Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Reci da

komedija
Ena beseda lahko spremeni vse
Podnapisi
Na sporedu od: 15.1.2009, Kolosej Ljubljana
15.1.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 44min / 104min
Leto: 2008
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Nicholas Stoller, Jarrad Paul in Andrew Mogel po knjigi Dannyja Wallaca
Režija: Peyton Reed
Večni komik Jim Carrey igra zamorjenega bančnika Carla, čigar življenje je zavoljo njegovega negativnega odnosa do vsega obtičalo na mrtvi točki. Na nenavadni seansi doživi razodetje in odloči se, da bo v prihodnosti pristal na vsak nov izziv. Tako spozna prijazno in nenavadno Renee, a se zaplete tudi v številne težave, saj v službi potrjuje nenavadne vloge za posojila, obiskuje bizarne zabave vsiljivega šefa in pristane v postelji priletne sosede... a to je šele začetek številnih težav.
Napovednik

Sinopsis

V filmu Reci da Jim Carrey igra Carla Allena, možakarja, čigar življenje ne gre nikamor – ves čas ga vodi beseda "ne" – dokler se ne prijavi v program samopomoči, ki temelji na enem samem preprostem vodilu: recite "da" vsemu … in čemur koli. Moč besede "DA" začne na neverjetne in nepričakovane načine spreminjati Carlovo življenje, med drugim mu pomaga napredovati v službi in odpre vrata v novo romanco. Toda njegova na novo pridobljena pripravljenost sprejeti vsako priložnost bi lahko postala preprosto preveč dobrega …

Peyton Reed (Greva narazen, Dajmo, punce) je film Reci da režiral na podlagi scenarija, ki so ga Nicholas Stoller, Jarrad Paul in Andrew Mogel napisali po knjigi Dannyja Wallacea. Film sta producirala oskarjevski producent Richard D. Zanuck (Šofer gospodične Daisy, Sweeney Todd: hudičev brivec) in David Heyman (filmi o Harryju Potterju, Jaz, legenda).

Glavne vloge poleg Carreya igrajo tudi Zooey Deschanel (Most v Terabitijo), Bradley Cooper (Lovci na družice), John Michael Higgins (Fred Božiček) in Terence Stamp (Ujemite Smarta). Igralsko zasedbo zaokrožujejo Rhys Darby, Danny Masterson, Fionnula Flanagan, Sasha Alexander, Molly Sims, Brent Briscoe, Rocky Carroll, John Cothran in Spencer Garrett.

Za kamero so bili direktor fotografije Robert Yeoman, scenograf Andrew Laws, montažer Craig Alpert, kostumograf Mark Bridges ter skladatelja Lyle Workman in Mark Oliver Everett.

O produkciji

Življenje Carla Allena je ena sama rutina. Ko ne zavrača prošenj za posojila v banki, kjer je zaposlen, zavrača povabila prijateljev in na kavču gleda televizijo. Prelevil se je v "človeka ne".

"Jaz sam sem bil ta možakar," je povedal Jim Carrey, ki igra Carla. "Poznam veliko ljudi, ki ne počnejo drugega, kot da se izogibaju življenja. Živim v Združenih državah izogibanja. Zame je to film o odločitvi, da bomo živeli, in prav to me je pritegnilo. Včasih reči ne pomeni reči da nečemu drugemu, nečemu večjemu, kar ti prihaja nasproti. Spet drugič pa reči ne pomeni reči da kavču in čipsu. Ampak običajno ne obžalujemo stvari, ki smo jim rekli da; pri stvareh, ki smo jim rekli ne, pa se včasih ozremo nazaj in pomislimo: ‘Ah, lahko bi malce bolj živel.’"

Carlovo življenje se nepričakovano obrne na glavo, ko se udeleži seminarja samopomoči, kjer guru privržence spodbuja, naj večkrat rečejo da in tako preoblikujejo svoje življenje. Sprva skeptičen Carl pristane, da bo poskusno rekel da … prav vsemu. "Carl je normalen človek, ki za začetek potrebuje pospešek, in seminar mu tega zagotovi," je povedal režiser Peyton Reed. "Sprva ga seveda podre na tla, nato pa svoje delnice vseeno investira nazaj v življenje."

