Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Satanov klan

grozljivka
Na sporedu od: 22.12.2005, Kolosej Ljubljana
1h 49min / 109min
Leto: 2005
Država: ZDA, Nemčija
Scenarij: Rob Zombie
Režija: Rob Zombie
Morilska družina Firefly je v House of 1000 Corpses za sabo pustila gomilo trupel, toda tokrat se znajdejo na drugi strani rezila. Krvno maščevanje jim je namreč obljubil šerif Wydell, brat ene od njihovih številnih žrtev, ki je pri iskanju svoje pravice pripravljen prekršiti vse pravne in moralne zakone. Po veliki policijski akciji na njihovi domačiji se preživeli člani družine Firefly zatečejo v zabaviščni park, kjer se v čakanju na končni obračun s šerifom pozabavajo na zelo krvav način.

Zgodba

V napeti grozljivki priznanega glasbenika in filmskega ustvarjalca Roba Zombija se morilci znajdejo na strani branilca. V ospredju je maščevanje šerifa Wydella, katerega brat je bil eden izmed žrtev morilske družine Firefly.

Wydell (William Forsythe) in njegovi možje obkolijo nič hudega slutečo krvoločno družino. Le Otis (Bill Moseley) in njegova sestra Baby (Sheri Moon Zombie) se izogneta usodnim kroglam in se zatečeta v odmaknjen motel. Tam čakata na svojega podivjanega očeta, kapitana Spauldinga (Sid Haig), ki ubije vsakogar, ki mu prekriža pot. Število trupel je vse večje in šerif Wydell se odloči vzeti zakon v svoje roke. Začne se eden izmed najbolj pokvarjenih in zastrašujočih spopadov v filmski zgodovini.

O produkciji

Scenarist/režiser Rob Zombie je s svojim režiserskim prvencem House of 1000 Corpses ustvaril izjemno kultno uspešnico. V njej smo spoznali čudaško družino Firefly, skupino neverjetno krutih psihopatov, katerih poslanstvo je ubijanje in trpinčenje. Zdaj se priljubljeni liki, kot so kapitan Spaulding, Otis, Baby, mama Firefly in Tiny vračajo s celovečercem Satanov klan (Lions Gate Films).

Zombie poudarja, da Satanov klan ni nadaljevanje, saj nadaljevanja sovraži. Gre za nov film s povsem drugačno zgodbo in slogom ter z nekaj liki iz prejšnjega filma. Režiser pravi, da je tokrat vse povsem stvarno, tako scene in kostumi kot tudi upodobitev vlog. Prizna, da ni načrtoval zgodbe, ki temelji na njegovem prvencu, toda le-ta je presegel vsa pričakovanja, zato je bil nov scenarij neizogiben. Njegovo nastajanje pa je bilo dolgotrajno, saj je moral biti nekaj povsem drugačnega.

Režiser je navdih za grozljivki našel v klasikah, kot so The Texas Chainsaw Massacre, Dawn of the Dead, Taxi Driver in A Clockwork Orange. V nasprotju s sodobnimi grozljivkami v celovečercu Satanov klan ni jasno zarisane meje med dobrim in zlim. Film poveličuje zlobo in celo zagovornik dobrega, šerif Wydell, naposled podleže nagnjenosti h kriminalu. Morilci so tisti, ki si kmalu pridobijo naklonjenost občinstva. Ta prehod bi bil lahko za film usoden, če ni bi bil izpeljan tako učinkovito.

Zombie se osredotoča na razvoj likov: „Liki so se iz strašnih risanih likov prelevili v resnične ljudi. Nihče se ne more primerjati s Freddyjem Krugerjem, Jasonom ali Michaelom Myersem. Ne morejo biti brezumni morilski stroji. Biti morajo resnični."

