Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Scooby-Doo

komedija
1h 26min / 86min
Leto: 2002
Država: ZDA
Scenarij: William Hanna, Joseph Barbera, Craig Titley, James Gunn
Režija: Raja Gosnell
Producent: Charles Roven

Vsebina

Scooby - Doo in njegovi pajdaši so poklicani, da odrešijo svet!

Štirje najstniki v vlogi zasebnih detektivov vodijo podjetje z imenom "Skrivnosti d.d." Še posebej specializirani za duhove in pošasti...

Dve leti po tem, ko je zaradi nesoglasij v skupini prišlo do razpada podjetja Skrivnosti d.d.,so se nekdaj zelo povezani prijatelji Scooby Doo (slavni pes) , Fred (Freddie Prinze Jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Shaggy (Matthew Lillard) in Velma (Linda Cardellini), ki so razreševali zločine in odkrili marsikatero skrivnost, skupaj znašli na Otoku Duhov, priljubljenem počitniškem mestu.

Poklical jih je sam lastnik otoka, Emile Mondavarious (Rowan Atkinson), in tako ponovno združil razvpito nadležne detektive, da razrešijo niz paranormalnih pojavov. Bal se je namreč, da bodo nadnaravne sile odgnale ljudi iz njegovega popularnega kraja.

Scooby in njegovi pajdaši bodo morali premagati osebne spore in začeti popolnoma znova: pozabiti na to, kar so do sedaj vedeli o lažnih duhovih in ponarejenih stvorih, če hočejo zadevi priti do dna, rešiti sebe in ..... cel svet.

Studio Warner Bros nam predstavlja filmsko verzijo legendarne tv risanke iz leta 1969, ki bo v Sloveniji oživela konec poletja.

Dosje skrivnosti, d.d.

Kratka in jedrnata dejstva o Scooby-Dooju in njegovih partnerjih v zločinu:

Fred Jones (aka "Freddie)

Plavolas in čeden, ki vsakemu vcepi občutek samozavesti (razen mogoče Scoobyju in Shaggyju), je vodja skupine Skrivnost, d.d.. Čeprav ni tako bister pri odkrivanju sledi kot Velma in včasih njegova nadutost zamaje ravnovesje v skupini, pa Fred vozi MYSTERY MACHINE, ostalim daje naloge, in jih razvršča v skupine. Njegova sposobnost postavljanja Velminih pasti, s katerimi lovijo vampirje, duhove in ostale zlikovce, se prav nič ne zmanjša ob dejstvu, da večina pasti ne deluje! Čeprav ima Fred rad Scoobyja, pa se včasih sporečeta zaradi drugačnih mnenj o tem, kako naj bi se psi obnašali.
Znan po : Samozavesti in mirnosti, ko se znajde v težavah.
Skriti talent: Čut za skupinsko delo.
Fraze: "Razdelimo se, ekipa!" "Načrt imam..." "Pa smo razrešili še eno skrivnost."

Daphne Blake

Vsi imajo radi lepo, elegantno Daphne Blake. Vedno je za pustolovščino, prav rada se požene v nevarne situacije. In dobro vpliva na ego drugih, saj jo je treba vsakič rešiti. Za razliko od njenega pasjega prijatelja, pa ima Daphne rada izzive, ki jih postavlja neznano. Vedno uživa pri reševanju ugank in upa, da bo nekoč postala slavna pisateljica detektivk.
Znana po: Vedno se znajde v težavah... Toda navkljub vsemu ima vedno lepo urejeno pričesko.
Skriti talent: Svoje telo je spremenila v nevarno orožje.
Fraze: "Boš naredil to za Scooby piškotek?" "Na pomoč!"

Velma Dinkley

Pravi Sherlock Holmes z očali in najpametnejša v skupini, vedno prva razreši uganke, izumi pasti za duhove in odkrije, kdo se skriva za masko. Tako kot Scooby, se tudi Velma velikokrat loči od skupine, a iz povsem drugačnih razlogov: Scooby beži stran od sledi, medtem ko jim Velma sledi.
Znana po: Predana je iskanju sledi in razreševanju primerov; pogosto izgubi očala.
Skriti talent: Izražanje samega sebe
Fraze: "Našla sem sled!" "Izgubila sem očala! Brez njih ne vidim!"

