyja nominirani vlogi Chandlerja Binga v dolgoletni NBC-jevi nanizanki "Prijatelji". Prav tako je blestel v številnih priznanih vlogah v filmu in na televiziji.

Perry je nazadnje posnel pilota za prihajajočo nadaljevanko z naslovom "The End of Steve", kjer igra v naslovni vlogi vase zagledanega lokalnega voditelja pogovorne oddaje, ki se mora nerad odkupiti za svoje napake. Perry je pomagal tudi pri pisanju scenarija Petru Tolanu in sodeluje kot izvršni koproducent projekta.

Štirikratni nominiranec za emmyja si je prislužil zadnjo nominacijo za izjemno glavno moško vlogo v miniseriji ali filmu za svojo naslovno vlogo v po resničnih dogodkih posnetem TNT-jevem televizijskem filmu The Ron Clark Story leta 2006.  Prav tako si je prislužil nominaciji za zlati globus in nagrado igralskega ceha (SAG) za svoj portret predanega učitelja, ki je zapustil domačo Severno Karolino, da bi učil v eni najhujših šol v New Yorku, za katerega je bil nagrajen z nagrado za Disneyjevega učitelja leta 2002.

Perry se je leta 2006 vrnil k nadaljevankam z vlogo v NBC-jevi drami Aarona Sorkina "Studio 60 on the Sunset Strip", ki je bila napisana prav zanj. S Sorkinom je sodeloval že z vlogo Joeja Quincyja v nadaljevanki "Zahodno krilo", s katero si je prislužil nominacijo za izjemnega gostujočega igralca v dramski nadaljevanki leta 2003 in 2004.

Perryjeva prva nominacija za emmyja je prišla leta 2002 za njegovo slovečo vlogo v "Prijateljih".

Na velikem platnu pa je nazadnje sprejel vlogo v neodvisnem filmu Birds of America, ki so ga premierno prikazali leta 2008 na Sundance Film Festivalu.  Režijska uspešnica Craiga Lucasa se lahko pohvali z zvezdami, kod so Hilary Swank, Lauren Graham, Ben Foster in Ginnifer Goodwin.  Perry je leto pred tem sprejel vlogo v neodvisnem filmu Numb režiserja Harrisa Goldberga, v katerem igrajo tudi Mary Steenburgen, Kevin Pollak in Lynn Collins.  Perry je bil pri filmu, ki je imel primero na Tribeca Film Festivalu leta 2007, tudi izvršni producent.

Pred tem je ob Bruceu Willisu zaigral v komični uspešnici Morilec mehkega srca, ki mu je sledilo nadaljevanje. Med drugim pa je igral tudi v filmih Poziv za Saro ob Elizabeth Hurley, Trije za tango z Neve Campbell, Dylanom McDermottom in Oliverjem Plattom, Skoraj heroji s Chrisom Farleyjem in Eugenom Levyjem, Na vrat na nos Andyja Tennanta ob Salmi Hayek ter A Night in the Life of Jimmy Reardon z Riverjem Phoenixom, ki je bil tudi Perryjev prvenec.

Perry je maja leta 2003 uresničil svoje dolgoletne sanje s prvim odrskim nastopom na Londonskem West Endu v Sexual Perversity in Chicago Davida Mameta z Minnie Driver, Hankom Azarijo in Kelly Reilly.  Igra je podrla rekord z najvišjim prihodkom na West Endu.

Za kamero pa se je kot režiser prvič preizkusil leta 2004 z delom nanizanke "Mladi zdravniki". Perry je v njej gostoval tudi kot fant, ki želi očetu darovati ledvico. Očeta je igral njegov pravi oče, igralec John Bennett Perry.

Perry se je rodil v Williamstownu v Massachusettsu, odraščal pa je v kanadski Ottawi. Pri petnajstih se je preselil k očetu v Los Angeles. Nastopil je v več srednješolskih gledaliških igrah in je bil tudi uspešen tenisač, saj je dosegel celo 17. mesto na državni mladinski lestvici ter tretje v dvojicah.

