Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Romanca ob jezeru

romantična drama
Kako vztrajaš z nekom, ki ga še nisi srečal?
Na sporedu od: 31.8.2006, Kolosej Ljubljana
12.10.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 43min / 103min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: David Auburn po predlogi Eun-Jeong Kima in Ji-na Yeo
Osamljena zdravnica Kate se seli v Chicago in v nabiralniku hiše ob jezeru pusti sporočilo za naslednjega najemnika. To je v ljubezni prav tako razočarani Alex, ki se začne s pomočjo puščanja pisem v nabiralniku s Kate dopisovati, toda ljubezen, ki vzcveti med njima, se mora soočiti s skoraj nepremostljivo oviro časovnega razmika njunih življenj, ki jima onemogoča fizični stik. Ljubezen bosta v glavnih vlogah iskala Sandra Bullock in Keanu Reeves.

Dr. Kate Forster (Sandra Bullock) ima občutek, da je napočil čas za spremembo v življenju, zato zapusti predmestje v Illinoisu in se zaposli v živahni chicaški bolnišnici. Zelo nerada zapusti prelepo hišo, ki jo je imela v najemu - prostorno in stilsko hišo z velikimi okni, ki gledajo na mirno jezero. Tu se je počutila kot doma.

Bilo je zimsko jutro leta 2006.

Na poti v mesto Kate pusti sporočilo v poštnem nabiralniku za naslednjega podnajemnika, v katerem ga prosi, da ji pošlje njeno pošto na novi naslov, in pa, da so bile nerazložljive narisane tace pri vhodnih vratih že tam, ko se je vselila ona.

Toda ko se vseli naslednji podnajemnik, je slika popolnoma drugačna. Alex Wyler (Keanu Reeves), nadarjeni, ampak razočarani arhitekt, ki dela na bližnjem gradbišču, najde hišo na jezeru povsem zanemarjeno: prašno, umazano in preraslo s plevelom. In nikjer nobenih sledi tac.

Hiša ima poseben pomen za Alexa. V srečnejših časih jo je zgradil njegov odtujeni oče (Christopher Plummer), priznani arhitekt, ki je zaradi svoje službe zapostavljal družino. Alex zdaj tu čuti spokojnost, zato se odloči, da bo hiši povrnil nekdanji čar. Ne zmeni se za Katino sporočilo, dokler čez nekaj dni, med barvanjem pomola, ne opazi potepuškega psa, ki steče po še sveži barvi k hiši, kjer pusti odtise tac, kot je rekla Kate.

Ves zbegan ji napiše nazaj, da v tej hiši pred njim ni nihče živel, in ga zanima, kako je vedela za psa; medtem pa Kate, ki je hišo zapustila pred kratkim, misli, da se šali z njo, zato mu odgovori.

Nekaj me zanima, povej mi datum.
14. April, 2004.
Ne
, pravi ona. 14. April, 2006.
Isti dan, dve leti narazen.
Je to res?

Nekaj pisem kasneje oba ugotovita, da res živita dve leti narazen, in da sta oba doživela razočaranje, zdaj pa skušata na novo zaživeti. Ker sta tako nenavadno povezana, si z vsakim dnem več zaupata in razkrijeta - svoje skrivnosti, dvome in sanje, dokler se ne zaljubita.

Končno se odločita, da bosta premostila razdaljo, ki ju ločuje, in razkrila skrivnost te nenavadne povezave, zato se nameravata srečati. Toda pri tem drznem poskusu združitve dveh različnih svetov se lahko zgodi, da bosta izgubila drug drugega za vedno.

O zgodbi

Romanca ob jezeru temelji na južnokorejskem filmu iz leta 2000, Il Mare, ki se prav tako loteva zanimive zamisli o komunikaciji skozi čas.

"Romanca ob jezeru je epska ljubezenska zgodba," pravi Sandra Bullock. "Gre za možnosti in nezmožnosti ter odločitvi, ki jih sprejemamo na svoji poti iskanja pravega človeka. Začneš verjeti v nemogoče in v odnos, ki kljubuje še tako nenavadnim oviram." Prav to je Sandro pritegnilo k projektu, ker, kot pravi sama, tega še nismo videli.

