Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Razcepljen

grozljivka
Podnapisi
Na sporedu od: 19.1.2017, Kolosej Ljubljana
1h 56min / 116min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: M. Night Shyamalan
Režiser srhljivih uspešnic Šesti čut, Nezlomljivi in Znamenja nas popelje v skrivnostni svet razcepljene osebnosti, ki lahko poleg spremembe uma vpliva tudi na spremembo telesa. Kevina pesti kar 24 različnih osebnosti, ki prebivajo v njegovih mislih, nekega dne pa ena od osebnosti ugrabi tri najstnice. Zapre jih v stanovanje brez izhoda, med ujetništvom pa mladenke počasi spoznavajo različne Kevinove osebnosti. Sprva poskušajo njegove manj nevarne identitete prositi za pomoč pri pobegu, toda kmalu so priča nastanku njegove nove in najbolj srhljive zverinske osebnosti.

Srhljiv sprehod po temačnih kotičkih človeškega uma, kot ga lahko naslika le M. Night Shyamalan...

M. Night Shyamalan, režiser kultnih uspešnic Šesti čut, Nezlomljivi in Znamenja, bo januarja postregel z novim izvirnim trilerjem. Zadnjega v nizu njegovih najnovejših projektov, s katerimi se vrača k svojim koreninam, je navdihnilo psihično obolenje, pri katerem bolnik trpi za disociativno motnjo identitete. Kevin je edinstven primer, saj v njegovem telesu živi kar 23 različnih identitet. Ko se nekega dne vda impulzu in ugrabi tri najstnice, se s tem prične proces materializacije njegove zadnje identitete – Zveri.

Zanimivost: Nekateri pacienti, ki trpijo za disociativno motnjo identitete, naj bi za vsako od osebnosti razvili tudi njej lastne fizične lastnosti.

Komentarji

26.1. 2017 ob 0:08

vredi film, ampak namesto "grozljivka" bi bilo bolj primerno, če bi napisali recimo "psihološki triler"...

— mrglass
1.2. 2017 ob 16:27

Odlicen film

— Natasa
7.2. 2017 ob 9:14

Odličen film

— Suzana
21.2. 2017 ob 16:15

Odličen film in odlični igralci! Priporočam ga vsem, ki so jim všeč srhljivke/psihološki trilerji.

— Andreja
29.12. 2017 ob 11:12

povprečen

— Tamara

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.