Reeda je zgodba pritegnila takoj, ko je prebral scenarij, ki je nastal na podlagi odlično prodajanih spominov Dannyja Wallacea: "Zatopil sem se v scenarij in nato še v Dannyjevo knjigo, in res me je šokiralo dejstvo, da se je Danny nekaj časa dejansko oklepal te filozofije."

Ko je Wallacea pred leti zapustila punca, je čutil, da potrebuje nekaj časa "preprosto za posedanje doma, otročje obnašanje, igranje videoiger in početje ničesar," se spominja. "Moji tovariši so bili nekoliko v skrbeh zame. Neprestano so mi telefonarili, mi puščali sporočila ter pošiljali najrazličnejše priložnosti in povabila. Jaz pa sem vedno rekel ne."

Naključni pogovor na londonskem avtobusu pa je spremenil stvari za Wallaca in navdihnil njegovo knjigo. "Nekdo mi je slučajno omenil: ‘Večkrat bi moral reči da.’ Verjetno je bila to le čisto običajna pripomba, ampak jaz sem v njej videl najboljši nasvet – kot bi se vsi priročniki za samopomoč tega sveta zgostili v tri besede. In tako so se začele moje ‘yes-kapade’! Zgodilo se mi je, da sem kupil avto od nekega tipa samo zato, ker je rekel: ‘Gotovo te ne zanima nakup, kajne?’ Šel sem na koncert skupine z imenom General čebula in njegove šokantne kastanjete. Zahvaljujoč spretno napisanemu oglasu sem čez vikend letel v Singapur. To ni ravno destinacija za čez vikend, veste?" se zasmeji. "Če vprašate mene, lahko ljubezen svojega življenja srečate tako na dobri zabavi kot na slabi, ampak če ste rekli ne, tega ne boste nikoli izvedeli."

"Navdušil me je pozitivni duh snovi," se spominja Reed, "in osnovna ideja, da nekdo resnično zagrize v življenje, le da v našem primeru zelo naključno. Vedel sem, da so možnosti za smešne situacije neskončne, še posebej če bo Carla igral Jim Carrey." "Zamisel se mi je zdela res cool," je povedal Carrey, "predstavljati si, kaj vse se lahko zgodi, če rečeš da."

Producent David Heyman, ki je odkril Wallaceovo knjigo in jo prinesel v studio, je postal pisateljev oboževalec, ko je prebral njegovo prvo knjigo Join Me. Knjiga Reci da ga ni nič manj navdušila. "Najbolj me je navdušila Dannyjeva širina duha," je povedal producent. "Ideja, da se bodo zgodile velike stvari, če si odprt za priložnosti, ki ti jih ponuja življenje, mi je dala misliti."

Heyman, ki je bil prav takrat zatopljen v delo pri zadnjem filmu o Harryju Potterju, je kontaktiral filmskega veteran Richarda Zanucka in mu predlagal projekt Reci da. Zanuck ni okleval, njegova prva misel pa je bila, da je Jim Carrey najboljša možna izbira za glavno vlogo, saj nihče ne zna igrati tako kot on. "Rekel sem da vsemu: scenariju, igralski zasedbi. Vse mi je bilo všeč. Bilo je nekaj novega, svežega, pozitivnega in zabavnega," se smehlja Zanuck.

Pisatelj in televizijski ustvarjalec škotskega rodu Danny Wallace je skoraj padel s stola, ko so ga filmski ustvarjalci kontaktirali z idejo, da bi iz njegovih spominov naredili film, v katerem bi igral Carrey. "Telefonski klic o snemanju hollywoodskega filma po moji knjigi me je šokiral, že od nekdaj pa sem tudi oboževalec Jima Carreya. Seveda sem rekel da!’" se namuzne.

