Kolosej
Film distribucije Continental Film

Rožnati Panter

komična kriminalka
Na sporedu od: 16.3.2006, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Lem Blum in Steve Matin, po zgodbi Lena Bluma in Michaela Saltzmana
Režija: Shawn Levy
Umor slavnega nogometnega trenerja in kraja njegovega neprecenljivega diamanta zahtevata najboljšega francoskega detektiva. Na žalost je na voljo le nerodni in čudaški Jacques Clouseau (Steve Martin - Količinski popust, Frka v bajti), ki med preiskavami za sabo pusti še več razdejanja, zato mu mora na pomoč priskočiti zadržani policist Ponton (Jean Reno - Ronin, Leon), vse sledi pa sprva vodijo do trenerjeve privlačne žene (Beyoncé Knowles).

Inšpektor Jacques Clouseau, ime, ob katerem po vsem svetu v srcu stisne od strahu kriminalce - in vse ostale, ki jim prekriža pot. Morda zato, ker so njegove sposobnosti dedukcije tako omejene, morda zato, ker niti slučajno ne dojame najbolj očitnega, morda zato, ker jezika sploh ne zna prav vrteti in ker sploh nima telesne koordinacije. A čeprav je morda njegov pristop res neortodoksen in pogosto čuden, mu nekako vedno uspe razkrinkati zločince - na svoj posebni način. Vsaj do zdaj.

O filmu

V novi akcijski komediji Rožnati panter se nerodni inšpektor Closeau (Steve Martin) loti svojega najpomembnejšega primera. Slavni nogometni trener Yves Gluant je s svojim moštvom Francije pravkar premagal Kitajsko. Obkrožajo ga občudovalci, ob sebi pa ima tudi prelepo ljubico, mednarodno pop zvezdo Xanio (Beyoncé Knowles). Gluanta zadene strupena puščica. Skrivnostno izgine tudi njegov diamantni prstan Rožnati panter neprecenljive vrednosti.

Umor postane medijska senzacija in nacionalna obsesija. Reševanje primera dodelijo glavnemu inšpektorju Dreyfusu (Kevin Kline), ki se poteguje za prestižno Medaljo časti - že sedmič. Zaveda se, da si ne sme privoščiti niti ene napake - vsaj ne take, ki bi jo pripisali njemu - zato Dreyfus pokliče na pomoč neumornega inšpektorja Clouseauja.

Clouseau gre z novim pomočnikom, stoičnim žandarjem Gilbertom Pontonom (Jean Reno) po sledeh, ki ju vodijo po vsem Parizu in ju nazadnje pripeljejo v New York. Tam se znajdeta na Times Squaru in v bližnjem diamantnem predelu kot tudi na mondeni Peti aveniji in slavnem hotelu Waldorf Astoria. Na poti ju ovirajo izmuzljivi draguljarji, nadebudni malopridneži, zloglasni banditi, prevejani lastniki igralnic, tajni agentje, skrivnostni trenerji in eksotična pijača z imenom Goreči mojito.

Clouseau zlagoma enega za drugim izloča potencialne osumljence, dokler jih ne ostale le peščica. Med drugim so to Xania, nogometni zvezdnik (William Abadie), bogati lastnik igralnice (Roger Rees) in spogledljiva publicistka (Kristin Chenoweth)

Clouseaujev način dela je fanscinantno zmeden, čeprav nikoli ne izgubi osredotočenosti, namena ali ponosa - na veliko Dreyfusovo negodovanje, ki ima ali pa nima s Clouseaujem nečedne nakane. Na koncu mora ob pomoči Pontona in zveste tajnice Nicole (Emily Mortimer) Clouseau razkrinkati morilca in Dreyfusu preprečiti, da bi si pripisal vse zasluge za uspeh.

Panter ponovno udari

Legenda o Rožnatem panterju se je rodila leta 1963 s prvim filmom Blaka Edwardsa, v katerem sta igrala David Niven in Peter Sellers kot inšpektor Clouseau. Film naj bi pripadal Nivenu, ki je bil takrat velika hollywoodska zvezda. Sellers tudi ni bil prva Edwardsova izbira za Clouseauja (to je bil Peter Ustinov). Vendar je bila prav Sellersova upodobitev nezaslišano nerodnega francoskega detektiva dolgoletna dediščina filma in igralec je potem nastopil v še več nadaljevanjih.

