Kolosej
Film distribucije Continental Film

Roboti

družinska animirana pustolovščina
Popravite se na dogodivščino!
Na sporedu od: 9.6.2005, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2005
Država: ZDA
Scenarij: Lowell Ganz, Babaloo Mandel

lik

izvirni glas

sinhronizacija

Rodney, Robi Škripohlačnik

Ewan McGregor

Gregor Gruden

Cappy, Čepica

Halle Berry

Karin Komljanec

Ratchet, Zobatec

Greg Kinnear

Primož Ekart

Bigweld, Velevar

Mel Brooks

Jurij Souček

Fender, Blatnik

Robin Williams

Jernej Kuntner

Piper, Frača

Amanda Bynes

Ajda Toman

Režiser Chris Wedge, ki je ustvaril z oskarjem nagrajeni kratki film Bunny in veliko uspešnico Ledena doba, se vrača na velika platna z animiranim filmom Roboti. V njem bomo videli popolnoma nov svet. Svet, ki ga poseljujejo le robotki. Glasove so jim posodili Ewan McGregor, Halle Berry, Greg Kinnear, Mel Brooks, Drew Carey, Jim Broadbent, Amanda Bynes, Robin Williams, Stanley Tucci, Jennifer Coolidge, Paul Giamatti in Dianne Wiest.

Tokrat se je zgodilo prvič, da je v enem samem filmu združilo moči kar 5 dobitnikov oskarja, poleg njih pa sodelujejo še dobitniki emmyjev in tonyjev. Po trinajstih letih je v animiranem filmu ponovno moč slišati glas Robina Williamsa. Nazadnje je to storil leta 1992 v Aladinu.

Posebne "cameo" glasove so posodili tudi Jay Leno, Dan Hedaya, James Earl Jones, Al Roker, Stephen Tobolowsky in Terry Bradshaw.

Zgodba

Celo v svetu, ki ga poseljujejo izključno mehanska bitja, Rodney Copperbottom (McGregor) velja za genialnega izumitelja. Rodney sanja o dveh stvareh: o tem, da bi izboljšal svet, in o tem, da bi spoznal svojega idola, izumitelja Bigwelda (Brooks). Na svojem popotovanju spozna Cappy (Halle Berry), lepotico in poslovno robotko, v katero se takoj zagleda, tiranskega direktorja Ratcheta (Kinnear) ki se sporeče z Rodneyjem, ter skupino neprilagojenih robotkov, ki jim pravijo Razjavelčki in ki jih vodita Fender (Williams) in Piper Pinwheeler (Bynes).

Rezultat je ganljiva animirana komedija, v kateri se prepletajo humor, duša in toplina in ki dokazuje, da ima tudi robot srce, ne glede na to, iz česa je narejen.

O igralcih

Ewan McGregor (Rodney Copperbottom) je nastopil v filmih Valiant, Velika riba, Mladi Adam, Dol z ljubeznijo, Solid Geometry, novi trilogiji Vojne zvezd, Sestreljeni črni jastreb, Moulin Rouge, Nora, Anno Domini, Skozi oči zasledovalca, Roug Trader, Tihi glas, Žametne noči, Desserts, Odštekano življenje, The Serpent's Kiss, Nočni čuvaj, Brassed Off, Emma, The Pillow Book, Trainspotting, Blue Juice, Doggin' Around, Plitki grob, The Scarlett and the Black (tv serija), Lipstick on your Collar, Being Human, Family Style.

Halle Berry (Cappy) je posnela filme Their Eyes Were Watching God, Catwoman, Gotika, Možje X 1 in 2, Umri kdaj drugič, Bal smrti, Operacija: Mečarica, Introducing Dorothy Dandrige, Why Do Fools Fall In Love, Bulworth, The Wedding, B*A*P*S, The Rich Man's Wife, Race the Sun, kritična točka, Zbogom, sinko, Solomon & Sheba, Kremenčkovi, The Program, Father Hood, Queen (tv serija), Bumerang, Knots Landing (tv serija), Zadnji skavt, Strictly Business, Jungle fever, Living Dolls (tv serija).