Julija 2005 se je vrnil k športu kot voditelj podelitve nagrad ESPY, ki je tisto leto dosegla najvišjo gledanost v zgodovini podelitve. Perry je tudi dolgoletni privrženec sklada Lili Claire in gostitelj njihove vsakoletne prireditve za zbiranje sredstev za otroke z Williamsovim sindromom in drugimi nevrogenetskimi okvarami.

Leslie Mann (Scarlet) igra v prihajajočem filmu Funny People Judda Apatowa ob Adamu Sandlerju in Sethu Rogenu. Premiera filma je napovedana za 31. julij 2009. Mannova bo letošnje poletje igrala tudi v družinskem filmu Shorts Roberta Rodrigueza, kjer se bo pridružila zasedbi Jamesa Spaderja, Jona Cryerja in Williama H. Macyja.

V začetku leta pa je igrala ob Jimu Carreyju in Ewanu McGregorju v I Love You Phillip Morris. Film, posnet po resnični zgodbi,  je bil premierno prikazan na Sundance Film Festivalu 2009.

eta 2007 je Mannova zaigrala v priznani uspešnici Judda Apatowa Napumpana ob Sethu Rogenu in Paulu Ruddu. Vloga ji je prinesla odlične kritike, film pa je po svetu zaslužil kar 300 milijonov dolarjev in je bil izbran za najljubšo komedijo revije People.

Mannova je med drugimi igrala tudi v  Drillbit Taylor, The 40-Year-Old Virgin, Big Daddy, The Cable Guy, Stealing Harvard, Orange County, Timecode, George of the Jungle in She’s the One.

Thomas Lennon (Ned Gold) je scenarist in komik iz Oak Parka v Illinoisu. Na Newyorški univerzi je obiskoval Tisch School of the Arts, kjer je bil soustanovitelj vplivne komične skupine The State.  Njihove skeče so tri leta predvajali na MTV-ju, bili pa so tudi nominirani za najboljšo komično nanizanko.

Lennon je kot igralec sodeloval pri številnih filmih, vključno z Le Divorce, Heights, Conversations with Other Women in Memento.  Njegov naslednji film bo komedija I Love You, Man.

Kot scenarist je sodeloval pri televizijskih nanizankah in nadaljevankah "The State", "Reno 911!", "Viva Variety" in "Strangers with Candy."  Je tudi avtor štirih od petdesetih najboljših skečev vseh časov IFC-ja.

Skupaj z Robertom Benom Garantom sta napisala devet filmov, vključno z Noč v muzeju in njegovo nadaljevanje, Taksi, Reno 911!: Miami, Balls of Fury in Misija: Cucelj.

Lennon živi s svojo ženo igralko Jenny Robertson v Los Angelesu.

Michelle Trachtenberg (Maggie) bomo v prihodnje videli v komediji Young Americansw s Topherjem Graceom in Anno Faris. Prav tako igra ob Josephu Finnesu v neodvisni drami Against the Current, ki so jo premierno prikazali na Sundance Film Festivalu 2009.  Na malih ekranih pa jo lahko vidimo v vlogi Georgine Sparks priljubljene nadaljevanke "Gossip Girl".

Leta 2006 je Trachtenbergova sprejela vlogo v priznanem filmu režiserja Chada Lowa Beautiful Ohio, v katerem igra ob Williamu Hurtu in Riti Wilson. Med njene nedavne filme pa sodijo grozljivka Black Christmas z Oliverjem Hudsonom in Lacey Chabert, naslovna vloga v Ice Princess, neodvisna drama Gregga Arakija Mysterious Skin in mladinska komedija EuroTrip.