"Wallaceova ideja je genialna," je komentiral Jim Carrey. "Vedno iščem snov, ki je huronsko smešna, hkrati pa ima neki vidik, ki ga moraš po filmu premisliti. Po filmu Reci da se bodo gledalci gotovo spraševali: ‘Kako pogosto pa jaz govorim ne? Bi moral pogosteje reči da?’"

Tako kot Carrey je tudi Reed zadovoljen, da je tokrat rekel da: "Sodelovati z vsemi temi odličnimi igralci, ki so filmu vdihnili humor in prepričljivost, je bila neverjetna izkušnja."

Za vlogo je moral Jim Carrey izpiliti celo vrsto novih veščin. Čeprav je nekoč že brenkal po kitari, je moral zdaj ure in ure vaditi za film. In kako je z njegovim glasbenim talentom? "Moj učitelj kitare me je zelo spodbujal. Govoril je: ‘Imaš dober občutek za ritem, imaš uho, res bi se moral ukvarjati z glasbo.’" Toda igralec pozna svoje meje: "Po snemanju se kitare nisem več dotaknil. Zakaj neki bi se je dotikal, če pa na svetu živijo ljudje kot Eric Clapton?"

Jezikovni učitelj je Carreya naučil osnove korejščine, kar je bilo prav tako potrebno za vlogo. "Ko so se lekcije prijele, so bili ljudje impresionirani, vendar pa je trajalo dobrih deset tednov. To je bila ena najtežjih stvari, kar sem jih v življenje moral narediti," je priznal igralec. 

Režiser je potek snemanja filma Reci da opisal tako: "Delo z Jimom je prinašalo vsak dan čisto novo pustolovščino, saj zgodba od njega zahteva, da počne toliko različnih stvari: vozi motor, se uči jezike, igra kitaro, se vozi v obleki s koleščki in skoči z mostu! Jim je brez pomislekov zagrizel v vse to; odlično se je pripravil na film, kar mi je zelo olajšalo delo."

V eni izmed akcijskih sekvenc je prikazan manj znani šport body blading. Idejo je režiser dobil v spletnem videoposnetku: "Prijatelj mi je poslal ta video in rekel: ‘To je videti zabavno – poglej!’ Na posnetku je bil Francoz Jean Yves Blondeau v odštekani obleki s koleščki na različnih mestih, ki jo je sam oblikoval. Bila je kot oklep, kombiniran s kostumom iz Vojne zvezd. Posnetek sem pokazal Jimu in scenaristom in postal smo obsedeni s tem."

Na posnetku se Blondeau giblje iz stoječega v ležeči položaj in drvi po ulicah s hitrostjo do 100 kilometrov na uro. Filmski ustvarjalci so kontaktirali ‘človeka na koleščkih’, ki je prišel iz Francije svetovat o tem zanimivem športu in nadomeščat Jima Carreya v nekaj prizorih.

Še en ekstremni šport v filmu je skok z elastiko, ki se ga Carl loti po tem, ko mu Allison zabrusi: "Vrzi se z mosta." Carl se vrže z mostu Colorado Street Bridge v Pasadeni.

Jim Carrey je ves čas nastajanja filma prosil studio za dovoljenje, da v tem prizoru ne bi uporabili dvojnika: "Skočiti sem hotel sam, saj sem hotel na ta način nekako preseči sam film. Hotel sem, da občinstvo ve, da je Jim Carrey dejansko skočil in da je bil res pri stvari!"

"Jim si je to močno želel," je povedal Reed. "To je hotel obkljukati na svojem seznamu stvari, ki jih mora narediti v življenju. Seveda smo imeli nekaj pomislekov glede tega, da bi naš glavni igralec skočil z mosta …" Na koncu so Carreyu le dovolili skočiti – zadnji dan snemanja.

"Za varnost je bilo seveda odlično poskrbljeno, vseeno pa vam ne morem povedati, kako zelo živčen sem bil na dan snemanja," je povedal Reed. "Vsi varnostni ukrepi niso mogli spremeniti dejstva, da z mostu pošiljamo Jima Carreya. In imeli smo samo eno priložnost, da posnamemo skok, zato je moralo biti vse brezhibno. Uporabili smo šest kamer hkrati."

