Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Ragljač in Žvenko

animirana družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 28.4.2016, Kolosej Ljubljana
1h 34min / 94min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: T.J. Fixman, Kevin Munroe
V zabavni vesoljski pustolovščini spoznamo radoživega Ragljača, ki si srčno želi pridružiti pogumnim galaktičnim rangerjem pod vodstvom postavnega Kvarka. Na žalost mali nerodnež ne izpolnjuje standardov vesoljskih herojev, toda njegove sanje se pričnejo uresničevati, ko spozna robotskega prijatelja Žvenka. Da bi svet rešila pred smrtonosnim orožjem zlobnega Dreka, morata prepričati Kvarka, da združijo moči in se v nepozabni galaktični avanturi z obilo poguma in zabave spopadejo z zlobnimi silami.

Film je nastal po kritiško hvaljeni in odlično prodajani video igrici podjetja Sony Computer Entertainment. Akcije polno kaotično vesolje bo predstavil novim oboževalcem vseh starosti, milijonom strastnih igralcev pa ponudil prvo računalniško animirano pustolovščino njihovih priljubljenih junakov. Nič hudega sluteči mehanik Ragljač in odštekani roboti Žvenko združita moči in se postavita po robu načrtu zlobnega prekupčevalca z nepremičninami, ki bi rad razmesaril ozvezdje in ustvaril popoln planet samo zase.

Likom v izvirniku glasove posojajo Paul Giamatti, John Goodman, Bella Thorne, Rosario Dawson, Jim Ward, James Arnold Taylor, David Kaye in Sylvester Stallone, v slovenski sinhronizaciji pa Aleksander Golja, Mirko Medved, Tina Ogrin, Jaka Vižintin, Klemen Bunderla in Peter Urbanc.

Na planetu Veldin Ragljač, prisrčni pripadnik rase lombaks, po televiziji hrepeneče gleda Kvarka in njegove galaktične rangerje, in sanja o tem, da bo nekoč prav takšen junak kot oni. Ko na delu zabrede v težave, se odpravi k rangerjem z namenom, da ga sprejmejo medse. Medtem Drek, direktor istoimenskega podjetja, v svojem plovilu, opremljenem z laserjem za uničevanje planetov, drvi proti planetu , ki ga varujejo Kvarkovi rangerji, iz laboratorija zlobnega genija dr. Nefariousa pa pobegne dobrodušni robotek Žvenko.

O franšizi Ratchet & Clank

Franšiza, ena najbolje prodajanih serij video igric za PlayStation vseh časov, je znana predvsem po risankastem orožju, domiselnih pripravicah, medzvezdnem raziskovanju in nezaslišanem humorju. Doslej so prodali že prek 27 milijonov primerkov igric iz franšize (od prodaje so zaslužili že več kot 1,3 milijarde dolarjev), od tega samo na severnem ameriškem kontinentu kar 10 milijonov. Igrica je priljubljena čisto povsod – od VB do Brazilije in Japonske. Od leta 2002 so ustvarili že prek ducat posameznih igric, zadnja na tržišče za PlayStation 4 prihaja to pomlad.

»Eno od najbolj vztrajnih vprašanj, kar jih dobivamo zadnja leta, je, kdaj nameravamo posneti tudi film,« v blogu PlayStationa pravi James Stevenson, vodja skupnosti uporabnikov pri podjetju Insomniac, ki ima franšizo v lasti. »Če povem po pravici, smo film želeli posneti že celo večnost! Humor franšize in medzvezdne pustolovščine glavnih likov so osnova za fantastično serijo video igric, in prepričani smo, da bodo na velikih platnih odlično zaživele.«

Komentarji

10.4. 2016 ob 18:29

cant w8

— Nejc
28.4. 2016 ob 14:12

mlg 5/7 would watch again

— m8 from space
28.4. 2016 ob 22:53

Se ze veselim:333

— Zvenkica
2.6. 2016 ob 12:51

super je

— timon

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.