Trachtenbergova je znan obraz na malih zaslonih, kjer je lansko leto igrala v televizijski uspešnici The Circuit z Billom Campbellom.  Prav tako redno nastopa v nadaljevankah in nanizankah, med drugim je igrala v večkrat nagrajeni HBO-jevi nadaljevanki "Pod rušo", ki je postala kultna tudi pri nas. Morda pa jo najbolje poznamo po vlogi Dawn Summers v uspešnici "Buffy - Izganjalka vampirjev", za katero je bila tudi nagrajena z nagrado za mlade umetnike za najboljšo stransko vlogo v dramski nadaljevanki. Nominirana pa je bila tudi za daytime emmyja kot gostiteljica in naratorka Discoveryjevega dokumentarca "Truth or Scare."

Sterling Knight (Alex) je prvo večjo vlogo dobil prav v filmu Še enkrat 17.

Knight trenutno igra strastnega Chada Dylana Cooperja v novi Disneyjevi izvirni nadaljevanki "Sonny with a Chance", ki je dočakala premiero februarja. Med drugim pa je gostoval tudi v televizijskih nadaljevankah "The Closer", "Grey’s Anatomy" in "Hannah Montana." 

Knight, ki je iz Houstona, je nastopil tudi na odrskih deskah domače produkcije "Ob zlatem jezeru", "Lost in Yonkers", "Bye, Bye, Birdie" in "The Mad Adventures of Mr. Toad".

O filmskih ustvarjalcih

Burr Steers (režiser) se je kot režiser prvič preizkusil pri priznani komični drami Igby Goes Down leta 2002, kjer so bili v igralski postavi med drugim Kieran Culkin, Claire Danes, Jeff Goldblum in Susan Sarandon.  Steers je za film napisal tudi scenarij, za katerega je dobil tudi nominacijo Independent Spirit Award.

Steers je sodeloval pri pisanju scenarija tudi za romantično komedijo Kako se znebiti fanta v 10 dneh, ki je zaznamoval prvo skupno sodelovanje zvezdnikov Kate Hudson in Matthewja McConaugheyja. V prihodnje naj bi režiral romantično komedijo The Fiancé z Anne Hathaway.

Za male ekrane je režiral nekaj delov nadaljevank "Big Love", "The L Word" in "Weeds". 

Pred začetkom režijske kariere je bil Steers igralec. Med drugim je nastopil v neodvisnem filmu The Last Days of Disco in Šundu Quentina Tarantina.

Jason Filardi (scenarij) se je kot scenarist prvič preizkusil s komično uspešnico Frka v bajti, ki jo je režiral Adam Shankman, glavni vlogi pa sta sprejela Steve Martin in Queen Latifah. Komedija je bila med najbolj dobičkonosnimi leta 2003. Filardi je nato zamenjal prestavo, ko je napisal in kot izvršni producent sodeloval v po resničnih dogodkih posneti drami "Drum", ki se dogaja v Južni Afriki. Film pripoveduje o južnoafriškem novinarju Henryju Nxumalu, čigar raziskovalno novinarstvo je pripomoglo rojstvu gibanja proti apartheidu v 50-ih letih prejšnjega stoletja.

Trenutno pa Filardi znova, tokrat že tretjič, sodeluje s Shankmanom pri remaku klasične komedije Topper s Stevom Martinom v glavni vlogi.

Adam Shankman (producent) je vsestranski filmski ustvarjalec, ki se je uveljavil kot režiser, producent in koreograf. Nedavno je režiral družinsko komedijo Bedtime Stories z Adamom Sandlerjev in Keri Russell v glavnih vlogah, ki je bila premierno prikazana na božič leta 2008 in je prinesla več kot 192 milijonov dolarjev zaslužka.

Julija 2007 je Shankmanov Lak za lase, filmska priredba s tonyjem nagrajenega broadwayskega muzikala, doživel izjemne kritike in prinesel kar 202 milijonov dolarjev zaslužka ter tri nominacije za zlati globus, vključno za komedijo ali muzikal. V uspešnici so med drugim nastopili tudi zvezdniki, kot so John Travolta, Queen Latifah, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron in novinka Nikki Blonsky.