Keanu Reeves, ki je zaigral ob Sandri Bullock prvič po njuni eksplozivni akciji Hitrost, je bil prav tako navdušen nad nenavadno zgodbo. "Njuna zveza je zelo izvirna in globoka. Ne igram junaka in ona ne igra uboge dame v težavah. Ne gre za dva človeka, ki bi iskala partnerja, ampak zato, da spoznata, da lahko skupaj ustvarita nekaj novega".

"V pismih najprej pišeta o vsakodnevnih zadevah, vendar ne traja dolgo, ko se začneta spraševati drug o drugem. Alex tako najde človeka, s katerim se lahko odkrito pogovarja in s katerim je lahko iskren, ona prav tako," še pravi Reeves.

Tako Keanu kot Sandra sta prepričana, da elektronska pošta ali kakšne drug medij ne bi bil tako učinkovit kot pisma. Ali kot pravi Reeves: "Pisanje pisem od tebe zahteva, da počasi zbereš misli. Dopušča ti, da se pokažeš v najlepši luči, si dovolj intimen in pozoren. Počakati moraš, da oseba dobi tvoje pismo in da napiše odgovor, zaradi česar se v tebi nabira hrepenenje."

Keanu in Sandra sta prijatelja že 12 let, odkar sta se prvič spoznala na snemanju akcijskega filma Hitrost.

Igralca

Keanu Reeves (Alex Wyler)
Odraščal je v Torontu, svoje prve vloge je odigral v lokalnih gledaliških produkcijah in za televizijo, nato pa se je preselil v Los Angeles.

Prvo opaznejšo vlogo je odigral v filmu The River's Edge Tima Hunterja. Svojo vse uspešnejšo kariero je nadaljeval s filmi Permanent Record Marise Silver, The Prince Of Pennsylvania Rona Nyswanerja, Nevarna razmerja Stephena Frearsa, Parenthood Rona Howarda, Ljubim te do smrti Lawrencea Kasdana, Tune In Tomorrow Jona Amiela, Mali Buda Bernarda Bertoluccija, Mnogo hrupa za nič Kennetha Branagha, Usodni val Kathryn Bigelow, Bill & Ted's Excellent Adventure in njegovim nadaljevanjem Bill & Ted's Bogus Journey, Drakula Francisa Forda Coppole ter Kravji blues in Moj mali Idaho Gusa Van Santa.

Nepozaben je bil v veliki uspešnici Hitrost. Igral je še v filmih Hudičev advokat, Last Time I Committed Suicide, Verižna reakcija, Okus po Minnesoti, Johnny Mnemonic, Sprehod v oblakih, Hardball, The Gift, Sladki November, The Replacements in seveda v vseh treh delih nadvse uspešne Matrice. Danes je eden najbolj iskanih igralcev.

Nazadnje smo ga lahko videli v romantični komediji Ljubezen je luštna stvar (Something's Gotta Give) z Jackom Nicholsonom in Diane Keaton, znanstvenofantastičnem trilerju Constantine, videli pa ga bomo lahko tudi v Scanner Darkly, animiranem filmu.

Sandra Bullock (Dr. Kate Forster)
Je ena najbolj iskanih hollywoodskih igralk. Nazadnje smo jo lahko videli v romantični komediji Dva tedna za ljubezen, v katerem je igral tudi Hugh Grant. Film, ki ga je tudi producirala, je po svetu zaslužil čez 200 milijonov dolarjev. Nedavno nazaj je igrala glavno vlogo v psihološkem trilerju Številke za umor, pri katerem je bila tudi izvršna producentka.

Med zvezde jo je popeljala vloga v akcijskem filmu iz leta 1994, Hitrost (Speed). Njena naslednja filma, Medtem ko si spal, za katerega je bila nominirana za zlati globus, in Mreža, sta bila oba dobro sprejeta.

