Kolosej
Film distribucije Fivia

Scary Movie - film, da te kap 3

komedija, grozljivka, znanstveno fantastični
Najboljše trilogije so vedno iz treh delov!
Na sporedu od: 18.12.2003, Kolosej Ljubljana
1h 24min / 84min
Scenarij: Brian Lynch, Craig Mazin, Pat Proft, Kevin Smith, David Zucker

Kratka vsebina

Cindy Campbell (Anna Faris) je televizijska voditeljica in novinarka. Njena najnovejša naloga je raziskati skrivnostne žitne kroge na kmetiji Toma Logana (Charlie Sheen). Kmalu je priča grozljivi smrti najboljše prijateljice Brende (Regina Hall). Pred tem ji pove, da jo je po ogledu čudne videokasete poklical neznanec in ji dejal, da bo umrla čez teden dni. Cindy se odloči obiskati prerokovalko, ki ji pove, da mora pomagati predsedniku ZDA in rešiti svet pred napadi vesoljcev.

FILM, DA TE KAP 3 je režiral David Zucker (Film, da te kap 4, Šefova hčerka, Gola pištola), scenarij sta napisala Craig Mazin (Film, da te kap 4, Senseless, Rocket Man) in Pat Proft (Film, da te kap 4, Po krivem obtožen, Gospod Magoo, Gola pištola). V glavnih vlogah nastopajo Anna Faris (Film, da te kap 2, Film, da te kap, Izgubljeno s prevodom, Vroča bejba), Queen Latifah (Frka v bajti, Chicago), Charlie Sheen (Vsi županovi možje, Biti John Malkovich, Lahek plen), Jeremy Piven (Runaway Jury, Sestreljeni črni jastreb, Igra usode, Totalni pokvarjenci), Regina Hall (Film, da te kap 2, Film, da te kap, Ally McBeal), Simon Rex (Felicity, Jack in Jill) in Leslie Nielsen (Gospod Magoo, Po krivem obtožen, Gola pištola).

O igralcih

Anna Faris (Cindy Campbell) je nazadnje igrala v Izgubljeno s prevodom in prejšnjih delih komedije bratov Wayans Film, da te kap. Nekateri se je morda spomnijo po vlogi privlačne April v Vroči bejbi. Igrati je začela že kot otrok, in sicer v gledališču. Kmalu je začela nastopati tudi v reklamah. Njen filmski prvenec je bil neodvisni Lovers Lane. Na televiziji je igrala v Deception: A Mother’s Secret.

Queen Latifah (teta Šanikva), s pravim imenom Dana Owens, se je rodila v East Orangeu, v New Jerseyju. Preden se je podala v igralske vode, je žela izjemne uspehe na rap sceni. Že pri osemnajstih letih je izdala single Wrath Of My Madness in opozorila nase. Kasneje so sledile manjše vloge v televizijskih nanizankah (Princ z Bel Aira, Ellen, Vsi županovi možje) in filmih (Jungle Fever, Žurerji 2).

Nazadnje smo jo lahko videli v mjuziklu Chicago in komediji Frka v bajti. Pred tem je posnela Brown Sugar, The Country Bears, Bringing Out the Dead, Zbiralec kosti, Living Out Loud, Sfera, Roparice in mnoge druge. Za stransko vlogo v Chicagu je bila poleg zlatega globusa nominirana tudi za oskarja in tako postala prva raperka, nominirana za tako prestižno nagrado.

Čeprav njeno ime pomeni v arabščini nežna in občutljiva, je Queen Latifah vse prej kot to. Leta 1996 so jo aretirali zaradi napada na fotografa in nošenja pištole ter posedovanja marihuane. V življenju jo je najbolj prizadela smrt starejšega brata Lancea, policista (to je bil tudi njun oče), ki je z motorjem – za rojstni dan mu ga je kupila prav ona – umrl v prometni nesreči. Okoli vratu še vedno nosi njegov ključ.