Shankman je kariero režiserja začel leta 2001 z režijskim prvencem Načrtovalka porok z Jennifer Lopez in Matthewjem McConaugheyem. Prihodnje leto je režiral romantično dramo A Walk to Remember z Mandy Moore in Shanom Westom.  Leta 2003 je sledila komedija Frka v bajti s Stevom Martinom in Queen Latifah v glavnih vlogah, ki je tri tedne vztrajala na prvem mestu in je prinesla 165 milijonov zaslužka. Leta 2005 je režiral akcijsko komedijo z Vinom Dieselom in družinsko komedijo Velika družina, veliko smeha 2 s Stevom Martinom in Bonnie Hunt.

Komentarji

12.3. 2009 ob 19:56

joo komaj čakam da pride film v kinu fuul bo dober!!!!!zac is amazing!

— zaccyefyfan
20.3. 2009 ob 15:24

ta film je naiibol.....morte gledat!!!....čaw

— haha
25.3. 2009 ob 0:00

Tole bo pa pomiie ful dobr...!<3zaaac.!

— Bibaa.!
27.3. 2009 ob 0:00

komi čakam film oj stavm da bo great

— jklkč
3.4. 2009 ob 17:01

to morm it lejat ker špila zac efron......jej.... kak je dori v totem filmu..

— sonček
7.4. 2009 ob 19:00

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...Zac Efron<3

— Lolii Booliii
11.4. 2009 ob 2:00

ta film more bit ress najjačiiiiiiiiiiii

— muahaha
13.4. 2009 ob 15:16

Meni je bil ta filem res,okej!

— Ana
14.4. 2009 ob 19:15

slab film

— gg
16.4. 2009 ob 2:00

oziroma nea morn

— vanesssa shit
16.4. 2009 ob 2:00


zac je sexy

— zac efron
16.4. 2009 ob 19:30

Zac efron je res najboljši pevec in igralec! Film lak za lase je odličen, kot tako tudi 17 again. Hair spray vrtijo že na HBO (za ogled). Že prvi dan, ko bo v koloseju na voljo film 17 again si ga bom šla poigledat!

— kolosejarka/zac efron
19.4. 2009 ob 15:03

kr dobr

— janez
26.4. 2009 ob 16:14

Komii cakam ta film! xD

— CandyOne
28.4. 2009 ob 14:21

Ta film bo res foL cooL.! Komi čakam da ga grem gLedaat.! Že tko obožujsm HSM tko da...wiiiu.!!!

p.s.:
folk! pejte to gledat res je najbolš.!=)

mejte se najlepš.!!

— srčica_maLa<33
28.4. 2009 ob 14:23

če ie biu gdaj kkšn tooook dobr film ga še nism vidla.
Zac <-<3333333333333333333333333

— cofka
28.4. 2009 ob 19:46

aa kdo ve kdaj bo premierA**??? ob keri ur misl*?? že vneprej tnx za odgovor**??

— ilovezac
29.4. 2009 ob 2:00

NI NAPISANA CENA KAR POMENI DA OBISKOVALCI TE STRANI NE VEDO KOLIO JE VSTOPNICA. PROSIM VAS DA OB FILMU NAPIŠETE CENO IN LAHKO STE MALO BOLJ PRIJAZNI IN CENO ŠE ZMANJAŠATAE ZAJ ZA ZABAVE V KINU JE POTREBNO PREVEČ PLAČATI HVALA

— LINA
30.4. 2009 ob 2:00

men je bil ful cool SAMO ZANIMA ME ALI BOSTA ZACK in VEENESA kdaj spet skupaj igrala

— pety
1.5. 2009 ob 2:00

hhh x) danes germ pogledat.

— wiii
1.5. 2009 ob 17:20

Resnično dober film, čeprav je že nešteto podobnih filmov. Všeč mi je to, ko pokaže resnično življenje današnjih najstnikov, kar je žalostno. Zac odlično prikaže kakšni "bedni frajerji" obstajajo na šolah. Čist pravilno ga je opisal s tremi primeri kakšna je ta oseba. hehehe. Priporočam film.