Igralska zasedba

Sid Haig (Kapitan Spaulding) je v svoji izredno bogati 40-letni karieri zaigral v več kot 50 celovečercih in 350 televizijskih filmih in serijah. V 70-ih letih prejšnjega stoletja je navduševal v filmih režiserja Jacka Hilla, Spider Baby, Coffy, in Foxy Brown. Ne gre pozabiti njegove vloge v celovečercu Georgea Lucasa THX 1138, videli pa smo ga tudi v filmu o Jamesu Bondu Diamonds are Forever. Med njegove pomembnejše televizijske filme in serije sodijo The A-Team, TJ Hooker, Dukes of Hazzard, Quincy ME, Hart to Hart, Fantasy Island, Charlie's Angels, Police Woman, The Rockford Files, Six Million Dollar Man, Mannix, Mission: Impossible, Gunsmoke, Get Smart, Here's Lucy, The Flying Nun, Daniel Boone, Star Trek, Batman in The Untouchables. Po 30-ih letih igralske kariere se je upokojil, a leta 1997 se je vrnil z vlogo sodnika v celovečercu Quentina Tarantina Jackie Brown. Sledila je vloga kapitana Spauldinga v House of 1000 Corpses. Haig je z njo doživel drugo igralsko pomlad, saj si je prislužil nominacijo za nagrado Fangoria Chainsaw v kategoriji najboljši stranski igralec.

Bill Moseley (Otis) ima za seboj številne gledališke, televizijske in filmske vloge. Med študijem angleškega jezika na univerzi Yale sta z Garyjem Lucasom ustvarjala grozljivo serijo Things That Go Bump in the Night. V njegovo filmografijo sodijo The Texas Chainsaw Massacre 2 Tobeja Hooperja, Pink Cadillac Buddyja Van Horna, Crash & Burn Charlesa Banda, Night of the Living Dead Toma Savinija, Army of Darkness Sama Raimija, Silent Night, Deadly Night 3 Monteja Hellmana ter House of 1000 Corpses Roba Zombieja. Njegova trenutna televizijska projekta sta Carnivale in Live from Baghdad. Obenem poje v skupini Cornbugs, katere zadnja albuma sta Brain Circus in Donkey Town.

Sheri Moon Zombie (Baby) je prvič opozorila nase leta 1995 v glasbenem spotu za skupino White Zombie, v naslednjih letih pa še v številnih drugih spotih. Leta 2003 je zabeležila svoj filmski prvenec z vlogo v House of 1000 Corpses in z nenavadno mešanico sadizma in seksualnosti navdušila gledalce po vsem svetu. Kmalu zatem ji je režiser klasik Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist in Salem's lot ponudil vlogo morilčeve prve žrtve Daisy v grozljivki The Toolbox Murders. Naslednje leto jo bomo slišali v vlogi Suzi X v animiranem celovečercu Mr. Lawrencea The Haunted World of El Superbeasto.

William Forsythe (šerif Wydell) se na velikih platnih pojavlja že od začetka 80-ih let prejšnjega stoletja, ko je odigral manjšo vlogo v celovečercu Smokey Bites the Dust (1981). Kmalu zatem se je prvič preizkusil tudi na televiziji v filmu The Miracle of Kathy Miller, nato pa je gostoval v številnih serijah, med drugim v CHiPS in Fame. Njegov začetek kariere zaznamujejo vloge zlobnežev, prav takšno pa je odigral tudi v zanj prelomnem filmu Once Upon a Time in America (1984) in sicer neusmiljenega gangsterja Cockeyea. Nepozabna je tudi vloga trmastega invalida v celovečercu The Waterdance (1991). Istega leta je igral Al Caponeja v kratkotrajni televizijski seriji The Untouchables. Leta 1998 je na malem zaslonu odigral glavno vlogo v filmu Genea Quintana A Dollar for the Dead.

