Kolosej
Film distribucije Continental Film

Roker

komedija
Edini up benda je brezupen.
Podnapisi
Na sporedu od: 11.9.2008, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Maya Forbes, Wallace Wolodarsky po zgodbi Ryana Jaffeja
Režija: Peter Cattaneo
Neuspešni bobnar Fish je bil pred 20 leti prisiljen zapustiti svojo glasbeno skupino, tik preden so postali svetovno znani. Fish si je moral najti resno službo in opustiti glasbeno kariero, toda ko se po spletu nenavadnih okoliščin pridruži nečakovi amaterski skupini, se mu ponudi nova priložnost uresničitve mladostnih sanj. Med vajami za pomemben nastop se Fish zbliža s simpatično mamo kitarista njihove skupine, toda preden lahko poseže po slavi, mora najprej začeti verjeti v svoj talent.

The Rocker alias Robert "Fish" Fishman je bil bobnar v lasati skupini osemdesetih. Živel je rock 'n' roll sanje ... dokler ga niso vrgli iz skupine. Dvajset let kasneje se obupani rocker pridruži nečakovi skupini  A.D.D. in končno ponovno zasede prestol rockerskega boga, za katerega je vedno mislil, da si ga zasluži – hkrati pa precej mlajše člane skupine popelje na vožnjo njihovega življenja.

V tej rockerski mešanici situacijske komedije, srca in garažnega benda/power rocka/heavy metalne glasbe, Rainn Wilson iz nadaljevanke The Office svojo pisalno mizo zamenja za rock 'n' roll slavo. Igra zajetnega, prepotenega, trčenega – in včasih golega – bobnarja, ki dobi drugo priložnost za rockovsko super slavo.

Rockerjeva tematika drugih priložnosti je pritegnila tako filmarje kot igralce. "Rocker je topla komedija, ki temelji na likih in pripoveduje o možakarju, ki dobi še eno priložnost za tisto, kar meni, da je bila njegova pravica že ob rojstvu in kar ve, da so njegove dolgoletne sanje," pravi producent  Tom McNulty. "To je zgodba o dozorevanju, vendar o enainštiridesetletniku, zagnanemu bobnarju," pravi Rainn Wilson. V tematiko drugih priložnosti, dodaja igralec, so vtkane še univerzalne sanje postati rock zvezda... "Vsi – celo filmski zvezdniki – bi bili radi v rock skupini (in obratno). To so bile vedno moje sanje. Bil sem v najbolj groznem srednješolskem bendu," pravi Wilson o svojem poskusu postati rock zvezdnik. "Pel sem, a sem imel grozen glas. Naši skupini je bilo ime Collected Moss. Bilo smo grozni."

Če si kdo zasluži še eno priložnost, je to Fish. Režiser Peter Cattaneo, režiser uspešnice Do nazga, pripomni, "da se je liku zgodilo nekaj tako groznega, da mu je samo za las ušla največja priložnost v življenju.

"Fish ždi v adolescence, ker ni prebolel trenutka, ko je izgubil svoje sanje," pojasni. Ryan Jaffe. "Je na zelo temačnem kraju in ko se pridruži A.D.D., gre za zadnji zdihljal pred odraslo dobo. Naleti na to neverjetno drugo priložnost, da uresniči svoje sanje. Ko gledamo, kako se odvija Fisheva zgodba, v kateri se mu končno izpolni želja, imamo občutek, da smo dve uri del sanj."

Ker se v Rockerju ukvarjajo Predvsem s tem, "kaj bi bilo, če bi bilo" ter z drugimi priložnostmi, ni naključje, da ima v filmu stransko vlogo nekdanji bobnar Beatlov Pete Best. Pridružil se jim je leta 1960, odpustili so ga dve leti kasneje, ki so bili na pragu super zvezdništva. (Best ima zdaj svojo uspešno skupino.)

Čeprav filmarji poudarjajo, da Rocker ni Bestova zgodba, je moč najti določene skupne točke med Fishevo in njegovo zgodbo. Besta so povabili, naj se pojavi ob Wilsonu v ključnem prizoru na začetku zgodbe. Best je prebral scenarij in ker mu je bil všeč humor in liki, je pristal, da do odigral vlogo.

O igralcih

Rainn Wilson (Fish) že štiri sezone nastopa v nadaljevanki The Office. Deloma je menda nadaljevanka vse bolj gledana po zaslugi zabavnih blogov, ki jih pišejo glavni igralci. Najdete jih preko povezave www.nbc.com.

Wilson je poleg tega posnel filme The Last Mimzy, Ameriška ljubljenca, Moja super bivša, Sahara, Baadasssss, Full Frontal, Almost Famous, House of 1,000 Corpses in Galaxy Quest.