— Igor
2.5. 2009 ob 2:00

joj koh je ta film hud k nemorem se ga nagledai

— loli
2.5. 2009 ob 2:00

brb j kdaj bo v kinu

— lol
2.5. 2009 ob 2:00

Hay vsem , sem si danes ogledal film , moem rečt, da se bil pozitivno presenečen kako dober film , nisem kaj takšnega pričakoval. Zec je res dobro odigral.

Kaj pa se vstopnic tiče, pa se mi zdi katastrofa, karta v MB je stala pred tem 4.20 €, sedaj pride 4.30 €, pol pa se čudijo kinematografi zakaj ni več ljudi v kinu.
Vsak si že lahko film pridobi na nelegalen način , in se vsakemu smili toliko denarja, pol pa so kina prazna, ali ni bolj smotrno naredit karte recimo za 2 € in bi bila kina bolj polna in še več dobička, ker za 2 € bi si recimo vsak šo film pogledat , ker se mu ne bi zdelo dost, zdaj pa da bi dal nekdo skorajda 5€ za film , ki ga lahko dobi preko neta čez nekaj časa, pa raje spije pivo za ta denar. Res nevem kakšno imajo politiko.

— Tadej
2.5. 2009 ob 16:35

full dober filllmmm ♥!

— just-a-girl
2.5. 2009 ob 16:35

kaki je toti film .?? :P lepi kaj je tudi romantika .??'

— Karmen .P
3.5. 2009 ob 2:00

fuuul hud film pa še zac efron igra

— hgfhj
3.5. 2009 ob 2:00

super film, priporočam ogled!

— lala
4.5. 2009 ob 2:00

Tole bo po mojem čist hudo... sam filmček sm vidla pa se mi je utrgal...:) po moje bo noro...

— Pupch
4.5. 2009 ob 2:00

no kaj bo odgovor al nee .????

— fuck mee
4.5. 2009 ob 19:25

film je ful cool ga priporočam! in zacy o!!!!!

— smrklja
5.5. 2009 ob 2:00

Glavna ideja filma je zelo dobra.Igralska zasedba se je odlično odrezala.In film mi je bil všeč in simpatičen.Vendar pa me v tem filmu moti Zac Efron.Sama ga enostavno ne prenesem in ne vem zakaj.Toda moram priznati,da se je v tem filmu odrezal mnogo bolje kot v HIGH SCHOOL MUSICAL-u.Glavno idejo filma pa bi lahko tudi bolj dodelali.Vendar ta film priporočam vsem,ki si želijo smeha in romance.

— filmarka
7.5. 2009 ob 2:00

film je malce osladn in predvidljiv, ampak recimo da me je zabaval za dve urce, plus Zac E je zlo luštkan ;)

— zvezdica
8.5. 2009 ob 18:39

Komedija vredna tistih 4 evre in nekaj, kar stane karta.
Res dober film, tudi za tiste, ki v principu ne marajo Zaca Effrona. Priznati je treba, objektivno gledano, da je v tem filmu res dobro odigral svojo vlogo. Mogoče se res malo ponavlja vzorec iz določenih prejšnjih filfmov, ampak je kljub temu dober in nekaj izvirnega. Ne bom rekla, da je najboljši film, kar sem jih kdaj videla, ker je takih malo. Je pa najboljši film kar sem jih videla v zadnjem času.
Priporočam.

— BlackSwan
8.5. 2009 ob 18:39

js nwm če je dobr upam da je k ga greva s frendico ju3 gledat

— Ana
11.5. 2009 ob 19:27

eiii ko je megaaaa xD kj lahko v soboto daste 17 agan v 3D v koloseju v kopru pŁŁiš prosim ti pregooo lahko ga hočem bidet kot v Živo in se cepat plisss !! (v soboto 16 . 5 .2009 ) prosim vasss

— ~°~[ włłł ]~°~
12.5. 2009 ob 14:08

film se mi je zdel zelooo zabaven, super komedija. všeč so mi bili tudi vsi igralci. režiser si zasluži vse pohvale.

