Kolosej
Film distribucije Kolosej zabavni centri

Romance med prijatelji

romantična komična drama
Prijateljstva nič ne zaplete bolj kot ljubezen.
Podnapisi
Na sporedu od: 25.11.2010, Kolosej Ljubljana
16.12.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 36min / 96min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Galt Niederhoffer
Sedem prijateljev iz šolskih klopi se znova zbliža ob poroki Lile in Toma, toda poročno idilo kmalu prekine tleče ljubezensko rivalstvo med družico Lauro in nevesto. Zaradi številnih kozarcev vina in znova obujenih starih čustev na dan pokukajo številne neprijetne skrivnosti, pozabljena hrepenenja in boleča razočaranja. Priprave na poroko se spremenijo v zabavni čustveni kaos, ki ga podkrepi skrivnostno izginotje ženina.

Vsebina

V teku živahne noči na poroki ob morju se sedem dobrih prijateljev – članov eklektične skupine s faksa – zbere na poroki dveh izmed njih. Laura (Katie Holmes), priča, in Lila (Anna Paquin), zlata in dobrosrčna nevesta, sta bili dolgo tekmici za ženina, Toma (Josh Duhamel). Ob obujanju spominov se na preskušnjo postavijo prijateljstvo in zavezništvo, ljubezenski trikotnik pa se do konca zaplete na večer pred poroko, ko se pijani prijatelji z zabave na plaži vrnejo brez ženina.

Film Romance med prijatelji (The Romantics), posnet po popularnem romanu pisateljice / producentke / režiserke Galt Niederhoffer, je sodobna ljubezenska zgodba in komedija o generacijah, ki žanru vdahne novo življenje in nas spomni na mladostna tovarištva.

O ustvarjalcih

Katie Holmes (Laura) je verjetno še vedno najbolj znana po vlogi Joey Potter iz mega uspešne najstniške TV nadaljevanke Dawson’s Creek, zadnjih nekaj let pa seveda kot gospa Tom Cruise.

Kot igralka se je seveda dokazala v različnih vlogah, saj je nastopila v velikih studijskih uspešnicah, kot npr. Batman na začetku  (Batman Begins) Christopherja Nolana, pa  tudi v kritično uspešnem art filmu The Ice Storm režiserja Anga Leeja.

Sodelovala je že z mnogimi priznanimi ameriškimi režiserji: Curtis Hanson jo je režiral v filmu Wonder Boys, Jason Reitman v Hvala, ker kadite (Thank You for Smoking), Sam Raimi v The Gift in Doug Liman v Kaj dogaja? (Go), če jih naštejemo le nekaj.

V prihodnjih mesecih jo bo moč videti z Guyem Piercom v Don’t be Afraid of the Dark, pravkar pa je zaključila snemanje filma The Son of No One, v katerem igrajo še Al Pacino, Juliette Binoche in Channing Tatum.

Anna Paquin (Lila) je kot enajstletna za prvo igralsko vlogo v filmu Klavir (Piano) prejela oskarja. Od takrat je nastopila v mnogih uspešnih in kritiško priznanih filmih, kot so npr Poslednja noč (25th Hour) Spikea Leeja, v trilogiji Možje X, Forresterjevo razkritje (Finding Forrester) Gusa Van Santa in Almost Famous Camerona Crowea.

Trenutno snema četrto sezono serije Prava kri (True Blood), ki je postala HBOjeva najbolj uspešna nadaljevanka po Sopranovih. Anna je v nadaljevanki, posneti po seriji romanov Charlaine Harris, natakarica Sookie Stackhouse, ki ljudem lahko bere misli, zaljubi pa se v vampirja Billa.

Josh  Duhamel (Tom) ima za seboj izjemno leto: najprej smo ga videli v romantični komediji Romanca v Rimu (When in Rome), jeseni v Romance med prijatelji (The Romantics), konec leta pa bo ob Katherine Heigel nastopil še v romantični drami Življenje, kot ga poznaš (Life as We Know It).

Pred tem smo ga gledali v studijskih uspešnicah Transformerji 1&2, več sezon pa je ob Jamesu Caanu nastopal v TV nadaljevanki Las Vegas. Leta 2006 je nastopil v grozljivki Turistas (Turistas), dve leti prej pa v romantični komediji Win a Date with Tad Hamilton.

Galt Niederhoffer je producentka, scenaristka in režiserka filma. Je ena od ustanoviteljic in lastnic produkcijske hiše Plum Pictures, producirala pa je filme kot so Prozac Nation, Hurricane Streets, Lonesome Jim in Grace is Gone.

Skupaj s Celine Rattray in Danielo Taplin Lunderberg so leta 2003 ustanovile svojo produkcijsko hišo, Plum Pictures, da bi lahko producirale inteligentne in iskrene igrane celovečerce. Podjetje ima sedež v New Yorku in na leto producira dva do tri filme, tako  studijske kot tudi neodvisne.

Niederhofferjeva trenutno za film prireja svojo prvo knjigo, Taxonomy of Barnacles, skupaj s produkcjisko hišo Team Todd za studio Sony, v katerem bo igral tudi Warren Beatty.

Komentarji

20.7. 2010 ob 18:47

Super! Komaj sm čakala na ta film, ker Elijah Wood noter igra.

— thayrathyn
30.8. 2010 ob 16:13

Katie noter igra! Super omaj čakam! :D <3 Katie and Tom <3

— tomfan
14.9. 2010 ob 20:30

Komi čakam ta film k igra Katie notr pa Josh :))))))))))

— katieholmesfan
11.10. 2010 ob 16:18

Kašna katie, anna paquin ! <3

— gnhf
24.10. 2010 ob 16:36

adam brody, dianna agron awwh <3

— ..
26.10. 2010 ob 18:33

Elijah Wood :$ <3

— ...
9.11. 2010 ob 10:24

... pa moja stara oma!!

— eks!
25.11. 2010 ob 18:27

Kaj kdo razume konec?

— B
29.11. 2010 ob 8:02

Bol bednega filma v življenju še nisem gledal. Ne priporočam nobenemu.

— urban
7.12. 2010 ob 23:54

najslabsi film. kadarkoli..pa da ne govorimo o vec kot ocitnem spreminjanju kakovosti kamere med filmom. katastrofa

— h
11.12. 2010 ob 10:54

a bo ta film tut na sporedu drugo soboto

— benjamin
15.12. 2010 ob 18:13

odličen filmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

— klik
18.12. 2010 ob 10:15

najbl bedn film sploh!

— n
21.12. 2010 ob 20:14

Ne zgubljajte časa z gledanjem tega filma.
Glasba v filmu je pa zanimiva. Vsaj nekaj...

— OMG!!!
22.12. 2010 ob 21:57

Pravkar prišel iz Koloseja in moram priznati, da se ne spomnim kdaj sem gledal tako slab film v kinu, prav tako se strinjam z oceno kakovosti slike, več kot obupno se spreminja na slabše proti koncu filma, predlagam, da nam Kolosej povrne vrednost nakupa karte, ker si kvaliteta filma tega ne zasluži...... res BAD!!!

— Robert
24.12. 2010 ob 10:18

Žal mi je za izgubljen čas, da ne omenim denarja. Ne pomnim, če sem kdaj gledala slabši film.

— Klara

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.