Norville "Cotelj" Rogers (aka Cotman)

Na pol beatnik in na pol hipi, Cotelj (Shaggy) je Scoobyjev neurejen družabnik, ki je najsrečnejši, ko se muza okoli najboljšega prijatelja, Scooby-Dooja (ponavadi se izogibata težavam). Tako kot Scooby, se tudi Cotelj izogiba reševanju ugank in redko reši kakšen primer - toda prav njegovo nenamerno "druženje" s pošastmi in uničevanje Velminih in Fredovih skrbno postavljenih pasti na nek način vodi k razkrinkanju zlikovcev. In je kot za stavo.
Znan po: Večni lakoti in trajni strahopetnosti
Skriti talent: Seka na skejtu, stari.
Fraze: "_________ mi zbuja lakoto." "Pa smo spet tam!" "Scooby-Doo, kje si?"

Scooby-Doo (aka Skubko)

Boji se vampirjev, zombijev, mumij... celo svoje sence. In ko nastopijo težave, Scooby odnese pete... Karseda daleč! Ima govorno napako. Ključ do njegovega srca - in tudi do kakršnegakoli poguma, ki ga lahko zbere - so Scooby piškotki. Za njih bo naredil vse, se preoblekel v nekoga drugega in hodil po zakletih gradovih. Toda ves čas nas preveva občutek, da bi bil ta ljubek kužek raje kjerkoli drugje, samo ne na kakšnem grozljivem kraju, kjer se vedno znajde.
Znan po: Večni lakoti in trajni strahopetnosti
Skriti talent: V visokih petah lahko hodi zravnano
Fraze: "Rooby liškotek?" "Lomoč!" "Scooby Dooby Doo!"

Zakulisje skrivnostnosti: Scooby-doo - nastanek in razvijanje projekta

Scooby-Doo, Where Are You je ena izmed najdlje v pogonu med risanimi in misterioznimi serijami v zgodovini ameriške televizije. Premiera se je zgodila 13. septembra leta 1969.

Vse od takrat se Scooby-Doo in njegovi pajdaši iz podjetja Skrivnosti d.d. - Fred, Daphne, Shaggy (Cotelj) in Velma pojavljajo v 310 epizodah, gostujočih na številnih omrežnih tv kanalih praktično že tri desetletja.

Na splošno v ZDA na teden v povprečju več kot dva milijona gledalcev preklopi na kanal Cartoon Network, ko se vrti risanka Scooby-Doo.

"Zakaj je Scooby-Doo tako še vedno tako popularen?", se mnogi sprašujejo.

Glede na raziskave Davida Keemana, izvršnega direktorja centra za otroke in medije v Chicagu, je moč povzeti, da uspej serije lezi v združevanju mnogih stvari, nad katerimi se otroci navdušujejo:

humor in pustolovščine zavite v skrivnost. Ta kombinacija je lahko razburljiva tudi brez visoke stopnje nasilja.

In vsi dogodki se vrtijo okrog Scooby-Doo-ja, prijaznega govorečega psička. Le kdo v otroštvu ne sanja o tem, da bi postal član njihove klape?

Scooby-Doo, Where Are You je bila prva izmed risanih serij, ki je v akcijsko pustolovščino vključila pasjega zvezdnika ob katerem so bili človeški karakterji v stranskih vlogah.

Preseliti Scooby-Doo-ja na filmsko platno, je za ustvarjalce predstavljalo ravno tako velik izziv, s katerim se je na dnevni bazi soočala klapa podjetja Skrivnost d.d.

Najeti detektvi - izbor klape Skrivnost d.d.

Ustvarjalci so za pisano druščino izbrali štiri izmed najbolj talentiranih mladih igralcev.

Freddie Prinze Jr. se je sam proglasil za velikega oboževalca Scooby-Doo serije. Sprejeti vlogo je bila zanj dokaj težka odločitev. "Sem tako strasten Scoobyjev oboževalec, da nisem hotel biti del filmske ekipe, dokler nisem bil prepričan, da bomo dosegli kvaliteto risane serije", je priznal. Med drugim je povedal tudi, da ima posnete vse risane serije in Scooby.Doo žogo za kegljanje z vgraviranim 'kegljaškim imenom' Mystery Machine. Scenarij se mu je zdel fenomenalen in histerično duhovit.

V filmu igra Fredieja Jonesa, vodjo klape Skrivnosti d.d., ki med drugim tudi vozi njihov potujoči dom, imenovan Mystery Machine.