Robin Williams (Fender) je posnel filme Noel, House of D, The Final Cut, Insomnia, Death to Smoochy, One Hour Photo, Umetna inteligenca, Jakob the Liar, Patch Adams, What Dreams May Come, Aladdin's Math Quest, Dobri Will Hunting, Flubber, Decontructing Harry, Očkov dan, Great Mind Think For Themselves, Hamlet, The Secret Agent, Aladdin and the king of Thieves, Jack, Ptičja kletka, Jumanji, Aladdin on Ice, Hvala za vse, Julie Newmar, Devet mesecev, In Search of Seuss, Očka v krilu, Being Human, Svet igračk, Aladdin, From Time To Time, Ferngully, Shakes the Clown, Hook, Kraljevi ribič, Dead Again, Rabbit Ears: The Fool and the Flying Ship, Prebujanja, Cadillac Man, Društvo mrtvih pesnikov, Dobro jutro, Vietnam, itd.

Greg Kinnear (Ratchet) je nastopil v filmih The Matador, Godsend, Kot rit in srajca, Auto Focus, We Were Soldiers, Dinner With Friends, Pravi moški, The Gift, Loser, Betty, What Planet Are You From?, Mystery men, Čaka te pošta, Bolje ne bo nikoli (nominacija za oskarja), Dear God, Sabrina. Diplomiral je iz novinarstva in nekaj časa vodil zabavno pogovorno oddajo pri televizijski družbi NBC.

O režiserju

Chris Wedge je režiral filme Gone Nutty, Ledena gora, Bunny, Ballon Guy. Pri Robotih, Ledeni dobi in Gone Nutty je posodil tudi glas enemu od likov. Bil je izvršni producent Gone Nutty in The Mind's Eye, napisal pa je scenarij za Bunny.

Komentarji

5.4. 2005 ob 13:14

O na ta film pa res komej čakam da pride v Koloseja!Pomojem je ful hud škoda ker bo premiera šele 9.6.Treba bo torej čakat!

— Hudec
7.4. 2005 ob 23:25

tole bo sinhroniziran john

— john doe
8.4. 2005 ob 12:46

Ojoj.Amore bit ta film sinhroniziran v slovenščini.Kakšna škoda.Men je to ful brezveze če je sinhroniziran.Poj filmu vzame pravi čar in prave glasove.Totalno razočaran sm.

— Hudec
10.4. 2005 ob 15:03

a bi bilo mogoče, da bi predvajali tudi različico s podnapisi? ker za nekatere jernej kuntner nima ravno takšnega glasu kot robin williams!

— katya
10.4. 2005 ob 15:07

v imenu mnogih prosim za nesinhronizirano verzijo- ali ne stanejo podnapisi manj?

— juliet
11.4. 2005 ob 10:51

hmmm a ni tako da je sedaj itak sprejet zakon da morjo zadeve za otroke bit sinhronizirane?? lp john

— john doe
18.4. 2005 ob 18:44

Mislm, vsaj upam, da je tko, da bojo prvih parkrat film predvajal s podnapisi, potem bo pa do konca sinhronizirano. Vsaj z Garfieldom so tko nardil

— Lojze
24.4. 2005 ob 16:25

Ogledov sm si ta film Roboti.Prčakvov sm izjemno velik vendar doživel pa nsim tuk.Ta film mi je preveč suhoparna zgodba ki hoče bit vse preveč in preveč.Pa v samem filmu mi je preveč te fantastike.Kr sej to je tak film ki seveda more bit fantastičen ampak je zelo preveč fantastičen.Tkoda not srečaš kr ene bedarije ,ki so v filmu čist brez potrebe.O igralcih bi pa reku da so še kr.Ta najbolj všeč sta mi Halle Berry in pa Robin Williams.Torej še enkrat poudarjm film,ki je kar precej slab hoče biti pa ena legenda.Pa tut to me mot k se v filmu nč ne dogaja.Popolnoma nč razn tega razn tega da un Rodney skos čudežno leti po zraku in se venomar rešuje.Moja končna ocena je 4/10

— Vid
28.4. 2005 ob 18:15

Da so se filmski distributerji odločili za sinhronizacija zaradi mulcev je pač čisto solidna ideja, ampak zakaj hudiča potem večerni termini ne ostajajo v originalu? Obožujem animirane filme, ampak The Incredibles recimo, sem že bil prisiljen izpustiti, ker so čezenj naplozali te naše pobebavljene glasove. Vse kar je prav! Sinhronizirajte matineje, kasnejše termine pa pustite ljubiteljem filma v originalu. Moj bog, Ewana McGregorja in Halle Berry ste povozili, pa vam še opravičim, ampak Robin Williams je pa car vseh carjev in zaradi mene lahko trije Kuntnerji pridejo, takšne unikatnosti pač ni moč nadoknaditi. In evo, spet moram ripat z neta.

