Kolosej
Film distribucije Continental Film

Salt

akcijski triler
Kdo je Salt?
Podnapisi
Na sporedu od: 19.8.2010, Kolosej Ljubljana
19.8.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 40min / 100min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Kurt Wimmer
Režija: Phillip Noyce
Režiser napetih trilerjev Patriotske igre, Svetnik in Neposredna nevarnost se znova podaja v svet skrivnostnih vohunov, na čelu s predano agentko CIE Evelyn Salt. Njena zvestoba je postavljena pred preizkušnjo, ko jo prebegli informator naznani kot dvojno rusko agentko, ki naj bi izvedla atentat na ameriškega predsednika. Salt pobegne in uspešno uporabi svoje dolgoletno znanje prikrivanja in izmikanja prijetju, a da bi dokazala svojo nedolžnost, se mora soočiti z obtožbami in zlepa ali zgrda obvarovati svoje življenje pred dokončnim izbrisom.

Kot agentka CIA je Evelyn Salt (Jolie) prisegla, da bo častno vršila dolžnosti za domovino. Njena zvestoba je na preizkušnji, ko jo prebežnik obtoži, da je ruska vohunka. Salt se poda v beg, pri čemer uporabi svoje sposobnosti in leta izkušenj tajne agentke, da bi ušla zasledovalcem. Zaradi njenih prizadevanj, da bi dokazala svojo nedolžnost,  so njeni motivi še bolj dvomljivi, saj se lov na resnico o njeni identiteti nadaljuje in vprašanje ostaja: Kdo je Salt?

O filmu

Zamisel za Salt je pred nekaj leti porodila opazka Angeline Jolie: "Imela sem sestanek s sopredsednico Sony Pictures Amy Pascal in beseda je nanesla na nov film o Jamesu Bondu, ki ga je pripravljala," se spominja Jolie.  "Igrivo sem rekla: Jaz bi bila rada Bond!  To je bila najina mala šala in potem je našla ta projekt."

Scenarist Kurt Wimmer si je sprva v vlogi Salt zamislil moškega. A ko so k projektu pristopili producenti, Pascalova in režiser Noyce, je scenarij doživel več predelav. Najkorenitejša je bila, da so si v naslovni vlogi zamislili oskarjevko Jolie, ki je ena redkih žensk, ki je sposobna na svojih plečih sama nositi akcijski film. Zelo hitro je Edwin Salt postal Evelyn Salt.  

V filmu je Evelyn Salt, operativka CIA, obtožena, da je speča vohunka za Rusijo. Njen svet se sesuje, zato se ne zaustavi pred ničemer, da bi dokazala svojo nedolžnost, a ker se izogiba zasledovalcem, vsi še bolj dvomijo vanjo.

Di Bonaventura pravi, da ideja o spečih vohunih ni fantazija."Nobenega dvoma ni, da obstajajo.  CIA je prepričana, da obstajajo. Nič zares skrivnostnega in zapeljivega ni na zamisli, da nekdo potuhnjen čaka v zasedi – več desetletij, če je potrebno. Salt ima veliko elementov. Je triler, je akcijski film, je vohunski film. Je resna ljubezenska zgodba in ima fenomenalne akcijske prizore."

V filmu se Evelyn Salt poda na beg, da bi dokazala nedolžnost, ko jo prebežnik obtoži, da je vohunka, in tako sproži Dan X – to je dan, ko se ruski speči vohun prebudi in začne svojo vojni proti ZDA. "Dan X je še vedno sporna tema znotraj CIA," pravi Jolie.  "Nekateri menijo, da je čista traparija, drugi, da ne samo, da je resničen, ampak da so speče agente  tudi aktivirali za določene primere. Ko smo pristopili k temi, smo mislili, da je precej za lase privlečena. A več informacij, ko smo dobili, a bolj nam je postajalo jasno, da je resničneje, kot smo mislili. Resnica je res bolj nenavadna od fikcije."