— sanja
13.5. 2009 ob 2:00

ful hud film se splača gledat pa zac ful dobr igra!*

— Bubble_Girl*
13.5. 2009 ob 2:00

eii ja ei koša lOl dj dj ne me sekat djte u soboto 16.5.2009 na 3D hočem peljat punco djte no !!!

— lol
13.5. 2009 ob 2:00

ŠE ENKRAT 17
(Kdo pravi, da je odrasti zdravo?)

Sanjam
o beli svetlobi
o čistem pogledu

kri na vekah
se zgošča
v tišino

— IGOR BIZJAN
13.5. 2009 ob 18:14

Simpatičen, lahkoten film 08/10

— sara
17.5. 2009 ob 19:35

V bistvu, nikoli nisem marala Zaca, ampak s to vlogo se mi je prav prikupil.. film je fajn, zanimiva zgodba in seveda dosti smeha.. pač še ena tipična ameriška komedija, ampak se vseeno drzi neke kvalitete =)

— ---
23.5. 2009 ob 13:33

oo pomoje je ful dobr film:D dansga bom sla gledat :D:D

— ...
24.5. 2009 ob 18:05

Da ni, ki toti grdi ded, Zacu podobn, da je Zac kao on v mladosti, Zac je najsladkejši človek na svetu, toti pa je fuuuuuuuuuj. Zac Efron i love you. ;$ <3 ;*

— katja ;$
30.5. 2009 ob 16:35

use kul,supr,sam ta zac use unič.grozn je!

— tanja
1.6. 2009 ob 22:07

to je ful zakon film glih dans sm da gledala v kinu

— spela
5.6. 2009 ob 18:03

zelo dobro je narejen

— veronika
5.6. 2009 ob 18:06

ful je kulski k not igre tud en is hsm-ja troy a veste in še da je ful kul ta film narjen in sestavlm

— Rebeka
8.6. 2009 ob 14:52

OJ,TA FILM JE FUL HUD MORTE GA JIT GLEDAT. ZAKON

— TANJA
11.6. 2009 ob 16:02

Ta film je je tko zanč, da ga loh doma bolšga posnameš. Mislm ej....
Da so take slabe filme začel dajt v kino... Nimam besed. Skratka BZ.

— MIHA
11.6. 2009 ob 21:39

kul

— teja
12.6. 2009 ob 15:48

hei**! to je najbolj sexi film zac! dober igralc je pa vanessa tut

folk vlk glejta ta film kr je svetovn!!!!!!!

— sexi_gril<<33
12.6. 2009 ob 16:08

u ndelo ga grem z evo pa laro gledat!!!!!!

komi čakam<3333333

— petix
14.6. 2009 ob 20:46

ja film je hud sam tale filmčk za pogledat pa sploh ne dela!!!!!!!!!! piše : this video in no longer avalible for your country . popravite če s da ;-)

— Tim
16.6. 2009 ob 9:55

kak ste si vi bogi

— ghbsdrh
16.6. 2009 ob 15:06

ej ta film je so konca huud ce ga se niste gledal ga pejte
zac je tak cukr

— kr en
16.6. 2009 ob 15:43

jaz ga bom šla kmal gledat z mojmu prijateljem in upam da je res cool. no sej če igra zac bo gutov cool.

— miss
16.6. 2009 ob 20:02

a mogoč kdo ve do kdaj igra ta film u kinu?...plisss odgovorte do konca tedna !!

hvalaaaaaaa!!!!!.x3.

— neki prašam!!!
17.6. 2009 ob 14:51

ja men je tut zac kul!

— anna
18.6. 2009 ob 11:23

ocena: ena in pol
Zac je vlogo slabo odigral. Film nima niti privlačne vsebeni. Je totalna polomija, še posebej zaridi mladega in neizkušenega Zaca. Zac se ne bi smel lotiti igralske vloge, saj niti ne ve kaj počne v filmu. Z drugim igralcem bi ocena bila verjetno tri.