Več kot desetletje je priljubljena franšiza ostajala na stranskem tiru. Njena predstavitev sodobnemu občinstvu pa je bila odvisna od izbora pravega igralca, ki bi stopil v čevlje pokojnega Sellersa. Steve Martin se je zdel ravno pravšnji za duhovito, rahlo absurdno zvrst komedije. Poleg tega s svojimi telesnimi gibi spominja na Sellersa.

Po besedah režiserja novega Rožnatega panterja Shawna Levyja, "je Clouseaujev lik poklon nemim komikom, kot sta bila Chaplin in Keaton. Blake Edwards in Peter Sellers sta se pri liku navdihovala pri nemih komedijah, kjer je bil humor fizičen in ne verbalen. Tako kot so ti klasični filmski komiki prisotni že skoraj stoletje, je tudi Clouseaujev intuitivni, situacijski humor prav tako brezčasen. Steve Martin je idealni Closeau zaradi svojega neverjetnega, edinstvenega talenta, ki ga ima pri fizični, telesni komediji. Naj bo "divji, nori mož", mož s puščico skozi glavo ali Veliki Flydini, Steve se je kot komik vedno zelo zanašal na svojo mimiko in telo."

Producent Bob Simonds dodaja, da je Rožnati panter po The Jerk prvi film, ki se v celoti zanaša na Martinovo komično znanje in talent. "Steve je zanimiva kombinacija ranljivosti in samozavesti. Nadarjen je za fizično komedijo, hkrati pa ima zelo prefinjen smisel za humor. Njegova komičnost je tudi ironična, bistra, a nikoli zlonamerna. To deluje, ker se v vseh filmih o Rožnatem panterju smejemo na Clouseaujev račun, ki preprosto skuša ohranjati dostojanstvo v vseh situacijah. Pri našem filmu smo se trudili, da bi občinstvo navijalo za Steva in se mu hkrati smejalo. Vse to je bilo Stevu pisano na kožo."

O nastajanju scenarija

Pri oblikovanju zgodbe, dodaja Levy, so skušali ostati zvesti franšizi, hkrati pa najti izviren in specifičen pristop, ki bi ustrezal Stevovim komičnim sposobnostim.

Med nastajanjem scenarija so veliko improvizirali in če ne bi, Martin morda vloge sploh ne bi sprejel. "Sprva sem jo odklonil, ker se mi ni zdela prava zame. A potem sem si razbijal glavo s posameznimi prizori in ko sem jih nekaj napisal, so se mi zdeli zabavni. A komedijo je potrebno preiskusiti na občinstvu in Shawn je bil moje prvo občinstvo."

Tako Levy kot Martin sta se zavedala, da izvirni filmi Blaka Edwardsa veljajo za klasične. "Ne skušamo tekmovati ali preseči izvirne Rožnate Panterje," pravi Levy. "S Stevom sva primerno spoštljiva. Čeprav sva počastila preteklost, ki sva jo podedovala, skušava reinterpretirati franšizo. Skušala sva narediti nekaj relevantnega in sodobnega, a hkrati v duhu filmov o Rožnatem panterju."

Producent Simonds dodaja: "Steve skuša ohraniti bistvo Clouseaujevega lika, ki dejansko potuje po povsem drugačnih poteh od ostalih."

Martinov Clouseau ima korenine pri Sellersu in Edwardsu, vendar igralec pravi, da ga je malo ukrivil, ker je pač sam drugačen človek. "Ob ogledu filmov mi je bilo jasno, da je lahko Peter Sellers v kontekstu lika improviziral ves dan. Clouseauja je dobro razumel in lahko sem videl, da se je sebi zdel smešen. Jaz sem bil daleč od tega, ko sem začel razmišljati o vlogi. Vendar sem vedel, da mora biti smešen meni, in vedel sem tudi, da mi bo to uspelo le z lastnim komičnim slogom. Ne morem točno povedati, kakšen ta je, ker gre za nekakšno skrivnost, vendar se mi zdi, da je dobra reč."