— Individuum
1.5. 2005 ob 13:48 zvezdica

Mislim, da film ni vreden svojega denarja npr. če ga boste šli gledat vam ga ne priporočam kaj preveč. Zgodba ni tako zanimiva v bistvu je čist bedna, preveč je fantastike v redu je edino to, da sta glasove posojala Halle Berry in Robin williams. Pa še slišal sem, da bo sinhroniziran v slovenščino. To je pa tisto kar postavi piko na i. Skratka zelo sem razočaran mislil sem, da bo bil film veliko boljši kot se je izkazalo, da ni bilo tako. ocena 4/10

— gagsta
20.5. 2005 ob 12:30 zvezdica

Hja tudi jaz sem najprej slišal, da film Robots, ki so ga pripravili izdelovalci ene najbolših risank vseh časov Ice Age-a, ni ravno najbolši, ampak sem si ga kljub temu hotel ogledati. Trailer sem prvič videl pred cca. 6 meseci in me je že pošteno zanimalo kakšen je končen izdelek. Na žalost sem pa tudi izvedel da je film Roboti sinhroniziran. Tako se z željo, da bi v filmu slišali glasove svetovno priznanih igralcev kot so Ewan McGregor, Halle Berry, Mel Brooks, Greg Kinnear, Drew Carey, Jim Broadbent, Amanda Bynes, Jennifer Coolidge, Robin Williams lahko preprosto obrišemo pod nosom. S sinhronizacijo so ta film spustili na nivo 5 letnikov in njihovih mamic.

— ODIN
24.5. 2005 ob 15:17

Ta risank je ful zakon!! Jst sm jo gledala s podnapisi k je bolš!! Tak da poglejte si!!

— špely
26.5. 2005 ob 20:12

To je izvrstem film, vreden svojega denarja! :)

— Ana
31.5. 2005 ob 8:47 zvezdica

Edino pravilno da je film sinhroniziran. Saj je vendar risanka, namenjena otrokom! In prav super se mi zdi, da bom lahko peljal v kino svojega otroka in mi ne bo treba brati podnapisov. Sam ne maram sinhronizacije, film z njo zame zgubi 80% (čeprav ne padam na povsem komercialne fore a la "glas oskarjevca TegainTega"... - pa kaj potlej, čigav glas je tam), a ker gre za film za otroke lahko samo čestitam.

— matej
31.5. 2005 ob 17:27

kaj je ta film vredi ? vas sprašumem zato ker nevem če bi ga šel gledat odp prosim da vidim če se ga splača it gledat, če ne pa mi povejte kaj bi se pa dalo it gledat v kolosej ?? keri film je vredi ?

— IvO
31.5. 2005 ob 19:49

kdo pa peravi da so risanke namenjene otrokom?! tega nikljer ne piše. vsak jo lahko razume po svoje,naj živi svoboda v filmu. saj nismo nemci da moramo imeti sinhronizacijo

— shyboy
3.6. 2005 ob 11:20

Matej popolnoma se strinjam z vami. Zelo dobro je, da je risanka sinhronizirana. Prepričan sem, da bodo otroci uživali.

— Jože
5.6. 2005 ob 19:17 zvezdica

Moj petletni Nejc in tudi jaz sva bila zelo navdušena nad filmom.Hvala tistim, ki so poskrbeli za sinhrozacijo. Še vedno pa žalujem, ker ni bil Nemo sinhroniziran, saj je vendar namenjem otrokom. Hvala tudi za simbolična darilca v motivih Robotkov, ki so jih delile hostese pred vhodom v dvorano. Takoj po ogledu filma sva šla povprašat v Bof za videokaseto, pa bo moral Nejc še kar nekaj časa počakati (saj sem vedela). Bilo je super !

— nena
7.6. 2005 ob 17:42

risanka roboti je zelo lepa in dobra risanka ampak ste jo objavili prepozno zvečer morali bi jo vsaj ob 17.00! ŠPELA!