Nastopil je tudi v nadaljevankah Pod rušo, Na kraju zločina, Zakon in red: enota za posebne primere, Dark Angel in Monk ter v tv filmu When Billy Beat Bobby.

Christina Applegate (Kim) je dobila nagrado emmy za nastop v nadaljevanki Prijatelji, nominacijo za nagrado tony (za Sweet Charity) in nominacijo za zlati globus (za Samantha Who?).

Nastopila je tudi v komediji To sladko bitje, Surviving Christmas, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Wonderland,  View From the Top in Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead.

Letošnje poletje bo nadaljevala s snemanjem nadaljevanke Samantha Who?, ki so jo premierno začeli prikazovati jeseni 2007.

Zaslovela je z nadaljevanko Married With Children, ki so jo snemali 11 let, nato pa je dobila svojo nadaljevanko Jesse.

Jeff Garlin (Stan) je scenarist, producent, režiser, igralec in stand-up komik. Igral je v nadaljevanki Curb Your Enthusiasm, pri kateri je bil tudi izvršni producent.

Kot stand up komik je prekrižaril ZDA, v čikaškem gledališču Second City je imel več uspešnih solo predstav, ki jih je tudi sam napisal.

Režiral je film I Want Someone to Eat Cheese With, na televiziji pa je režiral epizode Curb Your Enthusiasm ter Jona Stewarta v Unleavened in  Denisa Learyja v Lock-n-Load.

Med drugim je sastopil v filmu Očkov vrtec in posodil glas kapitanu v animiranem filmu Wall-E

O režiserju

Peter Cattaneo je bil dvakrat nominiran za oskarja. Najbolj je znan po filmu Do nazga, za katerega je prejel drugo oskarjevsko nominacijo. Prvo je dobil leta 1991 ua najboljši kratki film Live Action for Dear Rosie. Bil je koscenarist in režiser filmov Opal Dream in Lucky Break.

Komentarji

20.8. 2008 ob 16:46

haha ful smešno. ta film se predvaja po HBO-ju pravkar.

— katja
10.9. 2008 ob 18:18

to mora biti zakon film.

— rbd
12.9. 2008 ob 2:00

Haha! Ta igralc je car! :D Tok smešn! Bom šla gledat :)

— KK
13.9. 2008 ob 2:00

prvi

— nik n
13.9. 2008 ob 14:51

kaj mi lahko kdo razloži zakaj se film vrti sam u lublani? to je bedno....sei bi tut mariborčani radi vidli film. najbolš, da se lublanski kolosej odcepi tu stran, pa se naj ustvari njihov lastni kino, k to je bw, če se film vrti u lublani, se naj tut u mb....

— janja
13.9. 2008 ob 19:23

toda preden lahko poseže po slavi, mora najprej začeti verjeti v svoj talent. ---
Pa kaj bluzite? Fish je ves čas verjel v svoj talent. Samo kot predskupina bivšega benda ni želel nastopati, to je bila glavna ovira. Malo razmislite, kaj napišete.

— gledalka
19.9. 2008 ob 14:27

film vredn ogleda =)

— somebody
20.9. 2008 ob 2:00

ja pumoje je to full hut film...ampak a je to tut za otroke pod 12.letom?

kokr sm js prebrala je to taka komedija...

— nuša
23.9. 2008 ob 2:00

Men je bil film ušeč..sicer tist tipičen s srečnim koncem pa vseeno se lahko ob njem nasmejiš od srca.

— NM
25.9. 2008 ob 17:39

hud film,kumi čakam d ga grem gledat-i love you cristina

— anny-lanna
27.9. 2008 ob 2:00

Vredu je čeprav spominja na film šola rocka-podobo je. Neki smešnih for je blo zelo dobrih, drugače pa nič posebnega ali novega.

— Samy
1.10. 2008 ob 18:01

upam da je kul
ti rbd pa puši....

— URBI: RBD_HATER
3.10. 2008 ob 2:00

Nimam rad komedij, ampak ta je bila dobra.

— maršal gorsky
4.10. 2008 ob 15:34

Ta film je carski, še posebej pa fish. A.D.D JE CARSKA SKUPINA.
Tam so vsi cari, najbolj pa fish.

— my love
5.10. 2008 ob 2:00

Samo skoda, da tega filma v Mariboru ne moremo videt!

— jaz
5.10. 2008 ob 2:00

FILM JE FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUL KUL SMEŠN ZA ZNORT TOLK FAJNGA FILMA NISEM PRČAKVOU ŠE BOLŠ UD ASTINA POWERSA

— MIHA
10.10. 2008 ob 2:00

ful dobr film

— dul
29.10. 2008 ob 13:29

Polek filma se ful nasmeješ!
Vreden ogleda!

— Nataša
30.3. 2009 ob 20:44

NaiiboLsii fiLm.!
Teeddy Je The cuTTiiest<33

— YoDaa.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.