Ugibajo, da je v osemdesetih in devetdesetih Sovjetska zveza in nato Rusija odposlala tajne agente, ki so se izdajali za državljane zahodnih držav,  a bili del mreže obveščevalcev, in živeli pod tajnimi imeni 15, 20 let ali celo več. Ko jih aktivirajo, ti speči vohuni uprizorijo Dan X, verigo sabotaž in terorističnih napadov znotraj ZDA kot začetek obsežne vojne z Rusijo.  Speče vohune so v zadnjih letih odkrili v Kanadi in v Estoniji. Smrt zaradi zastrupitve nekdanjega FSB agenta Aleksandra Litvinenka v Londonu leta 2008 ostaja skrivnost..Nedavno so skupino ljudi – njihovi prijatelji in sosedje so menili, da živijo povsem običajna življenja -  agentje zveznega tožilstva aretirali in jih obtožili, da so del vohunske verige, ki živi globoko pod krinko z lažno identiteto, njihova naloga pa je bila izvrševati naloge za Rusijo.

Za igralca Lieva Schreiberja so bila ta fascinantna vprašanja v središču zgodbe glavni razlog, da se je pridružil ekipi. "Kaj se je po padcu Železne zavese zgodilo z vsemi delujočimi vohunskimi agencijami?" se sprašuje.  "Agencije so morda razpustili, a ljudje, operativci, ki so delovali v njih, niso kar prenehali obstajati. Kaj če bi vašega sodelavca ali prijatelja nekoč identificirali kot takega človeka?  Teh operativcev so naučili določenega načina razmišljanja, ki je zdaj zastarel v sodobnem političnem ozračju."

Jolie svoj lik opisuje kot žensko, ki se nerada zbliža s komerkoli. Posebej zadržana je bila do poroke, saj se je zavedala, da bi bil mož v nevarnosti. Vendar je  Evelyn Salt poročena s človekom, ki se v celoti zaveda in sprejema tveganja, povezana s poroko z operativko CIA.

Kot tehnična svetovalka je pri filmu sodelovala Melissa Boyle Mahle, ki je bila operativka CIA 16 let. "CIA zahteva, da zakoncem povemo, s čim se preživljamo," razloži Melissa.  »Skozi desetletja je agencija prišla do spoznanja, da ljudje ne morejo živeti normalno, če nimajo vsaj enega človeka, ki jim je blizu, s kateri se vsaj do določene stopnje lahko pogovorijo. Po drugi strani pa samo zato, ker vaš zakonski partner ve, s čim se preživljate, ne more vedeti, kakšen primer raziskujete, v kakšni nevarnosti ste, ali kam se odpravljate, ko greste od doma."

Po besedah Joliejeve za agenta CIA ni nič nenavadnega, če je poročen, vendar je zaradi narave dela odnos vseeno pod pritiskom. "Govorila sem z žensko, nekdanjo operativko, ki mi je povedala, da ji je zares odleglo, ko je odšla iz agencije. Vrsto let ni mogla nikomur zaupati, kaj počne, kam odhaja, zato se je njen odnos z možem spremenil. Ni sprevidela, kako zelo sta se odtujila, kako težko je bilo, dokler ni zaživela na novo."

"To ustvarja prostor, črno luknjo v vsakem razmerju," pravi Melissa. "Zelo pomembno je imeti normalen, zdrav odnos, a v zakonu ali z osebo, ki vam je zelo blizu, je to težko, če ne morete vsega povedati."

Jolie se je na vlogo pripravila tudi tako, da se je pogovorila z mnogimi agentkami CIA. "Vse po vrsti so zelo ljubke, prijazne ženske, za katere si ne morete predstavljati, da so pahnjene v nevarne situacije, pa vendar so."

O igralcih

Angelina Jolie (Evelyn Salt) je posnela filme Zamenjan, Iskan, Kung Fu Panda, Beowulf , A Mighty Heart, The Tourist, Dobri pastir, Gospod in gospa Smith, Alexander, Nebeški kapitan in svet prihodnosti, Kraljestvo morskega psa, Zbiralec življenj, Lara Croft Tomb Raider in Lara Croft: zibelka življenja, Preko vseh meja, Izvirni greh, Še 60 sekund, Life or Something Like It, Girl, Interrupted (oskar za stransko vlogo), Zbiralec kosti,  Pushing Tin,  Playing by Heart, Gia (zlati globus), George Wallace (zlati gobus),  Playing God. True Women; Foxfire, Hackers.

