Kolosej
Film distribucije Cankarjev dom

Schultze dela blues

Schultze Gets the Blues
drama
Na sporedu od: 19.6.2003, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2003
Država: Nemčija
Scenarij: Michael Schorr
Režija: Michael Schorr
Nenavaden film o nemškem harmonikarju, ki se udeleži glasbenega tekmovanja v ameriškem Teksasu. Lirična zgodba o upokojenih rudarjih, zajetnem harmonikarju Schultzu, ki v vzhodnonemškem mestecu že desetletja nadaljuje tradicijo očeta in igra polke. Skupaj s prijateljema preživlja vsakdanjik med gostilno in ribarjenjem. Ko župan naznani, da pobrateno ameriško mestece iz Teksasa ob petdesetletnici prijateljske zveze vabi nemškega meščana na svoj festival, Schultze ne pomišlja in napne vse sile, da bi prišel bliže deželi drugačne polke. Potem ko je bil film prikazan na LIFF-u, je prejel še vrsto mednarodnih nagrad, med drugimi je režiser Michael Schorr na podelitvi evropskih filmskih nagrad obveljal za največje evropsko odkritje leta.

Komentarji

16.9. 2006 ob 2:00

Ful fajn film!

— G

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.