Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Raziskovalka Dora

družinska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 8.8.2019, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2019
Država: Avstralija, ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Nicholas Stoller in Matthew Robinson
Režija: James Bobin
Potem ko je Dora (Isabela Moner) večino svojega življenja s starši raziskovala džunglo, je nič ne more pripraviti na najnevarnejšo pustolovščino - srednjo šolo. Ker je bila vedno raziskovalka, se med raziskovanjem hitro znajde in vodi svojo prijateljico opico po imenu Škorenjc, bratranca Diega (Jeff Wahlberg), skrivnostnega prebivalca džungle (Eugenio Derbez) in skupino najstnikov na pravo avanturo, v kateri bo rešila svoja starša (Eva Longoria in Michael Pe?a) ter raziskovala nemogočo skrivnost o izgubljenem mestu zlata.

Letos poleti se bomo potopili v svet džungle, saj v kinematografe prihaja velika raziskovalka po imenu Dora. Najstnica Dora, ki jo zaigra Isabela Moner, bo namreč vodila prijatelje na avanturi po džungli, iskala svoja starša in reševala skrivnost izgubljenega mesta zlata.

Gre za družinsko avanturo, ki jo je režiral James Bobin in za adaptacijo istoimenske serije TV mreže Nickelodeon. Poleg glavne raziskovalke Isabele Moner v avanturi zaigrajo še Eva Longoria, Eugenio Derbez, Michael Peña, Jeffrey Wahlberg, Temuera Morrison, Danny Trejo in drugi.

»Ko sem odraščala, mi je bila Dora zelo blizu. Obe sva govorili angleško in špansko, ko sem bila majhna, sem imela enako pričesko kot ona, zato so me vsi klicali Dora. Ko so mi poslali scenarij, sem si mislila, to pa moram narediti, saj sem bila ona celo svoje življenje,« je povedala glavna igralka Isabela Moner, ki je upodobila Doro. »Tako kot v drugih odličnih družinskih filmih, se bodo starši zabavali tako kot otroci, saj je v filmu veliko humorja in veliko akcije. Ne morem verjeti, kako so vsi igralci nadarjeni,« pa je povedal igralec Eugenio Derbez.

Eva Longoria, ki je zaigrala Dorino mamo, je navdušena, da se je pridružila igralski ekipi in postala del zgodbe o Dorinem življenju. »Dora je bila otrokom po celem svetu tako velik pozitiven vzor. Film je zelo zabaven in srčen, in komaj čakam, da bodo gledalci poleti lahko v njem uživali,« je povedala.

Režiser James Bobin pa je povedal: »Moja hčerka je odraščala z Doro, tako da jo poznam zelo dobro. Pa je oseba pri šestnajstih letih lahko enaka kot pri šestih? Dora v tem filmu je. In to je njen čar. Skupaj s staršema je odraščala v džungli, nihče ji nikoli ni rekel, da česa ne zmore narediti, ne živi v svetu družbenih medijev in pritiskov vrstnikov, zato ji je vseeno, kaj si ljudje mislijo. In zaradi tega jo imamo radi.«


ZANIMIVOSTI:

  • Film so snemali v Avstraliji, veliko igralcev pa je iz Avstralije. Ti so potrebovali lekcije pri ameriškem naglasu.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.