Liev Schreiber (Ted Winter) je posnel filme Defiance, Možje X na začetku: Wolverine, Omen 666, Mandžurski kandidat, Taking Woodstock, Repo Men, Every Day, The Painted Veil, Vsota vseh strahov, Kate & Leopold, Love in the Time of Cholera, Hamlet, Hurikan, A Walk on the Moon.

Veliko je nastopal tudi na televiziji. Med drugim je posnel  RKO 281 in Lackawanna.  Bere tudi besedila številnih dokumentarcev.

Leta 2005 je debitiral kot režiser filma Everything is Illuminated.

O režiserju

Phillip Noyce  je režiral filme Backroads, Newsfront,  Heatwave, Patriotske igre, Neposredna nevarnost, Nevarno morje, Zbiralec kosti, Tihi Američan, Rabbit-Proof Fence, Catch A Fire.

Komentarji

27.5. 2010 ob 21:30

Upam, da bo film dober tako kot prikazuje trailer.

— MatiC
14.6. 2010 ob 14:53

men se zdi kr fajn
pa tud akcijski prizori so dobri
sm zmer morjo bit pa rusi krivi v ameriških filmih

— uuuuuuuuuu
26.6. 2010 ob 19:10

film bo fenomenomenalen ;)))

— JJ.JK
2.7. 2010 ob 19:37

fuŁkuŁ bo

— kiki riki
3.7. 2010 ob 22:44

ja saj jim lahko rusi plin zaprejo haha

— evica
18.7. 2010 ob 10:20

komaj čakam! :D

— nejm
20.7. 2010 ob 13:14

@JJ.KK in kiki riki, a lahko natančneje argumentirata, zakaj bo po vajino film 'fenomenalen' oziroma 'ful kul'?

— cleverrrrr
20.7. 2010 ob 22:07 zvezdica

na rottentomatoes film dobiva pozitivne kritike! kar glede na to da so prejšni teden kritiki gledali izjemni Izvor (Inception) ni bilo najlažje doseči :)

— uros
22.7. 2010 ob 11:55

Danes grem gledat ta film...poročam, če je res tak vredu, kot pravijo kritike :)

— Andreja
23.7. 2010 ob 22:54

Sem gledala film in meni se je fuuuul dober :)

— Andreja
3.8. 2010 ob 13:22

sam da angelina igra pa mi je film takoj ušeč ;D

— miško
5.8. 2010 ob 17:03

film je ful dober sam moti me da igra

spet Angelina:(

drugače pa zakon!!!!

— serena!!!
6.8. 2010 ob 20:41

nisem njena fan-ica, ampak bom šla pogledat. trailer je dober :)

— Nina
8.8. 2010 ob 12:42

ta fiilm bo ziihr zaakooon.
aaj kent wejt

— CraZZy. <3
10.8. 2010 ob 10:53

Film sem gledal v Ameriki, se splača pogledat zakon !!!!!

— peter
12.8. 2010 ob 14:05

cu @ premiera

— xDDD
15.8. 2010 ob 10:38

sexi je tale angelina jolie :) in zato bo film vrjetno zelo dober ;D

— Blaž
18.8. 2010 ob 12:29

glede na to da angelina igra not lahko pričakujemo velik akcije kar je pa men zlo všeč :)

— lucky
20.8. 2010 ob 0:43

omg pa kwa dajejoo to zrableno Angelino not. mislm men sploh ni usec... k da na celm svetu nemorjo najdt ene bol sveze angeline? O.o

— nekdo
20.8. 2010 ob 12:05

Trailer in igralska zasedba sta me je do konca navdušila...Zgleda pa, da sem imela kar visoka pričakovanja glede filma, saj me ni preveč navdušil. Je navaden akcijski film, ampak ne na zabaven način (npr. Mr and Mrs Smith). Konec filma me je zelo razočaral: pojavili so se napisi za konec filma, prižgale so se luči, ljudje pa smo kar obsedeli, češ: "to je konec?". Vsebina filma pa se mi zdi žalostna, ampak jaz sem nekako pričakovala da se bo v zaključku filma mogoče kaj postavilo na svoje mesto, pa se ne.

— Manca
20.8. 2010 ob 13:50

Lep film, ki pokaže da so akcijski junaki lahko tudi ženske in zato v filmu ni nič manj akcije. Razplet je zanimiv.