"To je bilo neverjetno, bilo je divje! Bilo je super!" je izjavil Carrey takoj po skoku. "Ko sem danes zjutraj zagledal most, sem pomislil: ‘Le kaj počnem, to je popolnoma zmešano.’ Sploh nisem zares dojel, kaj se dogaja, vse dokler nisem stal na ploščadi za skok."

"Ne samo da je Jim perfektno skočil; z glavo navzdol in v navalu adrenalina, viseč z mostu, je bil še vedno toliko pri stvari, da je povedal svoje besedilo," se je zasmejal Reed.

O igralcih

Jim Carrey (Carl Allen) je večkrat nagrajeni igralec, ki je cenjen tako zaradi svojih komičnih kot zaradi dramskih vlog. Leta 1999 je osvojil zlati globus z naslovno vlogo v Trumanovem showu Petra Weira, naslednjega leta pa še enega z upodobitvijo komika Andyja Kaufmana v Človeku z lune Miloša Formana. Na polici ima poleg tega tudi več nagrad s podelitev MTV Movie Awards, People’s Choice in Nickelodeon Kids’ Choice.

Leta 2007 je igral v psihološkem trilerju Joela Schumacherja Številka 23, 2005 v komediji Deana Parisota Norčije z Dickom in Jane, 2004 pa v filmu Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov, ki je nastal na podlagi otroških knjig Daniela Handlerja, ter v drami Večno sonce brezmadežnega uma, za kar je bil nominiran za zlati globus in nagrado BAFTA.

Leta 2003 je Carrey blestel v komediji Vsemogočni Bruce, eni največjih blagajniških uspešnic leta. Z režiserjem Tomom Shadyacom je pred tem sodeloval že pri komedijah Ace Ventura: Nori detektiv in Ti, ti lažnivec. Leta 2001 je igral v filmu The Majestic, leto pred tem pa v najdonosnejšem filmu leta Kako je Grinch ukradel božič. Vloga Grincha mu je prinesla nominacijo za zlati globus za najboljšega igralca. Poleti 2000 je Carrey nastopil še v komediji bratov Farrelly Jaz, Irene in jaz in na ShoWestu so ga imenovali za zvezdnika leta.

Carreya so pred tem že imenovali za ShoWestovega komika leta, leta 1995, za njegove prelomne vloge v komedijah Butec in Butec (kjer je prvič sodeloval z bratoma Farrell), Ace Ventura: Nori detektiv in Maska (za vlogo v slednji je bil Carrey prvič nominiran za zlati globus za najboljšega igralca). Leta 1997 je bil za zlati globus nominiran še po zaslugi filma Ti, ti lažnivec.

Carrey se je rodil v Newmarketu v Ontariu. Kariero stand-up komika je začel že v najstniških letih. Pri 19 letih se je preselil v Los Angeles in takoj postal stalnica v Mitzi Shore’s Comedy Store, kjer je pritegnil pozornost komedijantske legende Rodneya Dangerfielda. Slednji je bil nad mladim komikom tako navdušen, da ga je takoj vzel s sabo na turnejo.

Leta 1982 je Carrey dobil vlogo v NBC-jevi nadaljevanki The Duck Factory. Naslednje leto je odigral svojo prvo filmsko vlogo: v celovečercu Once Bitten. Temu sta sledili vlogi v filmu Francisa Forda Coppole Peggy Sue Got Married in komediji Earth Girls Are Easy. Leta 1988 je Carrey na kratko, vendar opazno nastopil v filmu Clinta Eastwooda The Dead Pool.

Leta 1990 se je pridružil ansamblu komične serije televizije Fox In Living Color. Novembra 1991 je dobil odlične kritike za Jim Carrey’s Unnatural Act. Sledila je vloga alkoholika, ki se spopada z življenjem, v za emmyja nominiranem televizijskem filmu Doing Time on Maple Drive.

Leta 1994, po številnih uspešnih sezonah In Living Color, je Carrey pritegnil mednarodno pozornost z naslovno vlogo v komediji Ace Ventura: Nori detektiv. Med njegovimi filmi so še Ace Ventura – Klic divjine, Batman za vse čase Joela Schumacherja in Cable Guy Bena Stillerja.

