Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

Ščepec začimb

Zimt und Koriander
komična drama
Film iz cikla Nasmejana Evropa
Na sporedu od: 16.1.2007, Kino Komuna
1h 48min / 108min
Leto: 2004
Država: Grčija, Turčija
Scenarij: Tassos Boulmetis
Fanis, rojen v Istanbulu, živi že dolgo v Atenah. Ko mu umira dedek, se astrofizik po 30 letih vrne v staro domovino. Tam ga preplavijo neprijetni spomini na izgon družine iz Istanbula. V dedkovi prodajalni začimb je preživel veliko časa, se z njim pogovarjal o zvezdah in bil srečen. Leta 1964 so bili iz Turčije izgnani vsi Grki. Njegov oče je kot Grk moral oditi s Fanisom, dedek je imel turški potni list in je ostal. Zdaj se Fanis vrača na kraj svojega otroštva. Grško-turška filmska koprodukcija je tudi danes še vedno redkost.

Komentarji

22.1. 2010 ob 20:22

gnil

— drehc

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.