Kolosej
Film distribucije Fivia

Scary Movie - film, da te kap 2

komedija, grozljivka
Na sporedu od: 20.9.2001, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Scenarij: Greg Grabianski, Aaron Seltzer, Craig Wayans, Marlon Wayans, Alyson Fouse, Buddy Johnson, Dave Polsky, Michael Anthony Snowden, Phil Beauman, Shawn Wayans, Jason Friedberg

Kratka (čeprav nepotrebna) vsebina:

Bratje Wayans in njihova histerična igralska ekipa se vračajo, da bi vas ponovno in še bolj nasmejali v največjem, najbolj akcijskem, najbolj napetem filmu, kar ga premore svet - FILM, DA TE KAP 2. Po lanskoletni presenetljivi uspešnici FILM, DA TE KAP, so se Keenen Ivory, Marlon in Shawn Wayans zdaj lotili sveta nadnaravnega.

Kot nekakšen nadnaravni podaljšek prvega filma se FILM, DA TE KAP satirično pozabava s klasičnimi ikonami, kot sta Izganjalec hudiča in Poltergeist, kot tudi bolj svežimi Hannibalom, Potopljenimi lažmi ter The House on Haunted Hill. Poleg vseh nadnaravnih zadev pa gredo še dlje in ne prizanesejo niti šundovskim ikonam Charliejevim anglečkom in Misiji: Nemogoče. Za seboj ne puščajo ničesar in si privoščijo še parodijo na trenutno pop kulturo in brez sramu vpletajo polnočne inforeklame, televizijske jasnovidce in najnovejše košarkaške reklame.

Film se začne z obračunom, v katerem se ponorčujejo iz Izganjalca hudiča. James Woods je nekonvencionalni duhovnik oče McFelly, ki mora iz Natasha Lyonne, ki se ji vrti glava, izgnati nezemskega poltergeista. Potem ponovno srečamo junakinjo Cindy Campbell, sedaj obetajočo študentko. Odštekani profesor (Tim Curry) jo s skupino razburjenj iščočih sošolcev rekrutira za konec tedna s pretvezo, da bodo izvedli nek znanstveni eksperiment. Šokantne in izvenšolske dejavnosti se čez vikend kar kopičijo, z njimi pa tudi zabavna presenečenja.

Bratom Wayans satira ni tuja. So avtorji televizijske oddaje In Living Color in filmskih fars, Gonna Get You Sucka in Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood.

Keenen Ivory Wayans pravi: "Zamisel za Film, da te kap 2 se mi je porodila, ko sem začel spoznavati, da so mnogi nadnaravni filmi polni odštekanih trenutkov. In tudi takšni trenutki pop kulture komaj čakajo, da iz njih naredimo parodijo. Pri tem filmu je bilo najbolj zabavno to, da sem si lahko ponovno ogledal svoje najljubše filme iz mladosti, ki so vplivali na moje življenje. Ponudila pa se mi je tudi priložnost, da se ponorčujem iz novejših srhljivk."

"Spopasti se morate z žanrom, ki zajema na stotine filmov. Film, da te kap se je lotil slasherjev. Ta se loteva klišejev nadnaravnih filmov," pravi koscenarist in igralec Marlon Wayans.

Koscenarist in igralec Shawn Wayans dodaja: "Naš osnovni cilj je, da občinstvo kar najbolj zabavamo. Odkrili smo, da je v minuli in sedanji pop kulturi neskončno veliko materiala, iz katerega lahko briješ norce."

V Filmu, da te kap 2 srečamo veterane iz prvega, seznanimo pa se tudi z novimi, zabavnimi liki. Režiser Wayans pripominja: "Gre za res vznemirljivo skupino ljudi. Vsi so kot nalašč za svoje vloge in vsak od njih se je pošteno nagaral. Vsi so morali o svojih likih pisati domače naloge. Naredili so jih in to se odraža tudi na filmu."

O igralcih

Marlon Wayans (Shorty/koscenarist) je bil eden od scenaristov in igralec v prvi uspešnici Film, da te kap. Potem ko je maturiral na High School of Performing Arts v New Yorku, je študiral na Howard University Film School. Potem se je pridružil ekipi komične oddaje In Living Color, ki je dobila tudi nagrado emmy. Leta 1990 je mladi Marlon ustvaril in nastopal v nadaljevanki The Wayans Bros., ki so jo snemali pet let.