Zooey Deschanel (Allison) je ena najbolj iskanih mladih hollywoodskih igralk. Pred kratkim je zaključila snemanje filma Gigantic in romantične komedije 500 dni poletja.

Nazadnje smo jo videli v trilerju M. Nighta Shyamalana Dogodek, v Channelovi miniseriji Tin Man, ki je bila nominirana za emmyja, in neodvisnem filmu The Go-Getter. Leta 2007 je nastopila v Mostu v Terabitijo in posodila glas pingvinu v animirani uspešnici Divji valovi.

Videli smo jo tudi v filmu Jesse James in strahopetni Robert Ford, v katerem sta igrala tudi Brad Pitt in Casey Affleck, ter v neodvisnih filmih Live Free or Die, Flakes in The Good Life.

Med njenimi nedavnimi filmi so še Winter Passing, kjer je igrala zraven Eda Harrisa in Willa Ferrella, Čez 30 in še pri tastarih, zraven Matthewa McConaugheya in Sarah Jessice Parker, blagajniška uspešnica Štoparski vodnik po galaksiji, zraven Johna Malkovicha, in Škrat, zraven Willa Ferrella (pri tej vlogi so kritiki zelo pohvalili njeno igro in tudi njeno petje).

Za vlogo v All the Real Girls je bila Deschanelova nominirana za nagrado Independent Spirit za glavno žensko vlogo. Videli smo jo tudi v filmih Pozabljen, Velike težave, Pridna punca, in Odbita sedmina. Debitirala je leta 1999 v Kasdanovem Mumfordu, zatem pa je nastopila ob Billyju Crudupu, Kate Hudson in Frances McDormand v filmu Skoraj popularni.

Poleg pohval za igralske dosežke Zooey Deschanel žanje navdušene kritike tudi kot glasbenica: v sodelovanju z M. Wardom je izdala svoj debitantski album She + Him Volume 1.

Bradley Cooper (Peter) bo kmalu nastopil v komediji Kena Kwapisa po priljubljeni istoimenski knjigi Mu pač ni do tebe ob Benu Afflecku, Jennifer Aniston in Drew Barrymore. Trenutno je zaposlen s komedijo Todda Phillipsa The Hangover, kmalu pa bo začel snemanje filma Michaela Correnteja The Prince of Providence z Robinom Williamsom. V začetku leta 2009 naj bi se začela prikazovati film All About Steve, v katerem je Cooper odigral objekt ljubezni Sandre Bullock, in triler Case 39, kjer je zaigral ob Renée Zellweger in Ianu McShaneu.

Med Cooperjevimi filmi sta še Čez 30 in še pri tastarih z Matthewom McConaugheyem in Sarah Jessico Parker ter Lovci na družice z Vinceom Vaughnom in Owenom Wilsonom. Cooperjev prvi celovečerec, zdaj kult, je bila komedija Wet Hot American Summer. Letos je dokončal tudi snemanje celovečerca New York, ljubim te, ameriške verzije filma Pariz, ljubim te.

John Michael Higgins (Nick) je med drugim igral v filmu Jakea Kasdana Hoja po moško: Zgodba o Deweyu Coxu, komediji Toma Shadyaca Vsemogočni Evan s Stevom Carellom in Morganom Freemanom, filmu Davida Dobkina Fred Božiček z Vinceom Vaughnom, filmu Peytona Reeda Greva narazen z Vaughnom in Jennifer Aniston, komediji Deana Parisota Norčije z Dickom in Jane z Jimom Carreyem in Téo Leoni, filmu Davida S. Goyerja Rezilo: Trojica z Wesleyem Snipesom, filmu Chrisa Columbusa Mojih 200 let z Robinom Williamsom ter hvaljenem filmu Barryja Levinsona Pasji dnevi z Robertom De Nirom in Dustinom Hoffmanom.