— špela
7.6. 2005 ob 18:28 zvezdica

js pa mislm da filmi ne bi smel bit sinhronizirani k je usen bols da je u anglescini (sta 2 razloga) : 1.- 3-krat bols je ce glas pripada dobesedno tisti osebi ki igra notri (ceprov je to risanka); 2.- vec se ucis angl. ce beres slovenske podnapise poslusas pa anlescino (usaj js sm se velik tko naucila!! to je samo moje misljenje see ya papa nika

— nika
8.6. 2005 ob 20:00

Najbolje bi bilo, če bi bila vsaj ENA predstava (zadnja) v izvirni verziji z angleškimi glasovi. Tako bi na svoj račun prišli tu odrasli, z otorškim srcem :-)

— Danilo
9.6. 2005 ob 9:25 zvezdica

Ja seveda je dobro in super ce se filme in risanke sinhronizira, AMPAK, zakaj je potem potrebno da so vse predstave sinhronizirane. Lahko bi dalo polovico ali pa samo cetrtino predstav v originalu. Tako bi bil volk sit in koza cela, tako kot pa je sedaj se pa jezimo mi, ne vec otroci, ampak se kako zaentiresirani za ogled risank in filmov namenjenim otrokom. I kdor pravi da so taki filmi namenjemi predvsem 5 letnikom se posteno moti, saj so velikokrat v takih filmih poante in bolj globoki pomeni, ki jih otrok nikoli ne bo dojel. Naj samo še omenim globoko razočaranje nad filmom Peter Pan. Mi je eden najbolj ljubih filmov, ampak sem si ga na žalost moral ogledati na domači televiziji in ga nikoli nisem mogel videti na Velikem platnu. Seveda, sinhronizirajmo za otroke, ampak pustite tudi originale, za nas vecne otroke.

— Grega
13.6. 2005 ob 0:33 zvezdica

Nika bi se morala najprej naučiti slovenščino in šele nato pisati komentarje. To je odlična risanka za odrasle in za otroke, prav tako dobra je tudi sinhronizacija. Z otroci smo se ves čas smejali in se neizmerno zabavali. Film je vreden ogleda.*

— dada
13.6. 2005 ob 10:32 zvezdica

Super je bilo in mularija je uživala na kvadrat, pa mi ta stari ravno tako. Resnično bi bilo škoda, če zadeva ne bi bila sinhronizirana, saj bi bili predšolski otroci precej prikrajšani. Žal je vse premalo otroških filmov oz. risank sinhroniziranih. Predvsem takih, ki so res predvsem za ta male - Nemo, Medvedek Pu, in podobno.

— Mateja
14.6. 2005 ob 0:31 zvezdica

sam en razlog je zakaj ne grem gledat take filme...SINHRONIZACI JA!!!že The Incredibles so bli sinhronizirani pa sam zarad tega nism šu gledat,ker to pokvari cel film!!to ne more pričarat vzdušja kot ga original!že samo zarad tega ker so v angleščini nekatere fore katere v slovenščino ne moreš prevest,al pa se potem ne zdijo logične!!!in potem še bedni glasovi ki RES ne morejo pričarat vzdušja!zakaj recimo zjutri ne vrtijo sinhroniziranih filmov za otroke,v večernih urah pa pustijo original?!pol pa ni čudno da folk snema iz interneta filme ker so tok bedno sinhronizirani!

— Scorpion
14.6. 2005 ob 23:06

Jst se načeloma s sinhronizacijo strinjam, zato k si lahko predstavlam kok more bit nadležn staršem otrokom razlagat al pa clo brat podnapise. Sam bi pa useen lahko zrihtal tko, da bi ble večerne predstave (una ob devetih, pa desetih) angleške, že sam zarad tega ker je takrt res večina ljudi k je v dvorani pač dost starih da prebere podnapise.

— Maja
15.6. 2005 ob 20:56 zvezdica

Dobro bi bilo, če bi bile predstave do 19. ure sinhronizirane, po tej uri pa ne več. Tako bi lahko prišli oboji na račun, otroci in odrasli. Takšne risanke so pogosto večplastne, vsak jih lahko dojema na svoji stopnji razumevanja.

— Robert
16.6. 2005 ob 10:34

TA DRUŽINSKA ANIMIRANA PUSTOLOVŠČINA -ROBOTI JE PO MOJE ZELO ZANIMIVA SAJ JE NISEM ŠE GLEDALA AMPAK SAMO BRALA OPIS ZGODBE IN SI JO TUDI ŽELIM IT GLEDAT

— eva
16.6. 2005 ob 14:17

ne vem kaj naj rečem, če ga pa še gledala nisem. Po revijah... mislim, da je ta film zelo v morejo pričarat vzdušja!zakaj recimo zjutri ne vrtijo sinhroniziranih filmov za otroke,v večernih urah pa pustijo original?!pol pa ni čudno da folk snema iz interneta filme ker so tok bedno sinhronizirani! redu .