Filmska ekipa

Rob Zombie (scenarij in režija) se po odlično ocenjenem režiserskem prvencu House of 1000 Corpses vrača v filmski svet. Pred tem je režiral številne izvrstne glasbene spote za svojo skupino White Zombie. Leta 1995 je kot prvi glasbenik z lastno režijo prejel MTV-jevo glasbeno nagrado za spot More Human Than Human. Kot režiser se je podpisal tudi pod številne spote drugih glasbenikov, nazadnje Ozzyja Osbournea. Večkratni grammyjev nominiranec je ustanovil rock/punk skupino White Zombie leta 1985. Po petih samostojnih albumih je skupina leta 1990 podpisala pogodbo z založbo Geffen Records. Vsi naslednji albumi so bili večkrat platinasti, med njimi tudi La Sexorcisto: Devil Music Vol.1 in Astro-Creep: 2000. Zombie je izreden uspeh dosegel tudi s svojimi albumi Hellbilly Deluxe, The Sinister Urge in Greatest Hits: Past, Present & Future. Poleg tega je prispeval pesmi za številne filme, tudi za Daredevil, Matrix 2: Reloaded, Mission Impossible 2, The Matrix in End of Days. Posnel je tudi duet s Howardom Stern The Great American Nightmare za Sternov celovečerec Private Parts ter duet z Aliceom Cooperjem The Hands of Death za X-Files. S to in tudi pesmijo I'm Your Boogieman (The Crow: City of Angels) se je leta 2000 potegoval za grammyja. Leta 2003 je vstopil v svet stripov s stripom Rob Zombie's Spookshow International, v katerem je ustvaril priljubljen lik Ela Superbeasta. Slednjega bomo naslednje leto videli v animiranem celovečercu The Haunted World of El Superbeasto.

Komentarji

12.11. 2005 ob 23:00 zvezdica

Če vam je všeč groza in veliko krvi potem vam priporočam ogled filma, drugače ne !

— Jože
20.11. 2005 ob 19:20 zvezdica

Pošten film..kaj nej rečm...bolani familija..sam mal ga komadi zamorijo k ne sedejo glih,drgač se pa splača film pogledat...7/10

— Jason boy
22.11. 2005 ob 19:53

Povpreček.

— Dakota
23.11. 2005 ob 21:04 zvezdica

ja...film je hud,sam ce se prej pogledas film HOUSE OF 1000 CORPSES, k ista family kolje ljudi,drugace pa THE DEVILS REJECTS sploh ni grozlivka,ampak je bolj psiho varjanta,..tezko je razumet jezik brez podnapisov,ce pa so je pa zakon film,saj govorijo take stvari,da ti postane slabo...mejte se

— fredy
24.11. 2005 ob 20:51 zvezdica

no že sam naslov ki sem ga napisal (ni ne vem kaj) pove dovolj kaj si mislim o filmu!!!Pa še to bi lahk spadal bolj pod akcijsko zvrst filma ne pa grozljivke!!!

— rene
28.11. 2005 ob 5:31

tako brezveznega filma pa že dolgo ne...

— luftwaffe
1.12. 2005 ob 16:21 zvezdica

the devils rejects je resnično bolj psiho varianta, je pa dejansko z filmom house of 1000 corpses risanka! Ocena 8/10

— sašo
2.12. 2005 ob 19:49 zvezdica

Dobra grozljivka, z odlično tako vizualno kot zvokovno poslastico, saj je narejena preprilčljivo in strašljivo. Vendar pa njena odlična zgodba in napeti trenutki preidejo v še eno novo franšizo filmov, v kateri so vladali Michael Myers in denimo Jason. Tem pa je bilo le do nesmiselnega prelivanja krvi. Njegova dobra točka pa je, da se spogleduje z odličnim TEksaškim pokolom z motorko.Tako, da po mojem komentarju boste vsaj vedeli kaj lahko od filma pričakujete.

— Dejan
7.12. 2005 ob 13:44

zlo me zanima ta film. house of 1000 corpses sem ga gledal ze 3x (ga mam na rac.) in ni slab...

— jure
8.12. 2005 ob 18:19

ql

— pupika
8.12. 2005 ob 18:32

nehite predvajat grozljive filme ker ne bom hodila več v kino

— grozljivo
10.12. 2005 ob 7:44 zvezdica

film je živa bedarija, brez začetka in konca. neumno ubijanje, brez zgodbe, no le če odmislimo totalno psihotično obnašanje familije, katere edini cilj je ubijanje in mučenje ljudi.