O ostalih ustvarjalcih filma

Peyton Reed (režiser) je vzbudil pozornost že s svojim režijskim celovečernim prvencem Dajmo, punce, v katerem je igrala Kirsten Dunst. Film o spletkah med srednješolskimi navijačicami si je prislužil izvrstne kritike in tri tedne kraljeval na vrhu ameriške kino lestvice.

Leta 2003 je sledil film Dol z ljubeznijo, posvetilo komedijam z Rockom Hudsonom in Doris Day iz zgodnjih šestdesetih, v katerem sta igrala Renée Zellweger in Ewan McGregor.

Leta 2006 je Reed ustvaril blagajniško uspešnico Greva narazen z Vincem Vaughnom in Jennifer Aniston, ki je po svetu ustvarila več kot 200 milijonov dolarjev prihodka.

Reed je kariero začel kot montažer dokumentarcev. Z nagrajenim kratkim filmom Almost Beat je debitiral kot scenarist in režiser, zatem pa je režiral vrsto dokumentarcev o filmskem zakulisju, med drugim Skrivnosti trilogije Nazaj v prihodnost in Skozi oči Forresta Gumpa.

V nadaljevanju je Reed režiral različne projekte, med drugim televizijska filma The Computer Wore Tennis Shoes in The Love Bug, glasbene videospote za skupini Superchunk in The Connells ter nekaj najbolj hvaljenih komičnih televizijskih oddaj zadnjega desetletja, med drugim HBO-jevo Mr. Show with Bob and David in WB-jevo Grosse Pointe.

Danny Wallace (avtor knjižne predloge in pridruženi producent) je londonski pisatelj in televizijski voditelj. Je avtor dveh knjižnih prodajnih uspešnic: Join Me, ki beleži uspešen zagon lastnega mednarodnega kulta, in Reci da, zgodbe o tem, kaj se zgodi, če vsemu rečeš da.

Komentarji

25.12. 2008 ob 0:00

hudooooooooooooooooooooooo :)

— prvi
29.12. 2008 ob 14:04

jaz bi samo skritiziral prevod. ne vem zakaj so prevodi v slovenščini tako neumni? to je vse hvala :D

— Crackbaby
30.12. 2008 ob 0:00

ta film je fuŁŁ dobr!!!

še kšni taki filmi nj bodo pa čeprov ga še nism gledala

— nežulin:)
4.1. 2009 ob 15:04

Dobra komedija!

— Gregor K.
11.1. 2009 ob 0:00

komedija, čeprav dvomim, da se bo kdo nasmejal do solz. komedija je bolj zaradi igralske zasedbe in zaradi zgodbe.
vseeno pa priporočam ogled filma, čeprav ne bom rekel najboljši film... pač eden tistih, ki jih je potrebno pogledati. američani, klasika.

— petinpedeset
16.1. 2009 ob 15:57

film je super...

— mia
16.1. 2009 ob 15:57

"nežulin" a si lahko še bl neumn komentar dala????

— anja
17.1. 2009 ob 14:52

Film je full Dobr!!!

— Jan
18.1. 2009 ob 0:00

sej ni slovenski ali????????

— en z mb-ja
18.1. 2009 ob 0:00

odličen film, vreden ogleda :)

— lia
18.1. 2009 ob 0:00

noro dober film poln smeha :) jim carrey je kot nalašč za vlogo :)

— Ana
19.1. 2009 ob 0:00

Prevod je čist običan, kakšen pa naj bi bil po tvojem? "Ja mož" ali ali kaj takega se sliši malo neumno v našem jeziku.

— jest
19.1. 2009 ob 0:00

film, ki je kar za pogledat in nasmejat

— tina*
19.1. 2009 ob 0:00

Odličen film! Sam ni mi jasno zakaj so nagi na koncu?

— M
20.1. 2009 ob 0:00

Jim Carrey kot vedno zna nasmejati občinstvo, film je vreden ogleda in po mojem mnenju trenutno eden boljših.
L.P.