Za vlogo Daphne, gospodične, ki se vedno znajde v težavah je bila izbrana mična SARAH Michelle Gellar, v privat življenju dekle Fredieja Prinza Jr. Sarah, ki sicer slovi v tv seriji Buffy - Izganjalka vampirjev se je imela tokrat priložnost pokazati povsem v nasprotni vlogi.

Namesto vloge odločne in sposobne-poskrbeti-zase Buffy, z Daphne v Scooby-Dooju

prevzame vlogo krhkega dekletca, ki ji mora preostala klapa vedno priskočiti na pomoč.

"Daphne v mnogih ozirih predstavlja stereotipno čedno dekle, ki velikokrat ne verjame sama vase, saj jo drugi sodijo po njenem videzu, kar je še večji razlog, da postane močna", meni Sarah.

Del njenega poslanstva je preobrazba v profesionalko obrambnih in drugih vojaških veščin.

Vloga Daphne je tako njej kot make-up oddelku predstavljala velik izziv in obenem fizičen napor. Priznala je, da so imeli maskerji ogromno dela s prekrivanjem njenih modric.

Najbolj zahtevna in izredno dinamična vloga pa je pripadla Mathewu Lillardu, Scooby-Doojevem najboljšem prijatelju, sotrpinu v strahopetnosti in zavezniku v goltanju hrane, Shaggyju (Cotlju po slovensko). "Leta in leta so mi prijatelji prigovarjali, da če kje na svetu obstaja vloga pisana direktno na mojo kožo, potem je to vloga Cotlja", je razodel Matthew in obenem dodal, da je srečen, da je prišlo do filmske različice in so se napovedi uresničile. Režiser Gosnel je mnenja, da je Matthew fantastičen igralec s pretanjenim občutkom za komične momente.

Vez med Scooby-Doojem in Cotljem je zelo prepletena s čustvi, ustvarjalci pa so v filmski različici skreirali vlogo Mary Jane, v katero se Cotelj zagleda. Kar naenkrat v Cotljevem zivljenju Scooby-Doo ni edina prioriteta zaradi česar med njima na trenutke pride do mučne situacije.

Vilmo Dinkley, nedvomno najpametnejše dekle v klapi igra Linda Cardelini. Velma obožuje odkrivanje misterijev kljub temu, da ponavadi drugi v skupini žanjenjo slavo na njen račun. Kakorkoli že, ona živi za klapo in čeprav se na prvi pogled zdi zelo resna, ugotovimo, da se velikokrat iz srca nasmeji, še posebej Cotlju in Scooby-Dooju. "Vilmo sem želela odigrati na način, kot sem jo doživljala v otroštvu - simpatično vendar v klapi najmanj priljubljeno, bistro

dekle, ki ljubi svoje delo in je rada v svoji koži.", je povedala Linda.

Za vlogo ekscentričnega in skrivnostnega lastnika Otoka groze, Emila Mondavariousa, pa so ustvarjalci imeli v mislih le Rowana Atkinsona. Producent Roven je mnenja, da je ravno pravšnji, saj kot zna kot igralec z mnogimi obrazi dodati karakterju vrsto nians. Človek ga stežka razkrije - ko že misliš, da veš kdo je, odgrne novo plat karakterja.

Kino čarovnija - prenos Scooby-dooja na veliko platno

Pri ustvarjanju prve filmske adaptacije najbolj priljubljenega psa na svetu, Scooby-Dooja, ikone risanih serij, so kreatorji posegli po vrhunskih računalniško generiranih podobah.

Računalniško generirane podobe imajo neskončno paleto razsežnosti in ustvarjanje Scoobyjevega karakterja je bilo zelo zabavno, kreiranje njegove obrazne mimike, čeljustnega predela in smeha še posebej. Ravno tako kot pravi igralci, ima tudi Scooby na tisoče različnih izrazov na obrazu.

Mojstri specialnih efektov so najprej ustvarili biološko verzijo Scoobyja, njegove kosti, mišice, barvo oči, ušesa, svojstveno barvo in najbolj razpoznavne dele telesa, ukrivljena ušesa in raztegnjeno zbegano hojo. Njegova osebnost in obrazna mimika je bila dodana naknadno.