Igrala je še v naslednjih filmih: Naravne sile, Upanje ostaja (prvič tudi producentka), Čarovnije za vsak dan, Gun Shy, Hitrosti 2: Brez kontrole, Čas za ubijanje, V ljubezni in vojni, Ukradena srca, Izginotje, Uničevalec, Zravsal sem Ernesta Hemingwaya, The Thing Called Love, glas pa je posodila v animiranem filmu Egipčanski princ..

Svoj režijski in scenaristični prvenec pa je doživela s kratkim filmom Making Sandwiches, kjer je tudi igrala z Matthewom McConaugheyjem in je bil leta 1997 prvič prikazan na festivalu Sundance.

Nazadnje smo jo lahko videli v izjemni, z oskarjem nagrajeni drami Usodna nesreča, in pa komediji Lepotica pod krinko 2.

Komentarji

4.8. 2006 ob 14:13

FILM SE NISM gledala pa ga bom =) umm jah mislm da je fuuul dobr po moje se bom jokala hiihii res fuuul dobr film se mi zdi tko da glejte ga tud drugi ne bo VM ŽOU!

— slatki OTROV
13.8. 2006 ob 16:30

bomo šli gledat ja, zgleda zlo zanimivo

— apple
20.8. 2006 ob 12:15

Film mi je bil zelo všeč in je res prelepa zgodba. REs res dober film... pa še igralca sta zakon!! Vreden ogleda!! Lp

— Nina Kranjc
21.8. 2006 ob 12:24

film sm v ameriki. morm rect da je ideja pa zgodba prou zakon. je vredn tistga jurja, se posebi za novozalublene parcke...

— duble
25.8. 2006 ob 10:17

emm..nism še šla leat fiLma..sao wem pa da je dober =P..Lep pozdraw!!

— LaurHaa*
26.8. 2006 ob 13:02

cool film oglejte si ga

— Nina
27.8. 2006 ob 15:58

hja,ni kaj preveč zanimivi.Oglejte si pa boste videli.Konec je edino ok.ajdek :)

— Simona
27.8. 2006 ob 18:04 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč, še posebej Sandra in Keanu, ki skupaj delujeta perfektno. Sama zgodba je zanimiva in ne preveč posladkana, sem se pa čez zgodbo spraševal, kaj je sploh nauk. Žal mi je tudi, da nisem gledal južnokorejske verzije. Ocena 8+/10

— gregjuicey
28.8. 2006 ob 22:36

Film mi je bil zelo všeč! Res lepa, nenavadna romanca - nekaj novega. Priporočam romantičnim dušam :)

— Polonca
29.8. 2006 ob 12:43

Zgodba je zanimiva in nenavadna, zato mi je film zelo všeč. Tudi igralca sta dobra in vredna pohvale. Priporočam ogled, če ste ljubitelji romantičnih filmov. lp, MooNiiKaa

— MooNiiKaa
30.8. 2006 ob 17:00

ej folk gljte ta film k je res dbest!!!

— Polona
30.8. 2006 ob 22:06

super igralca, super zgodba, super FILM...vreden ogleda

— sasha
31.8. 2006 ob 13:22

Čudovit film! Sandra in Keanu sta pa itak sanjski team! Vreden ogleda... Ni tako tipično ameriško pocukran!

— Tanja
31.8. 2006 ob 13:59

meni se zdi ta film supr...vsaj za moje pojme... čudovita romanca ob jezeru

— lala
31.8. 2006 ob 17:19 zvezdica

Kot že naslov pove, je ideja filma res zanimiva, saj sta glavna "junaka" časovno v časovnem razmaku. Sicer v filmu dejansko nikoli ne prikažejo, kako je mogoče, da si dva različna osebka dopisujeta pisma, če sta dve leti narazen in kaj je vzrok tega. Kaj je tisto, da ju poveže skupaj. Mogoče je kriv ravno nabiralnik??!! Mogoče pa sem spregledal, da bi blo kje prikazano, kako je to mogoče??!! No ja, pustimo malenkosti :) Drugače je film dober in res ni pretirano pocukran, ima pa eno veliko pomanjkljivost. Film je tako logično povezan, da vsak, ki pozorno spremlja film, lahko predvideva, kaj se bo nadalje v filmu dogajalo, potek filma se da hitro predvidevat, kako se bo odvijal v nadaljevanju. No ja, nič ni popolno, tudi filmi ne ;) Ogled filma vsekakor priporočam. Veliko užitkov med gledanjem filma!

