Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

R.I.P.D. - urad za pokojnike

akcijska komična kriminalka
Podnapisi
Na sporedu od: 8.8.2013, Kolosej Ljubljana
1h 36min / 96min
Leto: 2013
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Phil Hay in Matt Manfredi po romanu Petra M. Lenkova
Racija v gnezdu kriminalcev je usodna za prizadevnega policista Nicka, toda pred izrekom poslednje sodbo ga rekrutirajo nebesni skrbniki zakonov iz urada za pokojnike R.I.P.D. Dodelijo ga izkušenemu revolverašu Royju, ki nad novim partnerjem ni navdušen, toda kljub nesoglasjem kmalu odkrijeta grozljivo zaroto, ki bi lahko omogočila ponovni prihod mrtvih duš nazaj na Zemljo. Med divjimi pregoni in vratolomnimi spopadi z zlobnimi spaki se morata Nick in Roy naučiti sodelovati in zaupati drug drugemu, da bi človeštvo rešila pred uničenjem.

Na drugem svetu obstaja policijski oddelek, imenovan RIPD – Urad za pokojnike, ki varuje žive pred vse bolj uničujočimi bitji, ki nočejo mirno oditi v zagrobno življenje.

Šerif Roy Pulsifer kot veteran legendarnega policijskega oddelka RIPD išče pošastne duše, ki so med živimi maskirane kot običajni ljudje. Njegova naloga? Aretirati in privesti pred roko pravice posebne izobčence, ki se hočejo izogniti poslednji sodbi tako, da se skrivajo med nič hudega slutečimi ljudmi na Zemlji.

Ko šaljivec Roy dobi nekdanjega obetavnega detektiva Nicka Walkerja kot mlajšega partnerja, morata nejevoljno medsebojno spoštovanje spremeniti v vrhunsko timsko delo. Ko odkrijeta zaroto, ki bi lahko uničila življenje, kot ga poznamo, morata dva junaka RIPD-ja obnoviti kozmično ravnovesje.

O produkciji

Po desetih letih poskusov in številnih predelavah scenarija so film končno posneli. Snemanje je potekalo v Bostonu, interierje pa so posneli v ateljeju. Zaradi narave filma so igralci veliko nastopali pred zelenim zaslonom, zato so z veseljem zgrabili priložnost za izvedbo nekaterih kaskaderskih prizorov v živo.

O igralcih

Jeff Bridges (Roy Pulsifer) je uspešen oskarjevec, ki ga ni potrebno posebej predstavljati. Poznamo ga iz številnih filmov kot so The Last Picture Show, Thunderbolt and Lightfoot, Starman, The Contender, True Grit, TRON: Legacy, The Men Who Stare at Goats, Iron Man, Seabiscuit, The Fisher King, The Fabulous Baker Boys, The Big Lebowski in številnih drugih.

Ryan Reynolds (Nick Walker) je eden najbolj iskanih mladih hollywoodskih igralcev. Ogledamo si ga lahko v filmih Smokin' Aces, The Amityville Horror, Blade: Trinity, Definitely, Maybe, X-Men Origins: Wolverine, The Proposal, Green Lantern, The Change-Up in drugih.

Kevin Bacon (Bobby Hayes) je znan po svojih vlogah v filmih kot so Diner, Footloose, Flatliners, JFK, A Few Good Men, The River Wild, Murder in the First, Apollo 13, Sleepers, Mystic River, Frost/Nixon, The Woodsman, X-Men: First Class. Poleg filma uspešno nastopa v gledališču in na televiziji.

Mary-Louise Parker (nadzornica) poznamo predvsem iz TV serij Weeds, Angels in America in The West Wing, nastopila pa je tudi v filmih kot so Saved!, Grand Canyon, Fried Green Tomatoes, The Client, Bullets Over Broadway, Reckless, Red Dragon, The Spiderwick Chronicles, Howl, Red in drugih. Uspešno nastopa tudi v gledališču in na televiziji.

Stephanie Szostak (Julia Walker) je mlada francoska igralka, ki spade med najočarljivejše današnje hollywoodske igralke. Ogledate si jo lahko v filmih Iron Man 3, We Bought a Zoo, Gimme Shelter, Dinner for Schmucks, The Devil Wears Prada in seveda v številnih francoskih filmih.

O režiserju

Robert Schwentke je nemški režiser, ki je kariero uspešno začel v Nemčiji in pobral kar nekaj nagrad na evropskih filmskih festivalih. Podpisal pa se je pod filme Flightplan, The Time Traveler's Wife in Red.

Komentarji

27.6. 2013 ob 11:27

komi čakam film sem vidla reklamo in mora bit ful dober film še posebi k igar ryan reynolds

— scooby doo
1.7. 2013 ob 10:48

lol

— smejko
7.7. 2013 ob 16:47

Film more bit hudooo hud vidla sm posnetek omg komo cakam da ga grem gledat ^_^
Sm ze cist nora nanga

— halo
10.8. 2013 ob 14:47

Film je hmm... dobra akcijska zadeva z komičnimi vložki. Pač budy-budy cop akcijoner, ki so jih recimo na veliko snemali v 80-ih in na začetku 90-ih. Imamo tukaj zateglega ostarelega Jeff Bridgesa in mladega Reynoldsa. Kot dvojec opravita svoje poslanstvo odlično.

Kevin bacon odigra vlogo zlobneža odlično ( kdaj jo pa ni :) ) in pretresel me je konec.

Če potegnem pod črto je R.I.P.D. dober film , ki prav sede v teh vročih dneh.

— Filmozaver
10.8. 2013 ob 22:04

Soliden film. Upam, da naredijo še 2 del

— Cool story
21.8. 2013 ob 22:31

film je tako tako, me je pa skoraj s stola katapultiral. Registrska tablica avtomobila naših junakov ko se pripeljeta reševat svet je prvih nekaj številk števila PI() v obliki
314 159.

— dragobabi
25.8. 2013 ob 7:04

Teli filmi,naj bi izpolnjevali vlogo relaksacijskih filmov,da se lahk umaknes iz vrocine.No,tukaj komi cakas,da gres ven na to vrocino.

— Quick
25.8. 2013 ob 7:50

strinjam se s filmozavrom, dodajam pa asociacijo - MIB

— dragobabi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.