Levy in Martin sta si bila edina, da za projekt najameta še enega komika, ki se odlikuje po svoji fizični komediji - Kevina Klineja, ki upodablja Clouseaujevega spletkarskega šefa Dreyfusa. "Kevinova filmografija govori sama zase," pravi Levy o igralcu, ki je za Ribo Wando dobil oskarja.. "Pri načinu dela se od Steva zelo razlikuje, vendar sta že 20 let zelo dobra prijatelja. Všeč mu je bila najina zamisel za film in želel je sodelovati pri njem. Želela sva, da bi Dreyfusa igral nekdo, ki res razume komedijo, timing in nianse, kdaj mora biti Dreyfus smešen in kdaj ne. Kevin je takoj razumel, kdaj je njegova naloga biti smešen in kdaj ne, da bi potem Clouseau lahko bil absurden."

O igralcih

Steve Martin (Inšector Clouseau, scenarij): igralec, komik, pisatelj, dramatik in producent je napisal scenarije in nastopil v nekaterih najbolj uspešnih filmih novejše filmske zgodovine. Pred kratkim je dobil osmo vsakoletno nagrado Mark Twain za Ameriški humor, ki ga podeljuje Kennedyjev Center, s čimer so počastili Martinovo izjemno kariero.

Trenutno nastopa ob Claire Danes in Jasonu Schwartzmanu v Shopgirl, za katerega je napisal scenarij, ki temelji na njegovi kratki zgodbi z istim naslovom, ter Velika družina, veliko smeha. Martin je leta 2001 in 2003 vodil podelitev oskarjev. Leta 2003 je posnel Frko v bajti s Queen Latifah.

V poznih šestdesetij je začel pisati za televizijo. Nagrado emmy je prejel za svoje delo pri seriji The Smothers Brothers Comedy Hour. Ob koncu desetletja je z lastnim materialom nastopal po klubih in na televiziji. Pogosto se je pojavljal na The Tonight Show Johnnyja Carsona, kar je pripeljalo do nastopov na Saturday Night Live. To mu je omogočilo, da je napisal štiri lastne posebne televizijske oddaje. Na koncertni turneji po vsej državi je nastopal pred polnimi dvoranami in dobil dva grammyja za komična albuma Let's Get Small in A Wild and Crazy Guy. Malo ploščo King Tut so prodali v zlati nakladi. Leta 2003 je prejel tudi grammyja za najboljšega country inštrumentalista: igral je banjo na albumu Earla Scruggsa.

Njegov prvi filmski projekt je bil The Absent-Minded Waiter, kratki film, za katerega je napisal scenarij, v njem nastopil in za katerega je bil nominiran za oskarja leta 1977. Leta 1979 je presedlal k celovečercem: bil je koscenarist in glavni igralec v The Jerk v režiji Carla Reinerja. Leta 1981 je ob Bernadette Peters v režiji Herberta Rossa nastopil v grenko-sladki glasbeni komediji Pennies from Heaven. Prav tako je bil koscenarist in glavni igralec v Dead Men Don't Wear Plaid in v znanstvenofantastični komediji The Man With Two Brains - oba je režiral Carl Reiner, ki je režiral tudi All of Me, v katerem je igral ob Lily Tomlin.

Leta 1987 je posnel Roxanne, sodobno priredbo Cyranoja de Bergeraca.Leta1988 je ob Michaelu Cainu nastopil v Dirty Rotten Scoundrels, ki je njegov drugi film z režiserjem Frankom Ozom (prvi je bil Little Shop of Horrors). Leta 1989 je nastopil v družinski komediji Rona Howarda Parenthood.

Leta 1991 je bil scenarist, glavni igralec in izvršni producent Zgodbe iz Los Angelesa. Istega leta se je za hip pojavil v Grand Canyon Lawrenca Kasdana. Posnel je še filme Nevestin oče 1 in 2, Housesitter, The Spanish Prisoner, Bowfinger, Planes, Trains and Automobiles, The Three Amigos.

