Kolosej
Film distribucije Continental Film

Rokerica

glasbena drama
Podnapisi
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Diablo Cody
Režija: Jonathan Demme
Svojeglava rockerica Ricki se bliža zrelim letom, vendar nikoli ni obžalovala, da je v iskanju svojih glasbenih sanj zapustila družino. V preteklost jo vrne klic bivšega moža, ki jo prosi, če bi prišla nazaj v rojstni Chicago in ločeni hčerki Julie pomagala prebroditi težavno obdobje. Kljub dobrim namenom, Ricki celotno družino potisne v čustveni vihar, vendar z večnim optimizmom in neomajnim uporništvom svojim bližnjim počasi znova prinese žarek upanja in na obraz pričara nasmeh.

Jonathan Demme (dobitnik oskarja za mojstrovino Ko jagenjčki obmolknejo), Diablo Cody (dobitnica oskarja za scenarij filma Juno) in Kevin Kline (eden najbolj priljubljenih karakternih igralcev zadnjih 30 let) sestavljajo ekipo nove filmske uspešnice Ricki and the Flash.

Dobitnica treh oskarjev Meryl Streep (Kramer proti Kramerju, Sophijina odločitev, Železna lady) se v filmu pojavi v povsem novi vlogi rokerice (pevke in kitaristke) s svojim bendom, The Flash. Nekdanji mož (Kevin Kline, dobitnik oskarja za najboljšega stranskega igralca v filmu Riba po imenu Wanda) se ji po dolgem času oglasi, da bi jo obvestil o hčerinih težavah, potem ko jo je fant zapustil. Ricki, glasbena zvezda, ki se je odrekla vsemu, celo družini, da bi uresničila sanje o rokerski slavi, se zdaj vrača domov, da bi skušala zgladiti odnose z družino.

Avtorica scenarije je Diablo Cody, režiral pa ga je izjemni Jonathan Demme. Poleg Meryl Streep in Kevina Klina vas bodo v filmu navdušili tudi Rick Springfield kot član skupine The Flash, ki je zaljubljen v Ricki, in Mamie Gummer v vlogi njene hčere (Mamie je sicer dejansko hči Meryl Streep). V prvem kino napovedniku za film, ki vam ga tokrat predstavljamo, je že mogoče videti, da bo film Ricki and the Flash poln glasbe in nastopov v živo, prav tako pa mu ne bo primanjkovalo močnih čustev.

Komentarji

9.6. 2015 ob 15:19

Komaj cakam :)

— Tea
16.9. 2015 ob 21:59

KDAJ BO FILM?????????????'

— !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.9. 2015 ob 17:00

Zakaj tega filma ni na sporedu??????

— !!!!
21.10. 2015 ob 19:02

Hocemoooo film

— halooooooo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.