— Liones
12.12. 2005 ob 15:57

no js sm gledala film HOUSE OF 1000 CORPSES pa vem da se pač satanov klan navezuje na tole...me sam zanima a sta si filma tud kej podobna? ker prvi del je men živa bedarija. tnx za odgovor (če bo kdo odgovoru ;) )

— me
13.12. 2005 ob 11:53 zvezdica

Film ma začetk in konc, sm prvu morš gledat prvi del house of 1000 corpses. Drugač sta pa oba dela zakon,.. kri...muahaha :P

— ROMC
13.12. 2005 ob 17:31 zvezdica

ta film je res dober prava grozljivka končno nekaj dobrega po tak dugem času najboljši so tisti prizori s krvjo čeprav je ne bi trebalo bit tolko

— b.p.
13.12. 2005 ob 17:34 zvezdica

priporočam vam da si prvo ogledate the house of 1000 corpes te bo dost bolj zaminivo ampak drugač je tud vredi(ful)

— b.p.
21.12. 2005 ob 12:03

sm že gledu house of 1000 corpses, če je ta film podobn pol je škoda mojega dragocenega časa,...

— lublančan
21.12. 2005 ob 14:24

tisti koso satani jim priporočam ogled tega filma

— deniss
22.12. 2005 ob 20:57 zvezdica

Res nikakršen film! Če bi obstajal žanr filma "prostaški", bi ga uvrstila vanj! Ne priporočam...

— nonhorror
22.12. 2005 ob 23:44 zvezdica

Smo videli že boljše filme, pa tudi slabše. Ne bi ga ravno okronala za grozljivko. Se pa čez celi film vleče brezglavo ubijanje, veliko prelite krvi in "kur**rije". Mogoče na momente malce preveč pretiravanja, kar definitivno skvari film. Če niste zahtevni gledalec si ga oglejte.. drugače pa raje preskočite tega, pa obiščite kaj bolj interesantnega.

— Sweety
23.12. 2005 ob 14:34

Ja, film je ful kul! Nekje se glavni junak sleče, pol mu pa un mudel, k je zlobn kr obreže- lulčka mu odreže. use.. ...:/ Pa kr ljudi muri,. pa ful je nekje nasred filma, un moriuc kjut! drgač, pa č mate radi kriminalke, pejte si ogledat ta film!

— Lajly- oz. B.E.B.A.
23.12. 2005 ob 21:18

za ta film smo 6600 dobnesedno vrgl u kanto k smo šli sred predstave vn k je blo tok bedn. pa še to je bl kot komedije ne pa grozlivka.jao

— spelte se nekam
23.12. 2005 ob 22:18

bedn film resnično bedn.jst sm spal..res.

— edo
23.12. 2005 ob 23:10

film je ful dober čeprav še ga nisn gledla samo si ga nameravam upajmo da bo res tak grozno kot je na treilerih!!! se viimo čaw

— iva
24.12. 2005 ob 14:06 zvezdica

Trapasto nadaljevanje nič manj trapaste grozljivke House of 1000 Corpses. House of 1000 Corpses, ki ga je bivši roker Rob Zombie posnel leta 2003, je bil le hudo krvav, brutalen, morbiden in ogaben rimejk Teksaškega pokola z motorko, ki je hotel na vsak način ujeti atmosfero mojstrovine Rojena morilca. Sedaj ni nič drugače, le da ne gre za rimejk, marveč za povračilni udarec, za ricochet zloglasni familiji, ki je klala v prvem delu. Za maščevanje, ki ga pričara lokalni šerif William Forsythe. Pogumni in brezkompromisni policaj, ki krvoločnim psihopatom stopi na prste in se jim perverzno maščuje za vsak umor posebej. Mamo (Leslie Easterbrook, tista Leslie Easterbrook, ki je v Policijski akademiji igrala hudo vročo Debbie Callahan) zverinsko zakolje kar v arestu, očeta (Sid Haig) zveže na stol in zakuri ogenj, sina (Bill Moseley) spremeni v Jezusa Kristusa, hčerki (Sheri Moon) pa na telo priklamfa fotografije njenih žrtev in ji prestreli koleno. Pač še ena krvava, brutalna, morbidna in ogabna grozljivka, ki misli, da lahko kri in meso nadomestita srh in grozo.

— iztok gartner
24.12. 2005 ob 14:45

ta film je biu toook bedn da smo šli kr nasretr filma vn,.čis brezveze.sploh nima smisla,čprov una je bla še kr huda;)

— aljaž
24.12. 2005 ob 22:55 zvezdica

Film, glede na to da gre za grozljivko, ni prav nič posebno grozen. Sicer pa vreden ogleda.