Kevin Kline (Dreyfus) je dobil oskarja za Ribo Wando. Posnel je filme Sophiejina odločitev, Dave, Je ali ni?, Soapdish, De-Lovely, Life As A House, The Big Chill, Silverado, I Love You To Death, Grand Canyon in Francoski poljub (vse z režiserjem Lawrencom Kasdanom), Cry Freedom, The Ice Storm, A Midsummer Night's Dream (Sen kresne noči), The Emperor's Club, S As You Like it, A Prairie Home Companion. Veliko je nastopal na Broadwayu.

Jean Reno (Gilbert Ponton) je posnel filme Misija: Nemogoče, Godzilla, Leon, Ronin, Jet Lag, Volčja bratovščina, Škrlatne reke, Tais Toi, Les Visiteurs (Obiskovalci) 1 in 2, Le Dernier Combat, Subway (Podzemlje), The Big Blue (Velika modrina), La Femme Nikita, Wasabi (slednjih pet z Lucom Bessonom), The Tiger and the Snow, Da Vincijeva šifra, Claire de Femme, Le Jaguar, Loulou Graffiti, L'Operaton Corned Beef, L'Homme Au Masque D'Or, I Love You, Notre Histoire, Signes Exterieurs de Richesse, For Roseanna, Rollerball.

O režiserju

Shawn Levy je bil izvršni producent in režiser uvodnega dela nadaljevanke Pepper Dennis z Rebecco Romijn, ki je nastala v okviru pogodbe, ki jo ima s 20th Century Fox Television. Levy je z Martinom že sodeloval pri Količinskem popustu 1. Režiral je tudi romantično komedijo Pravkar poročena ter Big Fat Liar.

Levy je filmsko umetnost študiral na Masters Film Production Program, kjer je bil producent in režiser kratkega filma Broken Record. Zanj je na Filmskem festivalu v Chicagu dobil zlato plaketo. Potem je več let delal na televiziji kot režiser, scenarist in izvršni producent. Med drugim je režiral uvodne epizode nadaljevank The Famous Jett Jackson, So Weird, In a Heartbeat ter Caitlin's Way.

Pri The Famous Jett Jackson je ostal dve sezoni, bil je izvršni producent, scenarist in režiser več epizod. Bil je tudi producent in režiser televizijskega filma "Jett Jackson: The Movie."

Trenutno pripravlja film Father Knows Less s scenaristom Johnom Augustom (Velika riba, Charlie in tovarna čokolade). Dramedija z Dustinom Hoffmanom bo prišla v kino jeseni.

Komentarji

9.2. 2006 ob 22:53

:D ha sm ze mislu da je to risanka!!

— Djin
23.2. 2006 ob 12:10

ej folk ta film bo ful hud ,js sm si ga že ogledu ful je smešn

— luka
27.2. 2006 ob 12:24

film si grem ogledat s prijhateljico:ful bo dobr

— beka
3.3. 2006 ob 15:47

Upam da bo tako dober kot ostalih 5 delov. :)

— Dean Vasiljević
4.3. 2006 ob 14:52

jp.film je full dobr recimo da je bla beyonce malo preweč zafnana ampak ok.

— nicky
4.3. 2006 ob 20:24 zvezdica

No ta film sem si že ogledal. Od filma ne pričakujte preveč. Je uporabljenih nekaj for ampak te so zelo redke. Film ni zanimiv zato vam ne priporočam ogleda. Čeprav nastopi glasbena zvezda filma ne popravi. Zanimiva mi je bila samo glasba in konec. Moti me tudi francoski naglas igralcev. Toraj vsekakor polomija leta.

— Simon
6.3. 2006 ob 18:00

zelo dober film.

— vid
8.3. 2006 ob 13:56

PO MOJE JE FILMČEK ZAKON ZA KAKŠNO DOLGOČASNO POPOLDNE.NI PA NEK SPEKTAKEL=)FsM

— LIZIKA
12.3. 2006 ob 15:26

Film ni polomija.Pa ne da ja malo for.fore so skozi celi film.Jaz sem se smejal do solz,tako da se ne strinjam stabo simon.Film je definitivno vreden ogleda...