— lola
16.6. 2005 ob 15:02 zvezdica

Živimo v svetu, ki nam vsak dan ubija v glavo, kaj je z nami narobe in kako bi lahko z novim produktom spremenili svoje življenje in tako postali povsem novi (drugim všečni) ljudje. To je pač koncept množične potrošnje, na kateri temelji kapitalizem in sodobno gospodarstvo, ki ne zgolj, da se prilagaja sodobnim modnim trendom, temveč jih tudi oblikuje. Si sploh predstavljate, kaj bi se zgodilo s svetom, kjer bi bil vsakdo zadovoljen s svojo podobo in kjer bi bila drugačnost nekaj cenjenega? Za tak pogumni novi svet se v novem animiranem filmu ustvarjalcev Ledene dobe borijo tudi Roboti! Roboti so simpatična in zabavna dogodivščina z dokaj enostavno osnovno idejo, ki ji film zvesto in brez dodatnih zapletov sledi od začetka do konca. Film je v osnovi pač namenjen najmlajšim gledalcem, zato pretirane komplikacije zgodbe seveda ne pridejo v poštev, kljub temu pa to še ne pomeni, da film ne ponuja nobenega izziva malce starejšim gledalcem. Roboti so namreč alegorija sodobnega sveta, ki nas vse skuša pretopiti v en kalup in nas poenotiti. Ljudi, ki izgledajo in mislijo podobo, je pač veliko lažje nadzorovati in usmerjati! Fanatiki nam vsiljujejo novi svetovni moto, kdor ni z nami, je proti nam in kdor je z nami, bo tak, kot želimo mi! Bi bilo torej najbolje, da bi vsi postali roboti? Na tem mestu pa že nastane asimetrija s pričujočim filmom, ki nam sporoča, da niti roboti ne želijo biti zgolj roboti, temveč želijo biti to, kar so, z vsemi svojimi pomanjkljivostmi, a tudi s številnimi dobrimi lastnostmi. In ravno tu se skriva najbolj pomembna poanta filma. Če namreč vse robote (oziroma ljudi) oblikujemo po enem modelu, se bodo med nezaželenimi drugačnostmi znašle tudi številne dobre lastnosti, ki na prvi pogled morda res izgledajo nekoliko čudaške in morda za nekatere celo strašljive, a so dejansko zgolj sestavni del raznolikosti, ki determinira in krepi človeštvo in nasploh cel svet. Roboti sicer res izpovedujejo to idejo na maksimalno poenostavljen in morda že celo nekoliko banalen način, toda za preprosto otroško razumevanje je prav to tisti pravi pristop, od katerega lahko tudi nekaj dejansko odnesejo. Toda Roboti so tudi film izjemnih detajlov, vsaj iz zornega kota animacije, kjer niti en kader ni prepuščen naključju, temveč se v vsakem trenutku in povsod dogaja nekaj zanimivega in zabavnega, od inovativno razgibanih robotov in okolice, pa do komičnih dovtipov in satir na račun znanih glasbenikov in drugih slavnih osebnosti. Na tem mestu roboti še enkrat več dokazujejo že prej omenjeno idejo, da je raznolikost nekaj izredno zanimivega in ne nekaj nevarnega, kot nas morebiti skušajo prepričati fanatični politiki (ki pa nas želijo zgolj pretopiti v sebi(!) enake osebke). In še beseda o slovenski sinhronizaciji, ki je vsekakor odlično izvedena, kratki zgodovini sinhronizacije celovečercev v Sloveniji navkljub. Toda vseeno se splača ogledati tudi izvirnik v angleščini, predvsem zaradi neustavljivega Robina Williamsa, ki s svojim spreminjanjem glasu in hitrim govorjenjem stresa šale praktično iz rokava in tako zmore v istem stavku zveneti dvakrat bolj komično. Roboti so vsekakor film, ki si ga kljub enostavni zgodbi velja ogledati dvakrat, predvsem zaradi drobnih detajlov, ki so nekoliko manj opazni, a zato še toliko bolj navdušujoči in komični, poleg tega pa je to preprosto film za dobro voljo, ki pa je res nikoli ne bi smelo biti preveč! Lep živopisan pozdrav :-)

— spookyMulder
17.6. 2005 ob 15:29

vse je svetovno

— rene taurer
17.6. 2005 ob 18:30

Bravo Robert.