— Jaan
25.12. 2005 ob 15:38

sam je res ful izvrstn fil.mav se poserjes drgac je pa ql...:D:P:D

— ql
25.12. 2005 ob 17:10

ne gledat sam house of 1000 corpses ampak ORIGINALNA dela texas chainsaw massacre.Ker gre za film,ki ma mal vec kot 1 del. Tole je sam konc,ki so ga vsi cakal...kjer ga pac fasejo tko kot bi ga tud mogl =) drgac pa tale del mal smrdi.

— emm
25.12. 2005 ob 21:25 zvezdica

ogled filma bi lahko odsvetovali osebam mlajšim o 18 let zaraji smeha! halo kaka grozljivka??!!!?? ok doro sej je nekaj fuul hudih prizorov pa vsaka druga beseda ma okrasno besedo fuck!!(fucking familiy,my sweet fucking baby,...) drugač pa je tota familija res malo vsekana in odštekana kr je mahnjena na pokol in mučenje...konec bi lahko bil edino drugačen kr bi mogla mama ostat živa...pa z drugimi tuji nea vem kaj se je zgodilo..al so jih pol 'plavci' fentali al kaj... ok grem zaj jas da vam neom preveč izdala kr je muvi vseeno tolko vreji da si ga lahko gre poglejat vsak! papa

— Hm.
26.12. 2005 ob 1:25 zvezdica

torej.. film sem si ogledal s 5imi prijatelji in moram povedat da so mnenja vseh enaka.. film je popolnoma nezanimiv.. niti enega trenutka v celem filmu ni da bi se človek ustrašil.. torej nevem od kod naziv grozlivka.. res je da 900 sit ni neka cena ampak rajši idite na kebap ker se vam res bol splača ! ! !

— peter
26.12. 2005 ob 1:27

popolnoma se strinjam s petrom.. sam prihajam iz maribora in film satanov klan si ne zasluži naziva grozlivke!!! škoda denarja

— marko
26.12. 2005 ob 10:30 zvezdica

še en prekrasen film izpod kremplev glsbenega virtuoza Roba Zombača. Film je super potegavščina, kajti pusti ti okoliš da si vrgel stran denar in čas, ampak, če bolj potipamo film po svojih strohnelih kosteh, je genijalna izvedba kotraverznega glasbenika, ki se očitno rad izraža v filmski industriji, pa to je to. Bravo Rob Zombi.

— FlaMeR
26.12. 2005 ob 13:29

folk.,ne it gledat to,ker je bedarija..ce je to grozlivka sm jz nevem ka,.cist totaln bed film.!!skoda denarckov!

— mico
26.12. 2005 ob 15:46 zvezdica

Oba dela sta totalna psiha, precej težek za gledat. Človeku težko jasno, da tak folk obstaja tudi v resnici. Primer Čečeni pa še kej. Glave stran itd itd.

— Tomo
27.12. 2005 ob 8:00 zvezdica

kaj za vraga lahko samo rečem!! raje se sprehodite ob dravi pa nahranite labode!men je vsekakor zal, da nisem nardila tega...namesto, da sem gledala to oslarijo!!! potem pa ni cudno, ce ljudje radi gledajo takse nasilne filme, da so se med seboj tako agresivni... le kam to vodi se lahko vprasamo!

— maja
27.12. 2005 ob 9:24 zvezdica

kaj tako neumnega pa ze dolgo ne, nesmiselno ubijanje, kri vsepovsod, zgodba brez repa in glave. cudim se sam sebi kako to da nisem zapustil kinodvorane. Rob Zombie je od danes naprej na moji listi reziserjev cigar filmov ne mislim vec gledat. idite raje gledat karkoli drugega

— bojan
27.12. 2005 ob 11:00 zvezdica

Film je dokaj napet, zanimiv, le eden lik v filmu je na poti, o njem ni nikakršne zgodbe. Ravno on ustvari razplet zgodbe, saj umori šerifa, glavnega negativca.