— Erni
21.1. 2009 ob 0:00 zvezdica

RECI DA

četudi misliš
nasprotno

zanikovanje ti
bo prineslo
osvoboditev

hipno olajšanje
zamegljevanje

dobrega in zla

— IGOR BIZJAN
21.1. 2009 ob 16:03

Komedijo si pa res splača pogledat...sem si jo včeraj pogledla in sem se po dolgem času res pošteno nasmejala zraven...sicer pa Jim Carrey je itak car komedij :)

— jagoda
21.1. 2009 ob 16:06

carsko!!! ful vsecno! zabavno, ravno tisto. kar sva s sestro potrebovali: obilo smeha pa tudi cist zivljenjskih situacij.

— carica
22.1. 2009 ob 9:03

o ful dober

— kristy
22.1. 2009 ob 13:55

Nism šla gledat filma sam sm pa zihr da je fulllll dobr

— smotka
23.1. 2009 ob 15:15

film me je navdušil...in ga priporočam vsem, nasmejiš se sploh ker Jim Carrey igra..oglejte si ga=)

— Tjaša
24.1. 2009 ob 0:00

fuuul je dobr film!!!! Sej so u bistvu dobri usi filmi, če majo dobre igralce... Kt so Jim Carrey al pa Will Smith pa še ker...

— MK
24.1. 2009 ob 18:22

zakon film!!!!!!!!!!!!

— majdica
25.1. 2009 ob 0:00

Zelo dober film!!! Vreden ogleda. LP

— Simon
25.1. 2009 ob 12:45 zvezdica

RECI DA četudi misliš nasprotno, zanikovanje ti ne bo prineslo osvoboditev, hipno olajšanje, zamegljevanje dobrega in zla.

postavljanje besed v stolpce še ne prinese poetičnosti....

— tenstanga
25.1. 2009 ob 13:45

Dober film za sprostitev :)

— Ana
25.1. 2009 ob 19:58

ni kaj, eden boljših filmov zadnjega časa. film, ki vzbudi pozitivno razmišljanje in te ne pusti praznega.

— mija
27.1. 2009 ob 0:00

Super film! Sem pogrešal tako komičnega Carreya... Priporočam ogled...

— Damjan
27.1. 2009 ob 0:00

Sm su gledat to nedelojo hud smesn nemorm vm opisat res dobr fillm
(no ja uglavnm hud).

— JURE
27.1. 2009 ob 16:25

Fuuul dobr movie =)
Vreden ogleda =)
Jim Carey faca =P

— nobody
29.1. 2009 ob 8:58

The best film.Vreden ogleda.Smešen resn.

— veronica.
29.1. 2009 ob 8:58

sta zamegljevanje in zanikovanje pravilni slovnični besedi? :)

V filmu se je Jim Carrey pokazal v svoji značilni vlogi komika....film je bil preprost, lahkoten in oboževalce humorja bo Jim spravil v smeh kot zna le on :)) Sproščujoče :)

— perra
29.1. 2009 ob 8:58

prosim,da nehaš s temi glupimi kao pesmicami!
pa povej kaj pomeni beseda ZANIKOVANJE???

— igor bizjan nehaj
30.1. 2009 ob 10:35

Zakon komedija,super ker ni pocukrana limonada.1/10-8

— Matej
31.1. 2009 ob 0:00

ja ta filmje fuul kuul....
RECI DA...

— ...someone...
31.1. 2009 ob 18:33

nič posebnega. sem pričakoval bol smešn film.

— lkdxfg
6.2. 2009 ob 15:20

En z mb-ja naj ti odgovorim: Jaaa slovenski je ja, Jim Carey je pa mariborčan, ne veš tega? ojoj...:)))

— dolce
6.2. 2009 ob 20:48

brezvezn film, ni vredno ogleda.

— dea
7.2. 2009 ob 0:00

ja kr uredu :D

— uhhfeee
8.2. 2009 ob 0:00

ma tis sajkopet

— sajkopet
8.2. 2009 ob 13:07


30.12. 2008 ob 01:00 | nežulin:)

ta film je fuŁŁ dobr!!!