— Neznan :)
14.3. 2006 ob 18:50

zelo rad gledam risanko pink panther in ko sem videl na napovedih film the pink panther sem hotel gledati. dober pink panther

— vid
17.3. 2006 ob 11:31 zvezdica

Film je h'woodski poskus predelave že videnih peripetij nesposobnega in oh in sploh (kao!) naivno-komičnega inšpektorja Clousseauja (Steve Martin). Žal je precej dovtipov in psevdosmešnih situacij že videnih, ni nekih zares izvirnih domislic - ali pa jih je zelo malo -, poleg tega gre v osnovi še za neprepričljivo zgodbo, "podkrepljeno" s slabim igranjem. Ne priporočam, razen če imate toliko denarja, da ne veste, kam z njim.

— Benjamin
18.3. 2006 ob 11:22

haha jas sn skoraj crkno od smeha

— sebastian
18.3. 2006 ob 13:18

tale filmčk . duham ga na metre gre se pa o necem ko en enemu bicikel sune pa sej je zmeraj tako bol pametno si je iti ogledati film otrok da tist film je res hud!!

— blaž
18.3. 2006 ob 13:19

NO,A JE?=)

— Nekdo
18.3. 2006 ob 14:31

No po pravici povedano filma še nisem gledala, vendar ga grem gledat v celje čez 1 uro! no, po reklamah sodeč pa je film za umret!

— URŠY
18.3. 2006 ob 14:54

Film je super! Ga priporočam vsem, ki se radi smejete! Med filmom si sploh nisem upala jesti kokic, ker sem se tako smejala in bi se mi zataknile v grlu! Smešno za umret!!

— jaz :D
18.3. 2006 ob 22:21 zvezdica

ta film je res ZAAKOONNN!...že dosti časa nisem gledala take dobre komedije!!...je res da je glavni igralec malo preveč kratke pameti.ampak vse skupaj izpade še bolj smešno!!... folk...če se hočete res nasmejati ta film preprosto MORATE POGLEDATIII!

— rebeka
19.3. 2006 ob 11:47 zvezdica

res da film ni komična kriminalka kot so napisali. film je vreden ogleda...čeprav me moti malo francoski naglas..ta film je bolj komedija kot komična kriminalka;))...

— x
19.3. 2006 ob 13:22

zee french axcent je men ful smesn,hud film :D

— bejbikiler
19.3. 2006 ob 15:13 zvezdica

boljše kot date movie.. no mogoče se splača pogledat beyonce. ostalo pa bolj tak. Moti me predvsem francoski naglas ameriških igralcev. Veliko bolje bi bilo, če bi film bil posnet v francoščini, nato sinhroniziran.. Zgodba, ni pretirano nova, razburljiva... za kvaliteto bomo pač morali počakati na basic instinct 2

— Not a jarhead
20.3. 2006 ob 13:12

to najboljši film vseh časov!

— đanđa
20.3. 2006 ob 17:08

ta film je najboljši kar sem jih pri vas gledal

— alen
20.3. 2006 ob 17:18

jaz sem to že gledal najboljši je bil steve martin ki je bil inšpektor Closeau.in na začetku sem vedel da bo smešno in tudi vedel sem da bo on našel rožnatega panterja.nisem pa vedel kaj je v rožnatem panterju?

— vidkersic
21.3. 2006 ob 12:23

Res bi šla gledat... ker je pink panter smešen. Ampak ne morem pa videt te napihnjene, bedne, plitke in vzvišane Beyonce... Res škoda, škoda,škoda.cel film bi mi šla na živce in brez veze, da gledam Potem pa se najde še kakšen "biser" ki gloda kokice kot pujs pa je isto kot da bi tistih 900 sit scefrala pa skozi okno vrgla - ja mojim zivcem bi se cefralo :) :)

— maya
21.3. 2006 ob 13:54

brez komantarja.. brezveze in stran vržen denar.

— pavlina
21.3. 2006 ob 19:58 zvezdica

Vreden ogleda, predvsem za tiste, ki se v kinu želite nasmejati.

— Sara
22.3. 2006 ob 14:03

film je zelo dober,priporočam vam ga, je smešen, zanimiv, ob njem se veliko smeješ .