— Enky
27.12. 2005 ob 11:05

he he he. gdo še dans to lea,.. gdo ob geajnju totega filma vživa je pa v krizi, ja. Ne priporočam nikomur, ne le mlajšim ob 18let. haha

— Parker09
27.12. 2005 ob 21:24

Glup film da bl nebi mogu bit! Kr neki se kolejo, pa glupa muzka...glupo, smotan, neumno, use!

— Oha
29.12. 2005 ob 0:04 zvezdica

Jasno je, da namen filma ni bil povedati neko zaključeno zgodbo, ampak prav nasprotno: začeti iz nič in odgovoriti na kar najmanj vprašanj, ki se ob gledanju porajajo gledalcem. Ne izvemo ničesar o preteklosti zmešane družine, samo veliko precej nazornega klanja in besednih zvez, ki redno vsebujejo zlog 'fuck'. Zdelo se mi je, kot da so poskusili prestopiti vse moralne zadržke in pred ljudi postaviti res najtemnejšo plat človeka, ki ni v klanju, ampak v popolnem izpraznenju in izničenju človekovega duha, odsotnosti vsega racionalnega in v prepuščanju najbolj temnim krvavim fantazijam. Družina Firefly nas ne šokira toliko z nožem kot predvsem s totalno odsotnostjo vsega kar povezujemo z besedo 'človek', po drugi strani pa vzbuja nelagodje dejstvo, da je nekaj malega Fireflyjevih morda tudi v globinah naše psihe. Film se mi je sprva zdel povsem trapast, vendar sem dvorano zapuščal z občutkom nelagodja, ki me je spremljal še nekaj časa po filmu. Imel sem občutek, da je v njem precej negativne energije. Film bi odsvetoval mlajšim gledalcem, vsem občutljivim in tistim s slabšim želodcem.

— Andrej K.
29.12. 2005 ob 10:24 zvezdica

Brezvezno dolgočasen film, ti vzame vstran vso pozitivno energijo...

— dora
29.12. 2005 ob 13:59

film je ,kar dober mislim, da ni grozljivka v bistvu pa je bolj črna komedija ampak krvi je pa premalo in ni nič kaj tako krutega da bi bilo treba ta film imenovati grozljivka pa še nekaj najbolj me pa moti ta napis pred kolosej na oglasni deski film zaradi krvavim in neprimirnimi prizoro odsvetujemo ogled mlajšim od 18 let to je nepotrebno tato jenajbolj čudno.Jaz sem star 14 in mi je bila komedija zato mislim da si morajo kolosejevci izmisliti kak bolj pameten izgovor da bi se znebili mladoletnikov edino kaj je bilo omembe vredno prekljinjanja je bilo edino dovolj, hvala če ste prebrali moje obširnio in upam da je kar logično mnenje

— primož
29.12. 2005 ob 20:21

alo ljudje ta film je res neumen ampak če si fen krvi se priporočam s tem filmom prosim ne kvarit užitka tistim ki jim je ta film všeč. lep pozdrav

— de
29.12. 2005 ob 22:12 zvezdica

nisem se vidla slabšga filma!sred predstave sem vstala in sla ven ker ga nisem vec mogla gledat!pricakujes grozljive, strasne prizore, dobis pa zelo bogat besedni zaklad kletvic, nezanimive prizore s krvjo in klovna..vse vloge so tko bedaste da ti gre na bruhanje!rajs bi dala ta dnar za cirkus pa bi me blo tm bl strah pomoje!

— anabella
30.12. 2005 ob 14:07

kaj naj recem, film mam doma, pa mi ni bil glih preveč všeč ker je pac čudaški film. žaga jo totalno prekosi. nevem no... tisti ki mate radi nagravžne filme ga ijite glejat, drugač pa vam ga ne priporočam ker bote še kozlali. tak da za tiste z slabim želodcom... nne ga it glejat!

— Zala
31.12. 2005 ob 14:42

film je totalno glup!!