še kšni taki filmi nj bodo pa čeprov ga še nism gledal
........................
hehehehe :) ok smešn

— witt
10.2. 2009 ob 0:00

@M.
nagi so zato ka so usi dali obleke za revne, k jih Carrey deli, lih malo prej. Pač,niso mogli rečt ne a :D

— ma
17.2. 2009 ob 15:49

Totalna bedarija, škoda denarja, tak film pač, kot so vsi Jim Carrey filmi.... Tudi če prej kaj pokadiš, ni smešno!

— jaz
20.2. 2009 ob 0:00

beda

— nina
20.2. 2009 ob 0:00

TA FILM JE KATASTROFA

— ninA
24.2. 2009 ob 14:28

film je res hud. komedija aa ne. men je osebno usec. smesn zabaun. ja Jim itak faca.
tisti k govorite d je film zanic..sei vas stekam nekteri ste za grozliuke p to nekteri za drame nekteri za akcije. usak ma svoj okus. ne morte p rect d je film zanic.

— me.
25.2. 2009 ob 12:13 zvezdica

Meni se zdi film eden najboljših, kar sem jih gledala, še posebej ker igra Jim Carrey, ki je legenda!
Film te v bistvu tudi nauči, da si lahko življenje izboljšaš z eno samo besedo, da se mu prepustiš in ga ne zapravljaš!
Igralci so svojo vlogo najboljše opravili in zgodba je fantastična (seveda kot vsaka komedija s srečnim koncem).

RECI DA

četudi misliš
nasprotno

zanikovanje ti
bo prineslo
osvoboditev

hipno olajšanje
zamegljevanje
dobrega in zla.

— A.
25.2. 2009 ob 12:13 zvezdica

Js se pa strinjam z A., sam drgač je to film in dvomm da bi v kakšnem resničnem življenju vse to delovalo (mogoče bi res, ampak ne pa pr vsh prložnostih).
Jim Carrey je res legenda, ne vem kaj vas na njemu tolk mot?
Pač igra u takšnih komedijah in ne boste verjel ~ OBVLADA!

— YOUR_ASS
26.2. 2009 ob 14:16

Zanimiu film..Kr velik smešnih odlomkou..Tko da se splača pogledat

— Maja
26.2. 2009 ob 20:01

Kul film, sicer sem pričakovala d bo mau bolši, bl smešn vendar mi ni žou da sm si ga ogledala. SICER PA JE V ŽIVLJENJU POTREBNO VEDNO ISKATI SREDNJO POT. POSLUŠATI MORAŠ SVOJE SRCE, KI TI BO DALO PRAVILNI ODGOVOR ( da ali ne )
Pa še neki bote optimisti pa bo use kul

— beatrice
15.3. 2009 ob 15:23

sm moslimanka ja ampak zivim v sloveniji sm stara 19 let.ta film mi je bivc vsec ja res.poznam tud pesmo sam bosansko k gre tko reci da reci da reci da....no je bla kul sicer jst neposlusam te.zmano so sle 2 seke ena je sabina k je stara 17 pa elma ona pa je najmlajsa in je stara 8 let jaja.jst grem papa mwa mwa vtv

— sandra
18.3. 2009 ob 17:24

fuull,zakon...se splačaa gledat!!!

— *kitty*
23.3. 2009 ob 0:00

men je bil najslabši film ever...

— ena
25.3. 2009 ob 16:38

ej film je full hud. priporocam ogled .. Jim arry obvlada!!!!!!!!

— M:R bean
19.4. 2009 ob 15:02

Vsi tisti, ki ste se obregnili ob "poeta", ste se pošteno osmešili. Naslednjič bodite malo manj zaverovani sami vase in preverite preden modrujete, da ne boste več v posmeh tistim, ki (za razliko od vas) celo znamo slovensko.

zanikovanje -a s (a) glagolnik od zanikovati: zanikovanje izjav / zanikovanje spoznavnih možnosti / zanikovanje družbenih norm

zamegljevanje -a [m*g] s (a) glagolnik od zamegljevati: zamegljevanje ozračja / prikrivanje in zamegljevanje resnice

— 313
6.3. 2010 ob 20:14

ful hud film, morm rečt!

— yes! ;)

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.