— Lonely rider
20.8. 2010 ob 14:31

Dober film . Vreden ogleda + Angelina seveda kot zmeraj dobro zaigra =)

— Lalalala
20.8. 2010 ob 16:45

film je ful dobr

— tinnx
20.8. 2010 ob 19:07

mislim, da bo kr vredu , sploh če ona špila (veš da bo akcija)

— filmoŽER
20.8. 2010 ob 20:18

Angelina je vlogo Evelyn Salt odlično zaigrala. Film ves čas vzbuja napetost, torej gledalcu ne more niti za hipec biti dolgčas. Zgodba ima kar nekaj presenetljivih preobratov, ki nas ''šokirajo''. Konec me vsekakor ni presenetil - saj logično nakazuje, da bomo morda že drugo leto gledali Salt 2.

Ne glede na dobro akcijo, pa se mi porajajo številna vprašanja. Zakaj neki se v zadnjem času pojavlja vse več filmov, ki strašijo ljudi? Tudi tale na nek način naznanja, da je lahko kdorkoli speči agent, ki ga lahko nekdo aktivira in katastrofa je tu. Pa vendarle to ni tako enostavno. Poleg tega pa toliko streljanja, ubijanja, grozot... In v vsem tem ''blesti'' tudi Angelina Jolie...

— Koralia
20.8. 2010 ob 21:11

Sm gledal, in moram priznati, da me je precej pozitivno presenetil, eden izmed boljših filmov poletja, nedvomno vreden ogleda :)

— Grega
20.8. 2010 ob 23:28

bedni konec!

— lilili
21.8. 2010 ob 15:47 zvezdica

Od tega filma sem glede na čas snemanja porabljenega, igralsko zasedbo in reklamo pričakovala več. Ne trdim, da je film povsem enoličen, vsebuje namreč precej akcije, ampak človeka na trenutke zmede. Zgodba je slabo razvidna, prav tako tudi rdeča nit. Ko misliš, da zgodba pelje v eno smer, se vse dramatično zasuka in tako praktično predhodno zastavljeno vprašanje ostaja: Kdo je Salt? Mogoče bi bilo potrebno nadaljevanje tega film, saj se le-ta konča tako, da to tudi nakazuje. Taktična in premišljena poteza pa bi bila, da se v naslednjem filmu (če se za nadaljevanje odločijo) zgodba razplete ter se hkrati manj pozornosti posveti akciji. Hkrati pa ta nejasnost pušča gledalčevi domišljiji prosto pot, da si zgodbo zamisli po svoje. Meni osebno je bil najboljši trenutek filma, ko umorijo moža agentke Salt, ki naj bi predstavljal zanjo le lažno krinko, a s pogledom v njene oči v trenutku, ko se umor zgodi to krinko razbije. Nič solz ... Pogled, pogled jasno izrazi vse.

— Sara
21.8. 2010 ob 20:28

Odličen film, vreden ogleda!
Akcijski prizori so neverjetni!
Eden boljših filmov zadnjih let.

Lp!

— KozjiPastir
22.8. 2010 ob 16:22

kr uredu film.

— lechy
22.8. 2010 ob 17:29

Najboljši film :)))))
angelina je cool!
PRIPOROČAM OGLED.

— Evelyn Salt ;)
22.8. 2010 ob 17:59

fulm je supr priporočam :)

— lucky
22.8. 2010 ob 20:41

film je nadsvetoven.....na začetk...ne veš zakva se gre.pol te pa kr prvlač...igralka itak najbolša..drgač pa najbolš film mesca je res!! ;) aja pa š to..pejte ga gledattt !!!!! ;)

— dance524
23.8. 2010 ob 10:28

Filem, vreden ogleda! Priporočam!

— lejlalala
23.8. 2010 ob 11:11

pune dober film priporočam ogled :D

— smiile
23.8. 2010 ob 19:57

Film se mi zdi zelo agresiven, vendar je zgodba zanimiva.

— Sysy
23.8. 2010 ob 21:28

film je fuul fuuul dobr res najboljšiiiiiii

— tina
25.8. 2010 ob 13:23

Vrhunski film, ki te ne pusti ravnodušnega do samega konca! Priporočam!

— olivia
26.8. 2010 ob 13:09

sm šla gledt film je full dobr!! priporočam!!!
res je najboljš film meseca!!!
upam da bo nadaljevanje!!