— Freedomchaser
31.8. 2006 ob 18:55 zvezdica

Moram res pohvaliti režiserja in scenarista tega filma, povsem pa tudi igralcem Sandro Bullock in Keanu Reevs-a saj sta oba dobesedno blestela v tem filmu. Film sem si že ogledala in upam, da si ga bom še kdaj. Res je prekrasen, zgodba je fenomenalna in prelepa. Res vam ne bo žal iti gledati filma. Do čiste zadnje minute ne veš kakšen bo konec. Res, zelo lep romantičen film. Vreden ogleda. Niti kokic ne rabiš zraven, si preveč "v" filmu, da bi se sploh spomnil. Jaz sem popolnoma pozabila da sem v koloseju, polnem ljudi. Res, še enkrat, vreden ogleda, prelepa zgodba, pohvale igralcem. Ne bo vam žal!

— The Lake House
1.9. 2006 ob 9:05 zvezdica

Film se mi je zdel briljanten. Že sama ideja o nenavadnih okoliščinah, v katerih se znajdeta glavna akterja, bo verjetno marsikoga prepričala, da si ga ogleda, ampak saj vemo, kako je to: ideja je super,pri izvedbi pa ponavadi zaškriplje ... Zato sem bila ob ogledu navdušena, saj sta se Sandra in Keanu odlično izkazala in se uspela vživeti v Alexa in Kate, ki se ne sprašujeta ZAKAJ, ampak poskušata doseči navidez nedosegljivo. Ocena 10. Obvezen ogled v dvoje.

— Teychy
1.9. 2006 ob 20:34

nisem še gledla filma, ampak je ona pesem od keane-somewhere only we know v trailerju taaak lepa, da si ga bom zagotovo ogledala vsaj zaradi nje. :)

— keira
2.9. 2006 ob 0:20 zvezdica

definitivno film, ki si ga bom ogledala vsaj še enkrat!!! presenetljiv razplet, ves čas čakaš, čakaš, čakaš ali jima bo le uspelo. pričakovala sem sicer bolj solzav film, pa je bil daleč od tega. sem pa opazila, da so se mnoge obiskovalke koloseja po filmu spraševale kako je lahko tak konec, če pa se je prej zgodilo to in to...v glavnem vsi ki so prišli iz dvorane so razglabljali samo o tem...ne vem sicer zakaj se je nekaterim zgodba zdela tako zakomplicirana in nerazumljiva, saj se mi zdi, da je lahko vsakemu povprečnemu gledalcu čisto kristalno jasna! super film!

— Anja
2.9. 2006 ob 14:07

ej film je res najhuj-priporočam ga vsem res. konec je pa.ah kr sami ga pejte pogledat pa boste vidl :) papa

— neznanka
2.9. 2006 ob 14:57 zvezdica

Film mi je bil tok lep in nežen. Za vse nežne duše priporočam, da s seboj vzamejo robčke, saj se te zgodba toplo dotakne:) Za vse, ki si ga boste ogledali vam želim obilo užitkov:) LP

— d|ta
2.9. 2006 ob 22:43 zvezdica

popolna, brezčasna ljubezen. ful lep film. resnično vredn ogleda ;)

— Girl
2.9. 2006 ob 23:34

Film me je popolnoma razočaral... Res da gre za pocukrano romantično zadevo, ki pa je žal nerazumljiva... Filma sploh nisem popolnoma razumela, pa naj še tako premišljujem ga še zdaj popolnoma ne zastopim. Drugače pa kot so že pred mano rekli, gre za film kjer lahko že naprej predvidevaš kaj se bo naslednji trenutek zgodilo. Če nimate kaj počet, in če imate kaj več $ v denarnici pol vam priporočam ogled, drugače pa je moje priporočilo to da si raje oglejte kak drug film ki ga ponuja kolosej,.