Jeremy Piven (Ross Giggins) je igral v črni komediji Plačanec (Grosse Point Blank) in v filmih Totalni pokvarjenci, Zbogom dekleta, Singles, Vročica, Igralec, Idioti na obhodu (Car 54, Where Are You?), The Grifters, Say Anything, Lucas, Phoenix, Glasba iz druge sobe (Music From Another Room), Layin' Low in Livers Ain't Cheap. Za televizijo je posnel Kupida in sodeloval pri humorističnih nanizankah Ellen in Seinfeld, Only in America: The Life and Crimes of Don King in The Larry Sanders Show. Nazadnje smo ga videli v romantični komediji Igra usode, vojaški drami Sestreljeni črni jastreb in komediji Ful gas II.

Piven je odraščal v Evanstonu, zvezni državi Illionis. K igranju sta ga spodbujala starša, ki sta ustanovila Piven Theatre Workshop. Diplomiral je na newyorški univerzi in študiral igro v Eugene O'Neill Theatre Centru in v britanskem National Theatru. John Cusack in Piven sta skupaj ustanovila Chicago's New Criminals Theatre Company.

Simon Rex (George) je gledalcem morda še najbolj znan po liku Michaela iz nanizanke Jack in Jill. Rodil se je v San Franciscu, kjer se je tudi šolal. Preden je začel nastopati v televizijskih nanizankah in bil MTV-jev VJ, je nekaj časa igral v pornografskih filmih. Pri 17 letih so ga aretirali zaradi domnevne goljufije z bančno kartico, a so njega in prijatelja izpustili. Trgovina, kjer sta hotela plačati z najdeno kartico, in lastnik kreditne kartice ju nista tožila. Biografija: Obalna straža, Jack in Jill, Puščavski vampirji, Going Greek, Drum Solo in Karate Dog.

Charlie Sheen (Tom) je dosegel enako slavo kot oče Martin Sheen in brat Emilio Estevez. V filmih je začel nastopati že zelo zgodaj. Debitiral je v TV filmu Usmrtitev vojaka Slovika, v katerem je zaigral njegov oče (skupaj sta nastopila tudi v Apokalipsi danes). Po stranskih vlogah v Rdeči zarji in The Boys Next Door sta sledila Lucas in Ferris Bueller's Day Off. S Prikaznijo se je zavihtel med zvezdnike, njegovo nadarjenost pa je Vod smrti Oliverja Stonea le še potrdil. Charlie Sheen je tako postal eden največjih in najbolj obetavnih mladih igralcev. Sledili so Three for the Road, No Man's Land, Wall Street, Mladi revolveraši, Goljufija, Prva liga, Courage Mountain, Backtrack, Navy SEALS, Men at Work, Ulični policaj, Cadence, Napihnjenci, Napihnjenci 2, National Lampoon's Loaded Weapon, Trije mušketirji, Smrtonosna past, Prva liga 2, Končna hitrost, Pregon, Lahek plen, Biti John Malkovich in nanizanka Vsi županovi možje.

Njegovo filmsko slavo je zasenčilo več škandalov, povezanih s pijačo, mamili, prostitucijo in nasilnim vedenjem. Trenutno je poročen z Bondovim dekletom Denise Richards (v Filmu, da te kap 3 igra njegovo ženo), s katero tudi pričakujeta otroka.

Komentarji

18.12. 2004 ob 21:28

ful hud film. se splača gledat!

— uma
1.1. 2005 ob 19:15

ful dobr film! krog narejen na smešen način!

— a
30.1. 2005 ob 12:23

v redu film se vec takih hocm

— Kradimir Tatvinović
27.2. 2005 ob 15:26

res super film gledala sem ga si cer samo dvakrat ampak obljubim da ga bom še večkrat ogledala sem si ga tuti v koloseju in moram pohvaliti kolosej kajti tako je lepo orgarizirano vse skupaj da sem čisto brez besed!:)

— maruša
27.3. 2005 ob 18:11

o bed

— čaw
30.10. 2005 ob 18:27

film je toalna komedija hehehehehehehehe vse 3 dele sm gledala in menim da je tanajbol 3 del faq kr ktog smesnica samara je tabata hahahahahah

— Alja
30.10. 2005 ob 18:29 zvezdica

Vse najboljše trilogije imajo tri dele in Film, da te kap je vsekakor med najboljšimi trilogijami. Tudi tokrat pod drobnogled vzame nekaj priljubljenih grozljivk in z njih naredi hišo polno grozljivega krohotanja.

