Kolosej
Film distribucije Cenex

Veličastni Tenenbaumi

komedija, drama
Na sporedu od: 7.3.2002, Kolosej Ljubljana
1h 48min / 108min
Scenarij: Wes Anderson, Owen Wilson
Režija: Wes Anderson

Touchstone Pictures in distribucija Cenex vam predstavljata komedijo kultnega režiserja Wesa Andersona (Bottle Rocket, Rushmore), ki je filmsko zgodbo napisal skupaj z Owenom Wilsonom, kot producenta pa sta poleg režiserja sodelovala še Barry Mendel (Rushmore, Šesti čut) in Scott Rudin (Wonder Boys, Iskanje Bobbyja Fisherja).

Royal Tenenbaum in njegova žena Etheline sta, predno sta se razšla, dala življenje trem lahko bi dejali nadpovprečnim otrokom. Najstarejši sin Chas je že v mladosti zaslutil priložnost v nepremičninah in takoj osvojil zakonitosti mednarodnih finančnih poslov. Hči Margot je za svoje pisanje na koncu osnovne šole dobila Bravemanovo nagrado s petdeset tisoč dolarji. Najmlajši Richie pa je postal mladinski teniški zmagovalec in kar trikrat zapored osvojil naziv državnega prvaka. Vse spomine na pretekle uspešne dni mladih Tenenbaumovih pa je žal izbrisalo izdajstvo in napake, ki jih je zagrešil njihov oče. Filmska zgodba govori o tem, kako se družina po dolgem času zopet snide.

Igralca Genea Hacmana je Ameriški filmski inštitut (AFI) letošnjega 5. januarja za odigrano vlogo Royala Tenenbauma nagradil kot najbolj izstopajočega igralca leta. Združenje tujih filmskih poročevalcev iz Hollywooda pa mu je podelilo prestižno nagrado zlati globus (Golden Globe Award) v kategoriji najboljšega igralca v komediji ali mjuziklu.

Komentarji

27.8. 2008 ob 16:39

ta film sploh ni dober, niti smešn

— terasd
4.3. 2009 ob 16:41

čist ql film

— lhlkhjklbnknvk
18.2. 2013 ob 21:22

ta film je čist ok .... vsebuje pač molo bol drugačni humor..... ki ga pač vsi ne jemljejo za semšnega ..... vsak ima svoje mnenje ...

— iijhefočew

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.