Glede na to, da so bili računalniški efekti dodani šele po snemanju, so morali igralci vključiti obilo domišljije, saj so si morali predstavljati nešteto Scoobyjevih neumnih izrazov. Usklajene predstave med njimi so zahtevale ogromno energije in koncentracije. Za lažjo predstavitev je ekipa naredila dve stojala (standee) v naravni velikosti, na prvem je Scooby v standarni pozi na štirih nogah, na drugem pa je v pokončni drzi na dveh nogah.

Mathew Liilard je svojo izkušnjo snemanja prizorov s svojim najboljšim prijateljem opisal s sledečimi besedami: " Igranje s Scooby-Doojem je bilo podobno kot če bi se pogovarjal z duhom.

Ogromno energije sem vlozil v najino komunikacijo nazaj pa nisem dobil nič konrektnega, praktično sem govoril z zrakom. Stalno sem imel v mislih prizore iz risanke, kako bi Scooby in Cotelj odreagirala v podobnem polozaj, kar mi je bilo v veliko pomoc."

Kreiranje duhov in pošasti je bilo po besedah mojstrov specialnih efektov veliko lažje v primerjavi s Scooby-Doojem.

Če se kombi pozibava, naj nihče s slabostjo ne pretirava!

Skrivnostni Mystery Machine

Po vsej verjetnosti največja skrivnost risanih serij Scooby-Doo, Where Are You ni bila identiteta posameznega duha oz. škrata niti dejanske sestavine Scoobyjevih prigrizkov. Najbolj misteriozno vprašanje o katerem so ljubitelji serije vedno znova razpravljali je bilo: " Kaj se skriva za cvetlično pobarvanimi pozibavajočimi vrati? Kako izgleda notranja oprema Mystery Machina?

Mystery Machine ima dve bistveni funkciji in sicer včasih je mobilna pisarna na lovu za duhovi, drugič pa služi kot prijazen domek Scooby-Dooja in Cotlja.

Notri so vsi pripomočki, ki služijo tako podjetju "Skrivnosti d.d.,kot tudi njunem domu" : televizija, deska za surfanje, po potrebi napihljiv stol, hladilnik, viseča mreža,kot tudi mreža za žar,...

O igralcih

Fredie Prinze Jr.

Fredie se je s filmom Ona je prava (She's All That) leta 1999 povzpel v sam vrh mladih talentov Hollywooda in pristal med najbolj vročimi moškimi v svoji generaciji.

Debitiral je s filmom To Gillian on Her 37th Birthday v odlični igralski zasedbi ob Michelle Pfeifer, Petru Gallagherju in Claire Danes in nadaljeval kariero v neodvisnem kultnem filmskem hitu The House of Yes skupaj s Parker Posey. Sledila je velika uspešnica I Know What You Did Last Summer, kjer smo občudovali tudi Ryana Phillippa, Jennifer Love Hewitt in Sarah Michelle Gellar,

Prinze pa je sprejel vlogo tudi v nadaljevanju I Still Know What You Did Last Sumner. Med njegove zadnje filmske projekte se šteje Miramaxov Down To you z Julio Stiles, Fantje in punce z Jasonom Bigsom in Claire Forlani, Head Over Heals z Monico Potter in Summer Catch z Matthewom Lillardom.

Svoj glas bo posodil risani komediji Happily N'Ever After produkcijske hiše Vanguard Films Johna H. Williamsa (Shrek) ob Sigourney Weaver in Sarah Michelle Gellar. Celovečerno risano serijo so inspirirale klasične pravljice bratov Grimm, narejen pa je bil na osnovi evropskih Greenlightovih risanih tv serij SimsalaGrimm.

Sarah Michelle Gellar

Na kratko jo lahko opišemo z dvema besedama, odločna in popolna.

Sarah, rojena New Yorčanka, ziveča v Los Angelesu, je veteranka tako na televiziji, gledališču in na velikem platnu. Za vlogo tv uspešnice Buffy The Vampire Slayer, kjer igra že šesto sezono, je bila nominirana leta 2001 za zlati globus, leta 1999 pa je prejela nagrado Saturn Award za najboljšo igralko v žanru. Nazadnje se je na velikem platnu pojavila v filmu Harvard Man režiserja Jamesa Tobacka, ki se je premierno predvajal na lanskoletnem filmskem festivalu v Cannesu. Poleg gromozanske uspešnice I Know What You Did Last Summer je igrala tudi v Kriku 2. Leta 1998 je za vlogo v prvem hitu prejela nagrado Blockbuster za stransko igralko, v istega leta pa je bila s Krikom 2 nominirana tudi za MTV filmsko nagrado. Videli smo jo tudi ob Ryanu Phillippu v Cruel Intentions, ki ji je prinesel dve novi MTV nominaciji, za najboljšo igralko in najboljši filmski poljub.