— (citiram)
28.1. 2006 ob 13:20

S tem da je v proizvodu kot krog (soraj enako)se mi zdi zelo kull film in tut smešn grozljivga pa ni kaj edini Samara je mal grozljiva pa smešna tut!Full Kull film je!!!

— KATY0
11.4. 2006 ob 18:18

ej folk film je jači rres še snemite pa kake fajne epizode posnemte da se bo folk smejau! ej rers carji ste:) še posebj un okostnjak haha lol:)

— mido
11.4. 2006 ob 18:21

samara je naj naj vloga v tem filmi. film je res grozljiv sam se splača glejat smejiš se pa skor se usereš haha:)!samara ti si legenda!

— smejko
12.6. 2006 ob 18:04

res ta film je bil super! igralci so odlično zaigrali svojo vlogo! vsem bi zaželela pohvale predusem pa tudi režiserju!!! vse so se zelo putrudili! o filmu: fiml je bi fajni, mogoče je ta deklica k je ubivaLA bila malce preveč grozna. ni blema, saj sem se ob filmu zelo veliko smejala in uživala! L. P.

— baby
28.11. 2006 ob 13:28

TA FILM SE MI ZDI FUUULLL QLL!FUUL JE SMEŠN!

— Anonimno
30.4. 2007 ob 12:38

ej ta film je kull kul! ma tudi štirka je full kull in tudi full smešna! :D :P

— peter
5.5. 2007 ob 11:34

Tale del je pa zlo dobr. Dobr j tut 4 del. Na IMDB sm pa gledu pa tut vidu da pride naslednje leto (2008) ven Scary movie 5. Tko, da komi čakam d bo uzuni ta 5 del.

— gogi
29.8. 2007 ob 21:52

na začetku pa je res grozno

— jan
1.12. 2007 ob 18:09

carskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

— neco
26.5. 2008 ob 2:00

scary movie je ress full cool film!!!!!!
vse dele sem gledala ...

— Robertaa**
24.6. 2009 ob 16:46

ful kul,ampak z bratrancem gledat se je za ubit.samo prižgeš se že cmeri

— majči
21.2. 2010 ob 8:55

prvič ko sem ga gledal sm se ustrašo prvega prizora.ko sm ga pa drugič pa čista komedija hahah

— lolo
20.2. 2011 ob 14:17

SCARY MOVIE 3 JE NAJBOLJŠI SAJ JE KAR GROZEN SICER PA MI JE VŠEČ SAMARA IZ KROGA. PA TUDI ČE NJE NE BI VKLJUČILI BI BILO COOL.

— ALEN
5.3. 2011 ob 20:07

Scary movie je eden mojih najljubših filmov. (govorim za vse filme,tudi vnaprej):Je dobra parodija(1,2, ne ravno) 3,4 pa zato toliko bolj. Na začetku je nekaterim mogoče scary,in ne morejo gledat,ko pa ga vidjo 3x pa skos govorijo dej še enkra..... Pa neki jim sploh ni več smešno. Dobro narejen film z dobro narejenimi parodijami na filme ki so strašni, v tem filmu pa pokažejo njihovo smešno plat.
Scary movie je ena tipična parodija s
8inPol/10 točkami

— Eminem
25.3. 2011 ob 17:21

kje in kdaj bo bil film

— beno
28.3. 2011 ob 12:57

film je carski sploh pa 4

— lan
15.5. 2021 ob 16:33

Film je T-O-P!
:)

— Film :)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.