Kolosej
Film distribucije Continental Film

Rezervna policista

akcijska komedija
Ko so najboljši zasedeni, sta naše edino upanje ...
Podnapisi
Na sporedu od: 21.10.2010, Kolosej Ljubljana
4.11.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 47min / 107min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Adam Mckay in Chris Henchy
Režija: Adam McKay
Režiser neobrzdanih komedij Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju in Nora brata predstavlja zabavno zgodbo dveh detektivskih parov: drzna detektiva Danson in Highsmith sta deležna vsesplošnega občudovanja, medtem ko previdni Allen in zagrenjeni Terry vse dni preživita v pisarni. S pomočjo nenavadne igre usode Allen in Terry dobita novo življenjsko priložnost, a se njuni načrti vedno znova spremenijo v popoln kaos. Preostane jima le to, da v dobrem in slabem zaupata drug drugemu in sledita lastnim policijskim čutom.

Detektiva Christopher Danson in P.K. Highsmith (Dwayne Johnson in Samuel L. Jackson) sta najhujša in najbolj priljubljena policista tod okoli.  Nimata tetovaž – drugi policisti si dajo tetovirati njuni podobi. Nekje v ozadju pa posedata detektiva Allen Gamble (Will Ferrell) in Terry Hoitz (Mark Wahlberg). Videli ste ju v ozadju fotografij Dansona in Highsmitha, neizostrena in zaprtih oči. Nista junaka – sta Rezervna policista.

A vsak policist ima svoj dan. Gamble in Hoitz kmalu naletita na navidezno neškodljiv primer, ki se ga noče dotakniti noben drug detektiv, a izkaže se, da se lahko razvije v največji mestni zločin. To je njuna življenjska priložnost, a vprašanje je, ali sta ta dva fanta iz pravega testa?

O filmu

"Gamble in Hoitz nista ravno junaka, kakršna običajno pričakujete v filmih o prijateljstvu med dvema policistoma," pravi  Will Ferrell o Rezervnih policistih, filmu o policistih, ki nikoli ne prideta na naslovnice. "Gamble je forenzični računovodja, pisarniški policist, možakar, ki nikoli ne zapusti pisarne, ki je zabubljen v svojo papirologijo.  Hoitz je precej bolj terenski policist, ki bi rad šel ven in se dokazal."

"Moj lik je obseden s pravim zločinom, kot mu reče, s preprodajalci, prostitucijo, umori, z vsem, kar se dogaja na ulici," pravi Wahlberg. "Willov pristop in odnos do policijskega dela je papirologija. Če pod vse potegnete črte, je njegovo policijsko delo sestavljeno iz papirologije in zločinov belih ovratnikov. Vendar sem obtičal z njim zaradi napake, ki sem jo storil."

Mark Wahlberg, oskarjevski nominiranec, znan predvsem  po vlogah neizprosnih moških v akcijskih filmih, v komediji ob Willu Ferrellu?  S tem se je obema izpolnila želja. "Že dolgo sem hotel posneti komedijo," pravi Wahlberg. "Hotel sem samo, da bo v pravih rokah.  Določeni liki, ki sem jih igral, so imeli komične elemente, a ko sem se lotil čisto prave komedije, sem hotel, da mi bodo krili hrbet in le kdo bi to znal bolje od najbolj smešnih fantov v filmih, Steve in Adam? Povabila sta me na večerjo in mi rekla, da hočeta posneti film. Vzkliknil sem: Saj se šalita! Posnel bom, kar hočeta." Ferrell dodaja: "Z Adamom McKayem sva velika Markova oboževalca. Vedno sva bila prepričana, da bi se krasno znašel v komediji, ko bi igral lik, ki bi bil po svoje podoben njegovemu liku iz Dvoje igre, vendar pa bi hkrati tisto intenzivnost uporabil za to, da bi ljudi spravil v smeh."

"Dobesedno okoli ene ponoči po prvi večerji je Adam posla elektronsko pošto, v kateri je opisal policijski film, v katerem je Will možakar, ki si želi pisarniškega dela, pojavi pa se priložnost, ko se mora izkazati tudi na terenu," pravi koscenarist Chris Henchy. "Od tu naprej sva se začela pogovarjati, plesati okoli ideje in si izmišljevati zgodbo."

"Adam in Chris sta scenarij napisala v osmih tednih," pravi Wahlberg. "Nisem mogel verjeti. Bil je popoln – zame sta napisala izjemno vlogo, v kateri preprosto ponorim."