— Malicka
3.9. 2006 ob 12:16 zvezdica

Ugotavljam da filmi, ki imajo super reklame v resnici niso tako zanimivi kot ostali. Film je bil povprečen. Privablja to da igrajo znani igralci. Zgodba pa se na čase vleče.

— Maša
3.9. 2006 ob 12:22

film me je razočaral!zgodba je dolgočasna in zmedena...fuj

— star
3.9. 2006 ob 13:12 zvezdica

Po eni uri filma se zdi da se je film razvlekel že na dve uri in osebno sem nestrpno čakala na konec. Dosti preveč lukenj je bilo v zgodbi, od tega da pisma potujejo skozi čas kar tako, da se na koncu oba preselita v isti čas, pa da on dejansko ne umre in da spremeni potek svojega življenja brez posledic za ostale (Butterfly effect anyone?)... Preveč razvlečen film z dokaj dobro idejo, pa vendar preveč površno zastavljeno. Ne pusti vtisa in čez dva dni se sprašuješ če si film sploh gledal.

— Tangerine dream
3.9. 2006 ob 14:09

Morem reči da mi je bil film zelo všeč. Odlična igralca, zanimiva zgodbra, dober režiser... res film vreden ogleda! Moja ocena 9/10

— bibi
4.9. 2006 ob 10:11 zvezdica

Film je dober, ni pretirano osladen, lepa zgodba z romantičnim zaključkom.

— Urša
5.9. 2006 ob 19:20

Sicer si filma še nisem pogledala, a je že reklama nadvse zanimiva =) Če bo vse po sreči, is ga bom ogledala ta vikend. Torej, že takoj sta me pritegnila dva izmed mojih najljubših igralcev - Sandra Bullock in Keanu Reeves <3 in zgodba nasploh se mi zdi izredno unikatna in zanimiva =) Verjamem, da ne bom razočarana :)

— *Just*Me*
9.9. 2006 ob 11:35

ha ha ha kaj se komu smili uni drugi tip od nje, k ga je ze 1x prej "prevarala" pol pa se 1x na koncu.:) bogi

— Polona
10.9. 2006 ob 14:39

ma super film, fajn igralca, vreden ogleda:)

— ursh
10.9. 2006 ob 19:08 zvezdica

Film je zares odličen, ravno dovolj čustven, moteče so le vsebinske podrobnosti zaradi tega preskakoanja v času kot na primer, da brat reče, da je Alex pred dvema letoma umrl, potem pa. no poglejte film. Drugače je zgodba razumljiva in te 103 minute so mi še prehitro minile.

— Filmarka
11.9. 2006 ob 8:47

kdaj pa bo v Kopruuu?!?!?!

— ste spet pozabli na Koper?!
15.9. 2006 ob 18:00

film mi je biu res fulfulful lep.. tko nakonc je dost ganljiv k veš zakaj se gre in gdo je gdo.. priporočam ogled.. pomoej je efekt še tok bolši če gledaš v dvoje ;) (aja pa film ful prehitr mine)

— xx
16.9. 2006 ob 17:32 zvezdica

Back to the Future. Keanu Reeves in Sandra Bullock sta bila v filmu Speed hitra, divja, energična, adrenalinska in seksi, kar je jasno, saj se jima je mudilo. Tokrat imata časa ne pretek, zato sta dolgočasna, hladna, mrtva in počasna. Takšna, da zamujata dve leti. Da se rajcata skozi časovno luknjo. Da se gresta Dvojno Veronikino življenje, Sliding Doors, Somewhere in Time, Frequency in Back to the Future. Vse tiste filme, ki se igrajo s časom. Z dejstvom, da se lahko ljudje ujamejo v različnih časovnih dimenzijah in se zaljubijo s pomočjo čudežnega nabiralnika. Dream on.

