Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Razuzdanka

komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 30.7.2015, Kolosej Ljubljana
2h 5min / 125min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Amy Schumer
Režija: Judd Apatow
Režiser komedij 40-letni devičnik, Napumpana in To so 40 predstavlja zabavno zgodbo o uspešni urednici Amy, ki že od mladih nog živi v prepričanju, da resna zveza in poroka ne moreta biti uspešni. Kljub številnim ljubezenskim avanturam, se ne želi čustveni vezati na nobenega moškega, zato jih menja hitreje kot spodnje perilo. Življenje ji obrne na glavo prijazni zdravnik Aaron, ki presliši vse njene zavrnitve in strahove ter tako počasi najde pot v njeno srce. Toda pot do srečne ljubezni je še dolga in posejana s številnimi zabavnimi nezgodami.

Odraščanje v modernem svetu posamezniku predstavlja sila zahtevno in zapleteno obdobje, filmskim ustvarjalcem pa hvaležno služi kot neizčrpen vir inspiracije. Režiser Judd Apatow je tekom svoje uspešne kariere postal pravcati kulturni antropolog, ki mojstrsko ujame in prikaže vse odtenke življenja svojih protagonistov. Za nameček pa slednje vselej počne z zvrhano mero osvežujočega humorja. Tokrat je v komediji RAZUZDANKA (Trainwreck) moči združil z mega zvezdnico ameriške humoristične scene Amy Schumer, s katero bosta od 30. julija naprej iz občinstva izvabljala huronske salve smeha.

Monogamija ni realna!Razuzdanka

Judd Apatow ima nedvomno pravi nos za komedijo. V preteklosti nas je v vlogi režiserja razvajal z uspešnicama, kot sta Napumpana (Knocked Up) in 40-letni devičnik (The 40-Year-Old Virgin); kot producent pa je denimo ustvaril še komediji Super hudo (Superbad) in Dekliščina (Bridesmaids). Obenem je svoj vpliv uporabil tudi za iskanje nadobudnih talentov. Težko pot do svetovne slave je olajšal številnim komikom, med katerimi najdemo celo Setha Rogena in Leno Dunham. Sedaj nam v svojem petem režiserskem podvigu prinaša še en portret nepozabne protagonistke, v čevlje katere je stopila svetla zvezda komedije Amy Schumer.

Amy namreč v zadnjem času beleži meteorski vzpon prepoznavnosti in priljubljenosti. S svojo brutalno iskrenostjo navdušuje kjerkoli se pojavi. Bodisi na odru kot gostiteljica različnih prireditev bodisi kot stand-up komedijantka in avtorica svoje humoristične oddaje. Čim dosežejo svetovni splet, njeni posnetki v trenutku postanejo viralne uspešnice. V njih brez milosti secira svoje izkušnje iz poslovnega in zasebnega življenja. Njen komedijantski stil je mešanica izpovedne komedije, politike enakosti med spoli in tematike spolnosti. Občinstvo jo naravnost obožuje, saj resnice, s katerimi se vsi takoj poistovetimo, prinaša na varljivo lahkoten način.

Amy bo skupaj s Juddom svoj neizpodbiten talent premierno prenesla še na veliko platno. Kot scenaristka in glavna igralka nas bo popeljala v osrčje RAZUZDANKE – ženske, ki živi brez opravičil, četudi bi se včasih nad svojimi dejanji lahko upravičeno zamislila.

Za dodatno vročico bo poskrbela še odlična igralska zasedba, ki skriva prijetna presenečenja. Glavni igralski dvojec dopolnjuje komedijant Bill Hader, samega sebe bo zaigral košarkarski zvezdnik LeBron James, zabavno stransko vlogo pa ima tudi poklicni rokoborec John Cena.

O zgodbi

Amy je njen oče že kot majhni deklici vcepil idejo, da je monogamija nekaj popolnoma nerealnega. To prepričanje je kasneje postalo moto njenega odraslega življenja, ki je sicer polno zabave in uživanja, vendar brez kakršnihkoli obveznosti ali česarkoli, kar bi vsaj približno dišalo po resnem razmerju. Ima dobro službo kot novinarka pri moški reviji, lepo stanovanje in vso svobodo, zato je prepričana, da ji absolutno nič ne manjka. V svoj življenjski slog podvomi šele takrat, ko v okviru službe spozna prijetnega športnega zdravnika, s katerim mora opraviti intervju.

Komentarji

19.6. 2015 ob 13:23

zakaj zopet prijazni zdravnik? Pravljice prodajate. Zakaj ne prijazni prodajalec v trafiki?!

— hoax
30.7. 2015 ob 2:35

To ni komedija, kvecjemu drama. Film se vlece, vmesni dogodki so dalec od komedije.

— Trobentica
6.8. 2015 ob 21:36

Pač ena izmed romantičnih komedij. Film ni bil nekam smešen, šale so bile povprečne. Dobra stvar je LeBron James, ki je presenetljivo dober igralec. Konec je bil zanimiv, ampak malce cheesy oz. klišejevski. 6.5/10

— TheNiNiNinja
9.8. 2015 ob 1:23

Noro dober film, definitivno priporočam ogled :)

— Barbara
21.8. 2015 ob 12:44

haha jest sm se kr nasmejev pr tem filmu. 9/10 priporočam usem :D

— Matej
23.8. 2015 ob 21:40
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
27.8. 2018 ob 19:53

Težke travme (ločitev) so banalizirane in prikazane na komičen način in vsak se pri kakšni stvari lahko najde, tako da če te karkoli muči, ko gledaš ta film, te vsekakor lahko začne mučiti še bolj in na ta način je zelo zabaven film lahko tudi težka muka. Če si dobre volje in lahkotno razpoložen, te pa ne bo motilo, da se kje lahko režiš tud kar samemu sebi, takrat ti pač gre že itak kar na smeh in se potem še sebi kaj posmejiš (če si tak na splošno, pa sploh ni problema). Enostavno dober film, kljub temu, da se posmehuje življenskim tegobam in nerodnostim.

— Joži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.