Nenavadno je, da so komični zaplet navdihnili dogodki iz medijev. Willov lik, čeprav je nezaslišano trapast, pa je nova vrsta policista in morda prihodnost policijskih sil. "Všeč mi je zamisel, da je Will policist, ki je vedno za računalnikom. ki ima rad papirologijo.  Zločine rešuje za svojo mizo, z računalnikom," nadaljuje Henchy. "Tako ujamete Bernieje Madoffe tega sveta – ne na ulicah, ampak še sledite papirjem."

"Allen Gamble je možakar, ki ima rad – ki dejansko uživa – v pisarniškem delu," pravi Ferrell. "Delo za računalnikom in organizacija sta zanj policijsko delo.  Je pošten in prijazen, do vratu zapet in na delo prihaja točno in ostane do zadnje minute."

Komičnega potenciala v filmu  je bilo ogromno, ker so mu ob bok postavili Wahlbergovega Terryja Hoitza. Jezen zaradi smole in zbadljivk, ki jih mora prenašati s strani policijskih kolegov, si Terry obupno želi oprati svoje ime. "Je klasičen, tipičen mestni policist. Spozna se na ulico in se hoče vrniti tja, hoče razčesniti nekaj glav, streljati in koga nalomiti," pravi Wahlberg. "Mimo vsega in vseh gre kot stampedo.  Tak je njun odnos: možakar, ki hoče ostati v pisarni, in možakar, ki bi bil rad pav."

Po Ferrellovih besedah je delo z igralcem, kakršen je  Wahlberg, filmarjem omogočilo, da so s pomočjo komedije poudarili njegove najboljše sposobnosti. "Včasih je komedija kontroverzna, drugič nora in nenadzorovana.  Z Adamom meniva, da je najboljša neposredna komedija – kolikor je le mogoče realistična. Pravzaprav je to najbolj realističen film, kar sem jih posnel, zato so situacije, v katerih se znajdeta Allen in Terry, še toliko bolj smešne."

Wahlberg opisuje čisti užitek in težave z ohranjanjem profesionalnosti pri delu s  Ferrellom. "Največje težave sem imel, ko sem gledal Willov obraz,” pravi Wahlberg. "Preprosto smešen je, tako da sem vsake toliko časa planil v smeh. Nazadnje sem preprosto začel gledati levo ali desno stran od njega in reagiral na njegova dejanja, da bi se tako ne smejal."

Ferrell dodaja, "Zabavno je spoznati nekoga, kot je Mark, ki velja za žilavega možakarja. V bistvu pa je pravi srček in je komaj čakal, da posname komedijo, kot je ta. Nič ga ni ustavilo."

"Mark ni le krasen igralec. Je tudi družinski človek in možakar, ki bi prebutal vsakogar v sobi,  je pa tudi družben, sproščen možak, ki si nikogar ne želi prebutati," pravi McKay.  "Bilo je zanimivo opazovati njegovo interakcijo z Willom, ki je, jasno, znan po norem značaju in grotesknem egu."

O igralcih

Will Ferrell (Allen Gamble/producent) je pred kratkiim debitiral na Broadwayu z monokomedijo You're Welcome America. A Final Night with George W Bush.

Posnel je filme Everything Must Go, Megamind, Bolj čudno kot fikcija, Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy. Zoolander, Škrat, Melinda in Melinda, Semi-Pro, V objemu čarovnice, Modeli stare šole, The Producers.

Sedem let je nastopal v legendarni oddaji Saturday Night Live.

Mark Wahlberg (Terry Hoitz) je bil nominiran za oskarja in zlati globus za nastop v filmu Dvojna igra.

Posnel je filme Renaissance Man, Košarkarjev dnevnik, Fear, Žametne noči, Trije kralji, Vihar vseh viharjev, Italijanska misija, Invincible, Strelec, Modeli stare šole, Mafijske noči, Dogodek, Max Payne, V mojih nebesih, Date Night, The Fighter.

Wahlberg je izvršni producent serij Priskledniki, In Treatment ter How to Make It in America.

Eva Mendes (Sheila) je posnela filme Dan za trening, Bitka s časom, Nekoč je bilo v Mehiki, Prehitri in predrzni, Kot rit in srajca, Hitch, Trust the Man, Ghost Rider, Mafijske noči, The Women, The Spirit, Pokvarjeni poročnik: New Orleans, Last Night.

O režiserju, scenaristu in producentu

Adam Mckay je bil koscenarist in režiser filmov Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Kralji hitrosti: Zgodba o Rickyju Bobbyju ter Step Brothers – pri slednjih je bil tudi izvršni producent.

McKay je scenarije za vse tri filme napisal z Willom Ferrellom, s katerim sta prijatelja že vrsto let in sta bila tudi sodelavca pri oddaji Saturday Night Live, pri kateri je McKay sodeloval kot scenarist.