— iztok gartner
17.9. 2006 ob 18:01 zvezdica

Odlično igranje obeh glavnih igralcev Sandre Bullock in Keanu Reevesa, film ima resnično zelo dobro zgodbo dveh oseb, ki sta v časovnem razmaku. Njihova edina povezava je hiša na jezeru, ki obema izmed likoma zelo veliko pomeni. Lika se v filmu preko pisem zaljubita, a se nikakor zaradi čudežne razlike dveh let(on je v letu 2004, ona pa 2006 a sta oba v istem trenutku pri koči, ob jezeru) 100% vredno ogleda PRIPOROČAM!!!

— Tad3j
18.9. 2006 ob 9:51 zvezdica

Film je ful nežen. Res je, ni najboljši kar sem jih vidla, ampak če hoćeš verjet, da bo nekoč vse v redu, da bo vse ok, potem čakaj. In to je glavno sporočilo filma. Ko greš ven iz kina sicer ne razmišljaš več toliko o filmu, ker ti je itak dal dovolj energije, da greš naprej. Te napolne z optimizmom. To je pa definitivn ovredno tistih 1100 sit. Pa tud kaj pol če je nerealno. Realnost živimo, nerealnost nam pa pomaga da mamo veselje v tem v čemer živimo.So go on and watch it.

— snežkosnežak
20.9. 2006 ob 10:50 zvezdica

Film vsekakor ni za tiste, ki hočejo razmišljati. Vsebinske luknje so včasih prav moteče. In ne moreš se znebiti vtisa, da so ustvarjalci proti koncu filma postali preveč neučakani, zato je zadnja scena poenostavljena, lahko bi bila manj klišejska. Vseeno se v filmu čuti naboj, ki ni povsem holivudski, takoj se pozna, da izvirnik prihaja iz Koreje, kjer se malo manj predajajo zahodnemu racionalističnemu mišljenju. Če gledaš z mislijo na pravljični svet in duhovno zgodovino vzhoda, se sprašuješ manj. V filmu je nekaj posrečenih scen (tista na verandi, ko ona še ne ve zanj, on pa njo pozna) in scenografija nasploh je očarljiva (jezero, malo bolj temačno okolje), ustvarja nekakšno kontemplativno vzdušje, vključno z glasbo. Kot že rečeno, pa lahko s seciranjem vrtamo v nedogled. Človek se vpraša, če sta si platonska ljubimca pošiljala pisma in knjige, zakaj ne tudi osebne fotografije, tako bi takoj vedela, kako izgledata itd. Pravljica torej, ki jo je treba sprejeti z otroškimi ali pa zaljubljenimi očmi:)

— Kat S.
22.9. 2006 ob 22:36

ja js sm ga dons gledla pa morm rečt da je kr kul sam mmogoče je mal nejasn..drag pa se slišmo ..fsm*

— lola
23.9. 2006 ob 9:10

Živjo!!! Jaz imam samo za povedati da ta film ni zelo dobr,ma kaj dobr kar nekaj je brez veze.So še lepši in boljši filmi ki so na sporedu.

— oclon
28.9. 2006 ob 22:12 zvezdica

Film, ki se dotakne človeškega srca. Gospa ob meni ob koncu ni mogla zadrževati solz..res, odličen film z ganljivim koncem!

— Marko
29.9. 2006 ob 14:35

toti keano je tak swet! tak da je film tude svetoven:) lp

— ema
30.9. 2006 ob 13:41 zvezdica

Hm... Moji občutki ob gledanju filma ( v petek zvečer ) so bili nepopisni. Film sem spremljala z neizmerno zanimivostjo, saj ob filmu nisem zgolj uživala, ampak sem tudi razmišljalao tej nepremostljivi oviri - času in o poteku dogodkov. Zrežiran je res skrivnostno in zasledimo lahko veliko hrepenenja po pravi ljubezni. Priporočam ga predvsem mladim parom, saj sem sama izluščila tale nauk: Prava, srčna in iskrena ljubezen lahko premaga vse ovire... =)

— Katja
1.10. 2006 ob 16:03

Slab na toliko nivojih. Nehal sem ga gledat.