— Matej Jevšnik
20.6. 2009 ob 9:07

zlo je luškan morem priznat kr kušnila bi ga no celo sobo mam z posteri o njem vse

— lara
21.6. 2009 ob 12:26

jast bo šla samo je predraga vstopnica predlagam da je vstopnica v nedeljo soboto in med tednom cenejša sicer ni ekonomske računice.cena vstopnice naj bi bila 2 evra.

— patricija
21.6. 2009 ob 14:03

jaz ga bom šla gledat z mojmu prijateljem mism fantm

— kk
21.6. 2009 ob 14:04

men je zac efron ful cool igralc in mism da je res cool film. a mi kdo pove a je kj romantičnga v filmu??
pliss
kiss

— roža
21.6. 2009 ob 17:02

vsi so ful sladki mjamii....

— karmen
22.6. 2009 ob 23:39

mislm film me je zlo preseneču mislla sem da bo kokr hsm ampak zek je ful lepši pa ful bolš igra

— LARA
24.6. 2009 ob 14:52

eeeeeeem.noro oz. prpravte se ZZZZZZZZAAAAAAAAAAAAKKKKKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOONNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

— sharpay
25.6. 2009 ob 16:13

zaljubljena sem v zacka erfona

— anna
27.6. 2009 ob 21:17

res najbl zakon film:)

— lucy
28.6. 2009 ob 19:45

film morm rečt d je biu zlo uredu sam se p tut use ne vrti ukol zaca efrona lah bi igrou tut kdo drug p bi biu film še zmer dobr :D

— anti rbd
29.6. 2009 ob 12:47

js sm zacka poljubila

1

— punč
1.7. 2009 ob 13:43

film je bil proti pričakovanjih.. (torej slabši)

— malena
3.7. 2009 ob 11:30

film je res kul

— kr en
4.7. 2009 ob 13:35

mislm keri komentarji od enih bejb ... mislm alo ... haha pomilovanja vredno . sploh tale : ''poljubila sm zacka'' ... haha wtf ?? am ja uglaunm jzt nism gleala tega filma am pa nwm če ga spljoh bom kdai xD .... emm kr se pa tiče zacka mi je šou drgač ful na živce sam zdj mal mn xD ... uglaunm ne se brukat kle s takimi komentarji d ste kao poljubil zacka, jah najbrž si ga ampak pozor : V SANJAH ;) sj je lepo sanjat, to verjamem xD

— lala
6.7. 2009 ob 16:20

film je cool...sam cene v kinu pa grozne...

— hey
7.7. 2009 ob 13:01

razmišljam če bi šla v kino na ta film..zaj pa nwm..se splača..da nebom tam spala če film nebo vredi?

— bobijeva
8.7. 2009 ob 13:54

najboljši filem

— jaz
9.7. 2009 ob 0:07

Pozitivno presenečena, za nasmejat se in precej boljši od običajnih komedij podobne vrste, ma sporočilo, tko da bi si ga z veseljem ogledala še enkrat.

— Ovca
10.7. 2009 ob 23:05

ravnokar sem si pogledala film in morem rečt, da me je prijetno presenetil...zaca, kot igralca sploh nisem marala, bila sem mnenja, da ne zna igrat...
v tem filmu pa mislim, da se je res dobro odrezal...komedija je prijetna osvežitev od klasičnih najstniških komedij, obenem pa ima tudi neko sporočilo

— anny
11.7. 2009 ob 12:13

še enkrat 17 je res zakooooooon film. še posebej ker igra zac. on je res odličen in lušen igralec in pevec. ma odličen glas!!!. upam da še bo tui hsm 4!!!! :)glede še enkrat 17 pa bi rekla da kdo ne bo tega filma gledo bo zamudo odličen, smešen film, zanimiv film.:) zanima me samo zakaj ne morejo ta dobrih filmov predvajati dalje v koloseju v mariboru? ker ta film je res eden izmed najboljših in ga ne predvajajo več. kaka beda. :(

— :) girl (:
11.7. 2009 ob 12:21

zakaj more mike (zaca) pri 37 igrat ravno on??? primerjajte zaca pa njega! zac - hooooooooooooooo...t matthew- pa dajte no, ni primerjave med njima.