McKay je tudi izvršni producent serije Eastbound & Down. Režiral je tudi eno epizodo prve sezone. Bil je tudi producent filma The Goods: Live Hard, Sell Hard. Na Broadwayju je režiral Ferrellovo predstavo You're Welcome America: A Final Night with George W. Bush.

Z Willom Ferrelom in Chrisom Henchyjem je osnoval komično spletno stran Funny or Die, ki ima 35 milijonov zadetkov na leto.  Bil je tudi scenarist in igralec v  The Landlord, v katerem je nastopala tudi njegova 20-mesečna hčerka  Pearl.

Pisal je tudi za oddajo Michaela Moora The Awful Truth.

Komentarji

7.10. 2010 ob 9:48

zna bit celo smešen okoli policajev hehe, kolkr sm vidu trailer...

— policaj
16.10. 2010 ob 2:10

ja film je ok samo skoda da sta Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson,samo na zacetku drugac pa ocena 5 od 10 so ene par dobrih for sam premal za cel film.

— dulc
18.10. 2010 ob 17:49

He keri trailer. Mislim da bo kr zanimiv film :D

— Pejt
20.10. 2010 ob 0:07

men je biu film ful smešn...will ferrel ga ubije...9/10

— jst
23.10. 2010 ob 10:22

zlo kull

— anna
24.10. 2010 ob 15:40

bollaaannnnnnn film!!!!!dejansko sm šla vn iz dvorane....nima ne glave ne repa.....pa še komedija???nič ni blo smešno, prav nič!IN kot že rečeno....folk je dejansko odhaval iz dvorane!tko da filma definitvno ne priporočam!

— fishi
26.10. 2010 ob 14:02

kak pa je ta tista dobra muska ?

— lubo
26.10. 2010 ob 19:58

Tole je tok brezvezn film da ga nism mogu niti do konca pogledat... ne priporočam ogleda! dougčas čez ceu film..

— Maks
26.10. 2010 ob 20:45

men je bil celoten film zlo smešn. jst pravm, da se ga splača it gledat ;)

— gapy
27.10. 2010 ob 9:30

ful smesn ful care svetujem vam ogled ocena pa je 9 /10 zaradi tega ki so kaki prizori tudi dolgocasni so lahko pa 2 ampak usen svetue ogled!

— nek lep tip
27.10. 2010 ob 20:27

Škoda mojega dragocenega časa...žal

— V8
29.10. 2010 ob 22:42

film zakon..... še več takih!

— tea
30.10. 2010 ob 18:00

Tole je res akcijska komedija. Pričakoval sem, da bo podoben filmu Showtime, pa me je razočaral. Nekaj smešnih scen, vendar ne dovolj za celoten film. Če želite dobro komedijo raje izberite kaj drugega. :(

— Realife
30.10. 2010 ob 20:41

kje si se naucil voziti??? "In Grand Theft Auto XD

— bla
1.11. 2010 ob 19:01

Nič posebnega film in ga ne priporočam nikomur. Škoda časa in denarja.

— dami
2.11. 2010 ob 8:24 zvezdica

Včasih je tako malo potrebno,da gledalcu ponudiš uro in pol ali dve užitka,tako,da gledalec sam pozabi na svoje težave in na vse kar ga pesti izven kinodvorane...film lahko pričara nasmeh na obraz,čeprav si pred ogledom imel oči nekoga,ki bo ravnokar skočil iz visoke stavbe,lahko ti ob izhodu oči povsem žarijo v novem sjaju...

Žal,je to temu temu filmu uspelo le delno.Da ne bo pomote,moje oči so sijale še preden sem plačal karto za ogled,pa tudi po naravi,kljub težavam ki me lahko pestijo,sem zelo pozitivna oseba...

Najprej o obema likoma...V tem filmu beseda "konvencionalnost" ni ravno dobrodošla.Oba lika sta smešna,oba kažeta znake obsedenosti,manijaka kontrole in rutine,oba zapostavljena,na trenutke nebogljena,ki pa enostavno ne kažeta klasičnega stereotipa modernih detektivov.Nista ravno iznajdljiva,ravno tako ne pretirano inteligentna,toda v svoji prirojeni nerodnosti me spominjata na Lloyd-a in Harry-ja iz posrečenega "Butec in Butec"...

Will Ferrell je enostavno smešen,dovolj je,da ga pogledaš in si ne moreš kaj,da se ne bi nasmehnil,vloga mu je pisana na kožo,tako kot do sedaj vse njegove vloge...duhovit na svoj edinstven način,človek ima stil in se povsem naravno giblje v takem okolju,ki je zanj vse prej kot naravno...