— marko
22.3. 2006 ob 19:33

temu filmu dam čisti plus.Tamali ga itak ne bi razumel...tko da je brez veze da ga grejo gleat...

— +++
23.3. 2006 ob 16:23

jst sm film že velik krat vidla pa je prow dobr.

— nicole
24.3. 2006 ob 9:00

če je film vsaj za polovico podoben izvirnikom je film ZAKON!! Izvirniki so namreč naj-naj-najbolj nori, zabavni,... svoj del k temu pripomore tudi jacques clouse (peter sellers-v izvirniku, oz. steve martin)- štorasti inšpektor z francoskim naglasom. film si morte definitivno pogledat (tko tega k je zdej u kinu, kot tudi prejšnje)!!

— t-t-t-t
24.3. 2006 ob 9:49 zvezdica

Sramota. Če rečete, da je novi Pink Panther najslabši Pink Panther vseh časov, imate prav. Če rečete, da je hkrati tudi ena izmed najslabših komedij zadnjih stotih let, pa ravno tako ne zgrešite kaj dosti. In res, novi Panther, kjer nenehno štorastega inšpektorja Clouseauja igra Steve Martin (v igri so bili Kevin Spacey, Mike Myers in Chris Tucker), je slab kot hudič. Tako zelo, da ne boste mogli verjeti. Da se boste spraševali kdo vas vleče okoli. Kdo vam hoče na vsak način pokvariti dan. In kdo se igra z vašimi živci. Res dolgo že nisem videl komedije, ki ne bi bila smešna niti za sekundo. Ki bi jo sestavili iz dolgočasnih, bedastih in neverjetno trapastih klišejev najslabših filmov vseh časov. Povedano drugače, novi Panther je tako zelo slab, da slabši ne bi mogel biti.

— iztok gartner
24.3. 2006 ob 17:56

ful je vredu jaz sem šla leat 3 krat pa sn zmeraj bla vesela ker beyonsika ful doro poje in igra...seveda tudi njene lepe ritke ne smemo pozabit...res!super film za vse ki imate radi beyonce!!VREDNO ČASA IN DENARJA..no idite že.lep večer!(pa ne pozabit kokic)

— laura
25.3. 2006 ob 10:12

film je bil kr dober ... ima fore ob katerih se lahko nasmejis so pa tudi nekatere taksne da se lahko zjoces polek kr so tak brezvezne. kot je ze nekdo omenil da ga moti francoski naglas ... ne mene to ne moti moti me kvecemu to da je film v anglescini in ne v francoscini saj ne razumem kako lahko policaji v franciji se pogovarjajo v anglescini ... to preprosto ne gre!!!

— anchy
25.3. 2006 ob 14:51

jas samo rečem nasmejav sem se do sovz! nevem če bi lahko naredli bolš film, vsaka jim čast res vreden ogleda in kdo reče da ni vredo pa res ne ve kaj pomeni beseda ˝HUMOR˝

— loool
25.3. 2006 ob 15:47

men je ta filmm full hud an..

— nina
25.3. 2006 ob 15:48

Fil sem si ogledal in res je vreden tistih 900 sit. not so na čase take fore, da dol padeš, so pa tudi trenutki(ki jih je zelo malo), ko film ni ravno zanimiv. Povem vam lahko samo, da je film res dober.

— Sucka
26.3. 2006 ob 14:34

eni pravijo da je slab , butast to ne drži tut če si preberete butalce so kul so kratke pameti in se preprosto morš smejat.seveda da ni za jokat!byby

— hoj
28.3. 2006 ob 17:05

vidla sm že dost boljših filmov kot je bil Rožnati panter. Bil naj bi kao komedija, ubistvu je blo pa samo enepar takih for k so ble res dobre. Vse skupaj je bilo preveč nerealno...sej ma usak film kej nerealnega (večina), ampak kle je pa prov pretiravano. Itak d ne bi dal kr enga loleka za tako nalogo (umor ene slavne osebe) pol bo pa njemu kr ratal...haloo...kako r Hary Potter. Tk da raj pejte kšn drug film gledat - se bl splača

— manca
29.3. 2006 ob 19:41

Film pravzaprav ni tako komičen kot piše, samo na čase, poleg tega pa je vseeno vredno ogleda, kdor rak gleda Steva Martina... in njegove špase... hehe... Vlko smeha!!