— angelina.jolie-fan
26.8. 2010 ob 15:24

res je vedno so rusi krivi. ampak film je pa dobr

— g.p.
26.8. 2010 ob 17:14

kratko in jedrnato....katastrofa!!!!!!

— denis
28.8. 2010 ob 9:46 zvezdica
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
28.8. 2010 ob 13:14

No ja.. akcija kt akcija, z mal bolj dodelano zgodbo.. Te nekako potegne v dogajanje.. Angelina kot ponavadi ustreli/onesposobi "10 ljudi na sekundo".. pa pustmo malenkosti.. ;) Drgač pa vredno ogleda..

— Spela
28.8. 2010 ob 13:26

flm je dobr res dobr

— tralala
28.8. 2010 ob 14:08

Fajn film, sam konc je bedn,,,,

— leja
28.8. 2010 ob 15:06

Ovaj film je zakon,nakon godišnjeg odmora u bosni sam došao u sloveniju i prvo što sam uradio,vozio sam moju šemsu da gledamo film SALT.U filmi ima puno akcije i svega i svašta a ANGELINA je prava žena za takve akcije,tako kaže i moja šemsa.Stvarno zakon film,da bog da da dođe ovaj film i kod moje rodbine u bosnu pa da i oni ispričaju kako je ovaj film dobar,...

pozdrav od edina

— edin
29.8. 2010 ob 15:27

film je ful hud pa angelina jolie igra ful hudo film je res carski morte pogledat se dva tedna sm mislu sam v njem najbl mi je vsec da se konca film tko da zgleda kokr da bo nadeljevanje in upam da tud bo:) edino kar ni lih tko k ne stekas a je zdej angelina jolie zdej ta spy al ne drgac pa ful kul:)))))))

— kr en
31.8. 2010 ob 19:34

Ej ampak nekaj bije v oči.. a ste ostali ki imate možgane in ne ta mularija facebook generacije z močno znižano inteligenčno zmožnostjo opazili, kako ti naši najstniki pišejo komentarje? Navdušenja ali kritike sploh ne znajo izražati, komentarji postajajo neuporabni. Skratka, a če je film ful dober je to slabše kot če je fullll dober ali pa fuuuuul dober!!!!! ? Kakšen mora to bit, če je torej draga tina fuul fuuul dober res najboljšiiiiii ?
Naj prosim nekdo malo več pove o tem, kako ocenjuje film Salt, vzklikanja res ne rabim, saj nismo na tekmi, niti to ni gumb "like" iz facebooka. Hvala

— stari ata
1.9. 2010 ob 12:45

Tudi jaz priporočam ogled. Mogoče Angelinine sposobnosti v nekaterih akcijah delujejo malo nadnaravno, ampak to ne pokvari filma. Zgodba je pa kul. Očitno bo pa tudi nadaljevanje, tako da še en razlog več za ogled:)

— Borut
1.9. 2010 ob 14:58

men film ni nič posebnega ubistvu mi ni dober pa brez zamere. na tranutke sploh neveš kdo je kdo, pa enkrat je am. vohunka drugič ruska pol že svoje ubija, nevem men ni dobr

lep pozdrav

— jan
1.9. 2010 ob 17:40

Dober film. Sam mal je bedno k cel film skoz neki beži in se skriva....

— T in J
1.9. 2010 ob 20:03

@cleverrrrr Kaj ti si pa wnb "Clever" sm problem je ka si zabit/a.

— Anonimnež
4.9. 2010 ob 22:46 zvezdica

Videla sem film je čudovit, enkraten! Pričakovala sem dober film (ker notri igra Angelina Jolie), vendar ne tako zelo dober. Moram reči da sem presenečena (v dobrem smislu). Ko sem se pred ogledom filma slabo počutila, me je med ogledom vsa slabost minila, tako sem se poglobila v film. Res ima zelo globoko zgodbo in prepričana sem, da če takrat ne bi šla gledat filma bi mi bilo še zelo, zelo žal. Sama sem velika navdušenka nad knjigami in tudi pišem svoje zgodbe, ta film pa me je pa tudi navdihnil za novo zgodbo, ki naj bi se šla o povsem drugačnem dekletu kakor je Evelyn, skupna točna tega filma in moje nove zgodbe pa bo CIA.
Toda nazaj v film. Ganila me je ljubezen Evelyn-jiniga moža do nje, ko jo je rešil iz Rusije, navdušena pa sem nad akcijskimi prizori. Če sem iskrena sem si na koncu filma prav odahnila, ko sem ugotovila, da Evelyn že dolgo časa ni bila več tisto, za kar so jo imeli v Rusiji, saj si Angeline preprosto ne morem predstavljati kot kakšno hudobnico, kot katero jo je predstavil njej `voditelj-oče´.