Med njene tv vloge poleg najodmevnejše Buffy stejemo serije: An Invasion Of Privacy, A Woman Named Jackie in All My Children. Gledališče je osvojila z vlogo v drami Jake's Women, kjer je igrala z Matthewom Broderickom in v The Widow Claire, s katero se je predstavila v znamenitem Old Globe Theatru. Njene zasluge pa so tudi v filmih: Simply Irresisstible, Over The Brooklyn Bridge in High Stakes.

Kot že rečeno, bo tudi ona posodila glas Pepelki v animiranemu filmu Happily N'Ever After in animiranem TV sci-fi pustolovščini 2004: ALIght Knights Odyssey., ki bo končan predvajali leta 2003.

Matthew Lillard

Matthew je osvojil širše množice s portretom hiperkinetičnega serijskega morilca Stuarta v Miramaxovem hitu Krik. Lansko poletje je igral v horror filmu Thirteen Ghosts, nadaljeval z romantično komedijo Summer Catch in se pojavil ob Kennethu Branaghu v klasiki Love's Labour Lost. Igral je tudi v filmih: S.L.C. Punk, Finder's Fee, Ona je prava (She's All That), Wing Commander, Senseless in The Curve s Keri Russel.

Igralsko kariero je začel v filmu Serial Mom Johna Watersa poleg Kathleen Turner in Ricki Lake.

Nadaljeval je z vlogo Chris O'Donnellovega najboljšega prijatelja v filmu Mad Love, ponovno nepozaben kot serijski morilec je bil tudi v filmu Hackers, kot ekstremist proti splavu pa je skupaj s Cher in Anne Heche blestel v filmu If These Walls Could Talk.

Linda Cardellini

Skozi vlogo v NBC seriji Fraks and Geeks je bila v številnih publikacijah proglašena za eno izmed najbolj posebnih (izrednih) mladih igralk v Hollywoodu.

Vse od takrat je stalno zaposlena, tako pri filmu kot v gledališču. Nazadnje je igrala poleg Andyja Garcie v filmu The Unsaid in poleg v Blondinka s Harvarda (Legally Blonde) ob Resse Witherspoon.

Že pri 10ih letih, ko je prvič stopila pred mikrofon in zapela pesmico v šolskim igri, je natanko vedela kje je njeno mesto. Igra je postala njena velika ljubezen in prodor na televizijo je doživela s serijo Bone Chillers, jeseni leta 1999 pa se je pridružila snemanju komične drame The Lot, posnete v studiu iz leta 1930.

Pojavila se je tudi v filmih Dead Man on Campus in Good Burger. Kljub temu pa je še vedno predana svoji prvi ljubezni, gledališču. Po Evropi je gostovala z Lancelotom, tragedijo iz 14. st, eno izmed najzgodnejših feminističnih iger .

Rowan Atkinson

Je najbolj znan kot naslovni junak filma Mr. Bean. Leta 1983 je začel igrati v situacijski komediji, nanizanki Črni gad, ki je, v petih letih, prejel ogromno nagrad. V letih od 1989-1995 je nastopal tudi v humoristični nanizanki Mr. Bean, ki je tudi najboljša britanska komična nanizanka devetdesetih.

Atkinson je nastopil še v Never Say Never Again, The Tall Guy, The Witches, Hot Shots - Part Deux, Four Weddings and a Funeral, posodil pa je tudi glas Zazuju v Levjem kralju.

O režiserju

Raja Gosnell

"Kot otrok sem si ogledal ogromno risank", je o svoji prirojeni naklonjenosti povedal Raja, ki svojo filmsko kariero začel kot montažer in sodeloval z zvenečimi režiserji: Barry Levinson, John Hughes, Gary Marshall (pri filmih Dobro jutro, Vietnam, Miracle on 34th Street in Čudovito dekle). Montaža filma Heartbreak Hotel iz leta 1988,slavnega režiserja Chrisa Columbusa (Harry Potter) ga je izstrelila v sam vrh filmske montaže. Njuno sodelovanje je obrodilo še par izvrstnih komedij v devetdesetih vključno z Sam doma, Only The Lonely, Mrs. Doubtfire in Nine Months.