— jose
4.10. 2006 ob 16:11

A mogoče kdo ve naslov izvajalca in pesem ki se predvaja tekom napovednika?

— Kaja
6.10. 2006 ob 16:46

deluje supr film sam zdaj ko se vrti iztocasno kot hudičevka v pradi( buuum ) bo pomoje malo obiskovalcev..čeprav bi jih lahko bili veliiko več.škoda

— ajtak
8.10. 2006 ob 1:40 zvezdica

Sama zgodba se mi je takoj zdela zanimiva, kljub temu da je nemogoča, ampak je predstavljena na takšen način, da se ne sprašuješ o "tehničnih" vidikih filma. Problem pa je, da so izdelovalci filma preveč hiteli, kar predvsem leti na scenarista, ki je skozi ves film nanizal kar nekaj vsebinskih neujemanj. Predvsem pa bode v oči konec, ki nikakor ne spada k takšnemu filmu - definitivno bi se žalosten, dramatičen konec bolj prilegal. Res je, da bi film potem zaslužil nekaj milijonov manj (ne gre pozabit, kdo so večinoma gledalci tega žanra), ampak bi kot celota lahko izpadel zelo dobro. Tako epilog uniči celoten film. Žal.

— Soso
11.10. 2006 ob 13:07 zvezdica

Film se mi je zdel kljub dobrima igralcema izjemno dolgočasen, vsebina pa zelo za lase privlečena.-Všeč so mi bili prizori stavb in narave, drugače pa se mi je zdela izguba časa. Žal.

— Barbara Korc
13.10. 2006 ob 22:39 zvezdica

Bistvo filma sploh ni v rajcanju skozi dvoletno časovno razliko - tudi ta tukaj pravzaprav ni bistvena -, gre preprosto za razcepljeno pripovedovalno tehniko, ki gledalca morda malo prisili, da začne razmišljati o stvareh, ki so se že zgodile, pa bi se glede na njegovo sedanjo zavest (tj. skozi obžalovanje preteklih dogodkov) "morale" odviti drugače. Na nek način niha film med zavestnim in nezavednim, kar utegne marsikaterega (kao) "racionalista" zmesti - ravno zato, ker le-ta ne razmišlja ustrezno in dovolj "široko". Čeprav je konec dokaj predvidljiv in "srečen", priporočam ogled filma zlasti tistim, ki se radi stiskate in niste še povsem izgubili svoje idealitetne oaze.

— benjaminček
31.10. 2006 ob 0:38

ful zakon!! Najbol zanimivo pa mi je to, da sm se, še predno sm znau kaj grem gledat, danes glih 1uro predn sm si zavrtu film na računalniku, z mamo razglablau da morda celo obstaja možnost, da ljudi živimo v časovnih zamikih. Vsak svoj čas, prostor, svojo sedanjost- za nekatere zgodovino, skratka svojo časovno galaksijo:) In kot že rečeno- vse informacije so nam zapisane v podzavesti- le obudi jih moramo.. -vsako ob svojem času!:) Vglavnem meni biu ful kul film:) -ljubezen premaga vse-tudi čas:) ..za zjokat;)

— jure
15.11. 2006 ob 21:43

gledala sem ga 2 dni nazaj in mislim da je res enkraten in vreden ogleda!!

— super film
14.2. 2007 ob 13:46

Jaz se nisem ozirala na komentarje, ki so jih metali določeni osebki tukaj, ampak sem si film preprosto ogledala. In, moram reči, da lahko brez težav prestopim na stran tistih, ki pravijo, da je film odličen. Bravo! =)

— Mystique*
20.7. 2009 ob 15:38

Prvovrsten.

— Maja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.