— polansk
2.1. 2006 ob 10:34

film je krut prow specialn morte ga gledat

— gina
2.1. 2006 ob 20:59 zvezdica

Prosim vas lepo!!! kakšna grozljivka, če je to grozljivka pol pa tut js nevem! Kdaj me je pa blo kej strah??hm.. kdaj sm se ustrašla?hm... sam ena akcija; streljanje, pobijanje, streljanje, pobijanje.. neki bedni prizori, pa klovn k je kao grozn in ful krvi..ne to je kao najbol grozna stvar,,,halooo... Pa tut kje je kakšna ZGODBA???pobijajo k so kao eni hudiči, ma prosim te.. da dajo tak film in pol men vzamejo 1100sit za to!!! ma dej..sm čist razočarana... ko vidm napis grozljivka sploh nevrjamm več al bo res grozljivka al se bom pršla smejat.. ocena za grozljivko3/10, za drug žanr 5/10

— A dejjj!!!
2.1. 2006 ob 21:04

film je sicer zelo dobe ni pa nikakrsna grozlivka! film priporocam samo tistim ki imajo radi veliko nasilja in krvi. film se konca z zelo bednim koncem kar ni vredu se tik pred koncem se borijo za zivljenje pol pa vsi umrejo mislim! režiser Rob Zombie se bi lahko malo bolj potrudo glede filma

— E_nite (krvava komedija ne grozlivka)
2.1. 2006 ob 22:42 zvezdica

Kinodvorano sem zapustil pa 25 minutah! Groza kaj naj rečem. Film narejen v stilu, mamo kamero naredimo film, ki je brez repa in glave. Dialogi na ravni nekoga ki ne premore IQja več kot 20! Vsak stavek vsebuje "fuck". Jao kako grozno in škandalozno. :D To nima z grozljivko nobene zveze, kaj je sploh groznega?? Kvečjemu je groza gledat tak film, ki... eh škoda besed. NE PRIPOROČAM

— Jernej
3.1. 2006 ob 12:14

ko sem šel gledat plakat sem mislil da je super film ampak ko sem ga gledal film se mi pa sploh ni zdel fajn film jas vam ne priporočam ogled tegafilma ker je brez vezen raje si ogledite komedijo

— denis
3.1. 2006 ob 14:27 zvezdica

film ne priporočajo mladim od 18 let.zaredi česa?? smeha al dolgočasja??' film je dotalna bedarija!!! zapravljanje časa! sploh pa si ne zasluži naziva grozlivka! te je to prej komedija:D! pa nasilnih prizorov sploh ni!!!

— lolika
5.1. 2006 ob 20:01 zvezdica

Ko sem jaz šla s kolegicami v kino sm najprej prebrala komentarje za ta film.. itaq so bli sami slabi.. pa sm mislla kaj pol.. sej mogoče je pa kul.. ampak.. ejte... film je totalna bedarijska akcija al pa komedija prej ko grozljivka.. v bistvu sploh ni dobenega gropznega prizora!! NE IT GLEAT!

— annchyka
5.1. 2006 ob 20:39 zvezdica

...hm.poslastica...k ončno en dobr film, končn grozljivka, ki si zasluži grozljivka, kri nasilje južna amerika, psihiči, pač kri in klanje kam bujš.glede grozlivk to je prava grozlivka ne pa una jajca od kroga pa tmeb pa kr ene mrače vode.to niso grozlivke ampak srhljivke.The devil's rejects, raje uporabljam originaln naslov zaradi bebavega prevoda, je tru old skul horor muvi.back to the 70's.svaka čast stricu Zombiju.komi čakm njegov animiran film.

— fetiš
6.1. 2006 ob 16:12 zvezdica

do zdaj je bla za mene najbolj tečna in brezvezna grozljivka Temačna voda zaj pa si je to mesto hitro prislužil Satanov klan. Pa tu se ja nič ne dogaja. Tu pa tam-vsakih 20 al pa 30 min (od 109 min celotnega trajanja filma) koga ubijejo. Pa tudi ko se kao "koljejo" ni nič posebnega in groznega. Ko oni bruder po ovem pevci gor tuče sploh ne kaže tistega pevca ampak njega tak da je vse skup podobno kakemu trilerju al akcijskemu kjer krvavih prizorov ne kaže. Pa tuji zgodba je brezvezna saj se sproti čisto nič novega ne dogaja. Je pač familja ki mori pa je to to.. nič novega nič novih zapletov. Vse skup me spominja na kakše bad reallity show-še Oprah je bolša. Res odsvetujem ogled rajši se z mano pridružite Oprah :D- malo heca ne škodi. LP pa*pa