— :) girl (:
13.7. 2009 ob 20:54

ta film je svetavn. priporočam ogled vsakemu. še posebej ker igra ZAC EFRON!!!!

— <33333
14.7. 2009 ob 10:24

OJ,TA FILM JE FUL HUD MORTE GA JIT GLEDAT.Pozitivno presenečena SEM , za nasmejat se in precej boljši od običajnih komedij podobne vrste, ma sporočilo, tko da bi si ga z veseljem ogledalA.ZAKON JE.ZAC PA JE COOOLLL!!!!!!!!!!!!!!Zac efron je res najboljši pevec in igralec! Film lak za lase je odličen, kot tako tudi 17 again. Hair spray vrtijo že na HBO (za ogled). Že prvi dan, ko bo v koloseju na voljo film 17 again si ga bom šla poigledat!

— wera
27.7. 2009 ob 8:48

men je film ful všeč rada bi ga gedla
no jst sem tud vlka fanica zaca in vanesse <3

— anchhykaa
28.7. 2009 ob 11:06

ZAC JE RES KUL,PA TUT FILM JE KUUUUULLLLLL

— TIJA
28.7. 2009 ob 11:48

zac je najbollllllllljši igralec na svetu

— tia
18.8. 2009 ob 17:44

jes siga želim gledat hsm1 ni hsm3 pa še enkrat 17 si želim gledat1!!!!!!!!!!!!!!!

— pia
27.8. 2009 ob 16:35

Omg.....eii ta film je edna naiibolših filmov doslej...jst sn se tko presmejala..pa gledla sn ga 1 mesnc predn je sploh vn pršu...eii norii...sploh pa zac ma ful dobre filme...zeii bo enkat ven pršu Me and Orson Wells..oz 2010..sam bo baje norii..komi čakam

— Eva
27.11. 2009 ob 17:01

Meni se zdi film fuuul v redu. Mislim.....mam ga doma in gledam ga vsak teden. Zac je so sweeet!!!!!!!!!! I love him!!!!!!!!!!!!!!! Sem pa malo razočarana nad nekaterimi komentarji. Da takole žalite! Saj razumem, da ima vsak svoje mnenje ampak žaliv pa nni treba bit! Takih fenov in gledalcev Zac, film in kultura NE RABI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— bells
21.12. 2009 ob 20:11

kumi cakam 29.12.2009 ker grem gledat še enkrat 17

— sara
21.12. 2009 ob 20:20

ta punca je igrala v filmu HOTEL ZA PSE
IN JE BIL ZLO DOBER

— sara.a
26.12. 2009 ob 15:38

film je ful uredu

— mala
15.6. 2010 ob 21:27

hahaha kr kul a veš ???

— wtf ::::
24.10. 2010 ob 8:14

hud film zelooooooooooooooooooooooooooooooooooo

— lola
16.7. 2011 ob 21:18

zac efron je najlešpi človek na svetu!!!!!!!! TU NI DVOMA!!!!!1 <3<3<3<3<3

i <3 you ZAC EFRON

— smeško
3.4. 2012 ob 15:07

hudiii film!!!! sploh pa ker je noter zac <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<

— spela
27.4. 2013 ob 10:06

tti film je polna uspešnca js si želim gledat vse dele še stokrat. nikol se ga ne navelčam tk je kul. pa muzike so dbest

— metka
30.11. 2013 ob 12:00

I LOVE THIS MOVIE!

— Tamara
15.2. 2016 ob 18:57

haha,eden od tistih fantiv je podoben Justinu Biberju! Pa tud malo Ladotu Bizovičarju... rada bi si ogledala ta film.

— ha

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.