Leta poznih 70ih je kot asistent v montaže sodeloval s samim Robertom Altmanom v filmih Quintet, A Perfect Couple, H.E.A.L.T.H., v Altmanovi muzikalni komediji Popeye pa je napredoval v samostojnega montažerja. Pri vrsto projektih je sodeloval tudi z vrhunskim montažerjem Williamom Reynoldsom, oskarjevskim nagrajencem (The Sound of Music leta 1965 in leta 1974 The Sting).

Leta 1997 pa je po 15 letih dela v montaži kot režijski prvenec 'izstrelil' megalomansko uspešnico Sam doma 3, nadaljeval leta 1999 z romantično komedijo Never Benn Kised z Drew Barrymore in Davidom Arquettom v glavnih vlogah in v letu 2000 posnel bučno komedijo Big Momma's House z Martinom Lawrenceom v naslovni vlogi. Film je kot za šalo polnil dvorane v ZDA z zaslužkom 117.559m $.

Komentarji

23.8. 2004 ob 11:53

film mi je bil res full všeč !že od malega sm rada gledala risanko in zdj k je pršou film sm bla zlo srečna !!seveda sm ga šla takoj gladat(PREMIERO!!)in mi je blo res full dobr tako pru del kot drugi !! drugi je bil še bolši!!uživite!ALYA

— alya
2.11. 2004 ob 18:01

seveda se strinjam z alyo da je film carski. sam mi pa je 1. del ful bolj dobr od 2. sarah michelle gellar ali buffy ali.. je pa the best!!!

— dreco
19.11. 2004 ob 13:27

Živjo!! Ta film je THE BEST! Res je super. Najboljši mi je Scooby-Doo. Ta vedno zganja norčije in ga je strah. Lep pozdrav A

— A
29.3. 2005 ob 16:13

noro ful kr dobra risanka je pa otročja =) (`\/´)

— leila
29.3. 2005 ob 16:15

hehehhee film mi je bil všeč že od malega

— leyla
15.12. 2005 ob 13:11

lahko bi bilo slovensko!

— ane marie
15.12. 2005 ob 13:13

zdaj ko sem gledala samo angleške filme mi je zelo super

— ane marie
1.1. 2006 ob 18:01

ja ja to je čist po men! mal več pište ( plis) vaša & tvoja

— sabinca
22.1. 2006 ob 16:39

film je cool,če še ga niste gleali ga ite enkrat gleat,res pa je da je 2. del bolš,ta mi je bil full ušeč xxx

— tajchy
1.4. 2006 ob 15:46

še nikoli nism gledala v kinu skubi duja ampak so mi drugi povedal da je SLABO in gr s tem sem povedala svoj komentar lp,petra

— petra
2.5. 2006 ob 17:59

Saj je še kr no, scooby je tak strahopetec, pa shaggya so tujki čist zadeli, daphne je bla fajn, velma tio, fred pa mi ni ustrezo, tak napihneno zglea da te kar kap, pa tote nnapihnjene blondaste mačote drgače tuji niam rada :P

— MaŁŁ€na
7.1. 2007 ob 13:01

Vaš film scooby doo je zelo dober!Zelo mi je všeč in posnemite še kakšnega! lep pozdrav!

— Pohvala!
25.8. 2007 ob 17:05

Super ste druščina še posebej ti Daphne. Pa Sarah kakor Daphne si prav lepa. Pa zaljubljen sem v daphne.

— Jan
9.10. 2007 ob 17:40

Zmjraj, ko igram igrice, me daje aktiven očutek in z igricami scooby doo-ja si napolnim moči! Zelo rada jih igram, vendar bi dodala še kako, bolj aktivno, zanimivo igrico z več livelov!!!Pa tudi kako bolj aktivno, dolgo in zanimivo risanko!!

— nina
9.10. 2007 ob 17:48

Slišim pa tudi samo angleške besede!Rada bi, da spremeniste v slovenski jezik.Dodajte tudi kako novo, ne pa, da so na cartonn networki same iste risanke, ponavljajo se!Scooby doo in Šeggy so najbulš!!Potem pa so tle še Velma, Daphne in Fred so super!!COOL:)

— nina
20.11. 2008 ob 0:00

coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

— lena
28.8. 2009 ob 9:21

dobla

— toni
28.8. 2009 ob 9:23

ta film je najbolši

— tim

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.