— *MaYcY|{a*
6.1. 2006 ob 16:18 zvezdica

gledal sem polno polno filmov... vseh zvrsti... ma takšnega sranja pa še ne... iz kina sem odšel po skoraj 1 uri zehanja in začudenja nad zgodbo in dialogi... ...policija ki pokliče enega ki se razume glede bratov Marx... una tipinja ki jo povozi kamion... pa ima na sebi tisto masko ki naj bi bil obraz... ??? ma halo? to je ena od mojih najslabših investicij... in za druge ki govorijo pozitivno o filmu... nimate pojma kako naj bi zgledal dober film... brez zamere... :D

— Manuel
6.1. 2006 ob 18:51

To sploh ni film ampak je katastrofa!jst ne vem kdo to daje na spored!

— x3
6.1. 2006 ob 20:30

halo ludi.to bi naj bla grozlivka?temu lahko samo rečem da so je več porničov not ko pa kai groznega. ludi neja hojite tega lejat kr se ote tak cepali da kuj hudo.uživajte ajdek

— tammy
7.1. 2006 ob 12:30 zvezdica

temu bi bolj lahko rekel akcija in ne grozljivka... akcija a' la Teksaški pokol z motorko

— Lah
9.1. 2006 ob 9:10

muzika v filmu pa lih pase not

— hehe
9.1. 2006 ob 17:58 zvezdica

Film ni nikakršna grozlivka (nevem kje so dobil da je v tem filmu kej groznega) vsake tolko sicer prbije na psiho to je pa tudi vse...Ubistvu je največ komičnih vložkov pol so psihični ajde pa par se jih najde k so "grozni". Kritika v časopisu za ta film je čito mimo. Kakšno povračilo neki... mislm nevem ker bebec bi izvajal tako minimalistično revanšo z tako velkimi luknjami...

— Gandalf
10.1. 2006 ob 10:18

živ dolgcajt.

— nena
11.1. 2006 ob 11:18 zvezdica

Film bi rad bil drugačen, tako drugačen, da je preveč morbiden, prostaški in prav nič grozljiv! Film je pravi ultramaraton klanja povrhu vsega pa je še trapast. V tem žanru smo že videli kaj veliko, veliko boljšega! Boljša alternativa te brezsmiselne demence je film Wrog turn, ki se je vrtel malo po filmu Teksaški pokol...! Čav - bav

— GREGEA
14.1. 2006 ob 18:32

Film je tak debilen, da ne veš a si ti nor, da sploh to gledaš. Sam js sm ga gledla doma s kolegi in smo se meli prav fajn, ker smo se mogli smejat vsem tem neumnostim. Saj smo že v naprej vedeli, kaj bomo gledali. No folk, film je resnično debilen. pa-pa!

— JAZ
1.3. 2006 ob 18:11

Super film super efekti super muska. Res vredn ogleda! Ni pa za rahel želodec...

— Tunko
10.6. 2006 ob 10:16

meni se je bol kot grozen zdeu smešen... tk da če se želite do souz nasmejat vam priporočam ogled filma;)

— jure
3.4. 2007 ob 21:59

Čemu naslov filma satanov klan kr mu ne paše ta naslov. Bolj primern naslov bi bil čudno klanje :o) Čudna familija in temu primeren tud ful čudn film. Me je negativno presenetil kr sm pričakovla boljši film. Še dobr da sm doma gledala in ne v kinu kr bi mi bilo žal denarja za karto. :(

— Samy
15.4. 2007 ob 7:16

Pričakovala sm boljši film, z več poudarka na hudiču. Neko klanje čudno in mučenje, čudna familija. Še dobr da nism gledla v kinu kr bi mi blo žal denarja za karto. Škoda kr ni boljši film. :(

— Samy
24.6. 2009 ob 21:51

No ja res je da je vse skozi samo klanje, se film niti ni tak slab sem pa vido tut že dosti bolših.

— =/LoveMetal=/

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.