Mark Wahlberg je pa zagotovo šibka točka tega para in predvsem tega filma.Ne vem kdo je sicer delal casting,toda verjetno je bil Mark na koncu izbran na silo.Namreč,tako je tudi izpadlo njegovo igranje...enostavno ni rojen humorist in je v nekaterih situacijah,ko se humor zahteva,preveč statičen.Mimika obraza je povsem izven konteksta...škoda,ker ga cenim kot igralca,toda včasih je treba vedet,kje so meje lastnih igralskih sposobnosti.Morda je le poskusil,ali pa jih enostavno ne prepozna...

O samem filmu pa...zgodba sicer na začetku štarta zares dobro,vse kaže na pravo akcijo,v stilu Smrtonosno Orožje,toda v trenutku,ko se je režiser odločil na tako banalen način,brez globlje razlage in povsem neumno,skoraj amatersko iz scene povleči Samuel-a L. Jackson in Dwayne Johnson-a,z tistim brezsmiselnim skokom,sem ostal zares razočaran.Kajti ta dva lika sta bila sicer neustrašna,toda nista bila nora.Norost jima je režiser sam vsilil,da bi nekako povezal zgodbo...verjetno je bila luknja v scenografiji prevelika,da bi se izmislil kaj boljšega...

Na trenutke inteligenten,smešen in na robu paradoksa,pa film izgubi svojo moč ravno tam,kjer bi moral priti ven v svojem popolnem sijaju...

Ampak tokrat ne bom le kritičen,rekel bom tudi,da priporočam ogled...to pa za to,ker sem jaz užival...toda pozor,glejte ga brez predsodkov...

— gumbek77
3.11. 2010 ob 10:00

Eden izmed najslabših filmov letošnjega leta. Žal mi je tistih 107 min, ki sem jih porabila za ogled filma.

— Magda
3.11. 2010 ob 22:05

haa to bo treba obvezno it gledat :D

— anchq
4.11. 2010 ob 8:12

Tolk bedenga filma pa še ne!!!! sredi filma smo šli ven!!!!!

— abcd
4.11. 2010 ob 17:11

joj ta film je pa tako dolgočasen.... :S

— bina
5.11. 2010 ob 9:05

Mislim, da je tole najslaši film kadarkoli narejen!!!!!!!!!!!!!

— kiki
6.11. 2010 ob 8:40

izgleda zelo kul film. rad imam kombinacije tipov filmov.npr. (akcijska/komedija)
mislim da je suprca . je dobro posnet in pa zabaven !

— rmpg
6.11. 2010 ob 15:54

tema

— axa
7.11. 2010 ob 21:43

ta film ne bi šu gledat če mi daš 100 evrov podn od filma prov rad bi srečov tega režiserja da mu dam eno okol ušes podn podn podntko zanič filma še v življenju nism gledov

— jure
9.11. 2010 ob 12:31

Film ima v trailerju in v opisu neko zgodbo, med samim potekom filma se pa to vse nekam izgubi in sploh ne veš, kaj se dogaja.

Na začetku je bilo še nekako zanimivo, ker se nekaj dogaja, potem pa od sredine naprej pa kar tema, dolgčas in vse razvlečeno.

Zdi se mi nekako prisiljeno narejen film, na hitro.

— Crusader
13.11. 2010 ob 11:04

Na žalost sem pričakoval več, kot sem dobil. Škoda.
Glede na to, da igrajo dobri igralci, ki imajo izkušnje, sem mislil, da bodo dobro odigrali, a se tudi oni niso ravno potrudili. Zgodba je tudi bolj slaba.
Očitno sem izbral napačen film. Bo pač naslednji boljši...
Ocena: 3/10 (pri meni se ne dobi več od 8....(sem pač strog:D))
Lp

— Kritik...
14.11. 2010 ob 19:31

kaj vsi govorite da ni bil dobr film... men je biu pa prou uredu..

— Denis
18.11. 2010 ob 17:52

resnično slab film.. za rojstni dan sem šla in mi je bilo jako žau :(

— ee
20.11. 2010 ob 13:22

dons ga grem gledat s frendom... trailer se mi je zdeu še kr OK... upam da bo tko tut ostal :)

— superbojci
22.11. 2010 ob 20:49

LEGENDE

— jaka
1.12. 2010 ob 14:25

dobr film, ampak mislm da je neki delov filma narjenih po misijah iz špilov Grand Theft Auto.... apmak ga usem priporočam!!

— superbojci

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.