— Ty
5.9. 2010 ob 0:09

ej tale film... the best xD

— Klara*
5.9. 2010 ob 11:10

med filmom mi je bilo zelo dolgčas: pretirano, neverjetno, predvidljivo...
angelina pa je v vseh teh akcijskih filmih (lara croft, mr & mrs smith,...) popolnoma ista oseba...
zadnjič, da sem dala priložnost takemu filmu!

— sug
6.9. 2010 ob 23:51

Najslabši film kar sem jih videl zanja 3 leta. Resnično dolgočasno/predvidljivo/že videno... Ne vem ali je slabša igra ali plot. Upam da je boljša mati kot igralka..

— emu
7.9. 2010 ob 22:51

the best movie of 2010...če vam je bil Wanted všeč vam bo ta tudi čista 10

— bejba
9.9. 2010 ob 14:30 zvezdica

To je enostavno le še en produkt Hollywooda, ki se bo pozabil kmalu po nastanku. Igra je brezvezna in neizrazna, akcije je veliko, a brez vidnega razloga (miljon eksplozij in nonstop streljanje kot preventiva, da gledalci ne zaspijo), zgodba je wannabe globoka in dodelana, a daleč stran od realizacije le tega, kadri in scene že videni, ideje pobrane iz drugih filmov (predvsem konec!!), kar nakazuje na neinovativen pristop k projektu, in pa seveda je vse tako zelo neresnično, da bi moral skoraj da spadati pod rubriko sci. fi. Kakorkoli že, za tiste, ki so v življenju videli kak kvaliteten film je to zagotovo katastrofa, ne glede na igralsko zasedbo (to da je nekdo znan in je celo nekoč davno prejel oskarja, za sicer res dobro odigrano vlogo, še ne pomeni, da je film vreden ogleda). Sicer pa je dandanes velik problem tudi v tem, da lepota velikokrat zasenči dejansko stanje in pokaže film v veliko boljši luči, kot je . :) Moj nasvet: pojdite si ogledat film, da vidite kaj pomeni zanič film.

— ImeinPriimek
11.9. 2010 ob 9:12

Brez repa in glave! Sploh ne vem, kaj vam je lahko tako všeč v tem filmu?! Bedn do konca!

— kim
11.9. 2010 ob 20:01 zvezdica

Če film presojam zgolj iz akcijskega vidika, je odličen. Nekaj je posnemanja iz Matrice, ampak to legendo itak posnemajo vsi in prav je tako, ker je zelo gledljivo ... Angelina lepa kot vedno, dobra nadpovprečno in prav nič kriva za hudo šepavo zgodbo, polno logičnih lukenj. Konec je prava katastrofa za zgodbo filma, po drugi strani pa logični obet za Salt 2 in vsaj še Salt 3. Angelina, hočem te še v tej vlogi! Za zahtevnega gledalca žal premalo kompleksen film, da bi bil tudi odličen.

— Darja Železnikar
14.9. 2010 ob 13:57

Film sem si že ogledal desetič in še vedno zanimiv.

Vseeno pa mi res ni jasno ali ameriški predsednik umre?

— mk
16.9. 2010 ob 14:32

dober film res...vredn ogleda =)

— smiile :*
17.9. 2010 ob 19:15

Film ni nič posebnega, neki so pač posnel k so mel čas

— Poper
17.9. 2010 ob 21:04

filmm je fuul doberr....sam nene prav razumem

— sariii
18.9. 2010 ob 19:40

film mi ni bil všeč, zgodba je popolnoma brez repa in glave, kljub dobri igralski zasedbi nič presenetljivega. Akcija prisotna, ampak že 100x videna... konec skoraj predvidljiv (kar vidiš da bo nekaj čist mim udarjeno), in kliče po nadaljevanju te brezvezne zgodbe...

pa drugič hollywood!