— sami problemi
17.6. 2005 ob 18:34

Dobr da smo si različni, drugač bi bil pa že dolgčas.

— z in z brez
18.6. 2005 ob 11:58

robotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetufrobotki so najboljši risani film na svetuf

— fanchy
18.6. 2005 ob 13:01

A ti povem zakaj sinhronizacija ? Zaradi majhnih otrokov! ONI ŠE NE ZANAJO BRAT !!! Do you UNDERSTAND ?!? KDO TUULI!?!

— jano
18.6. 2005 ob 13:29 zvezdica

Nebi preveč o vsebini, ampak dejansko je to zlo slab film :(

— Jaz
20.6. 2005 ob 14:40

film se mi je zdel se kar v redu glede vsebine in na splosno. dobro je ker je sinhloniziran v slo.

— ursa belaj
25.6. 2005 ob 13:40

to je skoraj najbolši film doslej

— tin
11.7. 2005 ob 16:05

Risanko sem šla gledati pret parimi dnevi.bila mi je zelo všeč.predvsem pa me je navdušila teta rita.

— Patricija
12.7. 2005 ob 15:35

KUL FILM!NAJBOLJŠI FILM OTROŠKI DOSEJ! VREDEN JE OGLEDA!!!GLEJTE GA!:-)HIHI LEP POZDRAV!

— NUŠA&KRISTINA
13.7. 2005 ob 14:05

risanko so pokvarili preveč zdolgočaseni slovenski "t.i." igralci.. bla bla bla... 10 boljša je originalna verzija... to pa zelo priporočam.. je vsaj smešna... jzt se pa ob takih sihnoriziranih risankah kar jokam, ker tako pokvarijo tako dobro risanko...blah...

— mah...
16.7. 2005 ob 19:09

Film je zelo lep in primeren za mlajše gledalce.

— She
18.7. 2005 ob 11:13

Navadn.bedn.otrocji, ...zaograni risani film.. ne res.kr neki.

— @NCY
19.7. 2005 ob 20:31 zvezdica

VI NAJSTNIKI STE SE UDPRAVL GLEDAT TA FILM ČEPROU STE VEDL, DA JA NAPOU RISANKA!!! Dobr, nej vm bo, ampak pol pa usaj priznejte, da če bi bli stari od 4 do 7 let, pa tud če bi bli stari že 9 let, bi rajš mel če roboti govorijo slovensko! Jest se popolnoma strinjam, da je sinhroniziran, kr vem, da otroc čist zgubijo voljo če se morjo matrat brat al pa sploh še ne znajo!! Tud jest sm proti sinhronizaciji filmou za mau starejše, sam te filme pa kr sinhronizirejte!!! p.s.: Sam bi pa čist ponorela, če bi sinhroniziral kšn film, kt je Guess who, Monster in-law al pa kšn tak hud film!!!

— Laura
23.7. 2005 ob 14:54

FILEM JE NAJBOLJ MEGA NA SVRTU!!! SAM SEM SI GA ŽE 9 KRAT OGLEDAL !!! VSEM LJUBITELJEM ANIMIRANIH FILMOV PRIPOROČAM OGLED FILMA!!! SINHRONIZACIJA JE SUPER!!!

— 007
26.7. 2005 ob 8:33 zvezdica

Spoštovana mularija. Vidim, da vam je slovenščina španska (ali angleška)vas, vsaj sodeč po komentarjih, ki jih tako globokoumno izlivate tukaj. Sinhronizacija je popolnoma primerna za široko otroško populacijo, saj le tako zbrano sledijo zgodbi in doživijo umetniški vtis samega filma, kar je z branjem podnapisov teže doseči. Sploh pa dvomim o vašem razumevanju angleščine, vsaj v tolikšni meri, da bi popolnoma razumeli igralske dialoge; razen če "padate" na slavne glasove, pa tudi če samo nekaj blebetajo. Za take "original fene" v sosednji trgovini prodajajo originalne medije brez , po vaše nepotrebne navlake. Pa še nekaj: svet se ne vrti samo okoli vas.

