Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Divja dirka

komedija
Na sporedu od: 3.1.2002, Kolosej Ljubljana
1h 52min / 112min
Scenarij: Andy Breckman
Režija: Jerry Zucker
Lasvegaški igralniški magnat Donald Sinclair se je odločil, da bo osrečil svoje najbolj zveste kockarje, zato si izmisli nov, kvazi-legalen športni dogodek: DIVJO DIRKO.

"Počnem lahko, kar hočem. Ekscentričen sem!" - Donald Sinclair

Skupino tekmovalcev sestavlja šest naključno izbranih oseb: Sinclair je v šest različnih igralnih avtomatov postavil posebno skovane zlate kovance. Vsakega, ki dobi tak kovanec, povabi na dirko.

"Danes imate priložnost sodelovati pri igri, kjer so možnosti za dobitek 1:6..." - Sinclair

"Obstaja le eno pravilo: nobenih pravil!" - Sinclair.

Dobitek znaša dva milijona dolarjev v gotovini. Denar je v torbi. Torba v omarici. Omarica pa v Silver Cityju, v Novi Mehiki - 1100 kilometrov stran. Prvi, ki pride tja, pobere vse.

Naši tekmovalci pa ne vedo, da jim Sinlclair in njegovi obsedenci s kockanjem sledijo na vsakem koraku - in stavijo na izid!

Na tej dirki so dovoljena vsa sredstva. Tekmovalci potujejo z letalom... vlakom... s helikopterjem... peš... z avtobusom... Z VSEM, kar se premika! Goljufajo. Lažejo ko srake. Drug drugemu nagajajo. V Divji dirki se ne sprašujejo: kaj bi naredil, da bi zmagal, ampak česa NE BI naredil, da bi zmagal.

Divja dirka zopet obudi žanr, ki ga je Hollywood zanemarjal vse od šestdesetih naprej: velik dogodek, skupinska dirka na komičen način. Ni boljšega človeka, ki bi to vcepil v film, od Jerryja Zuckerja, vodilna osebnost pri filmih Gola Pištola in Ali je pilot v letalu? Po več letih režiranja dram, je bil Zucker presrečen, da se je vrnil h komediji. "Film je zelo vizualen in vsebuje ogromno vizualnih kaskaderskih vložkov," razlaga Zucker. "Na nek način bi mu lahko rekli James Bond

Komentarji

14.2. 2005 ob 11:11

zakon

— hzj
11.4. 2005 ob 18:45

ob tem filmu se res nasmejiš pa čeprov ga gledaš že v šesto.

— jest
21.5. 2005 ob 20:43

kak je toti film res smešn baje?

— anastazija
1.7. 2005 ob 20:59

film je ful hud

— Marjan
13.9. 2005 ob 18:14

odličen film prav noro za smejat

— sašo
10.7. 2008 ob 2:00

film je svetovn.....cel čas se bote režali...
eden izmed najbolj smešnih filmov..oz. naj bolj smešni ke sn jih gledo...1A

— niđo
6.8. 2009 ob 21:39

noro fuj bljak :)

— ređo
21.8. 2013 ob 20:05

Te Pa Ga Poglejmo ;D

— FANxD

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.