— ok
29.3. 2006 ob 21:05

ful,cool,zlo dober

— ema
30.3. 2006 ob 15:14

A vete da je to naaj naj naj film kar sm jih kdaj gledala, samo francoski naglas igralcev me moti ampak mau, drgač pa je film the best!

— sarchy
31.3. 2006 ob 9:47

film je vreden ogleda...

— urska
1.4. 2006 ob 8:20

ta film je zelo vredu.nisem si mislil da bo tako smesno.

— ata
1.4. 2006 ob 9:54

Film ni vreden ogleda, pa še celotni film je bil na predstavi, ko sem jaz bil v MB Koloseju, predvajan tako, da je bil zgornji del filma odrezan, kar pomeni glave so se videle nekje od ust dol... užas, huje od kake piratske verzije...

— Andrej
1.4. 2006 ob 15:06

ga grem dans pugledat in upam, da ne bom vrgla denarja stran!

— amy
2.4. 2006 ob 9:44 zvezdica

Film je bil res dober, čeprav igra mogoče res ni tako prepričljiva, pa je komedija polna komičnih dogodkov, tudi rdeča nit filma je dobro zasnovana in film je res primeren za lahkotne tople dneve. Čista 5-ica!

— Johan
2.4. 2006 ob 17:18 zvezdica

Ta film sem si ogledala že 2 in vsakič sem se pošteno nasmejala.Najbolj všeč mi je bilo ko se je učil pravilne ameriške izgovorjave.Od smeha sem začela jokati.PRIPOROČAM OGLED!

— kelly
3.4. 2006 ob 14:23

Ta film je ful zakon! Je ful smešn tko da je vredn ogleda.Ljudje pejte ga gledat! :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

— anchy
5.4. 2006 ob 19:59

joj joj... najbolj me moti beyonce, kam se vse štulijo ljudje ki v lajfu ne vejo več, kaj početi... žalostno. Brez nje bi bil film še večja polomija.

— ninna
6.4. 2006 ob 14:00

ej film se splača ogledat ker je ful smešn pa ker igra stiv martin men je ta igralc ful dobr

— fifaholik
8.4. 2006 ob 13:42

pričakovala sem več glede na igralce...samo totalna beda...dolgčas.tretj erazredno šale.bed NE PRIPOROČAM OGLEDA EDINO KAKI 1 CLASS

— ...
8.4. 2006 ob 16:09

jojjj...čez približn dve uri ga grem gledat u kino...wiii...pravjo daj dobr an sam to bom pa kr jst presodla h3h3:P

— neučakana
8.4. 2006 ob 16:13

ta filmčk j biu pa res the best,full cool,hud,...FOLK PJTE SI GE OGLEDAT...jst bolšga filma še nism gledala...waaa!:):D

— anjia
8.4. 2006 ob 16:16

čist tko pravjo da j hud film drgač j pa prou bedn ...sj maš prizore ub katerih se loh nasmejiš sam drgač j pa pol prou loh-TUGA...ne si ga jt ugledat k sam zapravlate čs!

— OK*
8.4. 2006 ob 16:22

wauu...ta film j pa res prou THEEE BEST!!!pjte s ga ugledat jst sm si ga že tokrt ugledou pa se tko nasmejou da sm mislu damiu poču trebuh:Dtkrt k ga gledaš pozabš na... use na šolo , frenda k sedi zravn tebe u kinodvorani pa se sam tolk smejiš da pumoje ne veš niti večč ke si!!:P:D

— rok
8.4. 2006 ob 16:25

res je fuuulll,fuuul dobr film k se zravn fuul smejiš pa pa smešn mij blo k jhotu izgvarjat anglešk tko FUNNY!!:)

— tincy
9.4. 2006 ob 16:12

Film je najboljša komedija vseh časov.Če se gdo hoče res nasmejat ga more pogledat!!!To je tolk smeha...5-kica!!