— kedo
3.8. 2005 ob 12:01 zvezdica

Ples v olju. Izjemno dinamična, zabavna, barvita in ravno prav insajderska računalniška risanka, ki nas popelje v svet robotov, v mesto Robot City, mesto, ki je v hudi krizi. Mesto, kjer se je zgodila revolucija, ali še boljše, evolucija. Župana Bigwela (Mel Brooks) je namreč zamenjal pretirano moderni Ratchet (Greg Kinnear), ki ne mara rezervnih delov. Ki se požvižga na usodo revnih meščanov in zahteva upgrade, tako imenovano nadgradnjo, ki si jo lahko privoščijo samo najbolj bogati. Brez skrbi, z nami je pogumni Rodney (Ewan McGregor), mladi izumitelj, ki mu gre stvar hudo na živce. Robin Hood, ki jemlje bogatim in daje revnim. Ki okoli sebe zbere skupino enako mislečih robotov in se upre sistemu. Kul, plus enkratni Robin Williams, ki odpleše tudi ples, kjer dež zamenja olje.

— iztok gartner
14.8. 2005 ob 18:03 zvezdica

ja. je film za otroke in... no ja sej je tut sinhronizacija uredu ampak za otroke bi blo bl fajn -tko kot je rekla nika-, da bi se učil mal angleščine!! ampak je hecn in tko pa... ja zlo je uredu in pejte gledat!! ja še moja mami je rekla de je fajn in res je. sicr tak, de lohka na koncu skor-de rečš: "oo. (:"

— tinkibinkasta
16.8. 2005 ob 13:41

film je zelo smešen in zabaven nama je bil zelo všeč

— Tanja in Anja
17.8. 2005 ob 13:51

mene pa zanima, zakaj to bedarijo vlačijo po platnih že 2 mesca??? ne bi blo boljše kakiga drugega filma namesto tega sranja predvajat? (pa pardon za iszraze)

— Tjaša
21.8. 2005 ob 21:10 zvezdica

S sinom (5 let) sva si ravnokar ogledala originalno verzijo s podnapisi, prav gotovo pa ga bom peljal še v kino na sinhronizirano verzijo. Priporočam vsem otrokom v teh letih, ta stari pa glede žanra tako ali tako nimaj(m)o pravice glasovanja :)

— .:b.i.r.d:.
24.8. 2005 ob 21:56

ja no risanke so mi ble VCASIH vsec, zdaj pa vec ne a kljub temu se se veddno spomnim kako vesela sem bila ob novici a je prisel kak fsinhroniziran film v kina in zato pravzaprav ne morem nikogar obtozevat. film je primeren predvsem za otroke in starse saj je zelo naporno skoraj 2 uri brati podnapise. tistim, ki to ni vsec si filma pac ne oglejte ali pa si z neta potegnite anglesko zazlicico filma.

— §@ßy
30.8. 2005 ob 18:12

filma sicr še nism šla gledat (itak bi ga šla s frendicami sam zarad fore :D) sm se mi zdi da je čist brezveze da sinhronizirajo.uni ustwarjalci filma se neki mučjo pa iščejo dobre glasowe pol pa pr ns wse pokwarjo pa sinhronizirajo.sicr bi pa lahk predwajal obe werziji-sinhronizira no in nesinhronizirano

— piksna
4.9. 2005 ob 12:38

kr neki k je sihronizeran. za v vrtec

— -
13.9. 2005 ob 14:56

Sem štiriinpol letni fanič in sem si Robote že ogledal preko računalnika, tako da bi si ga rad ogledal še na filmskem platnu (sinhronizacija!!!). Prosim, da me , če me lahko, obvestite o ponovnem prikazovanju, oziroma apeliram (to besedo si je izmislil oči) na programskega vodjo, naj film znova uvrsti na program. Stvar že meji na pravi upor, saj se z menoj strinja kar nekaj prijateljev iz mojega vrtca. Hvala

— erazem
6.10. 2005 ob 15:30 zvezdica

Gledal sem sinhronizirani film ter čeprav je v nekaterih delih sinhronizacija res zanič, bi bil film lahko vsaj malo cenjen. Vseeno pa ne razumem tega, zakaj ste si ga pravzaprav odšli ogledati, če vam pa ni všeč!

— levchek
2.1. 2008 ob 9:30

Še kr dobro, so simpatičnio roboti. Čeprav so bile že boljše risanke.

— Samy
18.6. 2008 ob 2:00

kull in nc drugega

— ana

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.