Nastopil je tudi v filmih Mo’ Money in. Above the Rim. Bil je scenarist, izvršni producent in igralec v uspešni komediji Don’t Be A Menace To South Central While Drinking Your Juice In The Hood. Potem je nastopil v The Sixth Man ter Senseless z Davidom Spadeom in Matthewem Lillardom.

Njegova zadnja, za spremembo resna, je vloga zasvojenca z mamili Tyronea C. Lovea v Requiem For A Dream. Nastopil je tudi v Dungeons and Dragons.

V naslednjem projektu bo ponovno združil moči s Shawnom Wayansom za animirani film Roaches. Skupaj pripravljata tudi komični album.

Shawn Wayans (Ray/koscenarist) je bil koscenarist in igralec v uspešnici Film, da te kap. Njegov Ray je v drugem delu bruc. Kot igralec je debitiral leta 1989 v filmu Keenena Ivoryja Wayansa I’m Gonna Get You Sucka. Takoj potem se je pridružil ekipi In Living Color.

Med njegovimi filmi so Don’t Be A Menace To South Central While Drinking Your Juice In The Hood, pri katerem je bil tudi koscenarist, izvršni producent in igralec z bratom Marlonom. Nastopil je tudi v dramatičnem thrillerju New Blood z Johnom Hurtom, Carrie-Anne Moss in Joeom Pantolianom.

Z Marlonom sta tudi avtorja in glavna igralca humoristične nadaljevanke The Wayans Bros. V naslednjem projektu bo ponovno združil moči z Marlonom Wayansom za animirani film Roaches. Skupaj pripravljata tudi komični album.

O filmskih ustvarjalcih

Keenen Ivory Wayans (režiser/koscenarist) Keenen Ivory Wayans je avtor pošastno uspešnega Filma, da te kap, ki se je norčeval iz filmov, ki se norčujejo iz filmov... in še več.

Občinstvo ga najbolj pozna kot avtorja, zvezdo, izvršnega producenta in koscenarista z emmyjem nagrajene komične oddaje In Living Color. Ameriško občinstvo je najprej opozoril nase z nastopom v komediji Hollywood Shuffle z Robertom Townsendom. Bil je tudi eden od scenaristov tega filma.

Kot režiser je debitiral z I'm Gonna Git You Sucka. V filmu je tudi nastopil in zanj napisal scenarij. Bil je scenarist, režiser in zvezda komedije A Low Down Dirty Shame, producent Don't Be a Menace To South Central While Drinkin' Your Juice in the Hood ter je nastopil v akcijskem thrilllerju The Glimmer Man s Stevenom Seagalom.

Bil je tudi scenarist in zvezda Most Wanted v produkciji New Line Cinema ter voditelj in izvršni producent The Keenen Ivory Wayans Show, pogovorno-varietejskega polnočnega programa za Buena Vista Television.

Komentarji

18.12. 2004 ob 21:26

ha ha ha! hudo! glejte!

— cindy
30.4. 2005 ob 19:18

To je super film vreden ogleda, ki vam ga zelo priporočam. Cao

— Neža
4.2. 2006 ob 21:07

film da te kap mi je ful cool sm bil bi še bol če bi bil bol grozn!drgč je pa no kr smešn najpblj se mi dopade scary movie.na kratko scary movie oziroma film da te kap je fajni!

— pupyka
2.6. 2007 ob 22:38

ful col!

— hjhe
10.2. 2008 ob 15:43

res hud film sam lohk bi bil saj tko dobr k 4 al pa 3

— thedog
28.4. 2009 ob 14:21

zakon film pa tok smesn d zrkns glejte
-

— lara
30.9. 2010 ob 15:32

ej to je res film da te kap! če še ga niste gledali, ga brž pojdte. to je tak srhlivo,ob enem pa če cool.

pojdite si ga ogledat, kamorkoli!!!

veliko srhljivih in nasmejanih obrazov vam pošiljam.

UŽIVAJTE

— valika
26.12. 2010 ob 18:50

Zelo dober fantastičen film. xP

— tjaša
20.2. 2011 ob 14:15

DRUGI DEL JE DOBER ČEPRAV JE MALO ČUDEN. NAJBOLJŠI MI JE BIL ZAČETEK SAJ JE BILO NA ZAČETKU NAJBOLJ GROZNO.

— ALEN
6.12. 2011 ob 18:21

Filem je zelo smešen in ga zelo priporočam vsem, ki ga niste gledali.

— Tim

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.