— Samanta
10.4. 2006 ob 10:24

najbolša komedija!

— ana
10.4. 2006 ob 10:29

filim je vredn ogleda ,ker je ful smešn! LOOL!

— the"ančka
10.4. 2006 ob 10:36

res ej rečete oz.pišete nagrajeni s + pol pa date neko budalo (iztok gartner)da je pohvalu film! sej je film je ful kul, sam ej sory tega ne prenesem!

— the"ančka2
10.4. 2006 ob 13:36

Film sem si ogledala in je taprava komedija,ki se ji nasmejis iz srca.Poleg tega,da v filmu nastopa nodlicna igralska zasedba morem pohvaliti,de je v film vključena tudi odlicna glasba kajti Beyonce je odlicna pevka in poslusam njeno zvrst glasbe.Videla sem tudi njen videospot "CHECK ON IT" in sem bila zelo navdusena kajti spot je super PINKI in to je the best.Lep pozdravcek vam posiljam Sandra Reich.

— Sandra
12.4. 2006 ob 14:20

če sem karkoli slišala o tem filmu so to bile večinoma slabe lastnosti. Jaz si še filma sicer nisem ogledala ampak si ga nameravam. Moji občutki o tem kakšen bo film? Zanimiv! P.S: Bi si kgo dopisoval?? (s)mejte se, duffika

— duffika
12.4. 2006 ob 20:20 zvezdica

Film ni slab. So trenutki ko se res do dobra nasmejis. Igralska zasedba je dokaj v redu. Zgodba je zelo zanimiva.Skratka, ta film je vsekakor vreden vasega ogleda. Lp

— slatka
15.4. 2006 ob 16:18

ma kaj te vsi nekaj tu slabo komentirate...film je bil vsetovni...pa francoski naglas je bil glih smesen mislim ne..joj

— nici
16.4. 2006 ob 11:56

ojč!! tudi ta film je zakon. je za take ki majo radi komedije brez nekega pravega smisla samo da so not fore za sprosttitev. Meni je to ql. Vi se pa sami odločte če bote gledli al ne...=)

— pink gangsTA
17.4. 2006 ob 10:32

Zgodba brez kakršnega smisla, bedni poskusi da bi naredili film kokr tolk smešn in privlačen, med njimi tudi ta da so notri vtaknli beyonce in steva martina.žalostno če mene vprašaš. in preveč roza barve.in tokrat za spremembo se strinjam z iztokom. Film pač za ljudi ki se radi vsedejo pred ekrane male ali velike da jim ni treba nič razmišlajti. pa še tem bi se film zdel ne kej preveč dobr pomoje. dolgčas:/

— candyka
17.4. 2006 ob 18:02

nad filmom sem malo razočaran, čeprav je v filmu nekaj dobrih trikov sem pričakoval več smeha

— slayer
27.4. 2006 ob 15:36

ja morm rečt mene je kr mal presenetl kr je film res dobr. zlo je smešn tko da bolš da si ga grete pogledat če nevete al bi si ga al pa ne no tko da ja men je biv ušeč.

— plesna šola URŠKA
4.8. 2006 ob 12:30

Eden bolših filmov... vredno ogleda

— Filip
7.3. 2009 ob 14:35

kok hud film smešn za dol past
sam k ga režiserji znajo režisirat reklame pa ne znajo delat

— dull
27.1. 2010 ob 19:18

Sem si ga ogledala. Če ne bi gledala starih variant s Petrom Sellersom bi bila zadovoljna ampak me je razočaral. Nikoli ne bom pozabla prizora iz starega pinka panterja ko kradejo diamant, lopovi (stric in nečak sta oblečena v gorili) in se vozijo po malem trgu/rondoju in hoče starček čez cesto, avti z gorilami, policaji pa drvajo sem in tja in okoli in njegove zmede, smešno da dol padeš!!! In Herbert Lom iz originala je najboljši Dreyfuss! Klasika je ZELO boljša!!!

— Katzenaugen
20.3. 2018 ob 22:45

Zakon film!!! Sicer ne maram komedij, ampak ta film je pa res smešen :-)

— Janika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.