Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Račka, račka, gos

animirana komična pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 16.8.2018, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2018
Država: Kitajska, ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Rob Muir, Christopher Jenkins
Chao in Chi sta osiroteli rački, ki imata to (ne)srečo, da se izgubita in na poti naletita na svojeglavega gosaka Penga, ki v zraku raje izvaja akrobatske vragolije, kot da bi s svojo jato odletel na jug. Izgubljeni rački ga sprva prav nič ne zanimata, vse dokler si med predrznim letenjem ne poškoduje krila. Takrat se le odloči, da bo račkama pomagal poiskati njuno jato. Da bi ubežali zimi in snegu, se trojica odpravi na razburljivo pustolovščino, polno preprek in srečanj z drugimi živalmi, na katerem se med njimi - čeprav so si tako različni, spletejo pristne vezi.

ZANIMIVOSTI:

  • Gosi in race spadajo med vodne ptice in imajo veliko skupnih značilnosti, vendar so si med seboj tudi zelo različne. Gos je na primer precej večja od race, ima drugačen kljun in daljši vrat. Hrani se samo z rastlinsko hrano, medtem ko se raca uživa tudi hrano živalskega izvora.
  • Duck, duck, goose! je otroška skupinska igra, ki jo pri nas poznamo pod imenom Gnilo jajce.


ANGLEŠKA IMENA
SLOVENSKA IMENA
Glasovi
PENG
PENG
Damjan Trbovc
CHI
CHI
Lija Pečnikar
CHAO
CHAO
Luka Mrakus Štajer
JINJING
JINJING
Nina Kaludjerović
BANZOU
BANZOU
Kristijan Ostanek
BING
BING
Srečko Kermavner
CARL
CARL
Matevž Mueller
LARRY
LARRY
Iztok Valič
FRAIZER
FRAIZER
Štefan Kušar
GILES
GILES
Jernej Kuntner
STANLEY
STANLEY
Marjan Bunič
EDNA
EDNA
Helena Berden
MILDEW
MILDEW
Kristijan Ostanek


Drugi glasovi


Andrej Lenart Črnilogar


Eva Casagrande


Vanja Kretič


Srđan Milovanović


Eva Cassagrande


Andrija Kuzmanov


Andrej Kušar

Komentarji

16.10. 2018 ob 17:16

Katastrofa! Risanka je daleč od komične pustolovščine. Je temačna in srhljiva, ter poslednično neprimerna za majhne otroke. Napovednik je močno zavajujoč, saj prikazuje le tiste delčke risanke, ki so dejansko pozitivni, nikjer ne duha ne sluha o realni predstavitvi. Celotna risanka je bolj grozljivka, vsebuje nešteto nasilnih prizorov, ki niso niti prikazani na smešen način ampak zelo negativno. Polno je mučenja živali in grdega obnašanja. Tudi dialogi so obupni, cinični in žaljivi. 4,5-letno hčerko sem prvič peljala v kino, vendar mi je zelo žal, da sem izbrala omenjeno risanko. Nikjer ni navedeno, da gre za negativno vsebino, tako da prosim administratorje, da si jo ogledajo in popravijo opis. Glede na to, da je risanka oglaševana čisto zavajujoče, je bilo v dvorani veliko mlajših otrok, za katere je risanka popolnoma neprimerna. Ne pretiravam z opisom in ne priporočam ogleda.

— Neža

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.