— sjto
18.9. 2010 ob 21:22

Film je beden.

— S
26.9. 2010 ob 19:03
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
28.9. 2010 ob 0:17

Film je odličen. Pričakovala sem veliko manj, ampak me je preprosto navdušil. Angelina je bila pravilna odločitev s strani ustvarjalcev, režija dobra, veliko akcije in v ozadju zgodba, ki te pusti brez besed! Čista 10/10, prisotni so vse elementi, ki so potrebni za dober, tako dober film. Čestitam!

— xyz
30.9. 2010 ob 0:50

sledi nadaljevanje, torej sem brez komentarja - si pa želim nadaljevanja, torej, film je vreden ogleda

— jap
1.10. 2010 ob 13:58

@vr46

Spraševal sem če umre Ameriški (ne Ruski) predsednik?

— mk
2.10. 2010 ob 8:15

dobr film, a ste vidl kako se zalključ zazih bo drug del,hihihi
pa boje vse pokvarl,;-*

— jane
7.10. 2010 ob 21:56

Film me je močno razočaral :/

— neja
12.10. 2010 ob 19:57 zvezdica

Prepostavka...Angelina Jolie,je po mojem mnenju ena tistih hollywood-skih igralk,katera ziher ni na mojem seznamu najljubših ali najboljših.Njene vloge,so vedno vloge,ki v ozadju skrivajo močne in trpeče karakterje,ki se prej ali slej podajo na maščevalni pohod...ampak ni to razlog,zakaj mi ni všeč.Preprosto me spominja na eno veliko lubenico sredi kupa zlatih kovancev.Nima nobene nadarjenosti za vloge katere izbira,ali za katere je izbrana.Sem pa prepričan,da bo nekoč našla svojo...

No tokrat sem šel v kino vedoč že,da bom spet gledal Angelino v eno njenih posiljenih vlog...in tako je tudi bilo.Pa ne samo to.Povsem za "lase privelečena" zgodba (vohunstvo seveda ni nič novega,toda lahko bi ga vsaj ovili v drugačno "škatlico"),klišejsko odvijanje le-te in konec,katerega sem vedel že po 17-ih minutah gledanja...sem jasnovidec?Ne,sem samo povprečen filmofil...kakšen se je film zdel šele tistim,ki so nadpovprečni...

Skratka,če so vam všeč pravljice o pristojnosti vohunov,o tem kaj smejo in kaj ne smejo,če so vam všeč eni in isti karakterji,ki se zaljubijo v svoje tarče ali trenutne partnerje,s katerimi vedo,da ne bodo mogli nikdar ostati,če so vam všeč skrivnosti,ki sploh niso skrivnosti in nekaj uničenih cest in prostorov,pa tradicijonalno uničevanje prevoznih sredstev in zelo slaba uporaba stuntman-ov,za ketere kamera niti ne poskuša prekriti njihovo identiteto...no,potem kar izvolite,kupite karto in se vsedite ter premlevajte,koliko je dejansko visok vaš IQ...če ne vstanete in ne odidete po prvih 15-ih minutah iz dvorane,potem mi je res žal za vas..

— gumbek77
12.10. 2010 ob 19:57

ta film ga pa zmaga ;D

— nika
16.10. 2010 ob 19:56

meni so od angeline jolie filmi svetouni ampak ta pa mi ni bil preuč ušeč

— becky
23.10. 2010 ob 22:30

Film me je globoko razočaral. Glede na kritike, ki sem jih slišal sem pričakoval boljšo zgodbo in malo več realnosti....

— Ambi
25.10. 2010 ob 14:31

men se zdijo tele slike kr fajne....

— salt
27.10. 2010 ob 15:07

full cool ! <3

— Lily
20.12. 2010 ob 14:55

omg Film je ZAKON!!!!!!!!!!

— <3
25.3. 2011 ob 18:02

Angelina Jolie v Salt! Ni boljše kombinacije. Akcija, streljanje, ubijanje predsednikov, bombe in kri so zelo dobro prikazani. Film je vsekakor boljši kot Lara Croft: Tomb raider ali The turist je pa odličen.

— leloo
17.9. 2012 ob 9:52

Men se je zdel film zakon!!!!!!!!!!
RES JE DOBER IN SE GA SPLAČA POGLEDAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— :D

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.